מזעזע

החולים שלי לא מופלים אצלי

כולל אלה שעושים שטויות, כי זו זכותם החוקית לעשות שטויות.
אבל אם אתה עושה שטות באופן חוקי זה לא הופך אותה לפחות שטותית.
ואגב, אני שמנה אבל לא סובלת משנאה והפליה. לא שמתי לב שלמישהו (חוץ מאשר לי בעצמי) מפריע שאני שמנה.

Blue Rose

New member
בואו תכניסו אותי לקבר...

אכלתי צ'יפס היום לארוחת הצהריים, וגם נאגטס...יאללה, תתחילו לחפור...כי היתה לי חסה שני מטר ליד, אבל בחרתי בזה.

אתם יודעים מה....?!? עיזבו- אני אחפור...אבל עם דחפור, כדי שלא אעשה משהו בריא חס וחלילה....

מי שם אותך לשפוט אותו כאדם שמן. אני חושבת שהוא היה ראש ממשלה גרוע. אני גם חושבת שלא היה למדינה הזאת ראש ממשלה טוב מאז תקופת רבין (שאני בטוחה אכל רק חסה כל היום)...אבל אני לא הולכת לשפוט אחרים כמוך.

יש צמחונים. מה הם לא יודעים שבבשר יש מרכיבים חשובים ולא בריא לא לאכול אותו??
יש טבעונים....עוד יותר גרוע!
יש כאלו עם דיאטת פחממות- הראו מחקרים שזה מזיק! שלא לדבר על דיאטות של שבוע מרק, שבוע כרוב ושבוע פירות, ודברים הרבה יותר גרועים.

אריק שרון ידע שהוא שמן. ידע שהוא אוכל לא בריא (ואני חושבת שכך גם כל אדם שמן ממוצע) אז אולי היתה לו בעיה עם אוכל, אז מגיע לו מה שהוא קיבל?
אדם שמן שלא עושה דיאטה ואוכל בדיוק מה שהוא אמור לאכול- חייו בידיו? ...................................................................................ואדם רזה?

לי נשמעת השורה שלך של השמנים וגם המעשנים כחתימה על גזר דין מוות...(מההודעה הקודמת שלי) נשמע לי שאת מאשימה שמנים באופן כללי באכילה לא בריאה, כמו מעשנים בעישון. אם טעיתי- מתנצלת. הסברתי שאני עם 4 ימים כמעט בלי שינה....

רוזי! העייפה...

תראי. עם או בלי רצון אנחנו כל הזמן שופטים

אולי זה לא בסדר, אבל זה ככה.
גם המשפט "אני חושבת שהוא היה ראש ממשלה גרוע" הוא שיפוטי.
גם "לא היה למדינה הזאת ראש ממשלה טוב מאז רבין" הוא שיפוטי על כל מי שאינו רבין.
אגב רבין, לא יודעת מה הוא אכל, אבל היה מעשן כבד וגם שתה אלכוהול בכמויות לא קטנות.
גם המשפט "מי שם אותך לשפוט" הוא שיפוטי- את שופטת אותי.
ככה אנחנו.
אני לא חושבת שחיינו בידינו. אני אדם מאמין מאוד ויודעת שרק הקב"ה מנהל את העולם. אבל זכותנו וחובתנו לשמור על הגוף שלנו ככל שניתן. הוא מתנה שקיבלנו כדי להשתמש בה בתבונה.
אה, וקבלי טיפ: אחרי 4 ימים ללא שינה, אולי כדאי שתתפסי תנומה. גם זה חלק ממה שאת חייבת לעשות כדי לשמור על בריאותך.

סליחה אבל את אחות לא טובה בעיניי

אפילו לא ביררת למה היא לא יכולה לישון. אולי בעיה בריאותית? אולי היא אחרי לידה עם תינוק שלא מפסיק לצרוח? אולי אינסומיה? אולי כרגע היא לא יכולה לישון? את מכירה אותה? יודעת מה עובר עליה? מאחות מוסמכת ציפיתי ליותר.

זכותנו לשמור על גופנו. זכותנו גם לא. רוב העם ההודי מאמין שהגוף הוא זמני, ולכן גם לא משקיע בו וגם לא איכפת לו ממנו. מי את שתגידי להם שחובתם לדאוג לגופם?זאת האמונה שלהם. את מבקשת לכבד את שלך ולא עוצרת לרגע לבדוק את עצמך. ואת בטח שלא תקבעי איך נכון להשתמש בגוף שלי. כל עוד אני לא פוגעת באחרים אני אעשה בגופי מה שאני רוצה.

אם החלטת שבגלל ההשמנה הרסת את גופך- זכותך. אל תשפטי את שלי.

אז אל תבואי אלי.

עם כל הכבוד, לאחות יש עוד כמה דברים חוץ מהמקצוע שלה. יש לה, כמו לכל אדם, גם דעות ומחשבות משלה.
לא ידעתי שאני בפורום של העם ההודי.
כל עוד אני לא פוגעת באחרים? זו הטענה שלי, שזו פגיעה כלכלית באחרים.
לא שזו צריכה להיות הסיבה.
אבל מי שהורג את עצמו פוגע בבני משפחתו, בחבריו, בכל מי שאוהב אותו (אם יש כאלה)
אם את (את או אתה? אין לי מושג) נהנה/נהנית להישאר כפי שאת/ה אז סבבה לך.

Blue Rose

New member
על בסיס מה?

אפשר לשפוט על בסיס ניסיון פוליטי, הקשבה לאנשים שסומכים עליהם ולבצע גם בחירה ולהתאכזב שהיא לא מתקבלת ועם זאת להבין שמדובר בדמוקרטיה. את המנהיגים אני שופטת לפי קטגוריות שבנויות על מחשבה מעמיקה ודיון ציבורי.
מי שם אותך לשפוט על בסיס משקל? בואי ותודי- אם היית רואה אדם רזה אוכל בורקסים לא היתה לך בעיה, לא היית חושבת על העלות הכלכלית הציבורית שלו בגלל הוצאות רפואיות. אבל שמנים...רק רואים אותי וכבר אני אחראית על הוצאות רפואיות ציבוריות מיותרות ואת (=הציבור) משלמת את ההוצאות הרפואיות הרבות מאוד ה"פוטנציאליות" שלי.
אני לא אדם מאמין, אבל משתמשת בנפש שלי ובשמחה שלי ובאופטימיות שלי כדי לעזור למי שצריך ורוצה... כשאני בדיאטה אני פחות מהאדם הזה- ולדעתי (ותאמיני לי שאין פה שום חישוב כלכלי או ציבורי) זה פשוט לא עושה לי טוב. אני בעד לחיות את החיים טוב. כמה? מה זה משנה כמה אם אני אומללה? זאת אני, או חלק קטן ממני למען האמת...

עם תינוק שמגדל את השן השניה שלו עכשיו, עבודה שאין לי מחליף בה (זה גם נוגד את המוסר הקיבוצי שלי- לא להגיע לעבודה), ומשפחה לטפל בה- אני ישנה כמה שאפשר, יש תקופות יותר טובות- וכאלו פחות טובות....אני מקבלת את זה בהבנה ובחיוך- וגם בעייפות, כמו הרבה אימהות אחרות...כשאוכל אנוח...כרגע זה לא אפשרי...ובעלי...הוא איתי בהכל ומנסה לתת לי לנוח בכל אפשרות....

אבל תודה על העצה (תנומה)...לא חשבתי על זה...

רוזי! שמקווה ללילה יותר טוב מקודמו....

בסדר גמור, אלו חייך ואת בוחרת איך לחיות אותם.

אני מכירה גבר מסויים (בעבודה) שהוא מאוד שמן, לא עושה ספורט, אוכל מה שבא לו למרות שהוא על גבול הסכרת, מעשן הרבה וכו'.
והוא אומר דוגרי: "אני יודע שבצורה הזו לא מתים מזקנה. אבל ככה אני בוחר: לחיות פחות שנים אבל איך שנוח לי."
בסדר. לפחות הוא לא מתחבא מעצמו ומהמציאות.

כל מה שנותר לי

לאחר שהבנת את ההגיון שלי, הוא לאחל לך שמערכת הבריאות לא תציית לי. בינתיים היא לא נראית לי בכוון.
אמנם אני עובדת במערכת הבריאות כאחות, אבל לחלוטין ללא מגע עם מקבלי ההחלטות, לשמחתך.
(האיחול תקף גם לגביי. אמנם עוד לא הייתי מעל 130, אבל הייתי מעל 120 והיום אני עומדת על 100. לא משקל צנוע בכלל, לצערי. בת 31)

טוב, אז אמי ממש לא שמנה

ואותו הסיפור היה בסורוקה, מחלקת אורט"ש. היא שכבה לילה שלם בשילשול ובכתה והאחות סרבה להחליף לה. היא גם הגדילה ועשתה - על מנת שלא יהיה ריח, הגבירה את המזגן ואמי כמעט קבלה דל3קת ריאות.
אני מאחלת לאותן אחיות שיגיעו למצב דומה ויטופלו כמו שהן טיפלו.

קליספרה

New member
זה לא המשקל , זה הלבד

המשקל רק נתן להם תירוץ
תאמיני לי היחס הזה לאנשים ללא בני משפחה צמודה בעיקר הזקנים שבהם הוא לגמרי הנורמה ותשושי הנפש מקבלים יחס עוד יותר גרוע

מוסיק1

New member
מזעזע

אני גם חוויתי את ההרגשה הזאת
כי סבתא שלי גם הייתה באותו מצב
ובסוף החלפתי לה לבד עם אחי
ויום למחרת פתאום גבר החליף לה אמרתי מה קרה מה השתנה מאתמול כי אתמול היה אסור
אמר לי שטויות שלא רוצים לעבוד ככה אומרים
זה קיים וזה מכוער וזה מזעזע

Serendipity1802

New member
זה לא בגלל המשקל, אלא האחיות העצלניות...

בתור אחת שעובדת בבי"ח במרכז הארץ אני יכולה לומר שזה נובע אך ורק מעצלנות של האחיות. 2 אחיות מסוגלות להחליף טיטול ומצעים לחולה כבדת משקל, מניסיון (ויש לי ניסיון). אנחנו לא צריכות להרים אותה, אלא פשוט לסובב מצד לצד, כשכל אחת נמצאת בצד אחד של המיטה.
בושה וחרפה לאותן אחיות שלא הסכימו להחליף לה, הן מבזות את כל המקצוע...
עצוב לשמוע.

p o o p i

New member
ממש לא בגלל המשקל- זאת מערכת הבריאות האטומה

אני רזה ולפני שנה היה לי אפנדיציט שהסתבך ולא נתחו אותי טוב והגעתי עם סיבוך נוראי לבית חולים אחר.
נתנו לי 14 שעות לסבול מכאבי תופת( חסימת מעיים כתוצאה מניתוח כושל)+ הקאות(2 הלידות שעברתי לא משתוות לכאבים האלה) ואף אחד לא טרח לעזור לי.
רופאה אחת חוצפנית(ממש חוצפנית) עוד אמרה לי בהתחלה שאני אלך לבית החולים שנתחו אותי ואני מנסה להסביר לה שאני לא יכולה לזוז מרוב כאבים והיא פשוט נעלמה.
אח אחד אמר לי שזאת לא סיבה לבכות כמו שאני בוכה וגם הוא עבר ניתוח אפנדיציט פעם וזה ממש לא נורא ( כן, נראה אותו סובל מחסימת מעיים מלאה החל מהתרסריון ומטה)
עד שאיזה רופא מתמחה במקרה ניגש אלי ושם לב במישוש שמשהו לא בסדר.....
רק אחרי שסוף סוף טרחו לעשות לי CT (וגם לקח המון זמן) והתברר מה יש לי, הם פתאום מאד נבהלו וזכיתי ליחס.

אלה הרופאים והאחיות במדינה.... וחבל. והם עוד דורשים תוספת שכר. הייתי מורידה להם בחצי על עבודה שכזאת

vicz

New member
חשוב

אל תשאירו את האנשים שאתם אוהבים לבד בבית חולים.
על אחד כמה וכמה אם הם סיעודיים. הם חסרי הגנה לגמרי בתנאי אישפוז. זה נורא!

זה לא סיפור אימה הראשון שאני שומעת.
לבחור צעיר שהיה צריך חבישה בגלל שדימם בצורה רצינית האחות אמרה "הנה החומרים, תחבוש לבד".

החלפת טיטולים הוא מצב קשה במיוחד. לצערי יש לי ניסיון עם סבתי ז"ל.
מחליפים בשעות קבועות ולא לפי הצורך. לא מחליפים כפפות בין חולה לחולה.
מזעזע.
אנחנו לא נתנו להחליף. החלפנו לבד.

מדוע מוחים על קוטג' ומחירי הדיור ולא מוחים על הדבר החשוב ביותר: בריאות....

ממש מצמרר הסיפור שלך, אני עם דמעות

ומכירה את זה מקרוב אצלך אחת מקרובות המשפחה שלי שיש לה ארבעה דיסקים פרוצים ולפעמים יש חודשים שהיא לא יכולה לזוז- ובכל זאת אנחנו לא לוקחים אותה יותר לבי"ח בדיוק בדיוק בגלל הסיבה הזו.

נשמע כמו משהו שיכול לקרות רק במדינת עולם שלישי.

למעלה