מחיקת שירשור

carmonle

New member
מחיקת שירשור ../images/Emo96.gif

השירשור שעסק בהתארגנות קבוצה לרכישת מכונת Bezzera במחיר מופחת נמחק. למרות שהתארגנות כנ"ל היא לגיטימית במסגרת הפורום, לא לגיטימי למסור מידע מוטעה תוך השמצה של יבואן אחר. המידע המוטעה שנמסר בהודעות בשירשור הנ"ל תוך השמצה של יבואן אחר בתחום אינם מקובלים, ניתן להתארגן מבלי להשמיץ. למרות שמנהל הפורום הפנה לרונן מספר שאלות בהם: 1) במה ה-bezzera יותר מקצועית מהאוסקר? 2) מהיא הגדרה מתאימה לבתי קפה? 3) האם ניתן לקבל מכונה מהיבואן למבחן השוואתי? 4) מיהם המומחים עליהם התייחס רונן בהודעותיו ? העדיף רונן להתעלם מהם ולא להתייחס לשאלות שנשאלו. אי לכך ובעקבות תלונות שקיבלתי החלטתי למחוק שירשור זה. שבוע טוב ערן

אור ז

New member
???? סתימת פיות?

ערן - לא ברור מדוע הורדת השרשור, בכל מקרה עם לאבגי רם יש הצעות טובות יותר אז בשביל זה יש אינטרנט. לא מצאתי בהודעות של רונן פגם אתי כלשהו בברכה אור

evgi ram

New member
שבוע טוב!

אור! איך הצעותיי בדיוק קשורות לזה? אני מאד משתדל ומצליח להשאר נייטרלי ועינייני, להשתמש בידע שלי לטובת ולכבוד האמת המוחלטת בלבד, גם אם היא תומכת במוצר מתחרה וזה לא קשה! הבעיה היא שנאמרו פה קביעות דיי מטעות וחסרות בסיס, המשמיצות מוצר שלא בצדק וכמנהל הפורום ניסיתי להוביל את הדיון בו אפשר למדוד את הדברים בעובדות טכניות ולא באוסף השמצות מצד וסופרלטיבים מנגד שלא קשורים למוצר עצמו! על כך לא זכיתי לשתוף פעולה. אני מבקש לזכור, כל פעילותי כאן בפורום כמו גם של ערן היא לעזור לאנשים לקבל את התמורה הגבוה והמתאימה לצרכים שלהם, לנסות להשיג מה שיותר פרטים ועובדות על מוצרים כדי שכל מה שיופיע כאן יהיה נייטרלי ואמיתי.מה שלפעמים הפוך ב 180 מעלות ממה שיפרסם גוף עסקי זה או אחר. אני מקוה לזכות באמון ובהבנה שלכם, שבוע טוב! אבגי רם.

RannMarom

New member
מחיקות שרשורים

הי ערן, רם תודה לכם על מאמציכם לנהל את הפורום בצורה טובה ובהתאם למטרותיו, הנכונות לדעתי. הפורום הזה היה לי לעזר בבואי לבחור מכונה, והוא גם מקום מהנה ואינפורמטיבי. למרות שלא הסכמתי עם דעתו של רונן לגבי ה-BZ99/02 והאוסקר, ואני מסכים גם שהוא לא ביסס אותה כאן, אני חייב לומר שגם דעתי לא נוחה ממחיקת השרשור, לפחות על סמך הנימוקים ועובדות שציינת. כל מה שרונן אמר זה שלדעתו האוסקר נחותה, מעבר לזה הוא לא השמיץ אף אחד. מותר לו להחזיק בדעתו זו ולהביע אותה גם אם היא לא מבוססת. הפורום איננו כתב עת מדעי ואינו מחייב סטנדרטים של כתב עת כזה. כל קורא אינטליגנטי יכול היה להסיק מהערותיו של רם לגבי התרמוסיפון, משאבת הרטט, גודל הדוד, מבנה מחליף החום וכד' ששתי המכונות הן באותה קטגוריה, ושלפחות על הנייר לאוסקר יש יתרונות מסוימים. כמו כן יכלו כל החברים להסיק את מסקנותיהם מההתעלמות של רונן מהשאלות. אני בטוח גם שקוראים המעוניינים באמת להוציא סכומים כאלה על מכונות קפה יבדקו את העובדות וגם את שפע המידע באתרים/פורומים זרים ויגיעו למסקנותיהם. אין צורך להגן על קוראים אינטליגנטיים מפני דיעות לא מבוססות, להיפך, יש לעודד דיון חופשי ועשיר ולתת לאנשים להגיע למסקנותיהם - דיעות לא מבוססות יגוועו באופן טבעי, גם אם בדרך כמה אנשים יקנו את המכונה ה"לא נכונה" (ביננו, ממילא בקטגוריה הזאת התוצאות כבר תלויות הרבה יותר במפעיל, במטחנה ובפולים מאשר במכונה, וההבדלים אינם מאד משמעותיים בשימוש ביתי). מה שלא לגיטימי בפורום כזה זה להשמיץ אנשים, מה שרונן לא עשה, ולנצל את הפורום לצרכים מסחריים מבלי לגלות זאת. אם יש לך מידע שהיה כאן ניצול מסחרי נסתר, אז לדעתי הפסילה לגיטימית, אבל אז לדעתי עליך לפחות לגלות שיש מידע כזה, כי פסילה שנראית מיותרת יכולה להרתיע משתמשים "תמימים" ובכך להחליש את הפורום. מצד שני, ואני לא בא חלילה להאשים איש או לרמוז על שום דבר, גם אתה לא ציינת ממי ה"תלונות" שקיבלת. את יחסיך הטובים עם קהולי כבר פירסמת, אז יכולה להתעורר שאלה אם יחסים אלה נוצלו בפסילה האמורה. שוב, אין לי שום כוונה לרמוז שכך הדבר ולפגוע בכשרים, רק להראות שניתן לראות כל סיטואציה מכמה זוויות, במיוחד אם למתבונן אין מידע. לכן, לדעתי אם נעשה שימוש ב"נשק הפסילה" יש לעשות זאת בזהירות קיצונית ותוך הקפדה יתרה על גילוי כל הנימוקים וכל העובדות הקשורות, כדי שהפורום יישאר במה פתוחה, חופשית וערה לדיונים ולדיעות, גם לא מבוססות, ויתפתח ככזה. אחרי הכל, אנשים לומדים מהדיעות האלה ומהדרך בה הן נדונות. שוב תודה לשניכם על העבודה הברוכה בניהול הפורום בברכה רן נ.ב. אני דווקא מאד מרוצה מהאוסקר שלי (גילוי נאות..., ולא, אני לא עורך-דין...)

sstern

New member
סתימת פיות

ערן ורם מי קבע שאתם המומחים? איך הייתם מגיבים אם הייתי אני מנהל האתר והייתי מוחק הודעה שלכם כי אני חושב שהדעה שלכם לא נכונה לגבי בריקולטה. ממתי אתם דורשים "תשובות"? האם הגענו למדינת משטרה? אם לדעתכם האדם טועה - כתוב בפורום "אתה טועה" ותסביר מדוע. משתתפי הפורום מכירים גם את ערן וגם את רם ויודעים להעירך את דעתם מול דעה של אחרים. אבל לסתום פה? זו לא הדרך.
לא יפה ולא מתאים לכם. שלמה

carmonle

New member
שלמה ידידי ../images/Emo96.gif

איני רוצה להכנס לויכוח אישי בנושא מומחיות וידע אולם יש לי את הרושם שכלל לא קראת את השירשור האמור שנמחק שכן הבריקולטה לא הוזכרה בשירשור זה. הבעת דעה על ידי חבר בפורום אפילו שהיא שגויה היא דבר לגיטימי, אולם הסתמכות על מומחים ואמירה "לטעמי ולדעת עוד מומחים האוסקר אינה מתאימה לשמש בית קפה" יש בה משום הוצאת דיבה/לשון הרע (לפי הבנתי שכן איני משפטן) האסורים על פי תקנון הפורומים של תפוז, לכן נמחק השירשור. ערן

sstern

New member
קראתי גם קראתי

הבריקולטה רק משל. תשובה פשוטה כמו "מי שאמר שטות כזו לא מבין כלום במכונות קפה והוא בטח לא מומחה, האוסקר טובה לבית קפה קטן ולראיה הוא נמצא בביתי הקפה ....." טובה בהרבה ממחיקת שרשור שיעלם בעוד שבוע. בברכה - שלמה

למעלה