מזמור לתודה

lala897

New member
ת'אמת אין לי שום בעיה עם "בא לי

לצעוק אני פריחה" מישהי ששרה הקב"ה אנחנו אוהבים אותך לא מתכוונת לבא לי לצעוק אני פריחה אבל הרמה של השיר מבחינת מילים ומנגינה דומה. ומבחינתי זה בעיה.

lala897

New member
אני אסביר את עצמי יותר טוב

לשיר"בא לי לצעוק אני פריחה" אין שום משמעות, זה סתם שיר. מי ששרה את זה לא בהכרח שרה את זה כי בא לה לצעוק אני פריחה כי בא לה לשיר וזהו. לשיר"הקב"ה אנחנו אוהבים אותך" ולא להתכוון לכלום זה לקחת נושא עמוק ורציני ולעשות ממנו צחוק. וגם אם מתכוונים עדיין לוקחים נושא חשוב שדורש כוונה ועבודה ולהפיך אותו למשהו בלי רמה, למשהו זול שכל אחד יכול לצעוק. לכן מבחינה מסוימת הרבה פעמים עדיף שירים רגילים על פני שירים חסידיים כאשר המנגינה לא מתאימה למילים ומורידה מערכם.

L7

New member
"אוהבים את הקב"ה"- הכניעה ליצר

רוב בני האדם אוהבים להתענג על תחושת שייכות משכרת לכוח עליון. זוהי הכניעה ליצר.

באהבה1

New member
../images/Emo12.gifמה?

בגלל שהנושא הוא עמוק אז אסור לשיר שירים עליו בציבור??? מה עם "טהר ליבנו לעובדך באמת"??? עבודת ה' זה הכי עמוק שיש! וכל הצדיקים שרים שירים כאלה עם הציבור הפשוט!!! אל תשווי ל"בא לי לצעוק אני פריחה"!!! ה' יצילנו מכל צרה וצוקה!!! זה גורם לי פריחה בכל הגוף!!!

lala897

New member
"טהר ליבינו לעובדך באמת" זה מילים

מהתפילה. המילים שוות, הם לא זולות ועממיות. המילים הקב"ה אנחנו אוהבים אותך הם זולות, הם לא שוות כלום. ואיזה צדיקים בדיוק שרים את השירים האלה עם הציבור הפשוט ח ו ץ מהרב אמנון יצחק?

באהבה1

New member
../images/Emo12.gifמה?

בגלל שהנושא הוא עמוק אז אסור לשיר שירים עליו בציבור??? מה עם "טהר ליבנו לעובדך באמת"??? עבודת ה' זה הכי עמוק שיש! וכל הצדיקים שרים שירים כאלה עם הציבור הפשוט!!! אל תשווי ל"בא לי לצעוק אני פריחה"!!! ה' יצילנו מכל צרה וצוקה!!! זה גורם לי פריחה בכל הגוף!!!

ללה יקרה...

מדוע הביטוי "הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך" מתפרש כזול בעינייך? הוא כתוב בעברית, והיא כשלעצמה שפת קודש, מלבד זאת הוא מבטא רגש וקירבה ותשובה... אדם יכול להשתמש במילים פשוטות ולהביע דרכן המון... התקוממותך נובעת מההרגל לשמוע את הביטוי "אוהבים/אוהב/ת אותך" בהקשרים אחרים, במדיה' החילונית, ואלו, אני מסכימה לחלוטין, לרוב זולים מאוד, אך אל תשכחי שהבורא קיים לפני שחיברו את כל אותם השירים הזולים... לכן כל אדם מגיע אליו בדרכו, אולי ל"עארס" שזה עתה עשה תשובה המילים "אבא, אני אוהב אותך" נוגעות יותר מפסוק בתהילים שעדיין לא שמע עליו מימיו, וזה לגיטימי, רק אל תזלזלי

lala897

New member
הביטוי "הקב"ה אנחנו אוהבים אותך"

נתפס כלא הולם בעיני מפני שאהבת ה' היא רגש גבוה. אדם שבאמת מרגיש שהוא אוהב את ה' לדעתי לא הולך וצורח את זה עם עוד מאות אנשים. אדם כזה מבטא את זה בחיי היום יום שלו- בעשיית מצוות מתוך אהבה, בתפילה ברמה גבוהה בדקדוק של מצוות. "לכן כל אדם מגיע אליו בדרכו, אולי ל"עארס" שזה עתה עשה תשובה המילים "אבא, אני אוהב אותך" נוגעות יותר מפסוק בתהילים שעדיין לא שמע עליו מימיו, וזה לגיטימי, רק אל תזלזלי " מקבלת. אבל במקרה כזה זה חייב להיות ר ק שלב ביניים עד שאותו "עארס" או מי שזה תופס את עומק הדברים את משמעות הדברים בצורה יותר נכונה. הבורא היה קיים לפני כן אבל לא השיר... ובכל מקרה את צודקת אני לא צריכה לזלזל. אני רק מותחת ביקורת על השיטה. וזוהי כמובן דעתי בלבד.

למעלה