אה...
לא נעים לי לומר את זה, אבל בקרב הגברים שאני מסתובבת איתם, לא זכור לי שמישהו מתייחס בכזו קלילות לכל נושא ההפלצה. להפך, גם בקרב גברים זה נחשב ברברי ונחות, אולי משהו שעושים בחברה מאד ספציפית של "חבר´ה" בלבד, לכל היותר, אבל בטח שלא בכל חברה אחרת (לא של נשים, לא של גברים). ולגבי דם הוסת - אני מכירה טוב מאד את האופנה הפמיניסטית להגיד שרק הפרסומות עושות את דם הווסת מלוכלך ולא אסתטי, אבל תשמעו, אני מצטערת להגיד - דם הווסת זה באמת פויה, ואני ממש שמחה שיש אמצעים יעילים לספוג אותו בצורה היגיינית. בשם אלוהים, זה דם!!! אתם מודעים לזה שבבתי חולים זורקים תחבושות ספוגות בדם לפחים מיוחדים של "סכנת זיהום ביולוגית"? אז בסדר, בבית שלנו זה עוד לא סכנת זיהום ביולוגית, אבל זה עדיין חומר ביולוגי מתקלקל, מדיף ריח, ובעל פוטנציאל להעברת מחלות. עוד מעט תגידו לי שדם זה דבר אסתטי, ניחוחי ונעים!!! אנחנו חיים בחברה היגיינית. יש לנו מערכת ביוב סגורה, מים זורמים - חמים וקרים - סבונים לכל מטרה - ובמלוא הכנות, אני חושבת שאנחנו הרבה יותר בריאים מכפי שהיתה החברה בזמנים שלא היו דברים כאלה. כל החברה המודרנית היא התכחשות אחת גדולה להפרשות הגוף, ואני לא ממש רואה מה רע בזה. או שמישהי חושבת שזה חיובי להתייחס להפרשות הגוף כמו ילדים קטנים, כאל דבר שלא צריך לנקות ולהיפטר ממנו בצורה היגיינית מקסימלית, אלא למרוח אותו על הקירות ולקרוא לזה אמנות? לא רק דם הווסת נחשב פויה בחברה שלנו. גם פיפי, קקי, נזלת, ליחה, זרע, ושאר הפרשות הגוף שעשויות להעביר מחלות. זה בסדר לרצות להיפטר מההפרשות האלה בצורה היגיינית ככל האפשר. זה חלק מהנימוס המקובל בחברה המודרנית להסתיר אותם במידת האפשר. בשביל זה לשירותים יש דלת עם סגר ואסלת שטיפה. אני ממש לא מבינה מה הרעש הגדול על התייחסות לדם הווסת כאל לכלוך. אם תסלחו לי, זה בדיוק מה שהוא. לא דבר שהייתי רוצה להציג לקישוט. ומרגע שזה קשור למין, זו מבוכה כפולה, וזה טבעי מאד בחברה שלנו, שגם המין בה הוא דבר פרטי ואישי שלא מדברים עליו בפומבי. ואגב, על פי הרפואה המשלימה, דם הווסת הוא אחת מדרכי הגוף הנשי להיפטר מטוקסינים, חומרים זרים שמפריעים לתפקוד המערכת הנשית, ועודפי ברזל. כך שגם מהבחינה הזו, דם הווסת הוא לא דבר נקי במיוחד, והגיוני להתייחס אליו כמו אל כל הפרשה אחרת.