מזעזע..

ToHrU

New member
אויש אלוהים ישמור

לא חתמתי על העצומה אבל הפסקתי לצפות אחרי חצי סרט כי כמעט הקאתי . . . מסכנים הדולפינים האלה . . . :( אבל אני לא נוקטת עמדה כי זה מה שעושים לתרנגולת שעל הצלחת שלי אז אנלא יכולה להיות צבועה . . . בכל מקרה הסרטון לא לבעלי לב חלש

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifעזוב את היפנים, מה יהיה עם הישראלים?

מתגאים בזה שבישראל יש את הפרות הכי מעונות בעולם, וגם שוחטים בצורה הכי לא הומנית.

להיפך

השחיטה פחות גורמת סבל מירי בפרה כמו שעושים ביפן... עם כל האהבה שלי לתרבות, אין להם סנטימנטים כשזה מגיע להרג חיות. עדיין לובשים פה פרוות מטורפות שבמערב כבר לא מוכרים 15 שנה... וכן יש מקומות בהם מותר לנו לומר אנחנו יותר טובים. מוסריים. נכון לא הרבה. אין לנו הרבה במה להתגאות אבל היחס שלהם לחיות מזעזע וזו ראיה. אין מקום להחבא ולומר שיש עוד דברים מזעזעים- זה מזעזע נקודה. חוצמזה זה כנראה נובע מהשחיתות בצמרת. חברות הענק שמרויחות מליונים ושולטות בממשלה. לא יעזור המכתב לרה"מ.

GnomeBubble

New member
אנחנו מאוד מוסריים

זה הרי ידוע בכל רחבי העולם. לא רק שאין אצלנו התאכזרות לבעלי החיים, ולא רק ששחיטות אין אצלנו, ולא חותכים לפרה את הראש ונותנים לה לגסוס שתי דקות, אלא שאפילו שחיתות אין אצלנו, ואין בכלל 10 משפחות עשירות ששולטות בכל הכלכלה במדינה...
סליחה על הציניות, אבל give me a break. אולי היפנים אכזריים יותר בדברים מסויימים מאיתנו, אבל גם אנחנו יכולים להיות אכזריים בדברים אחרים. יפן היא לא גן-עדן, ולא גיהנום - היא עוד מקום עלי אדמות, שגם בו חיים בני-אדם, ולא רובוטים חסרי-לב. תרבות שונה יוצרת פתח לאי-הבנות. כמו שאמרתי כבר קודם, לווייתנים צדים בנורבגיה, ואת עיקר הפרוות מייצרים במערב, עד כמה שאני יודע - אבל אנחנו מקסימום נגיד שזה מקרה מצער - מישהו כאן אמר פעם שהנורבגים, הרוסים, ההולנדים או מי שזה לא יהיה אכזריים? אני לא חושב שיש כאן מקום להכללות כאלה גם נגד היפנים.

SashTheRed

New member
וואו, איך נמאס לי מכל יופי הנפש הדפוק הזה

ומהעובדה שאנשים קודם כל בודקים איך אחרים מתנהגים, אבל אף פעם לא מסתכלים על עצמם. כמו בפרה זה אוכל פה, דולפינים זה אוכל שם. אני בטוח ששניהם מרגישים כאב, אבל כך גם תאו, כאשר האריה תוקף אותו בצורה כה "ברוטלית". בכל מקרה, לא סתם ככה יש לנו ניבים בפה. מקווה שלא יתחילו עכשיו לצעוק על ה"ברבריות" שלי... חח

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifזו לא ברבריות, זו הכרה באמת.

[חוץ מהניבים בפה. זה כבר סתם תירוץ :)]

demultiplexer

New member
תיכף תצדיק אנסים

כי זה יצר גברי וכי חתולים זכרים משתקים את הנקבות ע"י תפיסה בנקודת התורפה שיש לחתולים בצואר כמו שאנסים משתמשים בכוח. לא נשמע לך פרימיטיבי ? אמנם יש לנו ניבים ושיניים שנועדו לבשר אבל לנו יש גם אינטיליגציה מפותחת בהרבה. לפי דעתי הניבים הם חלק שמשתנה לאט מבחינה אבולוציונית אבל האינטלגנציה קצת יותר מהירה ולכן הכביכול סתירה בין השיניים לבין הרגש. ופרה אוכלים כמאכל בסיסי, דולפינים זה מעדן גורמה שלא נועד למאכל לצורך הישרדות אלא להנאה. כמו עגל חלב ופיטום אווזים.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo45.gif לחלק הראשון

לחלק השני. פרה אוכלים להנאה בדיוק כמו שדולפין אוכלים להנאה. צמחונים לא מתים. טבעונים לא מתים. [אבל באמת, כמה שרשורי צמחונות כבר יכולים להיות פה? עד כמה שאני רוצה להמשיך את הדיון, הפורום הזה הוא לא המקום.]

Kawaii Baka

New member
כמו שכבר שאלתי בשירשור הקודם, ולא קיבלתי מענה

יש לך מחקר ארוך טווח שמוכיח בצורה חד משמעית שלתזונה צימחונית לגמרי אין השפעות לוואי ישירות על הבריאות הפיזית (גידול הסיכון לחלות במחלות מסויימות, אורך חיים וכו') או השפעות פיזולוגיות אחרות? (עניין גנטי, עניינים תורשתיים וכו') באמת ובתמים מעניין אותי לדעת על איזה מחקר יסודי, שבאמת מכסה את כל ההשלכות של שינוי כה מהותי באורח החיים שלנו, מתבססות כל הטענות הללו.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifלך יש מחקר שסותר את זה?

אני יכולה לטעון עכשיו שלתזונה נטולת עגבניות יש את אותן ההשלכות שתיארת. זה מה שאתה אומר, רק עם בשר. אני לא אמליץ למישהו לעבור לתזונה נטולת עגבניות, אבל אני גם לא אתנגד לזה
העובדה היא שבתזונה צמחונית ניתן להשיג את כ-ל הוויטמינים, ובתזונה טבעונית את כל הוויטמינים למעט B12. מה אתה חושב שישתבש שם?

Kawaii Baka

New member
אני מצטער, אבל ההוכחה היא עליכם - לא עלי

בעיקר כשידוע שחוסרים במרכיבי תזונה וויטמינים מסויימים כן יכולים להיות מזינים. בדומה לדברים רבים אחרים בחיים המודרניים, תחלופה סינטטית לדברים "טבעיים" נראית על פני השטח פשוטה ובטוחה לחלוטין, אבל זה כבר לא פעם התגלה כאשליה לא הכי נחמדה. עגבניות הן דוגמא אחת של ירק, לא קבוצת מזון שלמה. לא לאכול עגבניות זה משהו נורמלי למדי. לא לאכול ירקות בכלל, זה משהו שאני ממש לא ממליץ לאף אחד, אפילו שניתן לקבל את כל תוספי התזונה הנחוצים שיחליפו את הצורך לאכול אותם (NASA מזמן הוכיחה שהיא מסוגלת להחזיק בן אדם על גלולות אם יש בכך צורך). הסיכון הברור ביותר בשימוש הולך וגובר בתחלופות סינטטיות למזון, הוא מינון שגוי שיכול להוביל לתוצאות חמורות הרבה יותר מזה של אכילת מנה אחת יותר מדי, וזה לצערי משהו שקורה על בסיס קבוע. אבל עזבו לרגע את כל מה שאמרתי עד עכשיו. תנו לי רק להגיד לכם דבר אחד: כסף. זה מאד נחמד שיש אנשים המסוגלים להרשות לעצמם לקנות חלק ממצפונם חזרה, אבל לצערי לא כולנו כאלה ברי מזל.

GnomeBubble

New member
תלוי איך אתה מסתכל על זה...

בסופו של דבר, 90% מהמזון שאתה אוכל היום (אלא אם אתה טבעוני אורגני קפדני) הוא סינתטי. אני לא בטוח בכלל שהבשר פחות "סינתטי" (במובן של לא טבעי) ממוצרי הסויה. הפרות והתרנגולות שאתה אוכל מקבלות הרבה הורמונים חביבים ושאר ירקות כדי שישמינו, כדי לרכך את הבשר שלהם, או לכל מטרה אחרת שנראת מתאימה למגדליהם. אני לא אומר שהירקות שאני אוכל (לא, אני לא קונה ירקות אורגניים בדרך כלל) עוברים פחות דברים כאלה. זה נמצא בכל מקום.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifלא צריך תחלופות סינטטיות ../images/Emo12.gif

B12 הוא הויטמין היחיד שאי אפשר להשיג מהצומח. לפי מחקרים שנעשו, אין בעיה בלקיחת עודף B12, מכיוון שעודף ממנו יוצא בשתן. הם גם לא מצאו שום תופעות לוואי. אגב, לכ-30% מהאנשים בארץ יש חוסר בויטמין הזה, וההמלצה לרובם היא לקחת תוסף. אז לא רק קטע של צמחוטבעונים ^^" לדברים כמו חלבונים, ברזל, סידן וכדומה ממש לא צריך תחלופות סינטטיות. אלא אם כן מג'דרה, חומוס, חסה ואגוזים נקראים אצלך סינטטיים... ובעניין הכסף - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=301&msgid=69895220&FlagSybase=1 למה אתה חושב שתזונה טבעונית יקרה יותר?

GnomeBubble

New member
כך או כך

המקור העיקרי של B12 אצל רוב האנשים במערב הוא דגני בוקר. אני חושב שאם יעשו מחקר מקיף יגלו שהאנשים שסובלים מחוסר B12 הם בדיוק אותם אנשים שפוסחים על דגני הבוקר.

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifלמה החובה "עליהם"?

יש לך מחקר שאומר שלתזונה הכוללת בשר אין השפעות לוואי ישירות על הבריאות הפיזית (גידול הסיכון לחלות במחלות מסויימות, אורך חיים וכו') או השפעות פיזולוגיות אחרות? (עניין גנטי, עניינים תורשתיים וכו')? אז לי יש די הרבה מחקרים שמוכיחים את ההפך...

Kawaii Baka

New member
אדם שרוצה שאני אעשה שינוי רציני בהרגלי האכילה

שלי, חובת ההוכחה שיש צורך בכך היא עליו. אחרת, אני עוד אצטרך להסביר לעצמי למה אני קם כל יום בבוקר והולך לעבודה בקצב הזה. E:

למעלה