מזעזע..

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifכריות!

אבל לא יוצא לי לאכול הרבה מזה לאחרונה, כי אני אוכלת סלט לארוחת בוקר, ולפעמים אפילו יש לי כח להכין לי ארוחת צהריים

GnomeBubble

New member
^_^

אני מאלה שלא מתאמצים להכין ארוחת בוקר. לוקח זמן עד שאני מתחיל לתפקד... ובגלל זה דגני בוקר זה פשוט הדבר בשבילי. לאכול בלי להתאמץ

Nisenhouse

New member
אבולוציה

שינוי מגמתי במין האנושי מבחינה גנטית הוא כרגע בלתי אפשרי כיוון שעם הרפואה של ימנו כמעט כל מוטציה (כמו פיתוח אלרגיות למיניהן) זוכה לתשובה. כך ששינוי אבולוציוני תלוי "חוסר שימוש" לא בא בחשבון. זה אמנם נכון שאנו לא צריכים את הניבים טכנית (הבשר הרי מבושל), אבל זו לא סיבה להיעלמותם. חוץ מזה, שפעם היו בני אדם אוכלי צמחים בלבד, שהוכחדו ע"י בני האדם אוכלי הבשר כיוון שאוכלי הצמחים לא התפתחו מבחינה מנטלית כמו אוכלי הבשר.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifכן ולא.

אני מסכימה לגבי הפסקה הראשונה. אבל למיטב הבנתי, מעולם לא היו בני אדם צמחוניים. מה שאנחנו מגדירים כ"בני אדם" הוא מאד מסוים, והתפתח אחרי המוןהמוןהמון[המון
] זמן בו האדם אכל בשר. [כמובן שכל זה לא רלוונטי לימים אלו, בהם אין בעיה להשיג חלבונים ממקורות צמחיים, אבל זה בהחלט מעניין ^^]

GnomeBubble

New member
האדם היה אוכל-כל

אבל זאת הגדרה מאוד כללית - מה שהוא אכל בעבר הרחוק היה מאוד תלוי בסביבה שהוא גר בה. בראשית דרכו לא היתה לו חקלאות, ולא מקררים. לכן זה גם טפשי לומר שפרה אכלו בכל העולם. פרה היא מזון בשרי נפוץ, במדינות שבהן גידלו פרות. ביפן למשל, לא אכלו פרות עד שהביאו את המנהג הזה מהמערב, ואני חושב שגם בסין זה לא היה ממש נהוג בעבר. עד כמה שזה נשמע מוזר היום, דולפינים היו הרבה יותר זמינים ליפנים מפרות. נכון שהיום זה שונה, אבל לפי אותו ההגיון (שאני תומך בו, דרך אגב
גם מזון צמחוני זמין היום יותר, ולכן עלינו להיות צמחוניים. אבל אם נחזור לרגע לאדם אוכל-הכל - בתור אוכל-כל, הוא מסוגל היה לאכול מה שהיה זמין בשבילו. אני מניח שבמקומות עשירים בפירות התזונה היתה בעיקר צמחונית, בעוד שבמקומות עם תנאי אקלים קשים יותר התזונה היתה בעיקרה בשרית.

Nisenhouse

New member
היו, והם גם היו נמוכים יותר במקרה

היו הרבה מינים של בני אדם לפני שנים, ואפילו נמצאו שרידים שלהם. אפילו אחת הסברות אומרת שרעיון הגמדים החל כאשר אחרי שנים פגשו בני אדם "רגילים" אדם מגזע שונה, שהתפתח אחרת.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifוגם הם צדו ^^

לא אמרתי שהיה קיים תמיד רק מין אחד של בני אדם, אלא שכולם אכלו בשר.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאלה שחיו באינדונזיה?

הם צדו ואכלו בשר. והסיבה שהם נמוכים יותר היא לא כי הם לא אכלו בשר. קרה להם מה שקורה בכל אי - היונקים נהיים קטנים יותר, והזוחלים גדלים. באמת מעניין למה זה קורה. אני אבדוק את זה בהזדמנות ^^

GnomeBubble

New member
חשבתי שהוא דיבר דווקא על אפריקה

אם אני לא טועה, גם השבטים הנמוכים בעולם וגם השבטים הגבוהים בעולם נמצאים באפריקה

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאני די בטוחה שהוא

התכוון לאלו שהגיעו לאיים באינדונזיה ואוסטרליה. הם ממש קטנים יחסית, ובגלל זה החוקרים שגילו אותם קראו להם "הוביטים" ^^

Kawaii Baka

New member
אני תמיד חשבתי שעניין הגובה במזרח אסיה

היה קשור לעובדה שהיסטורית, סידן (בצורת מוצרי חלב) היה מצרך נדיר בתזונה של האוכלוסיה. זה גם יסביר למה יש לנו מערב וצפון אירופאים גבוהים וחסונים.

GnomeBubble

New member
האסייתים חסונים לא פחות

אבל נדמה לי שאתה צודק - אחד הגורמים לגובה במזרח אסיה (ואנחנו לא מדברים על אינדונזיה, שם יש בוודאי אוסף קצת שונה של גנים) היה "מחסור" בסידן. אני שם את המחסור במרכאות, כי נראה שהחבר'ה שם הסתדרו דווקא לא רע בלי סידן במשך כל השנים האלה. אח"כ באו המערביים שיודעים הכל ודחפו להם שהם צריכים סידן. זה בסדר, דחפנו את זה גם לעצמנו כ"כ חזק, שהיום בסופר כל הקרטונים של החלב הם עם תוספת סידן (הא?! למה להוסיף סידן כשכבר יש שם בפנים? מה לעזאזל הם חושבים לעצמם? מי שאין לו סידן פשוט לא שותה חלב, ומי ששותה חלב לא צריך עוד סידן, נראה לי שילד בכיתה א' יכול לעשות את החשבון הפשוט הזה...) בכל מקרה, הגורם הזה כבר לא חלק מהמשוואה היום - מוצרי חלב הולכים ונעשים יותר ויותר פופלריים במזרח אסיה. ביפן נראה לי שכבר צורכים חלב לא פחות מבמערב, וגם בסין אפשר למצוא חלב בכל מקום, אם כי מגוון המוצרים הוא עדיין קטן בהשוואה למערב.

Nisenhouse

New member
מה שאני התכוונתי...

קראתי באחד הירחונים על ממצאים ארכיאולוגיים שהראו על הימצאות בני אדם אוכלי צמחים בעבר הרחוק.

GnomeBubble

New member
האמת שהוא כבר הצדיק ../images/Emo8.gif

וחוץ מזה, ממתי פרה זה מאכל בסיסי? אני מסתדר מצויין בחיים בלי לאכול פרות. האנשים שאוכלים פרה אוכלים את זה כי זה טעים להם, ושלא יספרו סיפורים.

Bust3r

New member
לSashTheRed

אני אדם שאוכל בשר ושממש לא מתכוון להפסיק. למרות עובדה זאת אני חושב שמה שעושים לאותם דולפינים זה אכזרי, מפני שלא הורגים אותם מהר בלי שהם לא ירגישו כלום אלא נותנים להם לסבול והרבה זמן. אני מסכים באופן חלקי עם מה שאמרת על הקטע שאריה תוקף בצורה ברוטאלית, זה מה שאני תמיד אומר לצמחונים\טבעונים, אנחנו בני אדם, אנחנו במובן מסויים גם חיות של הטבע ועלינו לשרוד, אבל אנחנו מודעים לעצמנו ולכן צריכים לגרום לחיות שאנחנו אוכלים לסבול בצורה הכי נמוכה. הסטייק שנקבל בצלחת יצא אותו סטייק בין אם הפרה סבלה שעה או לא סבלה בכלל, נכון? בגלל זה אין צורך לגרום לחיות שאנחנו הורגים על מנת לאכול לסבול סתם. תחשוב על זה.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאבל גורמים לפרות לסבול.

בעיקר בארץ, עם השחיטה הכשרה. לא עדיף לצאת נגד משהו שקורה ממש כאן מאשר משהו שקורה ביפן? או שעדיף לעצום עיניים ולהגיד "אוי, היפנים האלה נוראיים!". ל"עלינו לשרוד" אין שום קשר למציאות, אגב.

Bust3r

New member
לnikita j y

אם הבנתי אותך נכון כניראה התכוונת ב"עלינו לשרוד" והקשר למציאות שיש התעללות כאן. אני מסכים עם כל שוחר בעלי חיים באשר הוא, שאומר אין צורך לגרום לחיות לסבול. אני אדם שאוכל בשר ואני ממש לא מתכוון להפסיק, אבל אני גם באמת ניגעל כשאני שומע התעללות בבע"ח בעת בשחיטה, היא צריכה להיות הכי פחות כואבת והכי מהירה שאפשר. חוץ מזה אני לא חושב שצריך לטבוח בחיות ככה בשביל הכיף כמו שעושים היום, זה מיותר ופוגע בטבע בצורה שבסופו של דבר לא נוכל לתקן. אני חושב שציד צריך לעשות רק על מנת לאכול את אותם החיות וזהו. אין כזה דבר ציד בשביל הספורט, זה כבר ניקרא רצח וזילות.

למעלה