מחזור אחרי IVF שנכשל

מחזור אחרי IVF שנכשל

שלום לכולן, אני מהפורום השכן, של טיפולי פוריות. הרופא שלי סבור שחלק מהבעיה שלנו זה אנדומטריוזיס. בכל מקרה, מאז ומתמיד סבלתי ממחזורים לא קלים. אבל - מאז הטיפולים - וואו!! וכל טיפול שנכשל הוא קפיצת מדרגה מבחינת כאבי המחזור. ביומיים וחצי האחרונים אני חווה כאבים מלחיצים ממש. לקחתי טרמדקס, אבל גיליתי שזה עושה לי רע במיוחד (סחרחורות וגירודים ). אופטלגין נוזלי - לא כ"כ עוזר, וגם נורופנים לא. אתמול בערב חברה הציעה לי לנסות משהו שעושים בצירים - מקלחת עם זרם חם. וזה אכן הקל קצת. בכל מקרה, שאלותיי הן (אני גם אברר עם הרופא בפגישתי הבאה איתו, אבל זה מעסיק אותי עכשיו מאוד) - הטיפולים מחמירים את האנדו' - נכון? האם הכאבים ימשיכו להתגבר כל פעם?? בפעם האחרונה נוסף לי כאב קצת חדש - כאבים בשחלות (שעד עכשיו היו לי בד"כ רק בזמן הסטימולציה). מוכר? האם יש לכן טיפים להקלת הכאבים? איך אתן מתמודדות? תודה, ושבת שלום!

דפי 30

New member
הי קרני...

את ממש מתארת אחד לאחד את המצב שהייתי בו... אני עברתי ארבע שאיבות וחמש החזרות ומפעם לפעם המחזור החמיר, זה מחיר שלצערי צריך לשלם... בטיפול האחרון שנכשל הגעתי למיון והייתי מאושפזת שלושה ימים עם מורפיום... שברתי שיא... ואז הוחלט שאפסיק את הטיפולים ואני בדרך לניתוח. גם לי הטרמדקס עשה רע מאוד... (בפעם הראשונה שלקחתי אותו הוא היה מעולה, בפעם השניה היה זוועות ולא עזר לכאב אפילו...) אין ספק שמקלחות חמות זה עוזר (במחזור אני יותר במקלחת מאשר בחוץ...) באיזה שלב את של הטיפולים? (כמה עשית? ומי הרופא שלך?)

הי דפי!

איזה ניתוח את צריכה לעבור - לפרוסקופיה? זה ממש מחריד שהגעת לרמה של אשפוז ומורפיום...אבל לאור הכאבים שהיו לי הפעם, אני מסוגלת להבין איך זה מגיע לזה. והאמת שמפחיד אותי ההמשך. אני אחרי 9 סבבי הזרעות ו-2 IVF. הרופא שלי הוא ד"ר גונן. מי הרופא שלך? תודה, ושבת שלום

דפי 30

New member
הי קרני

כן. לפרסקופיה (אבל מעט מורכבת... יש לי גוש עצום של אנדו באגן, מרגישה את זה קרוב לישבן ועובר דרכו עצב... לא נעים...) בינתיים אני על גלולות רצוף עד הניתוח... ראיתי עכשיו מה כתבת לגלים, גם אצלי הכל התחיל מכאבים בפי הטבעת...(דקירות שהפכו לכאבים חזקים) מדהים כמה במשותף יש לנו... האם כואב לך גם אחרי המחזור או רק בזמן המחזור? אני מטופלת אצל פרופ משיח. מאוד אוהבת אותו. (יש לציין שלא כולן מתחברות אליו)... יש עוד רשימה של רופאים שמטפלים עם דגש על אנדו (בפורום קראתי שד"ר אליצור מאוד מומלץ לאנדו ושמעתי המון על פרופ דור) אולי זה הזמן לרענן ולעבור לרופא אחר... מה את אומרת?

יכול להיות

שבאמת הגיע זמן, אם כי יהיה לי קשה לעזוב את הרופא שלי. אני אברר בכ"ז בפורום פוריות על רופאי פריון המתמחים באנדו'. תודה רבה!! ובהצלחה! מקווה להיפגש בקרוב בפורום הריון לאחר טיפולים

זואילי

New member
לגונן יש מטופלות אנדואיות

וכמובן גם הצלחות איתן. בכל אופן, מנסיוני אני ממליצה על ד"ר אליצור שלו יש כבר רזומה נכבד עם אנדואיות ועל פרופ' שיף.

תודה זואילי ../images/Emo140.gif

אני מאוד מרוצה מגונן, ולכן בפגישה שיש לי איתו עוד שבוע אני אפתח את הנושא של האנדו' ונראה איך מתקדמים ומה הוא ממליץ לי לעשות.

פז08

New member
ד"ר גונן הוא רופא מעולה....

ולדעתי הוא אכן מבין באנדו. הוא גם אדם שמקשיב, צנוע ואכפתי מאוד. לדעתי בכל מקרה שווה להתייעץ גם עם מומחה לאנדו ולראות מה הוא אומר. שיהיה לך המון בהצלחה.

מסכימה איתך

לגבי הצניעות והאכפתיות. אני אברר איתו איך הוא ממליץ לי להתקדם בעניין, וגם קיבלתי פה ובפורום השכן המלצות לרופאי אנדו'. תודה רבה!

galim29

New member
היי קרני

נכון שכאבי מחזור קשים מאוד הם אחד מתסמיני אנדו' אבל לא תמיד, אז ייתכן כי היה לך אנדו' ומאחר ולא סבלת מכאבי תופת (או שיש לך סף כאב גבוה כי אנחנו רגילות שאומרים לנו לכאוב בשקט ושככה זה צריך להיות) זה לא עלה כאופציה ורק כשניסית להיכנס להריון, אז החשד עלה. ככל שתקבלי יותר מחזורים ויותר טיפולים, סביר הלניח שהאכאבים יחמירו. ממליצה לך לאבחן שאכן מדובר באנדו', רק אצל מומחים לאנדו' ולא להישאר רק עם רופא הפיריון. הוא מומחה בתחום שלו ומרכז אנדו' ייתן לך את האבחון, והמשך טיפול במקביל. כמו כן ממליצה לך לשקול להיות מטופלת אצל רופא פיריון מהמבינים באנדו' (שולמן, פרופ' משיח ועוד כמה שמופיעים אצלינו בפורום צריך רק לחפש תחת מומחי פוריות בחיפוש) ולפני הכול- לעצור רגע, לגשת למרכז (שיבא, כרמל) ולאבחן כדי לדעת איך ממשיכה הלאה. חבל על כל כאב וסבל שאת עוברת כרגע והסבירות שיפסקו לא סבירה אם מדובר באנדומטריוזיס.

תודה ג'

למען האמת, לפני כשלוש וחצי שנים - לפני שבכלל התחלתי טיפולים - פניתי לרופא שלי בבעיה משונה: כאבים איומים בפי טבעת בזמן המחזור. הוא דיבר איתי על אנדו'. שלח אותי לבדיקת דם ואולטרסאונד. על סמך הממצאים הוא שלל לכאורה - אם כי הסביר לי שרק בניתוח אפשר לדעת באמת אם זה אנדו' או לא. הוא הורה לי להפסיק גלולות למשך 3 חודשים. מפה לשם, הכאבים הללו פסקו ובכלל שכחתי מהעניין. עד לאחרונה, שרופא הפריון הנוכחי שלי התחיל לדבר איתי על זה. בכל מקרה, אני מקבלת את ההמלצה, וכנראה אפנה למומחה אנדו'. בינתיים אשמח להבין - האם לרופא פריון המתמחה גם באנדו' יש שיטות טיפול שונות? האם לבנות עם אנדו' מתאימים טיפולים שונים מהרגיל? איך בכלל מטפלים באנדו'? (הבנתי שלפעמים שינוי תזונה עוזר). האם אני צריכה להגיע למרכז שיבא (למשל) עם הפניה מרופא הקופה שלי? תודה

galim29

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo20.gif

נשמע לי מוזר שהרופא אמר לך להפסיק גלולות ואז הכאבים פסקו. מאחר וכדי להשקיט את האנדו' צריך להיות על דיכוי, כלומר ללא מחזור. אז הפעולה שעשית בדיוק הפוכה. וכאבים בפי הטבעת יכולים להיות קשורים גם (אבל לא תמיד) לאנדו'.אין ספק שאת צריכה לעבור אבחון. רופא הפריון שמבין באנדו' יעבוד קודם כל יחד עם המרכז לאנדו'. לא יכולה להגיד לך לגבי שיטות כי הכול ניסוי וטעייה אבל הוא בהחלט ידאג לפקח אחרי מספרי הטיפולים וידע לעצור אותך כדי שלא תכניסי את הגוף לסחרור ותחמירי את האנדו'. משערת שהבנות עם ניסיון ב-IVF יוכלו לענות לך יותר טוב... אנדו' מאבחנים באמצעות לפרסקופיה אבחנתית ובמידה ומדובר באנדו' היא הופכת לניתוחית, מזהים מוקדים/הידבקויות/ציסטות, ומטפלים כמה שניתן (צורבים, כורתים, מנקים וכד'). אחר כך רצוי להיות על דיכוי רציף ואם מדובר ב-IVF אז יש חלון זמן מוקצב לטיפולים, בדרך כלל אחרי לפרסקופיה כשהגוף נקי כמה שניתן, אז הסיכוים עולים. את יכולה לקרוא מאמר על לפרסקופיה ואי פוריות בקישורים (בסרגל כלים כחול למעלה). אין בטחונות לכלום לצערי הרב אבל מצד שני הכול יכול לקרות, יש מצב להיקלט טבעי ללא טיפולים, יש מצב עם טיפולים ולפעמים צריך לדעת להפסיק ולחשוב על אלטרנטיבות אחרות כדי לא להרוס את הגוף. אבל את לא שם.לכי צעד צעד. תשיגי הפניה מקופת החולים שלך (יעזור לקבל מכתב מהגניקולוג שיפנה לקופה והם יתנו לך את טופס ה-17), לקבוע תור למרכז אנדו', להתאזר בסבלנות ולקחת אויר לתהליך שאת מתחילה. יש אצלינו נשים מכל הקשת שחוו הכול ועברו הכול, ואת תראי במשך הזמן שמסתגלים לאנדו'... גם התזונה היא חלק חשוב מהעניין, אבל תסתייעי במרכז ואל תעביר לבד את הכול. זה תהליך לא פשוט להתמודד עם מחלה שהיא כרונית ובהתחלה צריך לדעתי סיוע ותמיכה. אחר כך לומדים לבד והדברים מסתדרים. ואנחנו כאן ובשאיפה שהעמותה שהקמנו תעמוד על הרגליים בשנה הקרובה ותוכל להגיש עוד סיוע.

נכון

כבר הבנתי בדיעבד שזה היה מוזר שזה מה שהרופא נשים הנחה אותי לעשות.... אבל זה עזר... את צודקת, כדאי שאבדוק את הדברים ולא אתן למצב להתדרדר. אני גם אכנס לקישורים השונים בסרגל כלים. כל הכבוד על היוזמה להקמת עמותה, ובהצלחה! תודה רבה

זואילי

New member
אין לצערינו שיטת טיפול שונה

אבל רופא פריון עם זיקה לאנדו והקשבה לאישה בהחלט יכול לתת מינונים נמוכים יותר, להשגיח על העלייה באי2 ובעיקר נסיון למקסם כמה שיותר כל סבב (בכל מיני דרכים) כולל לנצל דיכויים לא רק לפרוטוקול אלא גם להרגעת האנדו. לטפל באנדו... יש דרכים אבל הן בעיקר להקל על סימפטומים. כמו שנאמר וידוע - זו מחלה כרונית. וכשזה שם, זה שם. אם את ממכבי, היום יש קצת יותר קשיים לקבל טופס 17 למרפאה בתה"ש אבל מכתבי שכנוע שלך ושל רופאייך (משפחה, פריון) יכולים לעזור. מציעה לך לשבת על הפורום ולקרוא ולקבל הרבה טיפים על תזונה וכו'.

זואילי

שתי שאלות: 1. מה התרומה של דיכוי להתמודדות עם אנדו'? 2. אם אני ממכבי - אז לאיזו מרפאה אני יכולה בכ"ז לפנות?

זואילי

New member
הו, תרומה גדולה..

אין ביוץ ואין ווסת.. תענוג
תקראי פה ותראי שרובינו נמצאות על דיכוי ברצף ומשתדלות כמה שיותר להישאר כך. כמובן כל עוד לא מנסות להרות. זה שומר את האנדו על אש קטנה. אבל כמובן תלוי מה מצבה של כל אחת. רופאי הפוריות "אוהבים" פרוטוקולים ארוכים עם דיכוי עמוק אצל אנדואיות. כך שבין לבין הטיפולים יש ערך מוסף לדיכוי. אבל מטיפול לטיפול ועם כל הניסוי וטעייה, הם גם מגוונים בפרוטוקול עצמו וגם בתקופות שבין טיפולים. תקראי שירשורים לגבי הגעה למרפת האנדו. יש בתה"ש ובכרמל. אבל שווה על אף הבירוקרטיה לנסות. גם אם זה אומר להילחם בדיעבד אם את משאירה פיקדון (כשתדרשי מכתב הסבר מרופא האנדו שיעזור לך אח"כ לקבל את הט. 17 הנכסף).

דיכוי

בפרוטוקלים שלי (ארוכים), אני מזריקה דקפפטיל 0.1. ואז מגיעה הווסת אז אני מבינה שצריך משהו אגרסיבי יותר, כמו הדקפ' 3.75? יכול להיות ששמעתי עליו זוועות (או שאני מבלבלת עם משהו אחר)?

דפי 30

New member
הטיפולים שלי

כמעט תמיד היו עם דיכוי 3.75 ובסבב היחיד שהוא נתן לי 0.1 זה היה לי ממש לא טוב מבחינת הכאבים... לי זה אף פעם לא חולל זוועות...

למעלה