מחיר של בניה לבד

efratcn

New member
הבנתי ../images/Emo13.gif

ברור לי שבניה עצמאית עם קבלני משנה ורכישה עצמאית של החומרים תוזיל לי את העלויות בכ-30-40%. אין לי ספק בכלל. מצד שני, שנינו אנשים עובדים, הורים לשני ילדים, לא מבינים דבר בבניה ורוצים לחיות
והזמן שלנו יקר. הרבה יותר מזמנו של הקבלן שלנו. ולכן החלטנו לקחת קבלן מפתח. ועדיין אנחנו מאד מעורבים וזה גוזל מאיתנו לא מעט אבל המחשבה שזה היה גוזל יותר זמן ואנרגיות היא בהחלט בלתי מתקבלת על הדעת. אם הייתי מתנהלת בחשיבה כלכלית בלבד לא הייתי משפצת את הבית שלי אלא קונה מגרש ובונה בית חדש ועוד היה נשאר לי עודף... חג שמח!

calila

New member
נכון, אני בוגרת ....

עזוב, כבר ראיתי איך המחיר שלך "נמוך" , ראיתי את ההצעות לחסכון שלך בקומונה בונים ונהנים, כמו שאמרתי וכמו שאמרו לך רבים אחרים, ההצעות שלך (שאגב היו קביעות למיטב זכרוני ולא הצעות) היו מגוחחות ולא רלוונטיות לרבים מהבונים ובאופן שהצעת לא תוזיל את עלות הבנייה, אתה פשוט מוריד בגימורים, זכותך, אבל לא מתאים לכולם .. לי בניגוד אליך ולחברך השני אין אינטרס למצוא פתיינים שיעסיקו אותי, אין לי מטרה לתפוס מישהו בביצים כדי למכור לו את חמותי יחד עם האיטום, ותתפלא, אין לי שלדים בארון כי לא נשאר לי כסף לארון אחרי שהבטיחו לי שהארמון שלי יעלה פחות מ 800K .... חחחחחח

mister500

New member
אישה..

את מבלבלת אותי עם מישהו אחר , אין לי מושג מה זה " קומונה בונים ונהנים " חוץ מהעובדה שמישהי כאן עם קישור אליהם...ולעולם לא אתן לך לגעת בביצים שלי ......ואף לא עניין עם חמותך...מוזר שנשאר לך כסף לארון אחרי שהוצאת מיליון ושש מאות אלף שקלים חדשים
ועוד דבר...כותבים מגוחכות ולא מגוחחות ..מלשון מגוחך , גיחוך ... תגובה אחרונה בהחלט ואם מישהו עדיין חושב להפוך אותי לשק החבטות והתסכולים שלו ..כדאי שיחשוב שוב.

בניית שלד בחודשים?

אולי בקיץ, בלי עיכובים וסגרים, בלי חגים, בלי מרתף, בלי כלום. מה קורה אם יש חודש עיכוב? מי משלם? אתה?

noray50

New member
אני מאמין לך,וגם אני מנסה להסביר שהעלויות

שמציגים כאן הם גבוהות מידי ואפשר פחות,הרבה פחות . היסברתי את זה בפורום בונים ונהנים ,נתתי דוגמאות בתכנון,היכן לרכוש חומרים,לחבורת הנשים שישנה שם בהנהלתה של calya ,אבל הן סקלו אותי באבנים ממש כמו הטאליבן בפקיסטן.באתי באמת ובתמים ,בלי התנשאות (למעט הניסוח שהם טוענים שהיה מתנשא)לתת טיפים החוסכים כסף בבבניה,אבל הם בונים ונהנים ואסור להפריע להם ב "בקונספט" שלהם.סקלו אותי עם להקת מעודדות ,כמו :את ענקית הכנסתלו,מתנשא,וקיבלתי אף אזהרה ממנהלת הפורום "שאני לא רגיש מספיק " ,כאן ה ם בונים ונהנים .שיבושם להם. noray50 שבת שלום.

YNL1

New member
עלויות בניה

אמרת שאין באפשרותך לעבוד עם עובדים פלסטינאים,אם כך אין ממש חשיבות להיותך מעבר לקו הירוק. היתרון הכספי של עבודה עם קבלן ועובדים פלסטינאים: העלות הנמוכה של שכר עבודה, תשלום המע"מ (על מה שלא משלמים גם לא משלמים מע"מ וקבלנים ובעלי מלאכה פלסטינאים בד"כ לא מנהלים סיפרי חשבונות...) - חיסכון של ~150K ש"ח בחישובי שיטחי הבניה, צריך לכלול גם את שיטחי הפיתוח, גדרות, ריצוף חיצוני, משטחים, חניות וכו' (מישהו צריך לשלם על זה). בחישוב העלויות יש לכלול רשימה ארוכה של סעיפים. בניה של 200 מ"ר אדריכלי (הכוללים גם: ממ"ד,חניה, משטחים, מדרגות, חומות והמחסן) יכולות להסתכם ב 800K ש"ח ברמה מינימלית. אל תשכחי שאת צריכה גם: כלים לבנים/סניטריה, ריצוף, חיפוי, מטבח, מזגנים, הכנות למזגנים, אדריכל, קונסטרוקטור, אישורי בניה, מודד, חשמל זמני, שמירה (בחלק מהמקומות), דלתות, פירזול (מעקות, שערים), נגרות, דוד שמש, שיש, גופי תאורה, גינה. (בטח שכחתי משהו) בד"כ קבלן המפתח יכסה: שלד, משטחים מדרגות חוץ ופנים, גדרות, טיח פנים וחוץ, שליכט צבעוני, ריצוף פנים וחוץ (עבודה וחומר שחור), צבע פנים, איטום (גג, חדרי ריחצה,קורות הקפיות, קירות חיצוניות, קומת 00), חשמל, אינסטלציה (פנימית/חיצונית), אדני חלונות, משקפים עברים לדלתות, מדרגות (עבודה) אלומיניום, עבודות גבס, גז אם את כן יכולה להעסיק קבלן מקומי ועובדים מקומיים תיצרי עימי קשר במסר ואני אמסור לך את הפרטים של הקבלן הבונה עבורי. שבת שלום

mister500

New member
בהחלט

לא אפרט , כי יש כאן נטייה לעוט על אלה שמציגים מחירים אנושיים . רק דעי לך שזה אפשרי לחלוטין , ועוד תשארי עם כסף למכונית קטנה בחנייה.

אם אתה לא מפרט לפחות אל תטעה

לא יודע אם אתה שיפוצניק או קבלן? ואם בנית לבד אולי שתף אותנו בנתונים שנדע כולנו איך לחסוך ולבנות בית סביר בגימור בינוני במחיר האטרקטיבי של 4000 ש"ח למ"ר? פה מדובר על אנשים נורמליים ורגילים שנכנסים לפרוייקט בניה בלי ידע ונסיון וללא זמן לבנות בעצמם או לפקח. לאור זאת אנא ממך אל תיתן נתונים שגויים אלא אם אתה מוכן להסביר ולפרט לכולם איך לעשות זאת? עדיף לתכנן מחיר ריאלי ולא להיתקע בבניה ללא כסף.

mister500

New member
בונה בכייף ?

תקשיב , בשרשור קודם נכנסתי לפרטים והעליתי סכומים , עטו עליי וקראו לי דמגוג עכשיו כשאיני נכנס לפרטים ..אתה מטיף לי מוסר . אז מה למען השם נסגר עם הפורום הזה???? אז דע לך שהנחתי בלוקים בטון וברזל כמספר שערות ראשך , בתקווה שאינך מקריח. ברגע זה ממש אני מרים 2 בתים כל אחד מהם 240 מ"ר אתה מוזמן לבקר באתר אתה מוזמן לראות במו עינייך את הסכומים שיצאו.......

ראיתי את הסכומים שלך

כל הכבוד שהנחת הרבה בלוקים. יתכן ואתה בעל מקצוע טוב, לא חלקתי על זה אבל לעניין המחירים שלך: קבלן שלד = 90.000 ש"ח - אולי מצאת מישהו שעובד חצי חינם. חשמל = 34.000 ש"ח - מתאים לתכנית חשמל בסיסית ביותר אינסטלציה = 30.000 ש"ח - אין מצב שהמחיר כולל אביזרים ועבודה של אינסטלטור. מתאים לאביזרים מאוד בסיסיים ותכנית אינסטלציה בסיסית מאוד. טייח = 28.000 ש"ח - אין מצב! כולל פיגומים?! רצף = 40 ש"ח למ"ר - לפחות 60 וגם זה ברמה לא גבוהה ורק לאריחים סטנדרטיים. איטום כללי = 12.000 ש"ח - אין מצב שזה ברמה גבוהה כולל חדרי אמבטיה וגגות בקיצור המחירים שאתה מציג באמת נמוכים משמעותית ואני לא מאמין שהרמה טובה ומספקת. לחלופין יתכן שתפיסת רמת הגימור שלך ושלי באמת שונות מאוד. שורה תחתונה אתה בעל מקצוע והמחירים שאתה מציג נמוכים. אני בניתי בעצמי עם בעלי מקצוע ומציג תמונה ריאלית.

dani214

New member
תתפלא אבל יש קבלני שלד במחירים כאלה

זה שכולם הרימו את האף בשנה האחרונה בכ-30% במחיר עבודה לא אומר שלא ניתן למצוא קבלן שלד ללא חומר במחיר שבין 90K-140K לפני מע"מ,זה מחיר ריאלי ותלוי בגודל השלד..(מחירים בצפון) ומשלמים לפי קצב התקדמות!!!

calila

New member
אתה בהכרה?

מחיר שבין 90K ל 140K רק לטווח הזה יש סטייה של מעל 50% איך אפשר להעריך עלות ככה? על כל פנים 800K לבית של 200 מר זה סכום מאוד נמוך... במקרה הטוב יספיק לבית שטוח, ללא גמר, ערום לחלוטין, חלונות לבנים ודלתות של בניין רב קומות ...אני כבר לא מדברת על משהו קצת יותר משודרג ..... לי עלה הבית כמעט כפול כולל הכל (ללא מגרש) ותאמין לי לא דפקו אותי וגם אני בונה בצפון למדתי לא להאמין לכל מני שרלטנים שמספרים לי שהם בונים ארמון בעלות של אוהל ... אין חיה כזו, ולא משנה כמה פעמים תספר לי שעשית את זה ועדיין עושה.. ולא אכפת לי כמה תמונות תעלה בפורום ... לא מאמינה לך... . אתה בטוח "שוכח" לחשב עלות של משהו ....אדריכל, עלות מהנדס, עלות של אגרות, עלות של פיתוח שטח, חציבות, קלונסאות, אפילו לא בטוחה שכולל את עלות הבטון, הברזל, הצבע .... ואגב, כולל הכל זה כולל גם חומר ... אז מה עוזר המחיר שנתת בהודעה שלך? למי זה עוזר?

dani214

New member
אף אחד לא שרלטן אבל פראיירים לא מתים...

שימי לב שרשמתי כי מדובר במחיר לעבודת בניית שלד בלבד ללא חומרים נואם מחפשים ניתן למצוא קבלן לבניית שלד לבית בגודל 200 מ"ר במחיר של עד 150 K ש"ח רק לעבודה

mister500

New member
תרשי לי ...

על כל פנים 800K לבית של 200 מר זה סכום מאוד נמוך... במקרה הטוב יספיק לבית שטוח, ללא גמר, ערום לחלוטין, חלונות לבנים ודלתות של בניין רב קומות ...אני כבר לא מדברת על משהו קצת יותר משודרג ..... לי עלה הבית כמעט כפול כולל הכל (ללא מגרש) ותאמין לי לא דפקו אותי וגם אני בונה בצפון...סוף ציטוט. את רוצה לומר לי ששילמת מיליון שש מאות אלף ש"ח על בניית הבית? גברתי לא רק דפקו אותך , דפקו אותך עם פטיש של חמישים קילו ועם הרבה מאוד מסמרי 10 . מכאן אני מבין את זעמך , ואת ההתלהמות ...את פשוט גן עדן לקבלן . דווקא את גורמת לפיק ברכיים ולחשש מפני בנייה. את מוזמנת לסיור בבנימינה להתרשם מבית שנבנה ב 800000 ש"ח אגב..הוא כולל ריצוף שיש 60על 60 ועכשיו בטח תפלי על הרצפה....הוא עלה לי 180 ש"ח למ"ר כולל שיש+ריצוף השיש+ ליטוש . דבר נוסף : כתבתי 800.000 ש"ח כי לא היה לי נעים לכתוב כמה בדיוק עלה לי הבית גם הוא 200 מ"ר אז דעי לך , שהוא עלה הרבה פחות.והוא לא פחות איכותי והדור מביתך המיליונר.

calila

New member
כל זמן שאין לך מושג מוטב שתשב בשקט

לא ראית את הבית, לא ראית תוכניות, לא יודע מה הגמר ואין לך מושג מה המחיר כולל, דעתך לגבי האיכות או רמת הדפיקה שלי מעניינת לי לי @#@# אני לא זועמת טיפש, אני לא רוצה שאנשים שבגלל שכמותך מוצאים את עצמם בצרה כי חשבו שיעלה להם X ועולה להם 2X אצלי המחיר כולל הכל למעט עלות המגרש (כולל עלות פיתוח, כולל מזגנים, יועצים, שבילים, דלתות, חלונות, קרמיקות, כלים סניטריים, חיבורים לחשמל, מים, גז, ביוב, טלפון ... הכל) כי זה מה ששאל פותח השירשור ... הבית שלי מעל 300 מר בנוי (שטח קבלני מעל 500 מר ..) ואתה יודע מה, אם דפקו אותי וככה נהנתי... היה שווה ... לך תשלה אנשים אחרים אני אמשיך לתת מחירים אמיתיים כדי שמי שבאמת רוצה לדעת שלא יופתע ברגע האמת, מקסימום יעלה לו פחות אבל אם תכנן לבנות 200 מר ב 800K ופתאום יעלה לו 160K הוא יהיה בבעיה, אין לי אינטרס לשקר במחיר, ומי שנבהל מהמחירים שאני ציינתי מוטוב שלא יבנה בכלל ואתה יודע מה ... אני לא מאמינה לך שעלה לך כולל הכל (כולל גימורים עד רמת פתח) פחות מ 800K, אני לא מאמינה ולא משנה כמה פעמים תחזור על זה, ושוב, אנילא כועסת, אני מגחחת כי אתה פשוט שרלטן ו/או שקרן ..

mister500

New member
תגובה אופיינית

למצבי לחץ , פיך גדול מהתאים האפורים בין אוזנייך. אין לך שמץ של מושג בבנייה , אבל את נופחת סכומי עתק אז גברתי , תחסכי ממני את השטויות הפטתיות שלך. אגב..יועצים ?????????? כמה יועצים צריכה אישה בשביל לבנות ?????? ועוד לשלם להם ..... זה קשור לתאים האפורים ריבוי היועצים ? קשה לקבל נעיצת 1.600.000 מסמרים לאגו ....הלא כן ? לא אקרא לך טיפשה כי את לא...את הרבה מתחת לזה.

למעלה