מחליפים דעות

Or Amit

New member
דעתי

נתחיל מהשורה התחתונה - הסלטיקס לא יהיו המועמדת בהא הידיעה מהמזרח שנה הבאה. למעשה, אני לא בטוח שהם יסיימו בשלוש הראשונות. זה לא אומר שהם לא יהיו אלופים, עכשיו למה? יש הרבה קווי דמיון בין הסלטיקס ליוסטון של שנת 95. גם אז ויתרו על הרבה עומק עבור כוכב נוסף (ובמקרה הזה שני כוכבים) על מנת ליצור קבוצה שתרוץ לאליפות. מתוך הבלאגן הזה קם רכז גדול (סם קאסל אז, רונדו היום) ועוד שלל רול פליירס (רוברט הורי מישהו?). קווין גארנט הוא הדבר הכי קרוב לאולג'ואן מאז שאולג'ואן פרש מהבחינה הזו שהוא מסוגל לשלוט במשחק באמצעות ההגנה והמנהיגות שלו - ולא מאבד את זה בהתקפה. הסלטיקס לא יהיו יעד אטרקטיבי מדי לשחקנים בקיץ הקרוב. קליבלנד תמשוך יותר שחקנים - בוודאי אם לברון יאריך חוזה בקיץ - וגם פורטלנד, שיקאגו ואפילו סן אנטוניו יכולים להיות יעדים אטרקטיביים יותר לרול פליירס. בוסטון צריכה למצוא את הבורג החסר כדי שהמכונה תזוז כמו שצריך. (באופן אישי אני הייתי מנסה להשיג את בונזי וולס) אני לחלוטין רואה מצב שבו בוסטון מגיעה לפלייאוף בלי יתרון ביתיות ונותנת פלייאוף חלומי שנה הבאה - בדיוק כמו יוסטון של 95. מה שכן, היא לא הולכת לדרוס את הליגה כמו שנה שעברה ובתחילת השנה. רודי טומיאנוביץ' אמר שאסור לעולם להמעיט בערכו של אלוף, הסלטיקס בהחלט נכנסים תחת ההגדרה הזו.

ThEgReEnKiNg

New member
אגדה

בוסטון קבוצה אדירה עדיין , קוין גארנט הוא סימן שאלה כי הוא עבר פציעה קשה , אבל הוא קוין גארנט וכל עוד הוא יכול הוא ישחק ולדעתי יש לו עוד שנתיים של קוין גארנט שאנחנו מכירים , הגנה לא שוכחים. לריי אלן הייתה עונה טובה וגם פליאוף טוב בלעדיו הם לא עוברים את הבולס , אז אני לא מבין למה אנשים אומרים שהוא גמור , הוא ממש לא גמור יש לו עוד הרבה לתת קלעים יכולים לשחק יותר משחקנים שמסתמכים על אתלטיות. פול פירס באמת איכזב , אבל זה בגלל שהוא קיבל דאבל טים קבוע והיה קשה יותר לרווח את במשחק כי גארנט לא היה במגרש (מסתבר שגם בהתקפה הוא חשוב מאוד) , אז באמת לפול פירס היה פליאוף בינוני אבל הוא עדיין שחקן מעולה. רונדו השתפר מאוד ואני מאמין שההשתפרות תמשך , ביג בייבי שחקן ספסל טוב , פרקינס ממשיך להיות קרנף והוא אחלה הווארד קילר, הבעיה שאין להם שחקני כנף טובים בספסל אם יביאו אחד כזה , בוסטון כמעט קבוצה מושלמת. אני לא פוסל שיקרה מה שאור אמר , ובוסטון תדשדש לה כל העונה ותתן פליאוף מהחלומות , אבל אני לא רואה סיבה שזה יקרה , אורלנדו וקליבלנד פשוט לא יותר טובות מהם , אטלנטה ומיאמי ישארו בינוניות פילדלפיה לא ברור מה יהיה שם , לא רואה אף אחת שתציק לבוסטון יותר מדי.

Or Amit

New member
דעה מספר 2: כרמלו אנתוני

ההגעה של בילאפס מן הסתם עשתה לכרמלו - כמו לכל דנבר - טוב. כרמלו בפלייאוף הזה עשה את הצעד וחצי למדרגת הסופרסטאר שכולם חיכו שהוא יהיה. הוא אולי עדיין לא בדרגה של לברון-וייד-בראיינט (הסדר לא מחייב) אבל הוא בהחלט בין שחקני העלית של הליגה.

מסכים

הוא שחקן עלית לכל דבר - הוא עדיין מתנהג לעיתים כמו פרחח מהשכונות(הסטירה נדמה לי למרדי קולינס תשאר חקוקה ותלווה אותו למשך כל הקריירה) אבל הוא פרנצייז לגיטימי שעומד בשורה השנייה אחרי הסופרסטארים הגדולים באמת (שאגב לדעתי יש בדיוק שניים כאלה לברון וקובי )

מסכים

הוא בהחלט בין שחקני העלית, הסמול פורוורד ה3 הכי טוב אחרי לברון ופירס (למרות הפלייאוף החלש שלו), ובין ה10 עד 20 השחקנים הטובים בליגה... סופרסטאר? לעולם לא. הוא פשוט לא ברמה של וויד, לברון, קובי וגם הווארד ופול... האו נותן מאמץ הגנתי רק לפעמים (במשחקים הראשונים האו שמר טוב, אחרי שהלייקרס החזירו את הביתיות האו חזר לחפף) החיפוף שלו גם נבע ממשחק ההתקפה שלו. כשהולך לו טוב בהתקפה הוא מגיע להגנה עם מחויבות ועושה הכל ע"מ שלא יחטפו סל. אחרי החטאה או איבוד כדור (לאו דווקא שלו) האו חוזר להגנה באי חשק ולא יוצא לקלעים, לא עומד ברוטציות ובכללי פשוט זורק (ז)... בנוסף, הוא פשוט לא מנהיג כמו בילאפס, גארנט או לברון...

rapgamer4ever

New member
נראה לי שכן

אני עדיין מעדיף על פני מלו את פירס, רוי, דאנקן, נוביצקי ואולי אפילו את דרון, אבל אפשר לומר שהוא אחד מ10-12 השחקנים הטובים בליגה ונמצא בשורה אחת יחד איתם. כשהוא ישקיע באמת בהגנה אני מאמין שהוא יהיה ראשון ברשימה הזאת גם אם עדיין לא מקבוצת העלית הבודדת (לברון-קובי-פול-וויד-גארנט אם הפציעה והגיל לא ישפיעו-דוויט אם ימשיך להיות מעורב התקפית כמו בזמן האחרון).

Orenseg

New member
כן, פרנצ'ייז פלייר וסקורר על

אבל לא מנהיג גדול שסוחב על עצמו את הקבוצה. שחקנים מסוגלים להוביל קבוצה לאליפות מבלי להיות המנהיגים של הקבוצה. וייד הוביל את ההיט לאליפות כפרנצ'ייז פלייר אבל הסגל היה מורכב מוטרנים: שאק, פייטון, זו, פוזי, מורנינג, ווקר, וויליאמס וכו'. הוא לא היה הקול הבולט בחדר ההלבשה, רק השחקן הבולט על המגרש (לא פיזית, מקצועית. אף אחד לא בולט פיזית ליד שאק). פירס הוביל את הסלטיקס לאליפות כשחקן הבולט על המגרש, אבל כולנו יודעים שהמנהיג האמיתי של הסלטיקס הוא גארנט. בפלייאוף הזה מלו הוכיח שהוא מסוגל להיות חלק מקבוצה מנצחת. הוא עדיין לא התבגר לגמרי, אבל יש מגמה חיובית. עונה שלמה עם בילאפס תעשה לו טוב.

carmelo

New member
אפשר להפסיק עם השוואות לביג דוג...

אבל צריך לחכות עוד כמה שנים טובות, לראות אם לא יקרה לו מה שקרה לאנטואן ווקר. מסכים לגמרי עם ההודעה של אורנסג מעלי. זה נכון גם לגבי נוביצקי, שהוא ממש לא לוזר, אבל לא מנהיג ווקאלי מטבעו. בגלל זה הטרייד על קיד כן היה מוצדק בחלקו.

דונקי8

New member
לא מסכים כי....

גם לפני צ'אנסי כרמלו היה משחקני העילית של הליגה ,ההגעה של צ'אנסי פשוט הורידה את המורך שלו להנהיג ואפשרה לו לשחק יותר משוחרר, הוא עדיין לא סופר-סטאר כי פשוט לא התמודד עם נטל ההובלה של קבוצה, לטעמי גם לא יהיה אחד שיסתדר עם התמודדות הכרוחה בנטל הזה

לא ממש

כרמלו תמיד היה סקורר מחונן. אז הוא הוסיף קצת ראיית משחק, ועוד 2-3 אסיסטים, ואולי קצת יותר אינטנסיביות בהגנה, אבל הראש עדיין לא מסודר עד הסוף, ואת זה ראינו במשחק השישי. שנת המבחן של כרמלו לדעתי בשנה הבאה. הוא צריך לבוא ולתת עונה גדולה בשביל להגיע להיות שחקן עילית. מכיוון שבילאפס מוגבל בדקות שלו בגלל הגיל, כרמלו יצטרך להיות המנהיג על המגרש, ומחוצה לו. פלייאוף טוב לא מספיק.

אוברייטד

הוא לעולם לא יהיה משחקני העילית של הליגה. בלי בילאפס דנבר היו עפים מאוד מהר בפליאוף, אם בכלל היו מגיעים אליו. הבחור קלע מחונן - פה זה מתחיל ופה זה נגמר. הוא לא מנהיג אמיתי. ההגנה שלו תלויה לחלוטין בהתקפה. הוא עדיין הילד החצוף שלא רצה לרדת מהמגרש או שמכניס עצמו בכוח למריבות.

Or Amit

New member
דעתי

ראשית, גילוי נאות, כרמלו אנתוני הוא אחד השחקנים האהובים עלי בליגה. אחרי שהורדנו את המחסום הזה, בואו נמשיך אם במקרה של בוסטון השוויתי אותם לרוקטס של 95, את כרמלו אני יכול להצמיד לצל של קלייד דרקסלר. מדובר כאן על שחקן שהוא פשוט לא בנוי להיות מנהיג. אבל כשיש לידו שחקן דומיננטי זה יכול להיות נהדר. זו הסיבה שכל-כך שמחתי כשאייברסון הגיע. חשבתי שהוא יוכל לתת את המנהיגות והמודל שמלו כל כך חיכה לו. בדיעבד מסתבר שזו הייתה טעות, אבל הרעיון עדיין נשאר. אתם יודעים מה, יש לי השוואה טובה יותר. מקבוצה של ג'ורג' קארל - סיאטל ההיא של קמפ ופייטון. קמפ לא באמת הפך להיות סופר-סטאר לפני פייטון, פייטון נתן לו את השקט והביטחון להיות הכי טוב שהוא יכול. כשקמפ עבר לקליבלנד - והיה צריך להיות המנהיג של ארבעה רוקיז (ובינהם זי) - הוא התפרק. כרמלו בהחלט יכול להיות אחד הכוכבים הגדולים. הכשרון - גם ההתקפי וגם ההגנתי - שם. הוא צריך מישהו שיהיה לו דוגמה חיובית. פירס למשל. או קארון באטלר. גם בילאפס מהווה את הדוגמה הזו. השאלה היא האם אחרי שבילאפס יעלם מלו יתפרק כמו קמפ או שהוא ידע לנתב את עצמו לכיוון חיובי. אגב, הייתי שמח לראות את מלו משתף פעולה עם כריס פול. הוא באמת יכול להפוך אותו לבלתי ניתן לעצירה.

י ו א ב

New member
עד כמה שאני זוכר

הברגים בראש של קלייד דה גלייד היו מכוונים יותר טוב מאלה של כרמלו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
כמובן

כרמלו משחקני העלית של הליגה ולא מאתמול אבל מה שהפריע לו להפוך לשחקן ברמה של וויד/קובי/לברון (הסדר לא מחייב
) הוא יכולת המנהיגות שלו ואת הנטל הזה צ'ונסי לקח ממנו והקל עליו מאוד. לגבי ביכולות שלו אין וויכוח אבל שאלת המנהיגות שלו עדיין נשארה פתוחה וזה כנראה משהו שיתברר סופית לגביו רק כשצ'ונסי כבר לא יהיה בדנבר.

ThEgReEnKiNg

New member
עובדה

הוא גם לא יהיה בדרגה של לברון\וייד\בריאנט כי הוא פשוט לא חכם כמוהם , לא בהכרך פחות אתלטי או עם זריקה פחות טובה מהם , הוא פשוט יותר טיפש מהם , ויכולת המסירה והראיית משח שלהם יותר טובה. אבל זה לא בושה לא להיות וייד קובי ולברון השחקנים הכי טובים על הפלנטה , כרמלו אחלה שחקן , סקורר מעולה יודע לקחת ריבאונד שצריך ובכל זאת יכולת מסירה לא רעה , אז אולי הוא ערס ועושה שטויות , אבל הוא שחקן טוב מאוד.

Or Amit

New member
דעה מספר 3: קליבלנד

אורלנדו חשפה את הבלוף של קליבלנד. חוץ מלברון מדובר בחבורה של שחקנים מוגבלים. למעשה העונה הזו הייתה הכי גבוה שקליבלנד יכולה להגיע בהרכב הנוכחי.

QuickSilverAviv

New member
אני לא חושב שזה המקרה

כן, קליבלנד היא קבוצה מוגבלת, עם בעיה רצינית של גבוהים שיכולים לשים נק' בפנים(כי אין כאלה). אבל(וזה אבל גדול) - קליבלנד היא קבוצה שמתאימה לשחק מול השיטות של 29 מהקבוצות בליגה - כולן חוץ מאורלנדו ושיטת ה"שני פורוורדים באותו גובה שמשחקים חוץ-פנים עם האוורד" שלה, כי כשמשחקים מול קבוצה שכזו היתרון האיכותי של ההגנה של קליבלנד על רוב הקבוצות בליגה מתפוגג. תוסיף לזה שני שחקני קלאץ' מעולים שהם במקרה גם גבוהים, גם קולעים מ-3 וגם חודרים(מהסוג שעושה לרוב הקבוצות בעיה רצינית), ואת ההשתפרות המטאורית של האוורד במהלך הסדרה, ואת העניין הפעוט שקליבלנד הגיעה במצב בעייתי מנטאלית(קצת כמו הלייקרס של שנה שעברה, שהגיעו לגמר בלי יותר מדי בעיות), והנה הסיבות האמיתיות לנפילה של קליבלנד. אני לא חושב שקליבלנד צריכה לעשות שינויים מרחיקי לכת, חוץ מלהשתמש בכל הכלים האפשריים שלה כדי להשיג את לינאס קלייז'ה בקיץ, כי הוא הפתרון המושלם בשבילהם(גם לדפוק את אורלנדו, גם עוד סקורר, וגם גבוה).

מוגבלים כן בלוף לא

אפילו מייק לא לקח אליפות לבד . לברון חייב עוד סופרסטאר אמיתי לידו ולא וואנבי כאלה כמו מו ויליאמס שהיד רעדה לו במשחקי ההכרעה ההגנה של קליבלנד הייתה במרבית העונה מפחידה אבל ברגע שבאה קבוצה מספיק מוכשרת עם מאצאפ טוב ומאמן חכם הם ידעו לנצל את הקיבעון המחשבתי של בראון ואת ההתמוססות של שחקני המשנה ללברון שלא סמך עליהם בכלל באיזה שלב האמנתי שתעבור את אורלנדו אבל תקבל בראש מול הקליפרס בגמר . אני הייתי מנסה להביא את קרטר - הנטס לא רוצים את החוזה הארוך שלו וכל משחק ייראה כמו תחרות הטבעות .... לדעתי גם רכז שיחזיק כדור בהתקפה ויקבע היררכיה מסודרת(קיד?) יכול לשנות לגמרי את הקבוצה

הקליפרס בגמר?!?!?!?!?!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

בס"ד שתית יותר מדי בירה? קיבלתי מכה חזקה בראש? מעניין מה היו חושבים בלייקרס שקראת להם קליפרס?

../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

לקליבלנד יש בעיית מצ' אפ מול אורלנדו (כמו שלכל קבוצה יש) ובנוסף הקלעים שלה תפסו סדרה רעה... בסופו של דבר, שופטים או לא שופטים, קליבלנד הייתה די קרובה לקחת את הסדרה הזאת וכל חיזוק בקו הקדמי של שחקן במקום בן וואלאס לדעתי מחזיר את הקאבס להיות הקונטנדרית הבכירה. אין צורך לעשות מהפך, רק לצרף עוד קצת כח אש..

למעלה