מחאה נגד אופני כביש!

ערב מלחמה ואתם נלחמים האחיכם../images/Emo4.gif

מה הולך פה? כולנו באותה הסירה, רוכבי כביש כרוכבי הרים. המשותף לכולנו הוא אהבתינו לאופניים ולספורט היפה הזה. בלי מלחמות ובלי כינוים לא יפים, אני ממליץ לכל רוכבי השטח לרכב לפעמים באופניי כביש וכמובן אמליץ לכל רוכב כביש לבדוק קצת את השטח. ובכלל מומלץ לכולם להחזיק בבית גם כביש וגם שטח. חווית הרכיבה בשטח מאוד שונה מרכיבת כביש ולפעמים נדמה לי שמדובר בענפי ספורט שונים לגמרי, אך לא - המשותף לכולנו מאחד אותנו כאן בפורום זה כגוף אחד.

idonoach

New member
מסכים.. זאת לא הייתה כוונת המחבר

בסך הכל רציתי לראות אם יש עוד כמוני בארץ שעדיין מכורים ולקבל על ידי כך חיזוקים שאכן לא טעיתי

כביש זה הבסיס

לכל מי שרוצה לרכוב שטח בשביל הכיף אז סבבה. אבל מי שרוצה להיות תחרותי וחזק, כביש זה הבסיס. רוכבי XC מתחרים בשטח אך מתאמנים על האספלט. 80% מהאימונים של המקצוענים בXC הם אימוני כביש. אני פעם התאמנתי רק שטח אבל ראיתי שזה לא מקדם אותי בתחרויות וקניתי אופני כביש לאימונים, אז גיליתי שזה יותר בשבילי גם בשביל להתחרות ונהייתי כבישון. מי שרוצה שטח, לבריאות, אבל בכל מה שקשור בלהתחרות באופניים, כל מה שקשור לכושר, אופני כביש זה הבסיס.

חשבתי לתומי שאנו (כביש) זן נכחד...

ואם כך מרגישים אנשי השטח זהו סימן טוב. האמת כנראה איפשהו באמצע (כמו תמיד), ויש יותר רוכבי-כביש ויותר שטח, וכנראה יותר רוכבים של שניהם יחד. "התפילה באה כשיורד הלילה על המחשבה" אמיל שארטייה(אלן)

aviadbns

New member
אח שלי, רוכב ההרים..

אנחנו אנשי ההרים חייבים להישאר מאוחדים. האנשים שאתה רואה שעוברים לאופני כביש אלו אנשים שגילו את עצמם מאוחר, כאלה שיצאו מהארון. זה לא נורא, על פי מחקרים של דר' מין הצמח ניתן להסיק כי לאנשי ההרים זה לא מזיק. אז אין לך ממה לחשוש. אגב, בקשר להתרסקויות, אתמול התרסקתי מדרופ שקרוב ל2 מטר. היה כואב, אבל מיד אח"כ הרמתי את עצמי מהאדמה, איבקתי מגנים וחזרתי לדרופ קצת יותר גבוה שגם ממנו התרסקתי פעם אחת..אבל כמו שאומר השיר: "אני נופל וקם נופל וקם..." אחים שלי רוכבי השטח הפרי-רייד והדאון היל חיזקו ואימצו יש לצידכם גרעין קשה של מכורעים בראש שאצלינו הגודל כן קובע (הדרופ כמובן)

קראתי מחקר שאומר שכל הישראלים

הם סינים. ו -99 אחוז מהסינים הם בכלל עירקים. די כבר עם ההשוואות, לכל דבר יש את היתרונות שלו. אני רוכב כביש, ומידי פעם גם שטח, אבל אני תמיד מעדיף את הרכיבת כביש מאשר את השטח. ואני מתאר לעצמי שיש אנשים שחושבים אחרת, ולא ממש משנה לי, כל עוד הם נהנים מזה, ואני לא אנסה אף אחד לשכנע לרכב רק כביש, או לרכב רק שטח. אבל לדעתי כדאי לנסות מכל דבר.

yuvale

New member
חיזוק לבועז ארובס

בתגובה להודעה אחת מעלי של בועז : נכון לחלוטין..!!!!!! תגובה לעידו או מי שהתחיל את כל המהפכה המפגרת הזו: עם כל הכבוד..אני רוכב שטח אבל בטוח שאני לא!! הולך לעשות מהומה ממה טוב יותר מה טוב פחות ...סלח לי אבל אתה נשמע כזה מפגר!!! יווו תחשוב כיאלו מה מפריע לך כביש שטח כול אחד ומה שהוא אוהב ...(אני אישית מעדיף שטח ) אבל למה הקטנוניות הזו... וחוצמזה כמה זמן ניסיון יש לך 4 שנים???ממ..לא נראה לי כזכור לי קנית אופניםם לפני איזה שבועיים אז יללה..שששששש!!!!

idonoach

New member
וואו וואו ילדים מכות זה לא מתאים

(במילותיו של קוקו)\ לא רציתי לעצבן אף אחד ואני מצטער אם זה כך קרה! בסך הכל רציתי לראות אם יש עדיין כאלה בדעה שלי אין בכוונתי להשוות כאמור על טעם ועל ריח אין להתווכח וחבוב תן קצת כרדיט אה... את האופניים הרציניות שלי קניתי רק לפני שבועיים אבל עד אז רכבתי כמה שנים טובות על אופני "בסידן" כבדות שביצעתי איתם דברים שלא הייתי מעיז לעשות על האופניים העדינות שלי בכל מקרה עוד פעם סליחה אם עצבנתי אנשים אחרי הכל כולנו מכורים לכלי הזה המפגר עם פדלים וגלגלים בים אם אנחנו משתמשים בו בכביש או בין אם אנחנו משתמשים בו בהר וכולנו חוזרים עם חיוך מפגר הביתה!

yuvale

New member
טוב אם כך...

אז הינה אני גם רוכב שטח ותתחדש על האופניים ...שקנית לפני זמן קצר..

LCX

New member
דבר אחד לא הבנתי עדיין:

איך לעזאזל נוסעים עם אופני כביש בארץ הזאת??? אני ואופני השטח שלי בקושי שורדים את הכבישים בארץ...אז צמיגי כביש בכלל...אין מה לדבר. אם היו לי אופני כביש אחרי חמש דקות שני הצמיגים היו מפונצ'רים ושני הגלגלים היו עקומים כמו לא יודע מה... למישהו יש הסבר לאיך רוכבים כביש בארץ? תודה... לירן.

Kalmam

New member
אין סתירה בין השניים לכביש יתרונות

ולשטח יתרונות אחרים .יתכן שאם תנסה גם כביש תגלה דברים נוספים לדוגמא: שני סוגי הרכיבה משלימים אחד את השני,המרחקים בכביש נראים דמיוניים לשטיחון(כמו מטולה-אילת בשלושה ימים),שיפור הכושר והסיבולת שאתה מקבל בכביש משפר גם את רכיבת השטח(דיווש ממושך בעמידה) ולהפך שלא לדבר על רכיבה "סטרילית". הגבלה בטיחותית לכבישון היא תנועת הרכבים והמשאיות במשך השבוע ולכן אנחנו משתדלים לצאת יותר מזוגות בכביש רק בסופ"ש ובדרך כלל במקומות שיש הרבה שוליים כמו נשר וכביש-4. גם אני חששתי מאוד אבל היום לכולנו ברור שהשילוב מנצח! נסה ותהנה!

למעלה