מחיר של בניה לבד

מחיר של בניה לבד

אני מעוניינת לבנות בית. סה"כ 200 מ"ר. מאוד חשוב לי לתמחר את הבית מראש, הבעיה שאני שומעת מחירים שונים. מישהו אומר לי שב4000 ש"ח למ"ר - זה יכסה את הכל. מישהו אחר אומר לי שיעלה לי 5000 ש"ח + מע"מ אומרים שצריך להוסיף בסוף 20%. האם הם כלולים במחיר למטר? האם המחיר כולל את המגרש? האדריכל? המפקח בניה? קבלן מפתח? האם יש סיכוי שאצליח לבנות את כל הבית ב-800000 ש"ח? (את המגרש כבר רכשתי)

תלוי במפרט

ב 4000 ש"ח למ"ר אין סיכוי שתצליחי לבנות ומי שאומר לך מטעה. בהנחה שאת הולכת על מפרט בינוני תכנני לפחות 5000 ש"ח למ"ר. זה כולל אדריכל, מפקח. זה לא כולל קבלן מפתח שייקר לך את הכל או לחלופין יוריד לך את המפרט וכן לא כולל את מחיר המגרש והאגרות הנילוות. לאור זאת אני לא מאמין שתצליחי לבנות 200 מ"ר ב 800 אש"ח אלא יותר ריאלי לתכנן לפי מליון ש"ח וגם פה תוכלי לחרוג אם לא תתפשרי על המפרט. אגב, איזור המגורים משנה - אם את רחוק בפריפריה יתכן ותצליחי להוזיל אולם במרכז (גדרה-חדרה) אין הוזלה משמעותית.

dan0005

New member
יש הבדלי מחיר משמועתיים בין האזורים השונים

אני בונה מעבר לקו הירוק והמחירים משמעותית יותר זולים מהמחירים שמפורסמים בפורומים השונים. כנראה שהסיבה העיקרית להבדל המשמעותי במחיר היא שהרבה יותר קל להוציא אישורי עבודה לפלסטינאים מעבר לקו הירוק ושכר העבודה שלהם נמוך משמעותית והם בנאים מצויינים. התמזל מזלי לבנות עם קבלן מפתח שהוא איש מקסים, פשוט כיף לי לעבוד איתו.

mister500

New member
dan0005

זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר להם , אך ללא הצלחה יתרה....
והם באמת בנאים מצויינים , ממושמעים , וחרוצים. אגב.. הם עובדים איתנו כבר 10 שנים ודווקא בבנימינה

אין לי בעיה עם מוצא הפועל

מצידי שיהיה כורדי. אבל אתה מטעה כשאתה נותן מחירים נמוכים משמעותית למישהו שבונה במקום יקר יותר

dudula

New member
בונה בכיף,אם אתה מתעקש לשלם

יקר ,אז תשלם ! כאשר אומרים לך ,שעלות עבודה של שלד הוא כ 90,000 ש"ח ,זה אומר ,3 עובדים תכפיל ב 7,000 ש"ח לעובד (כולל הכל ),בניית שלד במשך חודשיים סה"כ עלות עובדים 42,000 ש"ח ,כלומר נשאר לקבלן שלד כ 50,000 ש"ח כלומר 25,000 לחודש . אם אתה חושב שמגיע לו יותר ,אז תשלם !

mister500

New member
dudula

החישוב שלך די קרוב למציאות , פועל בניין מקבל כ 250 -300 ש"ח ליום

איפה? מי?

המחירים לפועלים בשוק הם קצת יותר גבוהים... אלא אם אתה מתכוון לפועלים לא מקצועיים ושבח"ים. פועלים מיקצועיים ועם אישורים עולים 400 ש"ח כבר כמה שנים. אפילו נער לא מיקצועי לעבודות ניקיון באתר עלה לי 400 ש"ח ליום עבודה (לפני יותר משנתיים) כמובן שאם אתה מדבר על עלות לקבלן - זה משהו אחר. אבל האנשים כאן אינם קבלנים - הם משלמים לקבלנים....

mister500

New member
גברתי האדריכלית

חישוב פשוט מראה על הכנסה של 10.000 ש"ח לחודש. 400 ש"ח כפול 25 ימי עבודה אני מוכן לשלוח את בני בן ה 18נער לא מקצועי ( י"ב )לעבוד בניקיון באתרך..תמורת 10.000 ש"ח לחודש. ( לחסוך לטיול שאחרי הצבא )

טלטוש

New member
הפעם אני מסכימה עם מי שמעלייך

הפועלים אצלינו קיבלו 250 ש"ח ליום עבודה נער לעבודת ניקיון עלה 200 ש"ח כולם בני דודים.

calila

New member
סליחה ? ? ?

ואיפה בחישוב היפה שלך הכנסת את העלות של החומר? הבטון? הברזל? חומרי איטום? החציבות או המלוי? איפה קידוחים וקלונסאות? קירות תמך אם יש? איפה הבלוקים? הפיגומים? להמשיך או שהכל אצלך חינם? את מי מעניין עלות עבודה לבד? מי שבונה רוצה לדעת כמה זה עולה לו ... לא כמה מרוויח הקבלן, הוא רוצה לדעת אם יש לו מספיק? אם הוא צריך הלוואה או אולי לוותר, למה להטעות? שלד עולה בין 250K ל 450K (שוב, תלוי ביית) והסכום שציין פותח השירשור לא יספיק לו לבנייה גם עם כל הפועלים יהיו מהשטחים וקבלן ממרוקו ...

dudula

New member
calila ,סלחתי !

באחד השרשורים הקודמים ציינתי את עלויות החומרים ללא בניית השלד ,200 מ"ר בנייה. נניח 15 טון ברזל =40,500 ש"ח בטון 220 קוב= 53,900 ש"ח בלוק פומיס = 7,000 ש"ח פומיס מחיצות = 4,000 ש"ח בלוק איטונג לתקרה =7,000 סה"כ 112,400 ש"ח אולי יש תוספת של אלפי ש"ח בודדים .

efratcn

New member
אני כבר התבלבלתי...

אז בעצם אם עלות החומר היא 112000 ש"ח ועלות העבודה היא 90,000 ש"ח אז אכן שלד כזה יעלה כ-200,000 ש"ח לפחות, לא?

dudula

New member
נכון ,חשבון פשוט ,יש כאלה שחישוב

כזה קשה להם להבנה ,או לא רוצים להבין !

mister500

New member
calila

מייד רואים שאת בוגרת קורס מזורז " בנה ביתך " " בנה ארמונך " " בנה במאדים " כל מה שכתבת בקע מגרונו של איזה מרצה , או סופר בשקל. רק תקראי כמה זה מגוחך מה שכתבת : פיגומים ? לא קשור אלייך בכלל , כלי עבודה של הקבלן. בלוקים ? כל הבית שלך כולל המחיצות ( פומיס) 8.000 ש"ח קידוחי כלונסאות ? 3.700 ש"ח מילוי ? בדרך כלל מה שנחפר מספיק..ואם לא..700 ש"ח למשאית כמה את צריכה ? 5 משאיות ? חציבות...איזה חציבות ? פתחת מחצבה בבית ? ואם הכוונה לחשמלאי והאינסטלטור ..החציבות ממילא בתוך התשלום הכולל איטום ? כולל יריעות +אמבטיות+יסודות+ זפת קר, זפת חם ..וחמתי...14.000 ש"ח ברזל ? 14 טון ממוצע לבית כפול 2.750 ש"ח = 38.500 ש"ח בטון ? 180 קוב כפול 245 ש"ח = 44.100 ש"ח לא יודע כמה שלדים יש לך בארון...אבל לי יש הרבה מאלה ..וזולים משלך בהרבה. שבוע נפלא.

efratcn

New member
באמת שאני לא מבינה בעלויות מספיק אבל המחיר

לברזל, לפחות כשאנחנו קנינו, היה הרבה יותר גבוה. יותר מ-3500 ש"ח כולל מע"מ.

mister500

New member
נכון

את מוכיחה את מה שכתבתי..ציטוט /" תקשיבי היטב...ואולי חלק מחברי הפורום הנכבדים יפנימו פעם אחת ולתמיד. המחיר שאתם הבונים הפרטיים והבונים שלקחו קורס מזורז בבנה ביתך...שונה בתכלית השוני מהמחיר שאני למשל מקבל " / סוף ציטוט

efratcn

New member
אוקיי... אני לא יכולה להתחרות במחירים מיוחדים

שאנשים אחרים מקבלים. לפחות לגבי הברזל הייתי מאד מעודכנת כולל התעדכנות מול מחירים של חברה גדולה שחבר שלנו המהנדס שלה. לפחות במחיר של הברזל אני יודעת שזה היה המחיר (אה, וגם כי הקבלות הגיעו לידיי ואם אני זוכרת היטב את הסכום זה היה הסכום). אז אולי תסביר למה אתה מתכוון ש"המחיר שאתם הבונים הפרטיים ... שונה בתכלית השינוי מהמחיר שאני למשל מקבל"?

mister500

New member
או קיי, אסביר

מרבית האנשים בונים בית אחד וזהו...לצורך העניין בונה פרטי. אני בונה ברצף וכל הזמן , הספקים שאני עובד איתם יתנו לי מחיר מיוחד כדי שאמשיך לרכוש אצלם . הם מרוויחים פחות אך כל הזמן וברצף. לכן הם מעדיפים לספק לי במחיר מוזל כדי לשמר אותי כלקוח ושוב, יש כאלה שמגלגלים את ההנחה ללקוח, ויש כאלה שמשלשלים לכיסם את ההנחה.

למעלה