מחברות בחינה

מחברות בחינה

עקב הייאוש והתסכול ההולכים ומצטברים מהמחברות בחינה של דיני חוזים (257 עמ') ושל דיני נזיקין (262 עמ'), כאשר למותר לציין שמדובר בכתב david 12 בכל אחת מהן, רציתי לערוך סקר בקרב הסטודנטים למשפטים ולדעת מה הגודל הממוצע והנורמלי של מחברת בחינה בקורסים מעין אלו (6 נ"ז). מילא זו הייתה קריאה קלילה, אבל כשאתה יודע שאחרי זה תצטרך לבצע מהמחברות האלו דדוקציות והסקות אי אפשר לזלזל באף מילה, ובטח שלא להתרכז רק בשינון (שגם ככה לא אפשרי כשאתה לא מבין מה אתה קורא :/ ).

יש לציין שאני בד"כ מתארגן לפני המבחן גם על צ'ק ליסט טוב של 30-40 עמ', אבל אני מרגיש שהוא לא מספיק בפני עצמו בשביל להבין את החומר. אז, איך אתם לומדים למבחנים?

אם זה מנחם, אצלי מחברת חוזים 284 עמ'..

דויד 12, שוליים צרים. איך לומדים? לא ברור.. במיוחד כשהמבחן בחומר סגור + בלי חוק.

lol65

New member
ממה שיצא לי לראות מהמסכמים

גם בקורסים הגדולים המחברות לרוב לא חורגות מ-200 ע"מ (בדר"כ זה סביב ה-160 ע"מ).
אני מקטינה את הכתב ל-11, מעיפה את הרווח בין הפסקאות, עושה שוליים צרים ורווח של 1.15 בין השורות. כשאני מגיעה ל-60 ע"מ אני מרוצה.
ברור לי שאני עובדת רק על עצמי, אבל כשאני רואה ככה את כמות העמודים יורדת, זה עושה לי ממש טוב ומראה לי שזה לא כ"כ נורא ושאני אשכרה יכולה לסיים את זה

אצלי זה להיפך

אני מעדיפה להרגיש שאני מתקדמת, ולא נתקעת על אותו העמוד מליון שנה. אז הקטנת הפונט והשוליים רק מייאשת אותי.
אני מסכמת בעצמי וכמעט בכל הקורסים יש לי מחברות של עצמי, שאני סומכת עליהן יותר מאשר על מחברות הבחינה שהכיתה הכינה (בד"כ אני גם מפיצה את המחברות של עצמי). כותבת בגודל דיוויד 12, שורה וחצי רווח.

אני קוראת יחסית לאט (אני חושבת), קצב הקריאה שלי הוא בערך 10 עמודים לשעה (בעמוד כמו שתיארתי לעיל). אבל אני קוראת וכותבת בצד נקודות חשובות בו"ז. בד"כ זה, ופתרון מבחן-שניים-שלושה לפני המבחן, מספיקים לי. אני בד"כ לא חוזרת על הנקודות החשובות שכתבתי לעצמי בצד. עצם הכתיבה עוזר לי לזכור. אני גם לא חוזרת על המחברת יותר מפעם אחת.
כשהייתי בשנה א' גם קראתי שוב את כל הסילבוסים לפני המבחן. אז זה עזר לי. היום אני כבר לא משקיעה כל כך (גם לא בשנה ב'). אבל אם יש משהו חשוב במיוחד - אחזור אליו במקור (גם אם רק לרפרוף).

Myrath1

New member
מאוד מאוד תלוי

היה לנו בקורס בראיות [5] המון חומר [במבחן סגור] ואילו במבחנים אחרים של 8 שס לא היה כ"כ הרבה חומר.

לדעתי, זה הרבה פחות עניין של פונט או עמודים, השאלה היא המורכבות של החומר והבהירות של המחברת. אם המחברת די ברורה אני מוכן להוסיף גם 30 עמודים ובלבד שלא יתעוררו תקלות בתחביר פתאום.

lol65

New member
8 ש"ס?!

איזה קורס זה? כל התואר הקורסים הכי גדולים שלי היו 6 ש"ס.

Myrath1

New member
קניין/נזיקין/חוזים/עונשין

כן יש מקומות שהכי גבוה זה 6 ש"ס. כל הש"ס הזה סתם שטויות. כל אחד ממספר איך שהוא רוצה ובסוף יש מבחנים של 2 ש"ס שקשים כמו מבחני סוף :|

מתי כבר נסיים מתי!

למעלה