הבעיה היא שאין לנשים בחירה אמיתית
בחברה החרדית לגבי מספר הילדים שילדו. האם אתה מדמיין מצב שאשה חרדית תוכל לבחור לא ללדת בכלל? אני מאמינה שזה מאוד-מאוד נדיר. בחברה החילונית מאוד קשה להתמודד עם הסביבה כשאת מחליטה לא ללדת ילדים, קל וחומר בחברה החרדית. מצפים מנשים חרדיות ללדת הרבה ילדים. הן מכוונות לזה, בדיוק כמו שנשים לרוב מכוונות לדאוג לבית, לילדים וגם לפרנס. רוב הנשים שנושאות לבדן בעול הבית לא עושות זאת מתוך בחירה אמיתית, אלא זו המציאות שהן מכירות ואין להן ברירה אמיתית אלא להשלים עם זה. אל תנתק את הנשים החרדיות מ"תרבות פרו ורבו" שבה הן חיות. אם מעריכים אדם ע"פ אמות מידה מסוימות, סביר להניח שהוא ישמח כשהוא יעמוד בהם. הנשים החרדיות מוערכות דרך מספר הילדים שהם מולידות וחינוכם, אז סביר להניח שהן שמחות ללדת עוד ועוד ילדים, גם כשזה סוחט אותן לחלוטין. ללדת מידי שנה, לטפל בכל הילדים ו"להחזיק" בית זה מתיש, סוחט וקשה מאוד. אני בטוחה שבתרבות פחות מלחיצה אותן נשים היו שמחות גם ב-3\4\5 ילדים (ונתעלם מזה שאני בטוחה שיש לא מעט נשים שלא שמחות ללדת מידי שנה ועושות את זה בכל זאת). אני חושבת שצריך פחות לדחוף לילודה. בעיני הלחץ ללדת כל-כך הרבה ילדים הוא נוראי.