מחורבנת...

wasaby

New member
בכיתה ו´

במסגרת חינוך מיני הסבירו לנו גם על המחזור החודשי. זה היה מההסברים המאוד מפורטים ולא כל כך עוזרים האלה, עם ציורים של השחלות. אחר כך אספו רק את הבנות בחדר נפרד ופירקנו ביחד תחבושת הגיינית או משהו דומה. מכיתה ו´ ואילך היו לנו תמיד בשירותים חבילות של פדים, טמפונים מיני וכדומה. בכיתה ז התכנסנו ביחד חבורה של בנות (אף אחת מאיתנו עוד לא קיבלה את המחזור) וכל אחת בתורה נכנסה לשירותים וניסתה להכניס טמפון לפי הציורים על האריזה אבל ללא יותר מידי הצלחה. הבנים שלנו דווקא גילו שימוש אחר לטמפונים של או.בה: הם היו מרטיבים אותם במים ואז הניפו אותם בחוט והעיפו לכיוון התקרה של מקלחת הבנות כדי שידבקו שם. אמא שלי אמרה שאני יכולה לפנות אליה בכל עניין אבל אני לא זוכרת שהיו לי שאלות מיוחדות. עם אחותי הצעירה גם אני וגם אמי דיברנו כל אחת לקראת המחזור שלה. לצערי אמא שלי שכנעה אותה לפחד מטמפונים. נראה לי שהשימוש בתחבושות עושה את כל העניין להרבה יותר מסורבל ומודע. בפעמים המעטות שהשתמשתי בהן הייתי רצה לשירותים כל רבע שעה לבדוק שאין טיפטופים והרגשתי כאילו אני לובשת חיתול, אבל אולי עם התחבושות המודרניות זה שונה.

בכלל הצבריות הציונית היא

שובניסטית ועל כך יעידו שיריה. כמו: יש לה אוזן מתברגת וראשה על ציר... שיר ששר הגבר לעצמו בזמן חתונת חבר ומברך על מזלו שלא הוא מתחתן עם המפלצת. או: שתיים רק אהבתי ראו נא איזה פלא משתיהן לא תהאכזבתי התדעו מי אלו? את ארצי אהבתי גם בקיץ גם בחורף ואותך אהבתי דושינקה שלי. או במילים אחרות את וארצי לא שוות ארצי מקבלת יותר אהבה. שלא לדבר על: הוא אמר אם תלכי אחרי... אם תאמר לי ללכת אלך אם תאמר לא לחזור לא אחזור רק את זאת אהובי אל תשאל אל תאמר לי אותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל כי לזה לא יהיה לי כוח. או המופלא הזה: את בערב תרקמי לי כותונת אני ביום אנהג את עגלתך. וכו´ וכו´ וכו´ שירים כדורבנות. כמו שכתב פעם יונתן גפן על אלתרמן: "אם הוא היה קצת פחות לאומי הייתי שר אותו ולא את בוב דילן והמי" אכן החברה הציונית צברית שהאלילה את מושג השירות למען המולדת ראתה את שיא השירות הנשי בשירות הגבר שמשרת את האומה המולדת והרעיון. את גרסת תהי יפה ותשתקי שינו ל: למען המולדת תחכי לו בבית ותהי יפה שהוא חוזר מהמלחמה. כמו בשיר: החייל שלי חזר.

בכלל הצבריות הציונית היא

שובניסטית ועל כך יעידו שיריה. כמו: יש לה אוזן מתברגת וראשה על ציר... שיר ששר הגבר לעצמו בזמן חתונת חבר ומברך על מזלו שלא הוא מתחתן עם המפלצת. או: שתיים רק אהבתי ראו נא איזה פלא משתיהן לא תהאכזבתי התדעו מי אלו? את ארצי אהבתי גם בקיץ גם בחורף ואותך אהבתי דושינקה שלי. או במילים אחרות את וארצי לא שוות ארצי מקבלת יותר אהבה. שלא לדבר על: הוא אמר אם תלכי אחרי... אם תאמר לי ללכת אלך אם תאמר לא לחזור לא אחזור רק את זאת אהובי אל תשאל אל תאמר לי אותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל כי לזה לא יהיה לי כוח. או המופלא הזה: את בערב תרקמי לי כותונת אני ביום אנהג את עגלתך. וכו´ וכו´ וכו´ שירים כדורבנות. כמו שכתב פעם יונתן גפן על אלתרמן: "אם הוא היה קצת פחות לאומי הייתי שר אותו ולא את בוב דילן והמי" אכן החברה הציונית צברית שהאלילה את מושג השירות למען המולדת ראתה את שיא השירות הנשי בשירות הגבר שמשרת את האומה המולדת והרעיון. את גרסת תהי יפה ותשתקי שינו ל: למען המולדת תחכי לו בבית ותהי יפה שהוא חוזר מהמלחמה. כמו בשיר: החייל שלי חזר.

hunky@dory

New member
שנאה עצמית לגוף הנשי

למרות שניתן להגדיר את התחושה של "אי נוחות בזמן המחזור" כתחושה "אובייקטיבית" ( שכן היא "פיזית" ) אני סבורה שכמו במבחן הבובה השחורה הסוציאולוגים בשנות ה 70 בארצות הברית ( מבחן שבו הציגו לילדות שחורות בובה שחורה ובובה לבנה והן טענו שהבובה הלבנה יותר יפה )- הרגש- כמו ההתבוננות- הם סובייקטיבים ( כן - אפילו תחושות פיזיות ) ונובעים מאמירות חברתיות. נדמה לי שלחברה, בעיקר לאלמנטים התפיסתיים השוביניסטים שלה, יש תפיסה מעוותת של הנשיות בה נשים אינן קימות אלא כ"כוסיות" או כ"שדיים" או ככל אלמנט נשי ´קישוטי´ - אלמנטים מסויימים בנשיות מבודדים, ומודגשים, לצורך הצגת האישה לפן מסויים "הכוסית במיטה" או "האמא הרחומה". כך יש למשל כמעט התעלמות תקשורתית מנשים שעבור גיל מסויים. כך גם לנשים במחזור. הן ´מחורבנות´. ענבל ( שלא כתבה כאן המון זמן אבל הי יש לי פורום חדש בתפוז שעוד מעט עולה לאוויר ותודה על ההמלצה ל´חלונות הגבוהים´ חנה
)

sista

New member
שנאה גברית לגוף הנשי

יש לנשים בושה מנושא המחזור ולגברים יש דחייה עד לרמה שכשאני מודיעה למישהו שאני במחזור באותו רגע הוא מזועזע לחלוטין ואומר שחבל שהוא יודע את זה כרגע. יש גברים שכשאומרים משהו על טמפונים הם בורחים. (אגב, שיטה להבריח אורחים לא רצויים). יש לדעתי בורות איומה של גברים בקשר לגוף הנשי, ואפילו דחייה, שגורמות להם להאמין דברים מיתולוגיים וחסרי כל בסיס בקשר לנשים בכלל. לא מזמן דיברתי עם מישהו שממש עצבן אותי והתווכחנו הרבה זמן. הוא טען שכשהוא יהיה בוס (ולא אם הוא יהיה בוס) ויהיו גבר ואישה באותם כישורים שיהיו מועמדים לעבודה הוא ייקח את הגבר, כי לא רק שנשים נעדרות יותר בגלל הריונות (תכופים ונשנים, לדעתו) ולידות, אחרי לידות כל מה שמעניין אותן זה הילדים והן מפקששות בעבודה, והשיא: כל חודש כשהן במחזור הן משוגעות, הן לא מסוגלות לעמוד בלחצים וחוטפות התמוטטות עצבים על כל שטות, "בגלל ההורמונים".

hunky@dory

New member
רחם= היסטריה

לפי תפיסה שוביניסטית שונאת הגוף הנשי הרואה בגוף הנשי מפלצת או משהו מגעיל שיש לבודד ממנו את האלמנטים ה"כוסים" המתאימים לצורך הגברי "לזין".

sista

New member
"אוי חנה חנה חנה!"

הצצתי בשרשור כולו, ונוכחתי שאת מוקד לשיקוצים וקילוסים איומים. איך לא גילית לנו עד היום שאת בושה לעם היהודי ומועמדת לנידוי. בחיים לא הייתי מנחשת שאת כזאת. ועוד יש לך חצ´קון על המצח? אני מרגישה שעד היום לא הכרתי אותך באמת, אבל אני שמחה על התגליות.

אפרת_ח

New member
היום באו לבקר אותי זוג מיסיונריות

כדי לשכנע אותי להתחיל ללכת למקווה (לא חוכמה) וגם לשמור נידה לפני כן (לא בא בחשבון...) הם השאירו מלא חומר תעמולה, כולל תאוריה שלמה בדבר הרעלנים המופרשים מגוף האשה בזמן הוסת.... כמו שאומרים בפרסומת לבזק: כאילו דא ?!
למי שתהה לאן נעלמתי - בשבת ילדתי את שקד

אפרת_ח

New member
שקד היא בת

וברגעים אלה היא יונקת את פורום פמיניזם עם חלב אימה

למעלה