מחאת 2011 התכלס

moys66

New member
לא כל כך הבנתי

למה רק לצד אחד? ד"א יש המון "צדדים" בעם.

יוAב

New member
וכל הצדדים נמצאים באותו המקום שבו אתה מוסר?

דוגמה: אם אתה בא להפגנות המחאה עם שלטים,אך אלו שלא שם לא רואים אותם. אתה מדבר עם חרדים אשכנזים או ספרדים מבקר אצלם? אתה פונה עם שלטים ברוסית?או מפגין בהתנחלויות עם המסר? אם רק הצד שלי שומע,מה זה יועיל?

לא הבנתי

א. מהי אידיאולוגיה סקטוריאלית? האם לליכוד או קדימה יש אידיאולוגיה סקטוריאלית (או בכלל)? ב. דברתי עם העם, הוא לא דורש ממשלת אחדות, העם רוצה שנבחריו יכהנו בממשלה. ג. תמיד אפשר להקים ממשלת אחדות אבל אז הבחירות מאבדות את משמעותן. ממשלת אחדות משמעה שכולם נמצאים בקואליציה, שכמעט אין אופוזיציה ואלטרנטיבה לשלטון. שאין אחראי למצב כי "כולם אחראים" העם שאני מכיר לא טיפש מספיק לרצות כזה דבר.

יוAב

New member
אתה צריך להרגע ולקרוא יותר לאט.

א.מתיחס לש"ס הספרדית,הבית היהודי ו-שכחתי את השניה,העולים ישראל ביתינו. (זה הזמן לקרוא להקמת מפלגת האשכנזים הליברלים,הצברים,והאתיאיסטים). ולא טענתי שלליכוד וקדימה יש אג'נדה סקטוריאלית,אלה שהליכוד שבוי שלה. "ש"ס זה ליכוד והליכוד זה ש"ס", אמרה ש"ס ולא הכחיש הליכוד. ב.כתבתי כמה פעמים שאני לא בעד ולא מאמין בממשלת אחדות.זה היה מונח לפניך. ג.אם כל המפלגות יהיו בקואליציה,אתה צודק.אבל מה ההבדל בין הליכוד לקדימה? יריבויות אישיות צריכות לקבוע את גורלנו? העם כן טיפש,אבל גם אני.

אז אתה אומר שאם אני מרגיש שיש ציבור דפוק

למשל ציבור הסטודנטים או ציבור הגמלאים או חיילי המילואים, אסור לציבור הזה להקים מפלגה ואם הקים אסור למפלגה להיות חלק מהקואליציה? מה אם מדובר בציבור שחולק אידיאולוגיה מסויימת, נניח קפיטליסטים או סוציאליסטים? ציבור שמורכב מחקלאים או סתם מתושבי הפריפריה שמרגישים ששכחו אותם?

יוAב

New member
איך הצלחת להבין דברים שלא אמרתי?

אנו דמוקרטיה ולכל אחד הלגיטימציה להקים מה שירצה. העניין יוצא מהכלל כאשר מפלגות דורשות לשחרר את הציבור שהן מייצגות מחובות המדינה, ודורשות זכויות יתר. יש מצבים שצריך אפליה מתקנת,אבל ...........בעצם קרא את הדיונים האחרונים ותבחן בעצמך.

אז מה אתה רוצה?

שרק לחרדים יהיה אסור להשתתף בקואליציה? זה נשמע כמו שינוי. לא היינו שם? ואם אני לא הבנתי, כנראה שאני לא היחיד.

יוAב

New member
אתה שוב מתבלבל

אני לא רוצה לאסור על אף אחד להיות בקואליציה,הטענות שלי הן טענות מוסריות כלפי האחראים להרכבתה,ביבי למשל. אתן לך דוגמה:יש לך שני ילדים וכל אחד מהם רוצה מארבע הסוכריות שאתה מביא בכל יום.אחד מהם תופס קריזה ועצבים ולא מסתפק ב-2 סוכריות ואתה למען השקט שלך נותן עוד אחת ולפעמים הכל. זה מה שקורה בממשלה הזו. עכשיו איזה מהילדים זה אני?איזה אתה? והאם ראש ממשלה יכול להתנהג ככה?

סופי65

New member
אבל אתם שוב סותרים את עצמכם..

אם הבעיה היא חוסר אמון בשלטון שברור לנו שפועל ויפעל תמיד מתוך אינטרסים של אלה שהצביעו לו, אז אתם חושבים שאפשר לבסס את כל השינוי על השלטון?? וזה לא משנה אם זו מפלגה X, מפלגת אחדות או מפלגה שתקום בשם המפגינים ומעמד הביניים.. התפקיד של השלטון זה לוסת ולהחליט איך לחלק את התקציב של השנה בין כל מיני נושאים. אם מה שאנחנו רוצים זה לקבל לעצמינו אישית יותר (על חשבון לקיחה ממגזרים אחרים בציבור)- אז הטענה הגיונית, אבל זו לא הכוונה, נכון?? (אחרת מה נעשה מחר שנהיה אולי במיעוט או שתהיה קבוצת לחץ אחרת בנושא בוער יותר לטעמם?) מה שאנחנו רוצים להשיג כאן זה שלטון שפועל עפ"י אמות מידה וערכים חברתיים שמשותפים לכולנו. שנוכל לסמוך עליו למשל שתמיד החינוך של כלל יהיה ערך עיקרי. שתמיד, ללא שום דיון ידאג לספק שירותים בסיסיים וחיים בכבוד לזקנים, למוגבלים וכן הלאה וכן הלאה.. ברור מאליו שכל מנהיג בסופו של דבר מתמודד בשטח עם הדברים ומחליט ללכת לכיוון זה או אחר. בהחלט יכולות להיות לנו מחלוקות אמיתיות על הדרך הנכונה, זה בסדר!! מה שלא צריך להיות - זה מחלוקות על הערכים הבסיסיים של החברה בכללה.. הבסיס האמיתי הוא האמון הזה שאנחנו רוצים- לדעת שמי שלא יהיה שנמצא בשלטון באמת אכפת לו ובאמת רוצה בטובתי לא פחות ולא יותר מבטובת האחר.. ופועל בשם כך... כי מה שאני רוצה באמת זה לא שיהיה לי באופן פרטי יותר (טוב, גם את זה..), אלא לדעת שהעוגה מחולקת מתוך ראיה כללית שרואה גם אותי.. מה שחשוב זה הערך ולא הדרך... ושלטון יתחלף מפעם לפעם כשנחשוב שצריך, שאולי הוא לא מוכשר מספיק וכן הלאה, אבל עדיין נהיה עם אחד ולא אוסף של קבוצות הנלחמות זו בזו. אתם חושבים שאי אפשר? אני מאמינה שכן. שכמו שבמשפחה יכולים להחליט שהוצאה על אחד קודמת לאחר , בלי להרגיש שהשני פרייר (מתוך האחווה המשפחתית הוא יכול להסכים להגיון שבדבר), כך בעם.. וכמו שאדם מוכן להתאמץ לעיתים כדי לעזור לזר גמור שנקלע לתאונה, או כל מיני דוגמאות אחרות.. אנחנו בכלל לא "אדם לאדם זאב". הסכמה, אכפתיות ותחושת אחווה יכולים להוציא מכולנו הרבה הרבה טוב.. בגלל זה- זה לא עניין למפלגה. זה עניין לעם כולו. בואו נגדיר מי אנחנו, מה אנחנו רוצים להיות כעם (על כל המגוון העצום הקיים בו). מה הערכים המשותפים לנו, מהי האחריות של כל פרט , באשר הוא ולפי יכולותיו , כלפי החברה, ומהי האחריות של החברה כלפיו. אם ניצור הסכמה כזו רחבה, ברור שתכלול גם את מי שבשלטון , כחלק מהעם. אבל העבודה מתחילה אצלינו

אהבת הזולת זולגת ממני כשאני קורא אותך

רק יש לי שאלה קטנה , קטנטנה מה ייגרום לפלוני שמסוגל לקחת הרבה לעומת אלמוני שמסוגל לקחת מעט , לחדול ממנהגו ? תעמולה , מילים רכות ? זה ברור לי ולא ברור לך !

למעלה