מחכה לתגובות

MoOsHoN16

New member
טעות בידך

למרות שאתה טועה ונותן עובדות לא נכונות אתה כל כך מאמין בצדק ה"פלסטיני" וכל כך בז לצדק "הציוני", שאתה מאבד את דרכך. מכיוון שאין לי עצבים לתקן את כל שכתבת אני אתקן את הטעות הכי גדולה שלך טורקים הם לא! ערבים, הם מוסלמים ויש הבדל גדול מאוד בין מוסלמים לערבים. ועוד משהו ה"פלסטינים" זה מושג שהביאו הבריטים שקראו למדינה הזאת "פלסטיין" כך שזה מושג דיי חדש בהסטוריה. אבל אני יכול לדבר עד מחר אתה כבר קבעת שזו טעות שלא הלכנו לאוגנדה

EverMan

New member
יופי מושון ...

א. לא ! הויכוח פה הוא לא על מי צודק ! הפלשתינאים או ה"ציונים" שאתה אומר אותו נשמע משום מה כמו כינוי גנאי ואני מבין למה הפלשתינאים פתאום קוראים לנו "הציונים" ולא הישראלים. אתה גורם למילה "ציוני" להשמע גסה ומתנשאת וכאילו מייצגת את הצדק שלה ! הציונות בכבודה מונח , אך אין לה קשר לדיון פה בין ישראל לפלשתין. התורכים אינם ערבים מהפירוש המילולי - נכון. אך אם היית לומד גיאוגרפיה היית לומד שהם שייכים להגדרה המזרח תיכונית המקומית של ערבים - ההבדל היחיד הוא שהם לא חיים במדבר ואין להם נפט. מה עוד , כמו שאמרתי : באותה תקופה לא היה הבדל גדול בינם לבין הערבים. לפחות תטרח לקרוא מעבר לנקודה שאותה קראת. פלסטין לא הביאו הבריטים ! אלא הרומאים שבעקבות מרד שהיה בישראל הם שינו את הארץ ל"פלשתינה" על שם הפלשתים אוייבם המרים של ישראל וע"י בעצם מראים לגלוג ענק לתושבי ישראל. אתה יכול לדבר עד מחר , אבל אני זה שעליתי לארץ ואני זה שחי פה מבחירה ולא כי אני נולדתי פה. וחבל מאוד שאתה מקניט וזורק שטויות בלי להכיר את הבן אדם בכלל. ובעיקר את דעותיו. אין פה נושא של מי צודק או לא. זה גם לא זכויות ראשונים. שני הצדדים חיים פה אלפים של שנים ולשניהם מגיעות אותם זכויות , לא משנה אם הם חיו פה "רק" 600 שנה או שהם עלו בגלי עליות בשנות המוקדמות של המאה ה20 בנוסף לאוכלוסיה הדלה שהייתה פה. זה לא משנה ! לשני העמים יש פה היסטוריה ושניהם דורשים את האדמה. והפשרה היחידה שניתנת פה היא השטחים המקוללים.

.המוסד

New member
זהו בדיוק המאבק "מי צודק"

הציונים הוא כינוי הגנאי אלינו כי הערבים לא הכירו בישראל, על כן הכינוי שנשאר(אולי אף מתקופת טרום המדינה) היה "ציונים" לציונות תפקיד עיקרי במאבק, כיוון של עיקריה מסתמכים הציונים במאבק מול הפלסתינאים והיהודים הלא ציונים(כמוך*) התורכים אינם ערבים אלא גם בגלל מאפיינים אחרים, גנטיים גם, תרבותיים כמובן, ובעצם התורכים אינם ערבים, גם האיראנים יושבים במדבר ויש להם נפט, הם לא, ערבים יש גם עולים שהצטרפו לפרופיל חדש, אז? ואגב, באיזה גיל עלית? העמים לא חיים כאן אלפיים שנים, רק עם אחד, ישראל, זה כל כך משנה, כי על זה יוכרע המאבק, לפלסתינאים אין עבר, לנו יש, אבל הדבר הנורא מכל הוא "העמים יש פה היסטוריה ושניהם דורשים את האדמה" החלק הראשון כמובן לא נכון, החלק השני(העבר) גם לא נכון, והחלק השלישי הוא הגרוע מכל ידידי, אם אתה אחד מ"שני" העמים, הדמיוני או האמיתי, אתה גם כן אמור לדרוש את "האדמה הזו" או לפחות לא לקללה, ולהצמיד לה אות קלון בנוסח "מקוללים" *ציוני לעולם לא ישנא את אדמת ציון ומשפט נורא חכם שאמר ברל כצנלסון, מתאים בקשר ל"בואו נעוף כבר מהשטחים המקוללים": "יש מצבים ללא ברירה, ייתכן הכרח לסגת... אך כדי שפשרה מהכרח לא תיהפך למכה שאין לה תקנה - צריך שנדע כי זוהי פשרה. אך אם רואה אתה שפשרה מתפשרת כהעפלה מרצון, וכניעה כניצחון מזהיר - הרי אתה נאלץ להרהר: אפשר אין כל הכרח בדבר, ורק מתוך טעות שבראיה ופיתוי שבמקסם אנו צועדים אל תהום וחושבים כי אנו עולים על גשר"

EverMan

New member
בגלל הנוסח אני לא מגיב להודעה הזו

אם תבחר לכתוב אותה מחדש ללא הקנטות. אני אענה עליה.

MoOsHoN16

New member
מסכים איתך!

מאז ומתמיד הייתי תומך נלהב של הרעיונות הללו אך לאחרונה בעיקר עם השלמה על המציאות הקיימת וחזרה לראיליזם אני מבין שהם רק יפים בתאורייה, היום למרות שהדברים שתכתבת נכונים והם המתכון העדיף להישרדות המדינה אני לא רואה שיש בידנו לבצע את הטרנספר. נכון שלמעשה שטחי יש"ע שוחררו ואני לא חושב שיש משמעות להחלטת האו"מ הרי הערבים דחו אותה, אך אי אפשר להתעלם מזה שבלתי אפשרי לבצע דבר כזה במיוחד אחרי הסכם אוסלו שנתנו להם אשלייה של מדינה אולי רבבות בודדות של ערבים יעזבו את הארץ לא יותר מה גם שאין לך לאיפה לגרש אותם אלא עם כן תהיייה מלחמה כוללת. לעת עתה הפתרון העדיף הוא השארות בסטטוס קוו החלפת הנהגת הרשות ושטחי A הם המדינה ה"פלסטינית".

Moledet972

New member
תגובה

ראה, מאז תחילת האינטיפאדה, עזבו כחצי מיליון ערבים את יש"ע, כך שאם נעודד אותם זה אפשרי. כמובן, שאם יהיה כזה חרם נגד דעות מולדת, אז זה יהיה קשה. אפשר פשוט לשכנע "נוצרים אוהבי ישראל". לבני אלון יש קשרים איתם. אולי יקנו בשבילנו את טול-כרם. העיקר אבל, זה לשכנע את הממשל. בעם אצלנו, אין תמיכה, כי לא מאמינים שזה אפשרי. אבל, אם יהיה הסכם, וארצות הברית תתמוך בו, יהיה רוב גדול בעם, חוץ מהשמאלנים הסהרוריים. כמו כן, אולי אפשר לשכנע את שרון, שייקל על אנשים שרוצים לעזוב את הארץ, להגיע לשדות התעופה. מדינה "פלסטינית" לא תפסיק את הטרור ואת השנאה נגדנו.

udi17

New member
חצי מיליון עזבו?

הנתון נשמע קצת מופרך. חצי מיליון זה כמעט רבע מהאוכלוסייה הערבית ביו"ש. פעם ראשונה שאני שומע את זה. "אולי ייקנו בשבילנו את טול כרם"- מה זה אמור להיות? בשביל שנהיה קונים צריכים גם להיות מוכרים? לגיב הממשל האמריקני ידוע שהוא רוצה לשמור על אובייקטיביות יחסית (נפט, נפט נפט נפט ,נפט,נפט, נפט ,נפט וכד´...) כך שקשה להאמין שהוא ינקוט בצורה קיצונית כזאת, גם אם הנוצרים אוהבי ישראל יישבו לו על הראש. . נכון שמדינה פלשתינית לא תפסיק את הטרור,לכן עכשיו כשיש טרור,עלינו למנוע את הקמתה,ומתי שהמצב יהיה שונה,כך גם דעתי תהיה שונה בעתיד ואהיה בעד מדינה פלשתינית. לגבי מולדת: המפלגה הזאת מוחרמת על ידי העם מבלי שיצטרכו להכריז על החרם באופן רשמי . זאת מפלגה שולית בנוף הפוליטי בשל עמדותיה ודעותיה,שקשה לי מאוד להאמין (גם אם המדינה שלנו תיפול על שפיותה-כמו היום) תהפוך לאיזשהו חלק מהקוסנזוס. וגם אני יותר מבטוח שלפחות שליש מהבוחרים שלה לא יודעים את מצעה-וככה זה פחות או יותר בכל מפלגה (אל תעלב)-אני בטוח!!!!

Moledet972

New member
תגובה

חצי מיליון, זה יותר קרוב לשביעית, ולא לרבע. לגבי המידע, אז הוא מוסמך ביותר. אם תגיד לי איפה אפשר למצוא כתבות ישנות בעיתונים, אז אני אראה לך. זה פורסם במעריב, ובהארץ. נדמה לי שדיברו על זה גם בתיק דבקה.

EverMan

New member
איפה אפשר :

www.maariv.co.il אבל אני בספק אם עזבו כל כך הרבה. ואם כן עזבו , אז זה רק מראה לך שמי שרוצה לעזוב - כבר עזב.

Moledet972

New member
לא

זה מראה, שכולם רוצים לעזוב. חבל שאני לא יכול להראות לך את הכתבה. מדובר שם על כך שכולם מנסים לעזוב. חלק מסתננים לירדן, חלק מסתננים למצרים. חלק אפילו עברו את כל הארץ עד ללבנון. אין עם כזה, והם יעזבו בלי בעיות. אבל כמו שאמרתי לך, יש לפנות את תושבי מחנות הפליטים, השאר יכולים להשאר ולחיות איתנו בשלום.

EverMan

New member
? מה פתאום ?

להגיד לך את אותו נתון : מאז פרוץ האינתיפאדה עזבו את הארץ כ100-250 אלף יהודים. זה גם נתון והוא נכון. וגם אם חצי מהם רוצים לברוח - זבש"ם ! זה לא מעיד על כל האוכלוסיה.

Moledet972

New member
מה בדיוק הנתון?

100 אלף זה הרבה יותר שונה מ 250 אלף. רק מה, זה לא דומה. עזבו את הארץ, כ-60 אלף יהודים. אולי את מכליל גם תיירים, אבל עזבו ליותר מחודשיים, כ-60 אלף יהודים.

.המוסד

New member
ומדוע שלא נעודד את אלו שאינם

יכולים או אינם בטוחים בכך, לעזוב? בתנאי כמובן שנוכל למעמסה הכלכלית

EverMan

New member
בבקשה , תעודד

אבל לא כולם יעזבו , ובעיקר אלו מארגוני הטרור לא יעזבו. לכן ישארו לך מחצית מהפלשתינאים - והמון טרוריסטים. זה פתר את הבעיה ? לא .. סתם יצר מעמסה כלכלית.

Moledet972

New member
זה בהחלט יפתור את הבעייה.

שישארו רק מחצית מהערבים, יהיה לנו פי 2 יותר קל להגן על עצמנו. כמו כן, הטרוריסטים מצליחים להתחבא רק בגלל שיש סביבם אוכלוסייה אזרחית תמימה. כשלא תהיה אוכלוסייה אזרחית וישארו רק הטרוריסטים, יהיה הרבה יותר קל למצוא אותם. - גם, אנחנו תמיד מדברים על "הבעיה הדמוגרפית". אז הינה, זהו פיתרון יצירתי בשבילה.במקום לקלוט מליון וחצי עולים.

.המוסד

New member
על עידוד ומעמסה כלכלית

את המחבלים עוצרים הורגים או מגרשים, אין כאן בעיה, אז למה עדיין א לעודד?

למעלה