מחיר של בניה לבד

איילת היי

קצת קשה לענות לך בעניין עלויות בית היות וחסרים לך מספר פרטים כגון : האם יש מרתף ? מרפסות ? האם 200 מ"ר הם 200 מ"ר סופיים בנויים . האם לקחת בחשבון פרטים קונזולים/עיצובים/מיוחדים בחשבון ? מה קורה עם הפיתוח ? מהי רמת הגמר ? לכן לבוא ולזרוק 4000 -5000 ש"ח למ"ר זה לא אחראי . אי לכך לא ניתן לתת הערכה לצורך תקצוב . המלצה קחי את התוכניות ל 3 קבלנים שונים וקבלי כיוון כלשהו . לסיכום - ב4000 ש"ח - מנסיון אין חיה כזו . כך שאת לא תגמרי ב800000 ש"ח . אבי גנח מלווה ומפקח בנין .

תלוי אם יש דברים שאת מוכנה לעשות בשלב מאוחר

יותר. אנחנו בונים 200 מ"ר. אחרי קניית המגרש ופיתוח שלו למפלס 0 חשבנו שנוכל לבנות עם 850,000 שח'. כיום אנחנו רואים שזה מאוד צפוף ולא מאפשר לסיים הכל. לדעתי צריך בסביבות ה900,000 - מיליון בשביל לסיים בית של 200 מ"ר בלי לדחות דברים לשלב מאוחר יותר.

dani214

New member
לדעתי mister500 הכי קרוב למציאות ואני לא מכ

לדעתי mister500 הכי קרוב למציאות ואני לא מכיר אותו ,ובגלל (מבלי לפגוע) כל הפראיירים שמצוטטים בפורום הקבלנים הרימו את האף ודי קשה להגיע למחיר היעד כיום.( מחיר שלד כולל חומר 1300-1500 ש"ח לפני מע"מ). כל הרעיון זה לא להתעצל חשוב להיפגש עם 7-8 קבלני שלד,4-5 חשמלאים ואינסטלטורים , לאחר מכן להכין מפרט מסכם שמתאים ללקוח ואז להפגש עם כל בעל מקצוע והתווכח,אין מה לעשות זמן = הרבה הרבה כסף!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לגבי גמר אין הערכות מדוייקות זה תלוי בשיגעון וביכולת הכספית של כ"א וגם כאן זמן=כסף!!!!!!!!!!! אני לא קבלן לא יזם לצערי לא מכיר את mister500 ,בעברי התעסקתי עם מסחר ויש לי יחסי אנוש טובים ואני יודע לתקשר עם בעלי מקצועץ מי שלא בנוי לזה חייב לסמוך על מפקח טוב, יש מפקחים שמוציאים מחירים טובים יותר והם אחראים לעבודה, אני לא לקחתי מפקח!!!!!!!!!!!!!!!

mister500

New member
חן חן..

כנראה שזעזעתי את אמות הסיפים של אלה שכבר שילמו. בניתי כבר , ואני בונה ברגע זה 2 בתים ..כל המחירים שכתבתי נכונים לרגע זה ומהשטח . אבל מי שרוצה לשלם מחירים מופקעים וחסרי יסוד....שישלם , אני הולך לשבת בשקט , ממש לא ענייני. תודה.

fireman

New member
אתה צריך להבין שאת דעתך תוכל לשטוח

ע"ג עמוד הפורום גם אם היא לא מוצאת חן בעיני השאר ולמורת רוחם כל עוד תעשה זאת בצורה מכובדת ומנומסת מבלי לרדת לפסים אישיים ולרמת שיחה שאינה מכבדת אף אחד. אני לא הייתי הולך וחותם עם קבלן גמר וגם לא עם מפקח בניה, בניתי בית שלם בעצמי כאשר חלקים ממנו בניתי ועשיתי בעצמי תרתי משמע ולא שמעתי הגדרות כמו מטר אדריכלי ומטר קבלני, אני לא יוצא מאיפה זה בא אבל אם יש מי שמוכן לשלם, לבריאות. בניה בסגנון שאני ביצעתי אותה לא מתאימה לכל אחד, זה ההבדל בין אדם שיש לו את הידע ו\או אומץ ו\או יכולת לעשות זאת בצורה כזו לבין זה שאין לו אותה. מי שאין לו אותה, נאלץ לשלם יותר, הרבה יותר אך בטוח שזה הרבה פחות משישלם אם ינסה לעשות בעצמו את מה שהוא לא יודע לעשות בעצמו. חשוב שכל אחד יתאים את עצמו למסגרת ולתהליך הבניה התואם את יכולותיו האישיות במגוון המישורים.

mister500

New member
אני מקווה ...

שהאישה הגסה מלמעלה ששילמה 1.600.000 ש"ח טבין וטקילין קראה את מה שכתבת, אולי תבין ...

fireman

New member
אני מקווה שכולם יבינו ונימנע בהמשך מאותן

אי נעימיות בין חברי הפורום. אני בטוח שאף אחד מאיתנו לא נמצא כאן במטרה "לריב" עם גולשים אחרים.

mister500

New member
ללא ספק..

איתך אני יכול להתווכח , לקבל או להעביר ביקורת הדדית וזה בסדר גמור ..כי אתה יודע על מה אתה מדבר . גם אתה בנית עצמאית ומה ששילמת משיק למחירים שהזכרתי כאן יותר מאשר למחיר ששילמו כל אלה שעטים עליי... אולי תוכל אתה להאיר את עיניי מה לא בסדר , למה זה בסדר כשאתה מדבר על סכומים סבירים...וזה לא בסדר כשאני מדבר על זה... איזה נעץ ננעץ בעכוזם של חלק זעיר מבאי הפורום הנכבד , כשאני אומר שאפשר לסיים שלד במאתיים ארבעים אלף ש"ח קבלן+ חומר...ועוד פחות משש מאות אלף ש"ח לגמר איכותי אשמח לשמוע את דעתך ... ממילא איני מתכוון יותר לענות להם , או בכלל להעלות את הנושא...

tacher

New member
תנוח דעתך

די ברור מדוע מתלהמים על דבריך, אף אחד שהוציא כאלו סכומים על בנית בית לא נהנה לשמוע שעשה תכנון לא נכון, שהיה יכול להשיג מחירים אחרים וכך הלאה.

onm1

New member
מחיר למטר

מחיר למטר זה מושג מטעה הבית שאני בונה (לקראת סיום) היה 185 מטר אבל היו לי גם 20 מטר מרפסות לא מקורות (שעלו לי יותר מחדר ילדים--כי צריך לרצף אותם ולאטום אותם ולשים שם תאורה ושקעים ואולי ברז,ודלת חיצונית טיח ומעקה וקופינג...) וגם 20 מטר משטח ישיבה בחצר ומשטח כניסה לבית שמחושבים בשלד ובאיטום והריצוף וגם שם יש נקודות תאורה ושקעים וגם שבילים וחומות שממש לא קשורים לגודל הבית וההוצאה עליהם היתה לי ~ 50 אלף ש"ח אז הבית שהוא לכאורה 185 מטר בפועל יוצא 220 והמחיר למטר לפי 185 יצא לי 4900 ולפי 220 ---4100 ש"ח וזה לא כולל תיקצוב לרהיטים ולגינה ואפילו ויתרתי על התריסים החשמליים (יש לי חלק כיס וחלק חשמליים) ועוד דבר בגמר,לפעמים מתכננים לקנות את הסטנדרט הנמוך ביותר כדי לעמוד בתקציב--זה יכול מאוד לא לעבוד!,ומאוד תלוי בבני הזוג --בטעם העיצובי,ובמצפון (שאומר לקנות משהו איכותי יותר...) ולכן ,קחו זאת בחשבון בהכנת התקציב

למעלה