בבתי הקפה מוכרים אספרסו סביב ה-130-170 ש"ח לקילו. אני אישית שותה בעיקר את ה"מוקה קרם" של ארקפה שעולה 165 ש"ח לקילו(ומאוד אוהב אותו). שאלתי היא האם יש קפה ברמה הזאת במחירים הרבה יותר נמוכים?אם כן,איזה ואיפה? תודה על התיחסותכם,אורן
קליה עצמית ../images/Emo70.gif זה הפיתרון ../images/Emo96.gif
אני לא מכיר בתי קפה במחירים זולים וגם לא קפה מיובא. קפה מותג איטלקי עולה בין 110 ל-120 ש"ח לק"ג בקניה של 6 ק"ג לפחות. הפתרון שאני מצאתי הוא קליה עצמית של קפה. באם תחפש בארכיון הפורום אז לפני כחצי שנה אירחתי בביתי את שאול מאמיגו לערב הדגמה של קליית קפה בקולה שהוא משווק. לא האמנתי ביכולות להגיע לקפה איכותי וטעים בקליה עצמית. לא חייבים קולה שכן יש כאילו שקולים במחבת או במכשיר פופקורן. לאחר שאני קולה בעצמי כחודשים, אני יכול להעיד על כך וגם חלק מידידי שניתן להגיע לאיכויות טובות ואין סיבה לשלם את המחירים הגבוהיים שלוקחים בארץ לקפה. ק"ג של קפה קלוי בקלייה עצמית עולה לי כ-30 ש"ח (ללא עלות מכשיר הקליה וללא תמחור הזמן המושקע בתהליך). זוהי הדרך היחידה המוכרת לי כיום להורדת עלויות הקפה. אתה מוזמן לבקר אותי ברעננה ולטעום את תערובת הקפה שאני קולה עצמית. כמו כן אשמח להדגים בפניך את הקולה שלי ותוכל לשפוט בעצמך. ערן 412142-054
זה מצריך תשומת לב להכנה והתעמקות בנושא כמו גם רכישת מטחנה וביצוע קלייה לפי הכללים, כל זאת דורש זמן פנוי, רצון להתעמק בנושא ושווה רק למי שנהנה מהתהליך. מי שלא נהנה - כדאי לקנות תערובת קפה מוכנה.
ממנו אני קונה גם לצריכה עצמית וגם לצרכי קידום מכירות של אתר ריידרס. לאחר מספר טעימות בחרתי תערובת ללא שם (מקבלת לפי ביתי הקפה שמות שונים) המורכבת משלושה זנים דרום אמריקאים ושלושה זנים אפריקאים (לא זוכר איזה). לקפה שאני מוכר באתר ובטיולי האופנועים קוראים כמו הכינוי של קפסיטו. יבואן נוסף אפרסם ביום ראשון כי הכרטיס ביקור נשאר במשרד.