מחורבנת...

neatsun

New member
שמעתי את הביטוי ה נ ו ר א

הזה מאמא שלי, בערך בגיל 12-11..הגיל הקובע, אני זוכרת עד היום את ההתכווצות בבטן שהוא גרם לי. כאילו נחתה עלי הבנת הגורל האכזר המצפה לי. ק ל ל ה. אני חושבת שהיום משתמשים בביטויים הרבה יותר נייטראליים כמו "מחזור חודשי", "מחזור","וסת" והחינוך לנערות מתבגרות מדגיש את הצדדים החיוביים והטבעיים של המחזור החודשי של האשה, וכן את האפשרויות להסתדר ולהמשיך בחיים רגילים. גם הפתיחות לדון ולהתייעץ בנושא, שהיה כמעט טאבו בימי נערותי, מקלה על החיים. (ולא לשכוח להזכיר את שפע העזרים המשוכללים, מעוגלים ומכונפים!)

soulbird

New member
מכירה את הביטוי "הקללה"

אני חושבת שככה התיחסו לזה פעם על ה chastity belt שמעתם ?(לא בטוחה מה המושג בעיברית)

מירה ח.

New member
If Men Could Menstruate

גלוריה סטיינם כתבה מאסה בשם זה, חיבור מצחיק עד דמעות, שמתאר מה היה קורה אילו הגברים קיבלו וסת, ולא הנשים. שווה לכם לעשות חיפוש ב"גוגל" ולמצוא את החיבור, המופיע בכמה אתרים (משום שהוא "פאבליק דומיין"). היא מסבירה שלדעתה, אילו לגברים היה וסת, היו עושים תחרויות למי יש יותר דם. המדמם הגדול ביותר בוודאי היה נבחר לראש ממשלה ולנשיא, היו בונים אנדרטאות לכבוד המחזור החודשי, וכן הלאה וכן הלאה עוד ועוד רעיונות מדהימים, המדגישים עד כמה הפחד של גברים מדם הוסת של האישה ומן הפיריון שלה (ע"ע פרויד) יצר את המיתוסים של הטומאה והנידה. חיבור גאוני!

ענק!

פשוט גאוני. אני אצרף את הלינק לפורום שלי של לימודי מגדר, המאמר משעשע וחינוכי כאחד.

מירה ח.

New member
לא רק חינוכי...

לדעתי זהו טקסט נשגב, המאגד בתוכו את כל התיאוריות הפמיניסטיות המסבירות את התפתחות המיגדר, את התפיסה של תפקידי מין ואת מיצוב הגברים בעולמם מתוך "קינאת הרחם" (מושג של קארן הורני). יש פה שיעור יפה ומעמיק, בתחפושת קלילה והומוריסטית. "שאפו" נוסף לסטיינם המתבייתת.

Boojie

New member
יש פרק נפלא של סאות´ פארק,

(אחת הסדרות החביבות עלי, במידה רבה בגלל הירידות הבלתי פוסקות וחסרות הפי-סי בעליל על החברה האמריקאית) שבו קארטמן (הילד השמן וגס הרוח מבין הארבעה) מגיע אל חבריו ומשוויץ בפניהם שהוא הגיע לבגרות והם לא כי הוא קיבל את הווסת. הוא עושה מזה עניין גדול. בשלב זה גם האחרים נכנסים לאמביציות לקבל את הווסת, דבר שכולל עירוב של ישו ואלוהים בעניין... (בסוף מתברר שזו בסך הכל היתה מגיפה של דלקת מעיים, שגרמה להם לדימום מה... אממ... ישבן, וזה אחרי שאלוהים מתערב בעניין...) הדגמה נפלאה לרעיון שהוצג בחיבור הזה.

hunky@dory

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

בדיוק רציתי להוסיף הודעה על המאמר שהתפרסם בנוגה לפני עשר שנים או יותר. בדיוק רציתי להזכיר את המאמר הזה. אפרופו "נוגה". לאימי יש חברה רווקה עיתונאית שנתנה לה את נוגה ( מאז למדתי לאהוב את נוגה )- אמא שלי, נותנת בידי את העיתון מסבירה לי שזה "העיתון של הלסביות" ( ראה דיון מלפני כמה ימים
)

ספיר ק

New member
דרך אגב

גם אצלכן זה נחשב לנושא אולטרה דיסקרטי אצל ההורים? (במקרה שלי דווקא אצל האמא, לצערי). אם הייתי הולכת לחברה או משהו, היא היתה שואלת (בלחש) אם יש לי ציוד. בפעמים הראשונות הייתי בטוחה שהיא חושבת שאני הולכת לעשות סנפלינג או משהו. אחר כך למדתי לענות, רצוי בטווח השמיעה של כמה שיותר אנשים, ´טמפונים? כן, בטח שיש לי´.

לא מכירה את זה

אולי בגלל שאמא שלי היא רופאה, ההתייחסות אצלי בבית לוסת היא כאל תופעה ביולוגית טבעית. בגיל 12 קיבלתי הדרכה מלאה על התהליכים הביולוגיים וההורמונליים בגוף האישה, בלי שמות גנאי ומילות קוד כמו "המחזור", "הקללה", או הביטוי המשעשע "חופשי חודשי". חבל שהחברה, ובראשה ההורים, גורמים לתופעה ביולוגית נשית לקבל קונטקסט של משהו "לא בסדר" שיש להחביאו, לא לדבר עליו, כאל קללה נוראית. עושים לביולוגיה שלנו דה-לגיטימציה ואנחנו משתפות פעולה.

ציפי ג

New member
גם אצלנו בבית זה לא היה כך

ושלושת אחי בגילאים הקרובים אלי, אפילו קבלו ממני הסברים בהיותם בגיל ההתבגרות. אחי הצעיר כבר למד ממישהו אחר. אצל בעלי בבית זה היה נושא טאבו. הוא ממש לא האמין שאצלנו זה לא כך. והכנוים הללו לא מוכרים לי.

soulbird

New member
אני זוכרת שביסודי

ההורים שלחו אותי לשיעור הסבר של יומיים על ה "birds and bees" ככה הם קראו לזה. היפרידו את הבנים והבנות הביאו סטודנטחות לעבודה סוציאלית מסכנות שלא ממש היו מנוסות באיך להסביר לגיל הזה. בבית היו לי ואימי מילות קוד לעיניין הוסת.

hunky@dory

New member
ילדה בת 12 באיטליה התאבדה

אני זוכרת את הכתבה... היא קיבלה מחזור חודשי בפעם הראשונה.. וחשבה שזה עונש מאלוהים ( קתולית, רבותי ) על חטא שעשתה...

hunky@dory

New member
אפרופו דה לגיטימציה

שמעתן את הנוסח המגעיל של הפרסומת החדשה לתחבושות היגניות שתעזרו לי אבל אני לא זוכרת מאיזה פירמה - למרות שהמפרסם היה אמור להחדיר לי לראש את שמה של הפירמה? ההפרשה הנשית מתוארת שם כמשהו ´פויה´ שיש להסתירו, בעוד החברה מחברתת את הגברים להתגאות במה שהם מוציאים... תוך כדי דיבורים בפומבי .... אין מגעיל ולא מגעיל.. יש את הלגיטימציה החברתית.. וה´פויה´ החברתי ענבל

הפרסומות הנ"ל

בין אם לטמפונים או לתחבושות, כולן משחקות על אותו הרעיון: איך לגרום לזה שאף אחד, כולל את, לא ירגיש שאת במחזור. הפרסומות הללו משרישות ומחזקות את המסר החברתי שוסת זו קללה, דבר איום ונורא שיש להסתירו. מזל באמת שיש חברות ליצור טמפונים וכו´ שעוזרות לנו להדחיק את עצם קיומו של הוסת בכך ש"לא נרגיש את זה"... אז נכון, אנחנו לא ממש נהנות לקבל וסת, אבל אנחנו לא אמורות להתבייש מזה. כנ"ל כל הפרסומות למגן תחתון, שאומרות לנו שההפרשות הטבעיות שלנו זה משהו איום ונורא שיש להתבייש בו ולכן אנחנו צריכות לשים מגן תחתון. למה התהליכים הביולוגיים של האישה נתפסים כדבר טמא שצריך להסתירו? האם אנחנו אמורות תמיד להיות יפות, נקיות, יבשות ורייחניות כדי למלא את מבוקשו של הגבר לסקס?

אורלי_ל

New member
לגבי פרסומות לטמפונים

אני לא חושבת שהמטרה שלהן לגרום לנו להתבייש ולהדחיק, אלא פשוט להרגיש יותר נוח עם "אביזרי העזר" האלה. תחבושת ענקית (או שתיים) זה לא בדיוק שיא הנוחות. אבל מה שמצחיק אותי זה שבפרסומות תמיד הדם כחול - ואני בכלל לא ידעתי שאני כזאת!
מה רע באדום האדום הזה? אפילו קטשופ בתור תחליף? וזה כבר לא מצחיק אלא עגום: האם אנחנו אמורות להיות כה אציליות לפי הדם הכחול הזה, שאסור לנו לא רק להפריש אלא גם להפליץ, למשל?

נשים לא מפליצות

רק גברים מפליצים. נשים צריכות להיות עדינות ומנומסות, רק לגברים מותר לתת ביטוי לתהליכים פזיולוגיים טבעיים בעוד שהנשים אמורות להתעלות מעבר לזה ולהתכחש לתהליכים ביולוגים (יש לך וסת - תחביאי את זה ואל תספרי לאף אחד, את צריכה להפליץ - תתאפקי). בקשר לנוזל הכחול בפרסומות - אני חושבת שזה בגלל שהצבע כחול מעלה אסוציאציה של נקיון, טוהר, סטריליות. דם הוסת הנשי חלילה לו שיהיה אדום, כי אנחנו הנשים טהורות ועל כן גם הדם שלנו צריך להיות טהור. סתם דם אדום שנוזל לו זה ברברי, ואנחנו - לא רק שהדם שלנו הוא כחול אלא שגם צריך להסתיר אותו.

Boojie

New member
אה...

לא נעים לי לומר את זה, אבל בקרב הגברים שאני מסתובבת איתם, לא זכור לי שמישהו מתייחס בכזו קלילות לכל נושא ההפלצה. להפך, גם בקרב גברים זה נחשב ברברי ונחות, אולי משהו שעושים בחברה מאד ספציפית של "חבר´ה" בלבד, לכל היותר, אבל בטח שלא בכל חברה אחרת (לא של נשים, לא של גברים). ולגבי דם הוסת - אני מכירה טוב מאד את האופנה הפמיניסטית להגיד שרק הפרסומות עושות את דם הווסת מלוכלך ולא אסתטי, אבל תשמעו, אני מצטערת להגיד - דם הווסת זה באמת פויה, ואני ממש שמחה שיש אמצעים יעילים לספוג אותו בצורה היגיינית. בשם אלוהים, זה דם!!! אתם מודעים לזה שבבתי חולים זורקים תחבושות ספוגות בדם לפחים מיוחדים של "סכנת זיהום ביולוגית"? אז בסדר, בבית שלנו זה עוד לא סכנת זיהום ביולוגית, אבל זה עדיין חומר ביולוגי מתקלקל, מדיף ריח, ובעל פוטנציאל להעברת מחלות. עוד מעט תגידו לי שדם זה דבר אסתטי, ניחוחי ונעים!!! אנחנו חיים בחברה היגיינית. יש לנו מערכת ביוב סגורה, מים זורמים - חמים וקרים - סבונים לכל מטרה - ובמלוא הכנות, אני חושבת שאנחנו הרבה יותר בריאים מכפי שהיתה החברה בזמנים שלא היו דברים כאלה. כל החברה המודרנית היא התכחשות אחת גדולה להפרשות הגוף, ואני לא ממש רואה מה רע בזה. או שמישהי חושבת שזה חיובי להתייחס להפרשות הגוף כמו ילדים קטנים, כאל דבר שלא צריך לנקות ולהיפטר ממנו בצורה היגיינית מקסימלית, אלא למרוח אותו על הקירות ולקרוא לזה אמנות? לא רק דם הווסת נחשב פויה בחברה שלנו. גם פיפי, קקי, נזלת, ליחה, זרע, ושאר הפרשות הגוף שעשויות להעביר מחלות. זה בסדר לרצות להיפטר מההפרשות האלה בצורה היגיינית ככל האפשר. זה חלק מהנימוס המקובל בחברה המודרנית להסתיר אותם במידת האפשר. בשביל זה לשירותים יש דלת עם סגר ואסלת שטיפה. אני ממש לא מבינה מה הרעש הגדול על התייחסות לדם הווסת כאל לכלוך. אם תסלחו לי, זה בדיוק מה שהוא. לא דבר שהייתי רוצה להציג לקישוט. ומרגע שזה קשור למין, זו מבוכה כפולה, וזה טבעי מאד בחברה שלנו, שגם המין בה הוא דבר פרטי ואישי שלא מדברים עליו בפומבי. ואגב, על פי הרפואה המשלימה, דם הווסת הוא אחת מדרכי הגוף הנשי להיפטר מטוקסינים, חומרים זרים שמפריעים לתפקוד המערכת הנשית, ועודפי ברזל. כך שגם מהבחינה הזו, דם הווסת הוא לא דבר נקי במיוחד, והגיוני להתייחס אליו כמו אל כל הפרשה אחרת.

ספיר ק

New member
חלק מהפרסומות

נדמה לי שטמפקס, אבל בטח יש עוד, בהחלט שמות דגש על אלמנט ההצנעה. "אף אחד לא ידע שאת במחזור" וכו´. מוליכים קומפקטיים, אף אחד לא יראה שאת מוציאה טמפון מהתיק, ודברים כאלה.

למעלה