מזל טוב!

אנילה1

New member
שקטים סוערים יש פורום

של נשים שלא רוצות ללדת מבחירה. אין לך מושג איזה חרדות מפתחות אמהות לבנים שהולכים לצבא. 3 שנים של אבן בתוך הנשמה עד שהבן משתחרר. ואחר כך שנים של מילואים. הכאב הזה נחסך מאמהות חרדיות.

rigoletto111

New member
זו כבר הקיצוניות ההפוכה

ללא ילודה - מי יטפל בך כשתהיי זקנה? אם אנחנו לא נתרבה, יתרבו רק המוסלמים והחרדים

אנילה1

New member
בכסף שאחסוך מהילדים אמצא

לי בית אבות יוקרתי והם יטפלו בי נהדר בלי טובות מהילדים. ומה איכפת לי מהערבים במילא יש מיליארדים בעולם אז בשביל זה אני צריכה ללדת? נו באמת.

rigoletto111

New member
זה בערך מה שאמר המלך מידאס...

אם שיעור הילודה יהיה בסביבות 1.4 ילדים לאשה, נמצא מצב בו דור צעיר מצומצם צריך לשאת על כתפיו המוני קשישים . יהיה מחסור ברופאים ומטפלים וכו'

rigoletto111

New member
גם רופאים לא יהיו

שיהיה ברור - החישוב הוא מצרפי, ממוצע. אשה שלא תלד בחברה שהילודה בה גבוהה לא תפגע באיש. אם כל הנשים לא יולדות החברה תהיה בבעיה. קשישים צורכים הרבה שירותי רפואה שמספקים צעירים מהם - אם אין צעירים, אז תהיה בעייה.

שבי 83

New member
מערכת הבריאות צורכת הכנסות

מהחברה ואם לא יהיו צעירים שיממנו אותה היא תקרוס כמו שקרנות הפנסיה ההסתדרותיות קרסו בגלל מחסור במצטרפים צעירים וניצלו ברגע האחרון ע"י הממשלה. כל הכלכלה בנויה על הדורות הצעירים שמממנים את המבוגרים.

rigoletto111

New member
שמח ששעשעתי אותך

אבל כתבתי ברצינות, ראי הודעתי לעיל. יש דבר שנקרא "עקומת פעמון" - מציאות בריאה היא זו שבה הצורה של האוכלוסיה היא בצורת פעמון, כלומר קצת יותר צעירים מזקנים. כשחברה מגיעה למצב של "פעמון הפוך" - היא בצרות, ושומה עליה לייבא כל מיני עובדים זרים ממדינות מתפתחות. כמובן, גם רמת ילודה מאד גבוהה היא מאד בעייתית (מחסור במשאבים). צריך למצוא את דרך האמצע. כמו ברוב הדברים בחיים

rigoletto111

New member
אירופאים מולידים ילד רק בשביל

שלכלב שלהם יהיה עם מי לשחק.. כבר עכשיו אפשר להסתובב באזורים מסויימים בפריס ולחשוב שאתה בעזה

שבי 83

New member
הייתי בפריז לא מזמן

אתה יושב בגני לוכסנבורג וחושב שאתה בעזה כי השפה המדוברת היא ערבית, הירקן שלך ערבי וכל אלה מסביבך הם ערבים. בסוף חברתי דאז שמעה הרצאה על הפשעים שעושה ישראל מהירקן הערבי וענתה באנגלית ובשפת הסימנים. :) הצרפתים נעלמו מפריז בחלק מהאזורים.

אנילה1

New member
זאת הסיבה שאפשר לשמוע המון צרפתית

בכל מקום בארץ. היהודים מצרפת ברחו בגלל המוסלמים שהתנכלו להם, ולמשטרה לא היה איכפת. זאת הסיבה שמחירי השכרת הדירות בתל אביב זינקו לשמיים.

שבי 83

New member
יש אנטישמיות בצרפת ובאנגליה

היו ידיעות על מעשי התנכלות ליהודים גם באנגליה.

אנילה1

New member
ללדת ולטפל זה עוד כלום...איך מחתנים

ומסדרים בחיים 9 ילדים? מה ההגיון מאחורי הולדנות הלא נורמלית הזאת. מי דורש מהנשים ללדת שתי קבוצות כדורגל?

למה את חושבת

שאת צריכה לדחוף את האף שלך לעניינים לא לך? ללדת תשעה ילדים בעשר שנים ולטפל בהם, זה לא ממש "לא לעשות כלום". ולא את היא זאת שצריכה להתעסק סביב השעון ולטפל בגדוד הילדים. היא רואה את הדברים אחרת ממך. ואגב, זה לא תמיד קשור לדת. מכירה שתי משפחות חילוניות למהדרין עם מעל שישה-שבעה ילדים. והם מאושרים. מה שכן מדאיג פה, זה שגוף האישה לא בנוי להבאת כל כך הרבה ילדים. נשים שמביאות כל כך הרבה ילדים, ובצפיפות, משלמות מחיר בריאותי כבד על כך. מחיר שהן לא מודעות לו בשלב מוקדם. כל ילד שנולד מתיר חותמו על גוף האישה, והצפיפות הנזכרת, לא מאפשרת לגוף להתאושש מהלידה הקודמת.

uri80

New member
אם זה גורם לה שמחה, ואם היא מסוגלת

לתמוך בהם מבחינת מרצה, ומבחינת מצבה הכלכלי - למה לא?

הבעיה היא שאין לנשים בחירה אמיתית

בחברה החרדית לגבי מספר הילדים שילדו. האם אתה מדמיין מצב שאשה חרדית תוכל לבחור לא ללדת בכלל? אני מאמינה שזה מאוד-מאוד נדיר. בחברה החילונית מאוד קשה להתמודד עם הסביבה כשאת מחליטה לא ללדת ילדים, קל וחומר בחברה החרדית. מצפים מנשים חרדיות ללדת הרבה ילדים. הן מכוונות לזה, בדיוק כמו שנשים לרוב מכוונות לדאוג לבית, לילדים וגם לפרנס. רוב הנשים שנושאות לבדן בעול הבית לא עושות זאת מתוך בחירה אמיתית, אלא זו המציאות שהן מכירות ואין להן ברירה אמיתית אלא להשלים עם זה. אל תנתק את הנשים החרדיות מ"תרבות פרו ורבו" שבה הן חיות. אם מעריכים אדם ע"פ אמות מידה מסוימות, סביר להניח שהוא ישמח כשהוא יעמוד בהם. הנשים החרדיות מוערכות דרך מספר הילדים שהם מולידות וחינוכם, אז סביר להניח שהן שמחות ללדת עוד ועוד ילדים, גם כשזה סוחט אותן לחלוטין. ללדת מידי שנה, לטפל בכל הילדים ו"להחזיק" בית זה מתיש, סוחט וקשה מאוד. אני בטוחה שבתרבות פחות מלחיצה אותן נשים היו שמחות גם ב-3\4\5 ילדים (ונתעלם מזה שאני בטוחה שיש לא מעט נשים שלא שמחות ללדת מידי שנה ועושות את זה בכל זאת). אני חושבת שצריך פחות לדחוף לילודה. בעיני הלחץ ללדת כל-כך הרבה ילדים הוא נוראי.

אנילה1

New member
הדבר היחידי שיכול להפסיק את ריבוי

הילודה זה אם הממשלה תפסיק לתת קצבת ילדים. אגב הקצבה משרתת גם את הערביי ישראל. אז למה לא להביא מיליון שהידים? ולהם גם מותר מספר נשים. קראתי שיש ערבים שהם בעלי 4 נשים כל אחת יש לה 7 ילדים והוא מקבל מהמדינה 35 אלך שקל לחודש קיצבת ילדים. ככה הוא גם לא צריך לעבוד הוא יכול לשבת כל היום בבית קפה לשתות קפה תורכי ולשחק שש בש עם החברים שלו.

ברוריה2

New member
זה מזכיר לי גם

שכהבחנתי בהריון השני של אחותי בגיל 22, שאלתי אותה בשביל מה? והתשובה שלה הממה אותי: 'מה עוד יש לי לעשות?' או 'מה עוד את רוצה שאני אעשה בחיים?' (לא זוכרת את הניסוח המדויק).

למעלה