מזל של מתחילים:-

timon1

New member
אז אתה אומר שעברית שגוייה צורמת את

אוזניך??? איך עושה הילד בפרסומת לשלושת האופים [מיאו, חתולההה...], אמא. מה זה? ציטוט: :מסכים איתך...!ו LCX ו אני חושב שכולם כאן משכילים אחד מהשני... אני גם השכלתי המון מאז שהצטרפתי לפורום... אז גם אני יודה לכולם! לירן. LCX" עם דגש על המילה "יודה" בסוף המשפת האחרון, היה צריך להיות "אודה" במקום. ואם אני מתקן אותך אז אתה במצב ממש גרוע...

timon1

New member
משפת=משפט כמובן, העייפות מדברת

מגרוני לכן אומר לכם שלום נופת צופים שלי ולילה טוב. מי אמר למי ובאיזה אירוע? אין פרסים לפותרים נכונה

LCX

New member
רגעעעעעעעעעע!!!

מי אמר שאני טועה??? אני שמעתי (מפי המורה שלי ללשון) שאפשר לומר פעלים עם "א" וגם עם "י". אז אני מבקש... (אני עוד יבדוק על המילה הספציפית הזאת...) לירן.

רמי לשם

New member
זה די פשוט

אני אבדוק אתה תבדוק הוא יבדוק היא תבדוק אנחנו נבדוק אתם תבדקו הם יבדקו הטיות עתיד של בנין פעל (קל)

timon1

New member
גם לי הייתה מורה לתנ"ך בכיתות א-ג

שהייתה קוראת "יהווה" מהספר, ואנחנו עד כיתה ח' היינו בטוחים שככה באמת צריכים לקרוא [נתעלם רגע מהעובדה שאני קיבוצניק כופר וחוטא] ולא ידענו שע"פ איזה חוק מוזר אסור לקרוא לאלילנו בשמו... ולגבי המורה שלך, אם זה מה ששמעת מפיו, כל שנותר לי לקוות בשבילך הוא שלא שמעת במקרה מהמורה למטמתיקה שאם רוצים אפשר לחשב: 10+10=1010... בהצלחה בבחינות בלשון.

דניאלמ

New member
דניאל מתי תלמד לדבר "איזו" בושה ולא

"איזה"-בושה... מתי תלמד כבר ילד רע שכמותך.......

jefro

New member
בנות רוכבות בתווך גילנו(18-15)

הן דבר נדיר כי זה ספורט שדורש הרבה מאוד זמן(כמה בנים שרוכבים באופן "מיקצועי" אתם מכירים?). עזבו, עדיף לכם להשקיע בבנות מה"מיגזר" הרגיל... וזוהי עצה מניסיון כואב מאוד עם ספורטאית... ובבקשה אל תיתווכחו בנושאים לשוניים, לחלקנו הולכת להיות בגרות קשה ואני אישית רוצה לדבר חופשי בלי שיתקנו אותי עד הבגרות! אלעד

doodoog

New member
יכול להיות שאתה צודק אך אותי לא

תתפוס רוכב בחיים על זכר...:) נקבות ...זה כבר משהו אחר ואני כ"כ אוהב את האופניים שלי ש... הן גם אדומות הזכרתי את זה כבר? :)

yoram232

New member
אם כבר מדברים על המין השני...

אתמול,בשיא הגשם,ברחוב אגריפס בירושלים,בשעה 14:55,עברה בלונדינית מדהימה רכובה על טרק שחורות,ואני ששוחחתי בנייד לא הוצאתי מילה לכמה רגעים. בנות רוכבות זה מאוד סקסי לדעתי! (יש תגובה נשית?)

LCX

New member
זה באמת ממש מעצבן שאין בנות בגיל

שלי שרוכבות אופניים!!!
אשמח להכיר אחת כזו... לירן.

dgeller

New member
ציטוט מאתר האקדמיה ללשון

שאלות לוהטות זכר ונקבה רבים טועים או מתלבטים במינם של שמות אחדים, ופונים אל האקדמיה בשאלה: זכר או נקבה? הנה תשובות לשואלים: - השמות האלה הם ממין זכר: צומת (צמתים), עט (עטים), גרב. - שמות אחדים בסיומת הזוגי הם ממין זכר: אופניים, משקפיים, מכנסיים, מספריים. דוגמאות: צומת מרומזר; הצומת חסום לתנועה, ואי אפשר לעבור בו. עט נובע; עט כדורי; עט שחור אבד לי. משקפיים חדשים; משקפיים אפנתיים. מכנסיים ארוכים; מכנסיים קצרים. שמות שמינם זכר או נקבה: סכין, מטבע, פנים, רוח, שמש ועוד. השמות האלה משמשים בלשון נקבה בעברית בת ימינו: כוס, דרך, פעם.

למעלה