מזרח מול מערב

מזרח מול מערב

קשה לי לומר את זה, כי זה רק פועל לטובת הראפטורס, אבל המצב במזרח מזעזע. אם לא היתה חלוקה למזרח-מערב, 10 מתוך 16 קבוצות בפלייאוף היו מהמערב. במצב הנוכחי, שארלוט וה-40% ניצחונות שלה היתה בפלייאוף במזרח בזמן שהת'אנדר (שם מזעזע) של קווין דוראנט היו עפים הביתה עם המאזן החיובי שלהם. רק 7 קבוצות מהמזרח נמצאות ב-20 הראשונות בליגה; 9 מתוך 11 האחרונת הן מהמזרח. מסתבר שחוסר איזון בליגה יש גם אצל דוד שטרן . . .

מהצד השני

יש קייס ש4 מ5 הקבוצות הכי טובות הם מהמזרח (דאלאס עברה את אטלנטה במאזן, זה די קרוב איתם ועם דנבר לדעתי), אז בטופ המזרח קצת יותר בולט אבל בשאר הקונפרס הוא באמת מזעזע...

go lakers go

New member
זה לא נכון

דאלאס ודנבר משחקות 4 משחקים מול כל קבוצה במערב ( שרובן עם מאזן סופר חיובי או של 50/50 ) אטלנטה-בוסטון-קליבלנד-אורלנדו , כל אחת מהן משחקת 12 משחקים קשים ( 4 משחקים מול כל אחת מהן ) ועוד 4 כפול 10 משחקים מול קבוצות שכונה ( להזכירך מקום 8 במזרח עם מאזן שלילי של 12 - 18 ) במזרח סיבוב ראשון הוא טיול . במערב הפלייאוף מתחיל מהסיבוב הראשון

במזרח הסיבוב השני הוא כמו גמר הNBA

במערב הסיבוב השני הוא עוד טיול של לוס אנג'לס

go lakers go

New member
אתה לא מבין שהמאזנים לא משקפים את המציאות ?

בוסטון משחקת 12 משחקים קשים בעונה הסדירה במזרח ( 4 פעמים מול קליבלנד-אטלנטה-ואורלנדו) ו 20 משחקים קשים מול המערב ( פעמיים כפול 10 ) הלייקרס משחקת 4 פעמים נגד 9 קבוצות עם מאזן חיובי במערב ( 32 משחקים ) ועוד 8 משחקים קשים מול המזרח ( 4 כפול 2 ) אתה יכול להשוות בין המאזן של קליבלנד לזה של בוסטון או של הלייקרס לזה של דנבר או סאן אנטוניו . אתה לא יכול להשוות בין המאזן של הבוסטון מול הלייקרס כי הם משחקים בערך 35 משחקים שונים כל עונה . אטלנטה במערב מסיימת 7 או 8 . במזרח היא 4 . סאן אנטוניו /דנבר /דאלאס זה לא טיול . הם ב 50 % עוברות את שלושת הגדולות מהמזרח . ההבדל שבסיבוב הראשון בוסטון/קליבלנד/אורלנדו יפגשו את שארלוט/דטרויט/ניקס/וואטever והלייקרס/דנבר/דאלאס/ס'א פוגשות את יוטה/פורטלנד/פיניקס רק 58 משחקים בעונה ( 30 קבוצות , 2 משחקים מול כל יריבה ללא קשר מערב או מזרח ) יתנו תמונה מדוייקת של ליגה שיוויונית . אהה , ולא לשכוח - בעשור האחרון , 7 אלופות למערב , 3 למזרח

אני לא מצליח להבין את הקשר

אורלנדו בוסטון וקליבלנד של שנה שעברה הם קבוצות עדיפות בהרבה על דנבר, דאלאס, יוטה, יוסטון ופורטלנד וכל שאר קבוצות הדרג השני (אחרי LAL) במערב של שנה שעברה

go lakers go

New member
הקשר הוא

שאם כולן ( כל ה 30 קבוצות ) היו משחקות 58 משחקים בעונה ( פעמיים נגד כל יריבה ) היית רואה שאותן קבוצות שאתה מזלזל בהן - דנבר-דאלאס-ס'א היו לפחות עם אותו מאזן כמו שלושת הגדולות מהמזרח . בשיטה הנוכחית ( 82 משחקים לא שיוויונים ) , ונכון ל2010 אין לשום קבוצה מהמערב סיכוי להיות עם המאזן הטוב בליגה בגלל השיטה . בדיוק בגלל אותה שיטה גולדן 2007 העיפה את דאלאס , גולדן 2008 לא נכנסה לפלייאוף במערב עם 50+נצחונות ופיניקס 2009 לא עשתה פלייאוף עם 47 נצחונות , ואילו במזרח קבוצות עולות עם 35 ניצחונות לפלייאוף ואני אגיד לך ככה , לייקרס מול אורלנדו יותר קל מאשר לייקרס מול ס'א/דנבר/דאלאס או לחלופין באפריל/מאי/יוני הקרוב אף אחת מהן לא פחות טובה משלושת הגדולות של המזרח . ועוד משהו , בוסטון נטולת גארנט 2009 לא הייתה עוברת סיבוב במערב עונה שעברה . ולגבי בוסטון , אני מאוד מאוד מעריך את הקבוצה שלהם . אבל ה NBA זו ריצת מרתון , לא ריצת 100 מטר . אין מצב בעולם שהם לוקחים אליפות לבנות קבוצה ש 4 מתוך 6 השחקנים הבכירים הם בני 35 זה ניהול גרוע ותכנון לקוי ביותר . אתם באפריל - מאי - יוני , תבכו על פציעות ,לגיטימי ( או שלא ) , אבל מה ההפתעה שארבע שחקנים פלוס מינוס בגיל 35 ? גם אם הם יגיעו בריאים הקילומטרז' ( דקות רגליים וברכיים ) של אותם שחקנים יכריעו . השנה או קליבלנד אלופה ( חוץ ממנה אין מה למזרח להציע ביוני ) או קבוצה מהמערב ( ואני בכלל לא בטוח שזו תהיה הלייקרס אלא הספרס/דנבר/דאלאס ) . תבדוק אותי ביוני

Puskas

New member
אתה מדבר הרבה בתיאוריה

אבל אתה שוכח ש-2 משחקני החמישייה של בוסטון הם צעירים מאוד (רונדו ופרקינס) ועל הספסל יש את מרקיז דניאלס (עוד לא בן 30) ויש את ביג בייבי שהוא ילד עדיין,טוני אלן עוד לא בן 30,פול פירס בעצמו בן 32 סה"כ ולא איזה זקן בן 35..גם שלדון לא כזה זקן..עוד לא 30..אז מה שאתה אומר על הסלטיקס מאוד לא מדויק..אמנם אין שם ממש ילדים מלבד רונדו ובייבי אבל הרהב שחקנים חשובים עם מספרים יפים הם בני פחות מ-30 אז מה בדיוק הבעיה? ובכלל לא דיברתי על אדי האוס שהוא בן 31 בלבד וממש לא זקן.. כמובן שהמון תלוי בבריאות של הטריו שלהם אבל עדיין הם קבוצה עמוקה..והם תלויים ב-3 שחקנים בניגוד ללייקרס והקאבס שתלויות בשחקן אחד..אז אני לא מקבל את זה שהסלטיקס זקנים מדי לאליפות..יש מספיק צעירים ושחקנים בשיאם שיוכלו להוריד עומס מהותיקים כדי שהם יגיעו בכושר שיא לפלייאוף

go lakers go

New member
לא שוכח כלום

ראיתי בערך 10 משחקים מלאים של בוסטון העונה , והם משחקים את הכדורסל הכי קבוצתי ויעיל בליגה אבל כפי שציינתי כבר , ה NBA זו ריצת מרתון לא ריצת 100 מטר . אם הפלייאוף היה בנובמבר הם מועמדת בכירה לטבעת , שהפלייאוף במאי יוני , אצלי הם לא מועמדת בכירה אמרתי 4 מ ה 6 הבכירים הם בני 35 פלוס מינוס . גארנט בליגה מגיל 17 , ריי אלן עוד משחק מימי שפר , ראשיד היה כוכב עוד בשנות ה 90 ופירס "הצעיר" בחבורה בן 32. הכל בדיעבד ... בוסטון 2010 זקנה בשנתיים מבוסטון 2008 , זקנה ב 200 משחקים בערך , וזקנה ב 7000 דקות של הטריו+ראשיד ואגב , ככה סתם , השחקן הכי חשוב בבוסטון, כן כן יותר מהטריו , הוא רונדו

אני לא מסתכל על מאזנים ואומר הוא יותר טוב

יצא לי לראות שנה שבערה המון משחקים וגם השנה וגם מבחינת חומר שחקנים וכו' ואני אומר לך שלדעתי בוסטון, קליבלנד ואורלנדו כולן קבוצות טובות הרבה מקבוצות המערב וזה לא מבוסס רק על המאזנים שאתה כל הזמן שולף וכותב עליהן הודעות ארוכות שהם לא משפיעים כי את זה אני מבין לגמריי וזאת לא הסיבה שנאי חושב שהן עדיפות...

../images/Emo45.gif

ואני הייתי לוקח את 4 הראשונות במזרח לפני הקבוצה השנייה במערב, כמו שאמרתי יש קייס לזה...רואים את זה טוב בפאוור ראנקינגס של ESPN לדוגמא: 4 מ5 הראשונות של המזרח ו8-9 הקבוצות הבאות (11 מ12 כשמיאמי באמצע) של המערב ואז כל החלשות של המזרח.

go lakers go

New member
חחח . בוקר טוב אליהו

מה חדש בזה בדיוק ? זה אותו מצב כבר בערך עשור , קבוצות מהמזרח נכנסות לפלייאוף עם מאזן שלילי וקבוצות מהמערב עם מאזן סופר חיובי שהיו מסיימות במקום 5 במזרח לא עושות פלייאוף בכלל אם כבר לדייק , אז אם לא הייתה חלוקה למזרח מערב 11 מתוך 16 קבוצות היו מגיעות מהמערב ( גם טורונטו שלך לא עושה פלייאוף ) וכל זה בלי שנשכח שכלהקבוצות במזרח משחקות משחקים יותר קלים כל עונה . וזה כי המפתח הוא לכל קבוצה יש 4 משחקים בתוך הקונפרנס מול כל יריבה ו 2 משחקים מול הקונפרנס השני . ולכן , במזרח כל קבוצה משחקת 4 כפול 4 משחקים מול קבוצות עם מאזן חיובי ( קליבלנד-בוסטון-אורלנדו-אטלנטה) 4 משחקים מול קבוצה עם מאזן 50/50 ( מיאמי ) ו 10 כפול 4 משחקים מול קבוצות עם מאזן שלילי . במערב יש לפחות 9 קבוצות עם מאזן חיובי , עוד 3 עם מאזן של 50/50 ועוד 2 עם מאזן שלילי . תכפיל ב 4 מ שחקים ותקבל שהפער הוא עוד הרבה יותר גדול מהמאזנים עצמם . עובדתיתמיאמי לא עושה פלייאוף אם הייתה משחקת במערב , ואילו אוקלהומה,ממפיס,ניו אורלינס,סקרמנטו ואפילו הקליפרס - כולן ללא יוצא מהכלל היו עושות פלייאוף במזרח והכי קל לפשט את זה ככה , הנמושות של המערב מנצחות קבוצות גדולות ומאריות הליגה מהמזרח ומהמערב , הנמושות של המזרח מנצחות רק במשחקים בינהן .

Puskas

New member
הכל נכון

וגם לדעתי לא צריכה להיות חלוקה למזרח ומערב וגם צריך לבטל את השטות הזאת שראש בית אוטומטי בטופ 3..למה? ואם יש לקבוצה בית קל ולאחרת בית קשה (כמו הבית של טקסס) אז זה פייר? בקיצור.. בשורה התחתונה המערב מאוזן יותר ועם הרבה קבוצות חזקות (ניו הורלינס במאזן שלילי שם,אם הם היו במזרח הם בטוח היו בטופ 4-5) אבל המזרח שולח יותר תאכלס.. מעבר ללייקרס אין למערב אף מועמדת אמיתית לאליפות (יסלחו לי מעריצי דנבר ודאלאס),למזרח יש את הקאבס והסלטיקס שזה קבוצה אחת יותר.. גם בקבוצות דרג שני המג'יק עדיפים על המאבס והנאגטס וגם על הספרס המקרטעים.. המזרח החל מחצי גמר אזורי (קאבס,סלטיקס,מג'יק והוקס או היט) הופכים לקרם של הקרם..כל סדרה בצבע אבל הסיבוב הראשון באמת לפרוטוקול בלבד כי מקומות 6-8 הם בדיחה.. במערב הסיבוב הראשון מאוזן יותר אבל החצי גמר והגמר האזוריים מעניינים פחות מאלו שבמזרח..תחליט לבד מה עדיף

carmelo

New member
אתה יודע, החלוקה היא לפי גיאוגרפיה...

הקבוצות האלה צריכות לטוס כל יום-יומיים ברחבי ארה"ב.

go lakers go

New member
אז למה לטוס 41 פעם ? שיטוסו 29 פעם

58 משחקים , שיוויון מוחלט במשחקים בין כל הקבוצות , יצור מדד מדויק של ערך הקבוצות ושיוויון באמת. וככה סתם , 58 משחקים ( 24 פחות משחקים מה 82 המקוריים) - ולפלייאוף יגיעו קבוצות בריאות , לא נכ'ות

EizoTop

New member
זה הרבה פחות כסף למר. סטרן.

אתה שוכח שבארה"ב מתייחסים אליהם כאל הצגה..וכמה שיותר הצגות = יותר כסף.

למה אנשים כל הזמן דוחפים את מר סטרן :S

זה הרבה פחות כסף לליגה! לא לכיס הפרטי של דיוויד סטרן. זה הרבה פחות כסף לבעלים של קבוצות במילא מפסידות ואור בבקשה אל תביא לי הודעה ארוכה עם כל מיני עוולות של סטרן וטעויות שלו כמו לא לשים לוגואים על חולצות וכל מיני דברים כי כבר קראתי אותן אלף פעם...

go lakers go

New member
תומר..במטותא ממך...אל תגיד לי על מה לכתוב..

ויקום המלפפון ויכה את הגנן כמות המלפפונים כאן , שקמים כל פעם מחדש , ומכים את הגנן , פשוט מדהימה אותי . אני כפול מגילך , ולא אומר לך על מה לכתוב ... אז שאתה תגיד לי ???

אתה לא צריך לקחת את זה ככה

הכוונה שלי הייתה שבגלל שקיימנו את הדיון הזה כבר מספר פעמים חבל שתכתוב הודעה ארוכה על כל הטעויות שסטרן עשה/עושה כי כבר קראתי אותה והסכמתי איתה ובכל זאת כתבתי את ההודעה שלי. הגיל בכלל לא קשור כאן...

למעלה