מחוגי שעון

מחוגי שעון

נתקלתי בשאלה מעניינת, ואשמח לדעת את הפיתון והדרך אליו (יש לי קצת ידע בפיזיקה, אני רק רוצה לראות אם צדקתי :) ) מהי מהירותם של מחוגי שעון, אם נתון שאורכו של מחוג השעות הוא 0.4 מטר ואורכו של מחוג הדקות הוא 0.8 מטר? תודה :)

NessT

New member
בהנחה שאתה מתכוון למהירות המשיקית של קצות

המחוגים.. (כי לכל נקודה על המחוג יש מהירות שונה והמשותף לכל המחוג היא רק המהירות הזוויתית, אבל אורך מחוג לא משפיע על מהירותו הזוויתית אז אני מניחה שזאת לא הכוונה בשאלה..) המרחק שכל קצה מחוג עובר הוא zzz 2*pi*R zzz כי זה היקף המעגל שהוא יוצר (הרדיוס הוא אורך המחוג). הזמן שעובר עד שכל קצה מחוג משלים מעגל הוא בהתאם לזמן שהמחוג מודד - במחוג השעות הזמן הוא שעה ובמחוג הדקות הזמן הוא דקה. מחלקים את המרחק בזמן כדי לקבל את המהירות.. במחוג השעות יוצא zzz 6.98*10^-4 zzz במחוג הדקות יוצא zzz 8.38*10^-2 zzz (ה - ZZZ הם ליישור. אל תתיחס אליהם)

Shukikor

New member
שעון

כאשר מדובר במהירות המחוגים הכוונה היא למהירות זויתית "אומגה". סיבוב אחד של מחוג השעות הוא 2PI מעלות והוא מתבצע במשך שעה=3,600 שניות המהירות היא W=2PI/T כלומר 2PI/3600 רדיאן/שניה באותו אופן,מחוג השעות מבצע הקפה אחת ב 12 שעות ולכן מהירותו הזויתית היא 2PI/43,200 רדיאן לשניה ניתן לראות שאורך מחוגי השעון או היקפו אינם משפיעים על מהירות הסיבוב.הפקטור היחידי הוא זמן ההקפה.

למעלה