מחווה אלון

קרקמן

New member
מחווה אלון

היי, אני מתגייס ועושה טירונות במחווה אלון כנראה ב1.5 (אני כנראה אהיה בפלוגת סער, יש לי פרופיל 64 נפשי). יש לי מספר שאלות:
1. איך התנאים שם? מבחינת אוכל, ניקיון וכו'. שמעתי שיחסית טוב אבל זה כדי ליישר קו.
2. איך הולך שם עניין המקלחות? הן משותפות או שיש מקלחות אישיות בחדרים או משהו בסגנון?
3. איך האנשים שם? מאנשים שהיו שם שמעתי שהאנשים די בסדר, אבל ממישהו אחר שמעתי שעל הפנים, אז שוב, זה כדי ליישר קו.
4. אני שוקל להוציא פטור זקן. האם זה אפשרי שם, ואם כן אז איך?
אם יש משהו ששכחתי ואתם חושבים שכדאי שאני אדע אני אשמח מאוד אם תוסיפו. תודה מראש! :)

אענה לך ממה שאני יודע

1. מביקוריי הבודדים בבסיס התנאים שם סבבה לגמרי, המקום מתוחזק והחדר אוכל טוב כנ"ל לגבי האוכל.

2.לא ראיתי את המקלחות שם, אבל בעיקרון בצבא בכל מקום שתלך המקלחות הן משותפות, בין אם זה בטירונות ובין אם כסגל בסדיר.

3. לגבי האנשים? כמו בכל מקום בצה"ל שהוא כור היתוך, יש כאלה ויש כאלה מכל הסוגים.
זה מה שיפה בצה"ל שאתה יכול לפגוש ולהתחבר עם סוגי אנשים שבאזרחות אולי לא היית מתחבר והשירות זה החוט המקשר ביניכם.

4. פטור זקן אפשר להוציא בכל מקום, מטעמים רפואיים, מטעמי דת ויש מקומות שנותנים גם מטעמי רצון חופשי.
תבחר מה מהם זה אתה ותפנה למפקדים בתחילת הטירונות בעניין.

Maldini Girl

New member
בוא נראה אם אני יכולה לעזור

1.מחברים שלי שעשו שם טירונות, הם אמרו שהתנאים בסדר גמור. כמו בכל בסיס טירונות,אבל אם אני לא טועה ישנים במגורים ולא באוהלים.
2.לא הייתי שם מעולם, אבל לא מאמינה שיש דבר כזה מקלחות פרטיות בחדרים, סביר להניח שמדובר במקלחות משותפות.
3.תגדיר אנשים- איך המ"כיות? איך המש"קיות הו"ד? איך החיילים עצמם? אני לא באמת חושבת שאפשר לענות על זה.
4.כן. בכל מקום אפשר באופן תיאורתי להוציא פטור זקן, אם יאשרו לך אותו.

KOJAS

New member
אמ

1.
ישנים בחדרים , האוכל סביר , לא מתקרב לתל השומר או לצריפין אבל טוב יחסית לבט"רים אחרים של כלל צה"ל.
לדעתי זה ככה , ארוחת בוקר סבבה לגמרי ( אני בן אדם שמתעצל להכין ארוחת בוקר אז שיש לי ככה ארחות בוקר ממש סבירות זה היה לי ממש סבבה) , ארוחת צוהרים מממש סבבה לגמרי = בין סביר לטוב .
ארוחת ערב די גרועות , צפה לאורז ולחם רוב הפעמים , לפעמים יותר טוב .
אבל תשמע , יהיו לך שלשולים מידי פעם , יש חתולים בחדר אוכל .(אין מה לעשות זה צה"ל)
2.
בד"כ בבטרים רגילים השירותים והמקלחות ביחד , פה עשו לך הפרדה בין השירותים למקלחת שזה כבר סבבה .
אח"כ יש בערך 4 תאי מקלחות לסדר גודל של 50 איש .
אף פעם לא חיכיתי יותר מ5 דקות להיכנס למקלחת . אם אתה לא רוצה לחכות שניה תגיד 5 דקות האחרונות של השעת ת"ש או ב5 דקות הראשונות של השעת ת"ש ככה ישר תיכנס , אבל בכול מקרה לא תחכה הרבה .
בכול אופן כולם רואים לכולם ולאף אחד לא אכפת , תאמין שיהיה לך יותר אכפת מהעובדה שמזיינים אותכם כול היום פיזית מאשר שרואים לך תבולבול .
3.
יש שתי פלוגות .
אחת של אנשים שבעיקר הורידו פרופיל בשביל להימנע מקרבי וקצת אנשים לא בסדר .
פלוגה שניה של אנשים דיי חולי נפש ואנשים גמורים .
הייתי בראשונה ונהנהתי בטירוף , אנשים היו לדעתי 10 , לא יכולתי לבקש יותר הייתי מרוצה בטירוף , עדיין שומר על קשר עם כמה חברים מהטירונות .
4.
כן , משה (הקשב הרס"ר) , מחלק פטורי זקן ביום הראשון לכול מי שרוצה , נראה לי שרשמתי אז שאני רוצה על סיבה רפואית והם מחקו את זה ורשמו שאני רוצה על רצון חופשי ובכול אופן מאשרים אוטומטית (הם שואלים אותך אם אתה רוצה)

תשמע בעיקרון הטירונות זה חוויה (סעמק אני לא מאמין שאני אומר את זה , בטירונות שלי סבלתי כול רגע הכי הרבה התלוננתי בכול הפלוגה) אתה קם ב6-5וחצי מתחיל לעשות שטיות לעמוד בשלשלות , לנקות תחדרים -שירותים ואז ארוחת בוקר .
עוד כול מיני בולשיט חפירות וזיוני שכל הפסקת שירותים , פריסה .
ארוחת צוהרים אח"כ יתזזו אותכם קצת , עוד זיוני שכל שלשלות , מצבות .
ארוחת ערב שעת ת"ש וכולי .
אם תיפצע / תחלה ימנעו ממך טיפול רפואי , אם תשלשל בשירותים ולא תגיע למפקדת אתה תיחשב נפקד וכול מיני בולשיט כזה .
בעיקרון מה שתעשו 99% מהזמן , זה לפתוח שעון ל5 דקות, תחזרו למפקדת תבקשו הארכת זמן , תנקו תחדרים , תעמדו בשלשות , תאכלו , פריסות(הפסקה שאוכלים ממרח בלתי אכיל שאמור להיות שוקולד / ריבה מוערבת.
התפקידים שמצפים לאחר משם הם -
נהג , ש"ג , טבח , עובד רס"ר ופקיד(במקרה הטוב)

אני מתכוון לצאת כנראה בקרוב מהצבא .

קרקמן

New member
המשך

1. חח יהיו לי שלשולים מהאוכל ומסתובבים בחדר אוכל חתולים? עד שהגעתי לחלק הזה הייתי רגוע... עכשיו לא ממש, במיוחד כי גם יש לי אלרגיה לחתולים. ועם זה שאתה אומר שהם ימנעו ממני טיפול רפואי זה לא נשמע לי טוב.
2. יזיינו אותנו פיזית? חשבתי שטירונות 02 קלה מבחינה פיזית דווקא... אתה יכול להרחיב בנושא?
3. באיזו פלוגה היית? חשבתי שהפלוגה היחידה לאנשים עם פרופיל נפשי היא פלוגת סער.
4. זה אומר שאני צריך לבוא עם זקן לטירונות בשביל לבקש פטור? ושמעתי שאם אני חותם פטור זקן אני מתחייב שיהיה לי זקן לשנה, זה נכון גם פה? ורק כדי להיות בטוח אם עדיין עניין הבקשות נשאר- מתי עשית את הטירונות שלך?

אגב אתה יכול להסביר מה זה פריסה ומצבות?
לגבי התפקידים- נפגשים עם קצין מיון בסוף הטירונות? אין סיכוי לקבל תפקידים יותר טובים מאלה שציינת? יש לי לפחות סיכוי יותר טוב לקבל פקיד אם הקב"א והדפ"ר שלי טובים?

KOJAS

New member
המשך

1.
ראיתי מעל 5 חתולים בחדר אוכל במהלך התורניות מטבח שלי .
האוכל הוא סבבה , לא עידית אלא אוכל של האגודה למען החייל , יהיה שוקו (הוא מקולקל אל תיגע בו ) , גבינה לבנה , מידי פעם לבנה (סגור בקופסאות) סלטים חומוס בשר וכולי , אוכל סבבה לגמרי אל תדאג אני מבטיח לך שהאוכל לא יהווה קושי בטירונות שלך .(אולי רק בימים הראשונים)
ימנוע ממך טיפול רפואי - למשל אם תיפצע או משהוא כזה לא תקבל טיפול רפואי , תקבל אקמול / תחבושת אלסטית שקרית כלשהוא . רוב הסיכוים שגם אם תינקע את הרגל או משהוא כזה לא יביאו פטור כלשהוא ויגידו לך בכול מקרה לרוץ , לא אכפת להם מהבריאות שלך .
במידה ותהיה לך בעיה רפואית אמיתית כמו שקרה לחבר מהטירונות שלי , פשוט תלך לרופא פרטי , בצבא לא תקבל טיפול רפואי . בטח לא בטירונות .
2.
תשמע בעיקרון באתי אם כושר והיה לי די קשה . , אחרי הימים הראשונים על כול שטות קטנה יורידו אותך ל10 ( כומתה לא במקום , נעליים לא קשורות טוב , לא עמדתה בזמנים וכולי)
בין לבין מצטרף מידי פעם שעות ביציאה ולקראת סוף הטירונות , שעות בהשכמה .
סתם לדוגמא אתה כול היום עומד בV בין הרגליים , כול היום עומד עד שהברכיים שלך נופלת ואתה כבר לא יכול ליישר אותם , "תרגול נוסף" (שכיבות שמיכה) ותיזוזים ( בדרך לחדר אוכל וביציאה מימנו ובס"כ כול היום מתזזים אתכם בזמן הבא הייתם 30 שניות ואז צריך לרוץ וזה ולצעוק " תם הזמן ! , הקשב המפקדדדתתת" ואז ככה 7000000 פעם (כול פעם 40 שניות)
לנו הטירונות הייתה 5 שבועות אז בכלל.
ובנוסף התשישות של ללכת לישון ב10 בלילה אחרי שכול היום עמדתם על הרגלים שאתה מת מעייפות ואז ללכת לשמירה ב3 בלילה , לקום ב2 כדאי להתלבש , עד שאתה חוזר ב4 בבוקר , ובקושי מצליח לישון , קם עייף מת .
כול השיעורים שיהיה לך הדבר הכי קשה זה לנסות לא להירדם בזיוני שכל האלו .
3.
אני לא אמור לספר את זה אבל בעיקרון הפלוגה מחולקת ל2 מחלקות .
פרופיל נפשי שרובם סתם הורידו פרופיל כדאי להתחמק מקרבי .
פלוגה של די ערסים ואנשים עם בעיות רציניות (אשפוזים וחולי)
כול מה שאני אומר מתייחס למחלקה היותר הרצינית , הפחות רצינית עושים בית זונות.
4.
תיכול לבוא בלי זקן להתגלח יום לפני ולקבל , כול מי שרוצה מקבל פטור זקן . הייתי לפני חודש בטירונות . הפטור הוא זמני ל45 יום . עד סוף הטירונות וקצת אחרי .

* טיפים קטנים
שאומרים לך תורנות מטבח ישר תתנדב , זה הכי חפשני בארץ , אתה בלי משמעת בפאנן שלך הדודות מפנקות אותך , הדבר הכי נדיר שיש , כשתחזור לפלוגה שלך תגיד שזה קשה רצח תורנות מטבח ושלא כדאי להם להתנדב .
ואז כול הזמן תהיה בתורנות מטבח עד שחברים שלך יבינו תקומבינה חח .

פריסה זה הפסקה שחובה בטירונות לפי פקודות מטכ"ל . (3 פעמים ביום )
הפסקה של 15 -20 דקות שבה מותר לך לעשן ולארוח לחם עם שוקולד / ריבה .
(שוקולד קשה כמו אבן לא אכיל וריבה אכילה יחסית)
מצבות-
מצב הלוחמים בעיקרון משהוא מעצבן שצריך לרשום מי נמצא ואיפה הוא היה כול מיני בולשיטים , אתה תעשה את זה יותר מאלף פעמים תאמין לי שאתה תדע את זה באלפה .

אכן נפגשים עם הקציון מיון בסוף הטירונות , וזה סתם שקר שהם אומרים שבגלל שזה בסוף אז זה תפקידים יותר טובים .
אין קשר לקבל פקיד לבין הקב"א שלך , הוא ינסה לדחוף אותך לטכני / נהג / אפסנאי כי זה מה שחסר לצבא , פשוט תסרב לקבל את זה ותקבל ריתוק או משהוא עד שתקבל תפקיד נורמלי .(שוב , אין תפקידים נורמלים לבעלי פרופיל נפשי , בנורמלי אני מתכוון לשבת במשרד ולא לעשות כלום עד 4-3 וללכת הביתה , זה מה שאני עושה בגלל זה אני מתכוון לצאת )

הקב"ן בטירונות הזאת קוסמת -על , החל מלהציע תפקידים עד לפטור לכול דבר אפשרי , המילה שלה הכי חזקה בבסיס .
אם באמת קשה לך ישר תבקש קב"ן (יסבנו אותך ולא יביאו לך , תתעקש ותגיד שאתה רוצה לראות קבן השבוע ושאתה חייב)

שמע חבר

לא קראתי כל כך הרבה שטויות כבר הרבה מאוד זמן.

מה אתה מבלבל בביצים? לא טוב לך תצא מהצבא, ואל תשחק אותה כאילו מי ישמע היית בצבא הסורי ושילשלת כל היום מהאוכל, ופתחו לך את התחת ונתנו לך למות חולה וכל מיני שטויות כאלה.

מי אתה בכלל שתפחיד את הבחור ותוציא לו את החשק, על שטויות רק כי לך היה רע?

לבחור שפתח את השרשור (קרקמן) אני מציע לא להקשיב לשטויות.
הבסיס הוא בסדר גמור, האוכל והתנאים סבירים לגמרי בטח יחסית למקומות אחרים שאני הייתי בהם בצבא.

אז נכון יתזזו אותכם, ותעבדו קשה ותתעייפו והיחס לא יהיה משהו אבל זה בסך הכל טירונות 02, זה נגמר ממש מהר ובסדיר זה יהיה אחרת.

קח את זה כחוויה לחיים תהנה ותעשה צחוקים עם החבר'ה ויהיה בסדר.
תאמין לי מנסיון שיש דברים גרועים יותר, והדברים הם סך הכל איך שאתה לוקח אותם אם לחיובי ואם לשלילי.

שיהיה בהצלחה ואם יש עוד שאלות ותהיות אני אשמח לענות.

ולמי שמנהל כרגע את הפורום אני מציע

לשים לב להודעות שכאלה ולמחוק אם צריך.
זה לא תורם לאף אחד וסתם מרעיל את האווירה.

KOJAS

New member
אתה פשוט אפס

אין שום דבר במה שרשמתי שם שהוא לא נכון וגם אמרתי שנורא נהנתי בטירונות שלי והיא הייתה חוויה .
כמו כן מדובר בטירונות 02 , לכן היא לא אמורה להיות קשה במיוחד .
עם זאת אני מכיר בן אדם אחד שפרץ דיסק בצבא , ועוד בן אדם שהיה איתי בטירונות שנהייתה לו דלקת בשריר הרגל שלא טופלה כראוי עד שהוא היה חייב ללכת לרופא אזרחי שנתן לו פטור ממאמץ ונעליים אזרחיות , בצבא לא הסתכלו אליו ויכול להיות שהיה לו נזק תמידי אם הוא לא היה הולך לרופא אזרחי , לכן אני חושב שאם תהיה לו בעיה רפואית שמצריכה טיפול אמיתי רוב הסיכוים שבצבא לא יטפלו בו לכן כדאי לו ללכת לרופא אזרחי במקרה של צורך , במידה והבריאות חשובה לו כמובן .

לא רק שהגזמת בתיאורים

אלא גם כתבת על מקרה אחד שאתה מכיר והכללת את כל הצבא תחתיו.
הצבא לא מושלם, היחס חרא בהרבה מקרים וגם התנאים לא תמיד משהו בעיקר בטירונות.
אבל מפה ולהכליל ולהגזים ולהגיד שהצבא לא מטפל בבעיות רפואיות וכל היום משלשלים שם וקורעים לך את התחת והורסים לך את הבריאות, זאת סתם הגזמה פראית ואתה סתם מבאס את הבחור ומפחיד אותו לפני הגיוס.

סה"כ שנינו הסכמנו שזאת חוויה מחשלת ואם לוקחים את זה בצחוק ובקלילות ונהנים מהצחוקים עם החבר'ה, אז גם עובר יותר מהר ובפחות באסה.

למעלה