מחללי שבת, נמאסתם!

שלום שמיצית וברוכה הנדחפת

מסכים איתך. אם כל זמן שיש עדות תהינה בדיחות עדתיות אזי כל זמן שיש דתות תהינה בדיחות על בסיס דתי וכן כל זמן שיש גזעים תהינה בדיחות גזעניות... כלומר שבדיחות אנטישמיות זה בסדר?

שמיצית

New member
זו לא ממש הייתה הכוונה ../images/Emo9.gif

הכוונה הייתה, שכל עוד יש בדיחות עדתיות, יתקיימו סטריאוטיפים עדתיים (לא עדות פר סה).. זה מחזק ומאשש ונותן לגיטימציה.. לדעתי, כמובן.

אלי ו.

New member
לא!

אבל בדיחות על יהודים זה בסדר. יש הבדל גדול בין לצחוק מאדם כדי להשפיל אותו לבין להתלוצץ על חשבונו. איפה עובר הקו? זו שאלה מצויינת, ואני שמח ששאלת. הייתי אומר שהקו עובר בכונת המתבדח וברגישות מי שהבדיחה על חשבונו.

פָּתוווווווואאאאח

את מוזמנה להתפרץ לדלת הפתוחה. תה או קפה?

טריקי, הא?

אני כבר חיכיתי לך בפינה עם: תה או קפה? סוכרזית או סוכר? חום או לבן? כוס זכוכית או חרסינה? חלב חם או קר? לשים בקפה או על יד? מה, כבר לא רוצה קפה? טוב, לפחות תשתי כוס מים? מינרלים? מהמקרר? מהברז? מינרלים מהמקרר? אז שוקו, מה? טוב. כבר מוכן. אההההההה... חם או קר?

שמיצית

New member
כי אסור לי קפה ותה, רק תה נטול

קופאין.. תודה על הכנסת הפנים המלבבת..

אלי ו.

New member
ההפך

העובדה שעושים עליה חיקוי מצביעה שהעליה הרוסית חזקה מספיק כדי להיות מקור לבדיחה. מקור לבדיחות אינו דוקא מי שנתפס כחלש, עובדה היא שהעליה האתיופית אינה מקור נרחב לבדיחות למרות היותה שונה ונתפסת כחלשה. לטעמי דוקא לובה מכניסה אנושיות (מוקצנת כמובן) בקבוצת אנשים שבד"כ מתיחסים אליהם כאל נותני שירות ולא כמו בני אדם. הבדיחות העולים כמעט תמיד היו על עולים אחרי צעדיהם הראשונים. אני אדע שהעליה האתיופית הצליחה להשתלב ברמה סבירה כשאשמע בדיחות אתיופים אמיתיות, כאלה שצוחקות על מאפיינים אמיתיים של העדה. (ולא בדיחות על חלקי חילוף לתימנים) דֲנָהוֹנוּ

ושאלה אחרת כמעט בהקשר

למה כששני רוסים הולכים ברחוב שומעים רק רוסית בכל הרחוב, אך כששני אתיופים הולכים באותו רחוב שומעים מהם בעיקר עברית?

אלי ו.

New member
מינדינאו?

אתה מסתובב בחברת אתיופים שונים ממני. אולי במקרה החבר'ה שאתה ראית אחד מהם היה טיגרי והשני ידע רק אמהרית ועברית היתה השפה המשותפת להם. מזכיר לי, לפני שנים רבות התנדבתי לעבוד עם ילדים עולים חדשים מאתיופיה. יום אחרי שהם הגיעו (ללא משפחות) מסודן הגיע רופא לבדוק אותם ועשה רשימה של ילדים שזקוקים לטיפול רפואי. לאחר ארוחת הערב נאמר לי לקחת נער למיון. המדריך האתיופי קרא לו ואני ומדריכה אתיופית לקחנו אותו למיון. רק בביה"ח הוברר לי שהמדריכה שעלית הנוער שלחו היתה טיגרית והבחור, כמו כל הילדים בקבוצה דובר רק אמהרית. לאחר 8 שעות במיון, החזרנו אותו חזרה "בלי ממצא פתלוגי". רק למחרת בבוקר התברר הברוך, מדובר בשני אחים, האח הבריא ששמע את שם המשפחה קם ויצא בעוד האח החולה נשאר. בסופו של דבר שניהם היו בסדר, ואף היו הראשונים בין הקבוצה שזכו להתאחד עם הוריהם (לאחר כשנה לבד בארץ)

אלי ו.

New member
עכשיו עובד גם אצלי

וכן, זו התחלה קטנה. אבל שים לב, הבדיחה הזו אינה ממש צוחקת לאפיונים של האתיופים, היא יותר משחק מלים. האתיופים הגיעו במבצע (משה/שלמה) ולכן הם בזוגות. זאת להבדיל מהרוסים (שתיינים/נרגנים/זונות) המרוקאים (עצבנים/סכין) היקים (לחוצים/קשי הבנה/לא "זורמים") הפולנים (נשים קרירות מינית/טפשים/מומחים בלעורר רגשות אשם), פרסים (קמצנים), כורדים (טיפשים), גרוזינים (שילוב בין מרוקנים לכורדים עם מבטא מצחיק ושמות משפחה טיפוסיים), רומנים (גנבים), מקוה שלא קיפחתי אף עדה וסטריאוטיפ.

ביז'ו

גרוזינים זה ראש מרובע ונשים שעירות. מה יש? לא טוב סרוטוטיפ שלנו? למה אומר אנחנו מרוקאים כורדים?

שרוֹן

New member
אני לא רוצה להיות נוקדנית,

אבל אצלנו ספציפית הגרוזינים חלקים כמו טוסיק של תינוק והשעירים באים מהצד הטריפוליטאי.

למעלה