מזמור לתודה

מזמור לתודה

מזמור לתודהף הריעו ליהוה כל הארץ. עבדו את יהוה בשמחה; באו לפניו ברננה. דעו כי יהוה הוא אלהים, הוא עשנו ולא (ולו) אנחנו; עמו וצאן מרעיתו. באו שעריו בתודה חצרתיו בתהלה; הודו לו ברכו שמו. כי טוב יהוה, לעולם חסדו; ועד-דר ודר אמונתו. תהילים פרק ק'

באהבה1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifאתה הורס אותי!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תיקון, מזמור לתודה!

מזמור לתודה הריעו ליהוה כל הארץ. עבדו את יהוה בשמחה; באו לפניו ברננה. דעו כי יהוה הוא אלהים, הוא עשנו ולא (ולו) אנחנו; עמו וצאן מרעיתו. באו שעריו בתודה חצרתיו בתהלה; הודו לו ברכו שמו. כי טוב יהוה, לעולם חסדו; ועד-דר ודר אמונתו. תהילים פרק ק'

preacher

New member
ועוד מזמור, באדיבות "הבילויים":

בלאגן בישיבה ילד עם זקן שיבה מספר לכל החסידים איך הרבי התפתה ושילם חצי פרוטה, כבוד הרב לוקח lsd! שלמה גרוניך נאנח: "מי הקריא את התנך במיוחד כשאין בו ציורים" אל תבכה בחור יקר, זה אני רבי שמגר, אל תשמע למה שהם אומרים אנחנו לא עמדנו בתורים של הצבא אנחנו בחורים של ישיבה אנחנו התפתחנו בכיוון של חשיבה על יהוה אנחנו לא עמדנו בתורים של הצבא אנחנו בחורים של ישיבה אנחנו התפתחנו בכיוון של חשיבה על יהוה אם הרבי החכם, הוא לוקח את הסם, הוא בוודאי הבין שזו מצווה בואו בואו ילדים, יש בשפע lsd, זה יספיק לכל הישיבה אנחנו לא עמדנו בתורים של הצבא אנחנו בחורים של ישיבה אנחנו התפתחנו בכיוון של חשיבה על יהוה אנחנו לא עמדנו בתורים של הצבא אנחנו בחורים של ישיבה אנחנו התפתחנו בכיוון של חשיבה על יהוה

dafnaleh

New member
הם פשוט מצויינים!

הייתי בהופעה שלהם לאחרונה. כמה חביבים הם היו!

באהבה1

New member
../images/Emo11.gifפשוט אין עליהם!!!

מסכים איתכם- הם מעולים!!

גם אני ראיתי אותם בבארבי לאחרונה ופשוט נהניתי מכל רגע! אפילו קניתי את הדיסק- מומלץ לכל הביינישים שבינינו....

lala897

New member
זה פשוט לא בסדר

מה שאתה עושה. מעתיק לפה מזמורי תהילים על שם ה' כאילו מדובר בספרות זולה. במקום שאתה יודע שזה יהפוך ללעג ולבזיון. קצת כבוד.

אני מניחה שאי ההסכמה בעניין

בדבר פרסום דברי קודש אל מול עיני כופרים, תוך הנחה מוקדמת שהם יבזו את הדברים, היא מחשש להגביר חילול השם... לכן "ללה" מתקוממת, כמובן שזה מחזק ומעורר נפשות, אך רק את אלו של בודדים בפורום, כדאי לעשות שאלת רב בנושא, עדכן אותי...

lala897

New member
אפשר להבין מה זה נקרא "פרסום דברי

קודש"?? זה לא עיתון ולא קידום מכירות. דברי קודש נועדו כדי שילמדו אותם לא כדי שיעתיקו אותם בפורום. אולי זה שיטת אמנון יצחק. זה שיטה גרועה. כנ"ל עם השיר המטומטם של הקב"ה אנחנו אוהבים אותך. זה ל א היהדות. זה ל א הרעיון. יש לדברים מספיק את החשיבות שלהם כדי שלא תהפכו אותם לדבר זול שמפרסמים אותו.

באהבה1

New member
../images/Emo4.gifאהההמ אהההמ...

מסכים שלא שייך "סתם" לצטט פסוקים! אבל אל תחלקי על הרב אמנון יצחק לפני ששמעת את דעתו!!! אולי הוא מסכים??? וגם מה רע שהוא מקים את הקהל וכולם שרים ביחד: "הקב"ה אנחנו אוהבים אותך"??? עדיף לשיר "בא לי לצעוק אני פריחה"???

lala897

New member
כן. לדעתי עדיף.

אהבהת ה' הוא משהו עמוק מאד מאד, הוא משהו שקשה מאד להגיע אליו, צריך רמה גבוהה של עבודת ה'. השיר "הקב"ה אנחנו אוהבים אותך" הוא דומה ברמתו לשיר "בא לי לצעוק אני פריחה" וזה הבעיה. אהבת ה' והיהדות בכלל היא לא משתווה לרמה הזאת. והשיר הזה לוקח משהו גבוה ועמוק והופך אותו ל"בא לי לצעוק אני פריחה" למשהו זול ועממי. בהחלט עדיף השיר "בא לי לצעוק אני פריחה". ומותר לי לחלוק על דעתו של הרב אמנון יצחק. אם הוא חושב כמוני בנושא זה אז אני לא חולקת עליו כמובן

SupermanZW

Well-known member
למה בעיה?

לא בא לך לצעוק "אני פרחה"?
(בצחוק) שיר זה שיר, למה לחפש משמעויות שונות ממה ששרים? אני לא חושב שמישהי ששרה "הקב"ה אנחנו אוהבים אותך" מתכוונת ל"בא לי לצעוק אני פרחה", את חושבת שכן?

למעלה