מזעזע

lizush

New member
היה לי גם מקרה דומה

סבתא שלי היתה מאושפזת בבית חולים סיעודי במצב קשה מאוד שלא יכלה לזוז.
שבאנו לבקר ראינו שלא החליפו לה את החיתול ואת המצעים וביקשתי מהאחיות להחליף.
הם אמרו שבעוד שעה נגמרת להם המשמרת והם יהיו יותר אנשים והם יוחלו להחליף לה. הייתי בהלם. לא האמנתי למה שאני שומעת.
המשפחה שלי לא ידעה מה לעשות (הם לא אנשים דופקים על שולחנות, אני לא יודעת ממי ירשתי את זה).
הלכתי למנהלת וצעקתי עליה: "ככה אתם שומרים על כבוד האדם? אם זאת היתה אימא שלך גם היית רוצה שיטפלו בה ככה"?

היא הרימה טלפון לאחיות וציוותה עליהם עכשיו להחליף את הכל. שחזרתי לקומה, האחיות אמרו לי: "לא יפה ללכת למנהלת" אז קיבלו ממני גם שטיפה (רצינית).

הרבה דברים זזים במדינה הזאת בצעקות, בעיקר בבתי חולים.
כשאבא שלי השתחרר אחרי שבוע בבית חולים, הרופאים שמחו לא על זה שהוא משתחרר, אלא שאני עפה משם.

בקיצור, מאחלת לאף אחד לא להזדקק להם ואם כן - תהיו אסרטיביים, תדרשו לדעת הכל,
ומה לעשות, שאנשים לא רוצים לשמוע או להתחייחס, לפעמים קול רם פותר הכל...

ודבר אחד אחרון: אימא של אימא שלי חיה עד גיל 90 אצלה בבית ונשמה את נשימתה האחרונה במיטתה. אם יש את האפשרות הזאת - זאת הדרך הכי טובה לשמור על ההורים שלנו.

כל הכבוד לך גליוש.

memyselfi0

New member
דבר ראשון כל הכבוד לך על התושיה והאכפתיות

המקרה הזה שכיח הרבה יותר ממה שנראה לך והוא אינו רק במקרה של אדם גדול שקשה להרימו.

אני חושבת שמקרים כאלו של חוסר אכפתיות מצד הצוות הרפואי בעיקר כשמדובר באדם מבוגר שאינו יודע את השפה הם הסיבה העיקרית שלאחר שסבתי ז"ל אושפזה עקב נפילה התפקוד שלה ירד מאוד, דודתי שחיה איתה אז טוענת שהאשפוז עשה לה טראומה, שהשפילו אותה ורמסו לה את הכבוד, היא לא חזרה לעצמה לאחר האשפוז בבית החולים.

cookya

New member
מזעזע!!!

לא יאומן האכזריות ואטימות הלב של אנשים. ואלה אנשים שהמקצוע שלהם הוא לעזור לאחרים!

וכל הכבוד לך!

מנסיון שלי שנתיים הייתי באנורקסיה קשה ביותר

כמה שהייתי הולכת למיון מתחננת לאשפוז לא היו מתייחסים.

ממש אבל ממש רגע לפני המוות קיבלו אותי אני היום שנה אחרי הכל אבל זה גם לא המקרה הראשון של היחס המחפיר הזה.
הבת שלי בזמנו שהייתה חיילת התלוננה על כאבי בטן שנה גם בצבא וגם במיון אזרחי אף אחד לא התייחס לזה ושוחררה בסוף זה היה משהו שגרם לניתוח דחוף ומהיר שהותיר צלקת 10 ס"מ במקום הכי גלוי של הבחורה.

אני מאוכזבת מהיחס בבתי חולים או ליתר דיוק במיון.

DidiEyes

New member
באמת מרגיז

אם צריך, שיגבו משמנים תשלום נוסף על ביטוח \ שירותים, אבל לא יתכן שבן אדם חולה ומאושפז לא יזכה לטיפול מינימלי.
לגבי הרופאים - באמת אסור להם להתערב בעבודת האחיות. זה עניין הסתדרותי, אחיות יכולות להרגיש מיואמות ולהשבית את המחלקה\ בית החולים

למה שיגבו משמנים תשלום נוסף?????

גם יקחו ממני פחות מיסים?

אני משלמת מיסים ועובדת למחייתי כמו כולם
עשיתי צבא כמו כולם (ואפילו קצת -יותר שנתיים וחצי, ושנת שירות)
אני משלמת לקופות חולים כמו כולם,
אז למה אני צריכה לשלם יותר?

חס וחלילה שלא יקחו ממני תשלום נוסף באוטובוס בגלל היותי שמנה יותר מהאוכלוסיה הנוסעת - שברוב המקרים זה גם לא נכון.

בתי חולים אמורים לתת טיפול רפואי הולם - ל כ ו ל ם!!!
לא משנה מה המשקל, מה צבע העור, או השפה המדוברת, אם אתה עיוור, אשכנזי או סודני.
בתי החולים שלנו מטפלים גם במחבלים ואסירים ביטחוניים שנתפסו לפני או אחרי תכנון פיגוע, אז אני צריכה לשלם יותר?????? בגלל קילוגרמים?

לפי התגובות אני רואה שכל האוכלוסיה סובלת מההתנהגות הזאת ולאוו דווקא השמנים.

הרופאים והאחיות לא נדרשים להישבע לתת טיפול זהה לכולם וללא הבדלים בין מינים, גזעים או תרבויות?

לדעתי צריך לגבות משמנים יותר מסיבות אחרות

ולמען הסר ספק, אני לגמרי שמנה. ממש ממש אבל.
זה כמו שבחברת ביטוח רכב יגבו יותר כסף על ביטוח של רכב ישן ומקרטע שיישבר מחרתיים מאשר על רכב חדיש ומקסים.
למה? כי אנשים לא פראיירים. מה שסביר שיעלה יותר, גם צריך לשלם יותר על הביטוח שלו.
אין עוררין על כך שעודף משקל משמעותי הוא גורם סיכון רציני למחלות קשות שיעלו לקופת החולים הרבה כסף.
לדעתי, הקופה צריכה היתה לגבות יותר על מטופל שמן מהסיבה הזו.

מאוד מכעיס אותי מה שאת כותבת.

אין לך בעיה לשלם מיסים כמו כל אחד אחר, לכרוע תחת הנטל כמו כל אחד אחר, אך לשלם יותר בגלל שהגוף שלך שונה?
למה? כי לדעתך את הרסת אותו?
ממעשנים את מוכנה שיגבו יותר? הם הרי מעשנים והורסים את הגוף שלהם (ואת של מי שיושב לידם) בדיוק כמו שאת חושבת "כביכול" שהרסת את גופך.
מנגרים תקחי יותר כי הם עובדים בעבודה שבה הם נושמים נסורת?
מגננים תקחי יותר כי הם מרססים חומרים כימיקלים?
מעובדי הכור בדימונה תקחי יותר כי בחרו בעבודה שחושפת אותם לגרעין?

ודבר נוסף- אם הטענה שלך שעודף משקל מסוכן יעלה הרבה כסף לקופות חולים, אז קחי בחשבון שגם תוחלת החיים קצרה יותר - ולכן זה מתקזז.

אני לא מתייחסת לגוף שלי כמו רכב ישן ומקרטע (לדעתי אני סוזוקי ג'ימיני). ואני מקווה שגם את לא. ( למרות שזה נראה כאילו כן) זכותך להיות שמנה מבלי לחיות בידיעה שאת פחות ממישהו רזה. זכותך להיות שמנה ושזה פשוט יהיה בסדר.

כן

אני חושבת שמי שמעשן צריך לשלם יותר.
בכלל, לדעתי חלוקת הכספים לא צריכה להיות אחידה בין כל החולים.
מי שחולה באשמתו (כגון סרטן ריאות אצל מעשן או התקף לב אצל שמן מאוד) צריך לדעתי לקבל מקופת חולים פחות עזרה ממי שחלה שלא באשמתו.
כנ"ל שיקום מתאונות דרכים: מי שנפגע כי נהג בשכרות או כי התפרץ לכביש באור אדום צריך לקבל פחות סיוע ממי שלא אשם במה שקרה לו.
אני בהחלט הרבה יותר בריאה אחרי שירדתי הרבה במשקל, ואני מקווה שאחרי שארד עוד, אהיה עוד יותר בריאה.
לכן אני חושבת שכל עוד אני לא עושה זאת, האחריות חלה בעיקר עלי.

Blue Rose

New member
הילד שבר את היד בנפילה או שמישהו דחף אותו?

כי אם הוא קפץ ולא חישב נכון את המרחק, ישלם 100 ש"ח. אם הוא פשוט נפל- נגיד 70, ואם מישהו דחף אותו אז שהשני ישלם...בכל מקרה- למה ההוריםלא היו שם לשמור? בוא נדחוף להם עוד 200 ש"ח.
זה לא משנה! העניין שיש פה ילד עם יד שבורה.
מערכת הבריאות חייבת להיות מופרדת ולא קשורה לאשמה. אשמה זה בבית המשפט.
אני גם לא רואה אף אחד מאשים ספורטאים בבעיות הבריאות שלהם...אז אולי הטיקר שלהם 100% אבל הברכיים זה כבר סיפור אחר....

רוזי! שלא מרוכזת מרוב עייפות....

ברור לי שאי אפשר לדקדק עד כדי כך

אבל גם את מכירה בזה שמי שמואשם בפגיעה במישהו יכול להידרש לשלם פיצוי?
בינתיים מערכת הבריאות נראית כמו שאת רוצה, ולא כמו שאני חושבת שצריך.
אבל אני כן חושבת שאת האחריות על המעשים שלנו אנחנו צריכים לקחת.
גם בבריאות, גם בכל תחומי החיים.

Blue Rose

New member
אז צריך לגבות יותר מכל מי שיש לו סיכון

אנשים עם הורה סכרתי, עם כולסטרול גבוה, עם נטיה גנטית להתקפי לב, משתזפים, ספורטאים..יש להם הרבה פציעות, נשים עם היסטוריה גנטית של סרטן השד, וכל מי שבקבוצת סיכון לכל דבר שלא יהיה....שלא לדבר על אלו שנולדו עם צרכים בריאותיים- הם בכלל עולים המון...נשים צריכות לשלם הרבה יותר עם כל ענייני ההריון והלידה...
וגם יש סיכון מאוד גבוהה שכולנו ניזדקן ובריאותינו תתדרדר, גם לקשישים יש גורמי סיכון מאוד גבוהים, שהם לא ישלמו יותר?

ועוד יש אנשים שחושבים שזה יעודד אנשים לרזות....כאילו שאף שמן מעולם לא רצה לרזות...

אנחנו לא מכוניות, אנחנו בני אדם..ואנימקווה שלפחות קצת ערבים זה לזה...

אני קיבוצניקית ולא אכפת לי בכלל שמהכסף שאני מרוויחה למען הקיבוץ ישתמשו לטפל בכל מי שצריך טיפול כלשהו, אפילו לכל החיים...אפילו ניתוח מסובך בחו"ל שיש רק סיכוי נמוך שיעזור, ושנהיה כולנו בריאים!

רוזי! שמשקלה שווה למשקל של קרוב ל- 3 אנשים רזים...אז אולי כדאי שתשלם פי 3, אבל לא היתה במיון עד הלידה הראשונה, ובקושי בבתי חולים...

אל תתייחסו- לילה רביעי עם מעט מאוד שינה...

יש הבדל

אנשים עם הורה סכרתי או עם נטיה גנטית להתקפי לב לא בחרו בזה ולא עשו את זה לעצמם.
משתזפים שקבלו סרטן העור עשו את זה בעצמם לעצמם.
קשישים זה שונה, אלא אם כן הם נולדו קשישים.
אבל כל קשיש שילם הרבה כשהיה צעיר, בדיוק בשביל התקופה שיתקשש ויזדקק. זה כמו פנסיה.
אני שמחה שאת בריאה ושלמה למרות משקלך, אבל סטטיסטית את יודעת ומודעת לכך ששמנים הם ביתר סיכון.
או כמו שאומר פרופ' קרסו (נאמר לבחור בן 32 במשקל 143 קילו) "אל תגיד 'אין לי סכרת', תגיד 'עדיין אין לי', כי זו שאלה של זמן עד שתהיה לך סכרת".

Blue Rose

New member
עדיין אין לי סכרת...

אבא שלי היה סכרתי, אז את הנטיה הזו לא עשיתי לעצמי, כולל פעמיים סכרת הריון. אז על הסכרת והסיכון לה אני לא צריכה לשלם לפי הקונספט שלך (תודה אבא על מתנת הסכרת העתידית)
אז לפיך- משתזפים כן צריכים לשלם.
אז הקשיש שילם כל חייו והיה בריא (??) במהלך חייו ולכן זה בסדר, אני גם בריאה (עדיין אין לי סכרת- ואני בת 34 ושוקלת מעל ל- 130 ק"ג- קרוב לאותו בחור ובנוסף אליו יש לי נטיה לסכרת) מתי אני אקבל את ה"זכות" להיות חולה במחלה כזו בלי לשלם עוד?

אני מבינה את ההגיון שלך, אבל לדעתי הוא מאוד מוטעה ועצם כך שאת מתרכזת בשמנים הופך אותו לאנטי-שמני לחלוטין.

רוזי! ששוב מקווה שהגיונית...

ועוד שאלה למתולתלת

אשה שמנסה להיכנס להריון ועוברת טיפולי הפריה - שידוע שהם גורמים להשמנה. האם צריכה לשלם יותר כי היא עוברת את הטיפולים מרצונה החופשי ומעוללת את זה לגופה?

האם אשה שנכנסה להריון והשמינה - לא תשלם יותר כי היא נכנסה בלי לנסות?

האם אשה שבעקבות ההריון יש לה כבד שומני בנוסף להשמנה שלה, צריכה לשלם יותר גם על הכבד השומני או רק על ההשמנה הראשונית?

ועוד שאלה - ספורטאי שנפצע בריצת מרתון, ועקב כך הפסיק לרוץ והשמין בגלל שישב על כיסא גלגלים שנה - האם נדרוש ממנו לשלם יותר רק אחרי השנה הראשונה כי - השנה הראשונה לא באשמתו - עקב פציעתו, אך אחרי שיקום מהכיסא, ולא ירד ישר (נניח תוך חצי שנה) את שלושים הקילוגרמים שהעלה, יתחיל לשלם "קנס" על היותו שמן? האם מרגע הקימה מכיסא הגלגלים או מהרגע שנגמרת חצי שנת החסד שלו?

ועוד שאלה - נערה בת 16.5 ששוקלת 122 קילוגרמים בגלל אי חינוך לאכילה נכונה והאבסה מצד אמא שלה, שקיבלה אי חינוך לאכילה נכונה מצד אמא שלה שבזמן מלחמת העולם השניה שהתה בגטו לודג', הצליחה לשרוד ומאז לא הפסיקה לאכול בגלל החשש הפסיכולוגי ששוב תהיה רעבה, האם תתחיל לשלם יותר כבר מהרגע שעברה את מדד הbmi או רק מהרגע שתגיע לגיל 18 שזהו הגיל שהיא מבחינה חוקית אחראית לעצמה?

ועוד שאלה - האם אשה בעלת פיגור שכלי וגם שמנה - תשלם רק על היותה שמנה (למרות שגנטית קיבלה את "המתנה" גם מהוריה וגם מעצם היותה בעלת פיגור)?

יש לי עוד שאלות - אך מחכה לתשובותייך לגבי אלה קודם.

את הופכת אותי לעורכת דין

המופקדת על השמת חוק שטרם נחקק.
בלי להכנס לכל הפרטים, ואני לחלוטין מבינה (ראי תגובתי לרוזי) שאי אפשר להחיל חוק כזה (ואולי זו הסיבה שהוא טרם נחקק, ואולי לא. אולי הסיבה היא שההגיון שלי אינו מנהל העולם ויש בקרב מקבלי ההחלטות אנשים שחושבים אחרת ממני, וזה בסדר)
רק להעמיד דברים על דיוקם:
כאישה שעברה טיפולי פוריות במשך שנים אציין שהם אינם גורמים להשמנה. ההורמונים מנפחים באופן זמני והשליטה של האישה על גופה היא מעבר להם. כמובן, אם יש לה שליטה.
אני דווקא רזיתי בטיפולי פריון. ואת יודעת למה? כי ידעתי שאחרי שארד במשקל והרבה, אשיג תוצאות הרבה יותר טובות בטיפולים. וזה היה נכון.
אבל באופן כללי, כן. אני חושבת ששמן שטורף כל היום רוגלך ובורקסים, ויום אחד הם סותמים לו את העורקים, עשה את זה לעצמו.
ומעשן כבד ששרף את ריאותיו ובאותה הזדמנות שרף את כספו, עשה את זה לעצמו. (ולאלמנתו הטריה ויתומיו הקטנים)

Blue Rose

New member
רגע רגע רגע...

"אני חושבת ששמן שטורף כל היום רוגלך ובורקסים, ויום אחד הם סותמים לו את העורקים, עשה את זה לעצמו."
זה מה שאת חושבת שכל השמנים עושים? ככה את מדברת כאשה ששקלה בעברה 120 ק"ג? ואם מישהו רזה ואוכל ככה?

אני, דרך אגב, פוליציסטית והייתי צריכה טיפולי פוריות מאוד מינימליים לשני ההריונות. לא ירדתי גרם לפני ההריון. ירדתי במהלך ההריון בגלל הדיאטות של הסכרת. נהוג לאמר שאם יורדים במשקל התופעות של זה יורדות, זה לא היה המצב אצלי, לא ב- 80 ק"ג ולא ב- 130. גם את דיאטת הסכרת עשיתי בניגוד להוראות, ורק אחרי שעשיתי איך שטוב לי ולא איך שהמומחים אומרים- התאזנתי. אני מכירה נשים שהשמינו בעקבות טיפולי פוריות, בעקבות הריונות ובעקבות טיפולים במחלות אחרות ועדיין לא מבינה מה הקשר במבחן התוצאה.

אבא שלי, איש שמן וסכרתי, מת בגלל סרטן הושט- תוצאה של עישון. וזה 15 שנה אחרי שהפסיק לעשן...אז גם שמנים לשעבר, כמו מעשנים ומשתזפים ומה שלא לשעבר- עדיין בסיכון. אז ככלי לעודד שינוי במצב...זה לא ממש אפקטיבי מאף כיוון....לדעתי האישית...

רוזי! שנשמעת לעצמה לא לחלוטין כאן...

אני אמרתי 'כל השמנים עושים ככה'?

לא כולם בכלל. ממש לא. אבל שמן שכן עושה ככה, עשה את זה לעצמו.
גם רזה שעושה ככה הוא מסתכן.
אבל מה לעשות שסטטיסטית לשמן זה עוד יותר מסוכן?
לא פייר אבל זה המצב. החיים זה לא פייר.
תראי את אריק שרון.
את באמת חושבת שזה אחראי שאיש כל כך שמן שגם ככה יושב כל היום ולא זז, אוכל בישיבות הממשלה בורקס? למה לא מגישים להם חסה? הוא היה ענק פיזית, תקע בשרים ובורקסים בכמויות. ראיתי כבר אנשים עם ספור חיים פחות עצוב משלו.
וזו רק דוגמא אחת, כי אותה כולנו מכירים.

גם לאנורקסיות לא מגיע טיפול

כי הן מרעיבות את עצמן?

ותפסיקי להתייחס לשמן שאוכל כ"תוקע" זה בדיוק מסוג הדברים שמביאים עלינו שנאה והפליה. אם הוא רוצה לאכול בורקסים זאת זכותו כאדם מבוגר ובוגר. ואם מישהו רוצה לעשן זאת זכותו. זאת הבריאות שלו וכולנו מודעים לסיכונים.

ואני ממש מקווה שהחולים שלך בעלי עודף המשקל לא מופלים אצלך, והטיפול שניתן להם ממך זהה לטיפול של כל אחד אחר שמגיע.

למעלה