מזעזע

גליוש 450

New member
מזעזע

סבתי היקרה שברה את הקרסול ואושפזה בוולפסון. הייתי במיון אתה, ואחרי זה עברנו לאחת המחלקות. הכניסו אותנו לחדר באחת המחלקות. כבר בכניסה היה שם ריח מזעזע. שכבה על אחת המיטות באותו חדר אישה גדולה מאוד שפשוט לא הפסיקה לבכות. אחרי שדאגתי לסבתי התקרבתי לאשה - שהיתה לבד, כדי לבדוק אם אני יכולה לעזור. היא דיברה רוסית בלבד כך שלא הבנתי, אך היה לי ברור שהריח הנוראי בחדר מגיע ממנה, וגם היא סובלת ממנו מאוד. היא פשוט שכבה בשלולית של צואה ושתן, שכבר מזמן יצאו מהחיתול שלבשה.
מיד ניגשתי לאחיות לבדוק למה לא מחליפים לה סדינים וחיתול, והאחות נתנה לי את התשובה הבאה: "היא 180 קילו ואנחנו רק 2 אחיות במשמרת ולא יכולות להרים אותה כדי להחליף לה". שאלתי מתי תהיה עוד אחות? והיא אמרה שרק מחר בערב הן 3 אחיות במשמרת. לשאלתי אם אני יכולה לעזור - נתקלתי בתשובה שאסור לי כי אם יקרה משהו יהיה אפשר לתבוע אותם. היו גם מלא אחים במקום ושאלתי עם אחד האחים לא יכול לעזור, והתשובה שקיבלתי היתה שמבחינה חוקית אסור לאח - זכר להחליף לאשה. שאלתי אותה אם זה נראה לה הגיוני שהאישה ככה כבר יותר מחצי יום ותישאר ככה עד מחר בערב רק בגלל שהיא שמנה? האחות אמרה לי שאם יש לי בעיה שאני אפנה למנהל המחלקה. ברור שגם אותו לא הצלחתי למצוא כי הוא כמובן יהיה רק ביום ראשון.
בנתיים האישה שם לא מפסיקה לבכות.

ניגשתי לרופאים - בחדר הרופאים, כשאני מחזיקה את הפלפון על מצלמה והודעתי שאני מצלמת את השיחה ומקליטה, ושאלתי אם הרופאים מודעים שאשה שאושפזה אתמול בלילה נמצאת בחדר ככה וככה תחת חסותם, ולא מקבלת טיפול מינימלי - רק בגלל היותה שמנה. הם בכלל ביקשו ממני לצאת ולכבות את המצלמה, ואני התעקשתי שרק שאקבל תשובה - אצא. אחד הרופאים עוד העיז להגיד שרופא לא אמור להתערב בעבודת האחיות. שאלתי אם זאת התשובה שלו ואם זה בסדר שזה יתפרסם ויצאתי. אחרי פחות מחצי דקה יצאו 2 רופאים ואמרו שהם יטפלו בעניין.

הפלא ופלא - אחות נוספת מהמחלקה בצד השני של המסדרון נקראה לעזרה, ו15 דקות אחרי האשה כבר היתה עם חיתול חדש, סדינים נקיים ואחרי רחצה.

כל כך מזעזע שצריך לאיים לפנות לתקשורת בשביל שמישהו יזיז את עצמו.

ואני אפילו לא יודעת על מי אני יותר כועסת.

מקרה מזעזע

בדיוק השבוע חשבתי כמה שאני שונאת להיות אצל רופאים, כמה שאני מרגישה לא בנוח מולם כי לא משנה מה הסיבה שאני פונה, קודם כל משחק המשקל.
אני לא רוצה לדמיין את היום שבו אצטרך עזרה רפואית כלשהי ולא אקבל רק כי אני שמנה.
ומה יותר טריוויאלי מהחלפת חיתול למטופלת שמלאה בצואה ושתן?!
זה עצוב שמערכת הבריאות מפקירה ככה חולה רק בגלל שהיא שמנה.
אני מזועזעת מהמקרה!

זו המציאות במערכת הרפואה הציבורית בישראל

ראיתי את זה קורה כמה וכמה פעמים.
פעם זה בגלל שאישה שוקלת 180 קילו
פעם זה בגלל שאישה יודעת לדבר רק רוסית והיא קצת סנילית ואין לה משפחה
פעם זה בגלל שמישהו כבר מבוגר וזקן ותש כוחו והוא לא יכול לעמוד על זכויותיו בעצמו
פעם זה בגלל שמישהו פגוע נפש
זה באמת לא משנה מה "התירוץ". כולם היו רוצים להאמין שאם הם או קרוביהם יגיעו חלילה וחס לאישפוז בבית חולים ציבורי הם יקבלו יחס הוגן ואנושי, אבל זו לא המציאות בישראל 2012. למי שאין משפחה, קשרים, יכולת כלכלית, יכולת לעמוד על הזכויות שלו בעצמו- אין צ'אנס בבית חולים ציבורי.

עופר 123

New member
פשוט נורא

בכל מיני מחקרים רואים שצוות רפואי נוטה להתייחס פחות טוב לשמנים, החל מן הרופאים וכלה בצוות התומך. זה מתחיל בהתעלמות מתלונות וייחוס החוליים למשקל הגבוה, ומגיע עד טיפול פחות טוב בבית החולים.

לצד זאת, אסור לשכוח לרגע את מצבה הרעוע של מערכת הבריאות שלנו. הסיבה שאין עוד אחיות ואחים בכל משמרת היא שפקידי אוצר מנותקים מחליטים לבטל תקצוב כזה או אחר, לא להגדיל מסגרת פעילות ומספר מיטות והצוות הרפואי קורס. הנפגעים הם תמיד החלשים יותר, ובמקרה הזה, אישה שמנה.

מזעזע. פשוט מקרה מזעזע.

אפשר פשוט להוציא להורג את כל מי שיושב באוצר

עופר, כמה הערות:

1. אתה מניח שהיה במחלקה מחסור בכוח אדם רפואי, על אף שגליוש כתבה במפורש "היו גם מלא אחים במקום" וציינה שהבעיה נבעה (לכאורה) מעצם זה שהיו רק שתי אחיות ממין נקבה.

2. אתה מניח שנוכחות של שתי אחיות *ממין נקבה* בלבד היא דבר בעייתי, ללא שום הסבר מניח את הדעת (ואין כזה).

3. אתה רואה במקרה הזה חיזוק לכך שקיים מחסור באחיות, על אף שהטיפול המדובר (החלפת חיתול) אינו מצריך עובד שעבר הכשרה ארוכה וששכרו גבוה יחסית (כ-14,500 ש"ח ברוטו בממוצע לאחות בבית חולים).

מנין לך לדעת שהמערכת אינה דווקא מבזבזת כסף ולא להיפך? הרי מדובר במגזר הציבורי. על מנת להחליף חיתול לחולה או למדוד לחץ דם, אין צורך בעובד בשכר של 14,500 ש"ח שלמד 4 שנים סיעוד באוניברסיטה. תאר לעצמך מחלקה שבה 5 אחיות במשמרת, בשכר של 14,500 ש"ח פר אחות, שעושות עבודה של 6 אנשים, האם אתה בטוח שהמחלקה סובלת ממחסור במשאבים? מי אמר שלא ניתן היה להסתדר עם 3 אחיות בשכר של 14,500 ש"ח ועוד 3 עובדי עזר בשכר של 8,000 ש"ח? במקרה השני כוח האדם גדול ב-20%, אבל ההוצאה על שכר דווקא קטנה יותר. אני לא אומר שזה בהכרח המצב וכמובן שיש אנשי כוח עזר בבתי החולים, אני פשוט לא מבין מאיפה אתה שואב את הביטחון לקבוע שיש כאן בהכרח בעיה של משאבים.

מהמקרה המדובר אנחנו בשום אופן לא למדים שאותה מחלקה ספציפית זקוקה הייתה לשלוש אחיות ממין נקבה.

פתרונות אפשריים למקרה החריג של אשה ששוקלת 180 ק"ג:

1. לאפשר גם לאחים ממין זכר להחליף חיתול לחולה ולו בנוכחות של אחות, אפילו אם רק במקרים חריגים.

2. לזמן אחות ממחלקה סמוכה (וזה גם מה שנעשה בפועל).

לעומת זאת אנחנו כן למדים או "נזכרים" באחת הבעיות שבשירותים הציבוריים: כאשר האזרח לא לא משלם ישירות על השירות, אלא בעקיפין, פרנסתם של נותני השירותים אינה תלויה בשביעות רצונו, לכן המניע להשביע את רצונו נחלש מאוד.

אשר לקיצוצים: אלה קיצוצים דמיוניים. ההוצאה הממשלתית הריאלית לנפש מתוקננת אמנם לא ממש עולה, אבל היא בטח לא יורדת. אני מציע שתעבור על ספרי התקציב ותראה את הצמיחה הקבועה בהוצאה משנה לשנה לפני שאתה מדבר על קיצוצים.

ולמען הסר ספק, אני לא חולק על הטענה לפיה מערכת הבריאות זקוקה למשאבים כספיים נוספים, אבל הבעיה היא ממש לא אנשים "אטומים" במשרד האוצר, אלא סדרי העדיפויות של הממשלה והניהול הממשלתי העקום.

אני אחות, באתי מהראשי ויש לי שאלה וגם עדכון:

השאלה: מאיפה הבאת את הסכום של 14500? כי אני במשרה מלאה ומרויחה פחות מחצי מזה. (כמובן אחרי שאני טוחנת לילות ושבתות, אחרת הייתי מרויחה רבע)
והעדכון: כאחות, אני אציין שאין שום חוק שאח לא מחליף חיתול לאישה או שאחות לא מחליפה חיתול לגבר. האחיות עבדו על האישה במצח נחושה.
מזעזע, גועל נפש. אין לי מילים.
נכון, אני מודה ומתוודה שאם יש לי מטופל ששוקל 180 קילו אינני מרימה או מזיזה אותו בכוחות עצמי כי אני רק אישה ולא סוס מרוץ אבל אני קוראת לגבר שיעזור לי. בחיים לא השארתי מטופל/ת עם טיטול מלוכלך/ פצע לחץ שדורש טיפול וכו'. בחיים לא.

ראשית, תודה שהבהרת את העניין ה"מגדרי"

אשר למשכורות: לפי עמוד 156 כאן: 14,783 ש"ח ברוטו בממוצע לאחות אקדמאית, 14,157 ש"ח ברוטו בממוצע לאחות מוסמכת (כ-13 אלף ש"ח בממוצע לאחות מעשית, אבל מיעוט מהאחיות הן מעשיות). מדובר בבתי חולים "באזור המרכז". לא הבנתי את פשר ההבחנה הזו. כשמדובר ברופאים, אז השכר בפריפריה הוא גבוה יותר (אותו עמוד).

לא הצלחתי להכנס לקישור

אבל בכל מקרה זה לא מה שיעלה לי את השכר.
שטויות במיץ עגבניות. רוצה לראות את התלוש שלי?
השכר הזה הוא אולי נכון אצל אחות עם וותק של שלושים שנה ועם תפקיד ניהולי (למשל אחריות מחלקה)
אבל אחות מן השורה? קשקוש.
בחודשים טובים אני עושה 7.

תגובה

כתבת:

"לא הצלחתי לראות את הקישור" - כתבי בגוגל "דוח פיננסי קופות חולים 2010"

"אבל בכל מקרה זה לא מה שיעלה לי את השכר" - נכון, זה לא.

"שטויות במיץ עגבניות" - אלה לא שטויות, זו המציאות, עד שיוכח אחרת.

"רוצה לראות את התלוש שלי?" - כן, תעלי סריקה.

"השכר הזה הוא אולי נכון אצל אחות עם וותק של שלושים שנה ועם תפקיד ניהולי (למשל אחריות מחלקה)" - שוב, זה השכר הממוצע.

"אבל אחות מן השורה? קשקוש." - אני לא יודע מה פירוש "אחות מהשורה", אבל אני יודע כמה אתן עולות לאוצר.

"בחודשים טובים אני עושה 7." - אולי על כל אחת כמוך, יש מישהי שעושה 22. זה עניין חשבוני.

עונה לך:

דוח פיננסי קופות חולים- לא יודעת מה קורה בקופות. אני בבית חולים. לא ידוע לי ששם מקבלים ים כסף אבל לך תדע.
זו המציאות שכתובה בגוגל, אבל זו לא מציאות חיי. אני אשמח שיוכח אחרת לגביי.
אני לא אעלה תלוש לפה כי הוא מכיל פרטים אישיים שיסירו ממני את מגן האנונימיות שתפוז מציע. הברירה בידך להאמין לי או לא.
ממוצע? אולי הוא מורכב מכל אלו שאני מכירה (שמשתכרים כמוני, או מעט יותר ממני בחסות הוותק שלהם, שלי עדיין אין) ומעוד הרבה מאוד שאינני מכירה שמקבלים 20000.
הכי אהבתי את 'כמה אתן עולות לאוצר'. נשמע שאתה חושב שהאוצר עושה לי טובה ואני מתפרנסת מן הצדקה שהוא מעניק לי בחסדו.
אגב, מה מקצועך וכמה אתה עולה למשלם המיסים?

איילת, חבל שאת לוקחת את זה אישית

ודאי שאני מאמין לך - לא זו הסיבה שביקשתי לראות תלוש. גם אינני חושב שאת מקבלת שכר בחסד (ואני איני הנושא כאן, אינני עובד במשרד האוצר ולא טענתי זאת, אני מניח שאילו הייתי עובד באוצר, הייתה לי גישה לנתונים יותר רציניים).

הנה דוח אחר שאינו עוסק בקופות החולים: לכי לאתר של משרד הבריאות, מימין כתוב: "נתונים סטטיסטיים" - תיכנסי. תגללי את הדף מעט מטה ותחת "כספים" תיכנסי לניתוח פיננסי של בתי החולים הכלליים הממשלתיים ותאגידי הבריאות, אז תגיעי לדף חדש ובו תבחרי בדוח העדכני ביותר, ואז "ניתוח פיננסי 2010" ואז עמוד 50.

איילת, אני לא חושב כלל שמדובר בים כסף, אבל עולה כאן שאלה כמה אחיות דרושות וכמה עובדים שהם "כוח עזר" (אולי "אחות מעשית", לא נראה לי שהיום יש קורס כזה בכלל) ולא למדו 4 או 6 שנים באוניברסיטה. עובדים אלה ישמחו להסתפק בשכר נמוך יותר, נניח 44.08 ש"ח לשעה (פי 2 משכר המינימום) עם תוספות עבור לילות וסופי שבוע. שוב, שימי לב לניסוח: "עולה כאן שאלה". אני לא מתיימר להכיר את המערכת, אבל כאשר מדובר במגזר הציבורי, הנחת המוצא צריכה להיות שמדובר בגופים בזבזניים ולא בגופים שמצויים במצוקה כספית.

השאלה כיצד משכורת ממוצעת נראית ולך ולחברותייך לעבודה כשכר גבוה היא שאלה מעניינת.

תראה

הנושא של אחות למול כוח עזר הוא לא נראה פה כמו במדינות אחרות. בארה"ב, למשל, אחות קוראת לכוח עזר להחליף טיטול, לנקות, לקלח וכו'. אחות לא נוגעת בכלל בקטע הזה של המטופל. היא נותנת תרופות, נוזלים, בדיקות דם וכו'. בארץ אחיות עוסקות המון בפיפי- קקי למרות שלא צריך בשביל זה ללמוד באוניברסיטה. זה חלק מהמקצוע וזה חלק מהרוך והחמלה שמרכיבים (אמורים לפחות להרכיב) את המקצוע הזה.
אני לא מרגישה רע עם החלק הזה. נראה לי שהמטופל שלי צריך את זה לא פחות מתרופות ולכן הוא יקבל ממני הכל.
ולגופה של שאלה: כמה אחיות דרושות? לפי השביתות של אחיות במקומות מסויימים אתה כבר יודע מן הסתם שאין מספיק אחיות באף מקום בארץ. קודם כל זה לא המקצוע הכי נחשק במדינה ולא כל אחת רוצה להיות אחות, וחוץ מזה שאלת התקנים הידועה. בתכל'ס אין מספיק אחיות. אנחנו עובדות מאוד קשה. מאוד מאוד.
וכוחות עזר גם אין מספיק. למה שמישהו ירצה דווקא להיות כוח עזר? זה מאוד קשה פיזית ולא הכי מתגמל כלכלית. (אם כבר, כוחות עזר מעדיפים להתגלגל למחלקות כמו חדר תינוקות או מחלקת ילדים. בטח שיותר נוח לרחוץ תינוק שנולד אתמול מאשר לא תינוק שנולד לפני תשעים שנה)
ומגמת אחיות מעשיות כבר לא קיימת היום. המעטות שנותרו מדורבנות ע"י המערכת להשלים הסמכה, מלבד אלו שבלאו הכי עוד דקה יוצאות לפנסיה.
אה, וסתם להשכלה כללית: כוחות עזר זה מי שלא למד את המקצוע כי אין 'מקצוע' כזה. משלמים על זה מעט יותר מהמינימום לשעה. (לא יודעת מדוייק, אבל בטח שפחות מ25 שח לשעה). לפחות כך זה היכן שאני עובדת.

Hadawi

New member
באמת מקרה מזעזע אבל..

אני חייבת לציין את התושיה שלך!! רוב האנשים לא היו עושים מה שאת עשית וזה ראוי להערכה!!!! מדהים לדעת שיש אנשים כמוך בארץ.

קוראת סמויה:)

לידיעתכם

החלפתי את שמי מגליוש 450 לליקר כחול בגלל מישהו מציק (לשמחתי לא מגיע לפורום הזה)

אז רק לידיעתכם ואל תגלו...

מזעזע. בא לי לבכות. כמה שהמערכות אצלנו

סתומות אטומות מפלות מכוערות ואדישות.
בכל מקום צריך להרים את הקול .לצעוק. לדרוש. לאיים. כמה עצוב.
במקרה הזה היא הלכה לאיבוד בגלל היותה שמנה ולא דוברת עברית. במקרה אחר זה היה קורה לזקנה או כל דבר אחר. לא חסר.
עצוב..עצוב ככ.במקום בו אתה בא לבקש עזרה אתה מושפל ודחוי.
כל הכבוד לך על תשומת הלב וההתעקשות. כל הכבוד שיש אנשים כמוך. כן ירבו.

את מסוג האנשים שחבל שאי אפשר לשכפל

הסיפור עצוב. כל הכבוד על האופן בו נהגת.

Blue Rose

New member
מזועזעת מהמצב...מעודדת ממך...

כשרוצים- יש פיתרון. חבל שצריך לאיים כדי שיחשבו עליו.

את ממש גיבורה שלי איך שטיפלת ועשית למען אותה אשה. מאוד חבל לי שהיה צריך אותך, ועוד יותר חבל שכשאת לא שם המצב בוודאי חוזר לקדמותו...

החזרת לאותה אשה את הכבוד המינימלי הראוי לאדם, ועל כך אני מודה לך...

רוזי! שתדע איך לטפל אם תראה מקרים דומים- הודות לך.

למעלה