מזל טוב!

אנילה1

New member
laife נו באמת, כמה זונות יש.

10 אלפים? האם הן נחשבות לסקטור בכלל? למה מביאים כאן דוגמאות לסקטורים הכי שוליים במדינה. תביאו לכאן אנשים שלומדים באוניברסיטה, שעובדים בהייטק, או בכל מיני מפעלים נחשבים כמו בית חרשות טבע. כאלה שמגדלים ילדים לתפארת שהולכים לצבא כי ככה לימדו אותם שצריך לשרת את המדינה. אני מכירה המונים כאלה. כל חברי הם כאלה. אף אחד לא משתמט מהצבא. כולם עובדים ועבדו בעבודות מכובדות. לימודים באוניברסיטה זה חובה לגברים ולנשים, ולא רק תואר ראשון, לפחות תואר שני אם לא דוקטורט. עבודה טובה היא חובה לנשים ולגברים. נכון שזה הרבה, אבל ככה אנחנו מחנכים את הילדים שלנו מגיל אפס. להגיע להישגים שניראים לנו חשובים. אנחנו מחזיקים את המדינה ומאפשרים לכם ללדת 9 ילדים. כי לנו יש רק 3 ילדים שאנחנו דורשים מהם הכל, כולל לשלם מיסים ולהגן על המדינה.

אפריל11

New member
אחרי מה שראיתי אני לא יודעת

אני מכירה מישהי שטיפלה כמה שנים עד שהצליחה ללדת ילד אחד. היא כאילו עשתה קריירה אבל היא לא יכלה להביא ילדים והיא לא ידעה עד שהם התחילו לנסות. היא קיבלה טיפולי פוריות והלכה כל פעם והם כואבים והיא הקדישה לטיפולים יותר זמן מללדת כמה ילדים. בסוף היא היתה בשמירת הריון ועזבה את העבודה. הילד חולה כל הזמן מאז שהוא נולד והיא מצאה עבודה עם מעט שעות ובעלה מגיע לעזור כשהילד חולה. מאז כשאני רואה משפחה עם ילדים אני אומרת שהם לא יודעים איזה אושר שאפשר להביא ילדים בקלות והילדים לא חולים והם בריאים. הם כאילו עם קריירה והכל וכאילו יש לה רק ילד אחד אבל אני לא יודעת למי יותר טוב. היא התחילה טיפולי פוריות ואמא שלי מספרת לי עליה כל הזמן ורע לי לחשוב עליה. האחות שלך מאושרת שהיא יכולה להביא ילדים בקלות והם כולם בריאים.

אפריל11

New member
התחילה שוב אני מתכוונת כי היא רוצה

עוד ילד אבל הרופאים לא יודעים אם היא תוכל. היא הפילה כמה פעמים לפני שהצליחה ללדת את הילד הזה. עם ההפלות וההריונות וטיפולי הפוריות אני חושבת שללדת כמה ילדים לוקח פחות זמן ופחות כואב. הנשים שיולדות בלי בעיות תמיד יכולות להפסיק מתי שהן רוצות ולקחת גלולות.

אנילה1

New member
בחברה מתוקנת כבוד האשה

לא מושתת על מספר הילדים. רק בחברה הפסיכית שלנו בארץ ובעיקר בעולם החרדי, אשה ולדנית שווה משהו. אם היא חשוכת ילדים, או עם ילד אחד היא נחשבת לנחותה ומסכנה. היא יותר מסכנה אם היא צריכה לעבור את כל טיפולי הפוריות ולהרוס את גופה ואת עצביה בשביל עוד שמוק קטן שבא לעולם.

אפריל11

New member
היא היתה מנהלת חשובה והיו מכבדים

אותה גם בלי ילדים אבל היא רצתה ילד והטיפולים הורסים לה את הבריאות. היא כמעט מתה כמה פעמים עם הטיפולים הקודמים ומתחילה טיפולים חדשים לילד הבא. אמא שלי אומרת שהטיפולים גורמים לסרטן כשהיא תהיה מבוגרת.

אנילה1

New member
נו אז היא לא פסיכית ככה להרוס לעצמה

את הבריאות? אם היא כל כך רוצה ילדים אני בטוחה שיש המון יתומים במגזר החרדי שהיא יוכלה לאמץ מבלי להרוס את הבריאות שלה. שלא נדבר שהעבודה שלה הלכה פארש.

whitewidow

New member
צר לי על יסורייה של אותה

מישהי שאת מכירה. אבל ההשוואה שעשית "למי טוב יותר" לוקה בכשל מסוים. אין עיניין להשוות בין מי שיש לה 9 ילדים ונהנית מכך למי שרוצה כמה ילדים ובייסורים רבים הצליחה להביא אחד. ההשוואה צריכה להיות בין מי שלא רוצה ילדים או רוצה רק אחד ומצאה עצמה, מסיבות שונות, עם 9 וסובלת מכך- לבין מי שרוצה כמה ילדים ובייסורים הביאה רק אחד, וממשיכה להתייסר מכך.

אפריל11

New member
אני יודעת אבל כשאני רואה אישה

עם הרבה ילדים שבאו לה בקלות אני תמיד נזכרת במה שהיא אומרת לאמא שלי. אני בעצמי לא אוכל לטפל בהרבה ילדים ואני לא מבינה איך הן מצליחות להסתדר.

אנילה1

New member
הרבה ילדים זה ממש לא קל

ושלא יסנו אתכן נשים מטומטמות. כי אחרי שיש כבר ילדים אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה. איך בכלל אפשר להקשיב ל-9 ילדים? כמה זמן אפשר להקדיש לכל ילד? בחברה החרדית כל ילד גדל לבד כשהוא נעזר באחים שלו. מתי יש זמן לאמא בכלל לדבר עם הילד אם היא גם עובדת בחוץ מבשלת קונה מנקה מכבסת תולה מקפלת בבית וגם נאלצת לקיים יחסים עם בעלה גם אם אין לה כוח והיא רוצה רק לישון לפחות 5 שעות רצוף. אשה עם 9 ילדים היא שפחה, שמלמדים אותה להיות שמחה בחלקה. העיקר שהבעל יוכל לקשקש בישיבה מהבוקר עד הלילה.

אין איזון בעולם

וזה לא חדש אבל זה לא אומר שמי שיכול לקחת מהעולם משהו צריך למלא את עצמו עד אין קץ, האם בגלל שיש אנשים שלא יכולים לאכול מסיבות בריאותיות אני אפוצץ ת'צמי באוכל?

אפריל11

New member
בלי אפילו ילד אחד?

יש לאחותי חבר שהוא בעד לא להביא ילדים לעולם ואומר שאפשר לאמץ. הוא אומר שיש הרבה ילדים מקופחים בעולם ועם המשכורת שלו ושלה אם היא תרצה הם יוכלו לאמץ אבל לא צריך להוסיף ילדים לעולם. הוא בתנועה של פופוליישן אפס שאומרים למין האנושי להפסיק להתרבות.

מתלבט13

New member
זה לא הקטע של הכחדת האנושות

זה פשוט חשבון שאדם לא רוצה לטרוח בשביל הקיום האנושי. והקיום האנושי? לא אני זה שאמור לעבוד עשרות שנים עבורו.

אני איתו.

אני לא מתכוונת ללדת. יש בחיים פוטנציאל סבל אדיר. אי אפשר להתחמק מסבל וכאב בחיים שלנו. אדם שלא נולד לא מרגיש את זה שהוא לא נולד, אבל אדם שכן לא יכול להימנע מסבל. ולפני שיבוא מי שיטען שאנשים רוצים לחיות גם אם הם חיים חיי סבל- הטיעון הזה לא רלונטי. אם אותם אנשים לא היו נולדים הם לא היו מרגישים הפסד משלא נולדו. לתפיסתי, אחת ההחלטות האגואיסטית והלא מוסריות תהיה החלטה שלי ללדת. אני עדיין לא יודעת אם אני אאמץ או לא (בכל זאת יש לי כמה שנים טובות להחליט) וזה, כמובן, תלוי לא רק בי, אבל אני בהחלט כבר יודעת שילדים אני לא אלד.

אני איתך

לפי מספר אמונות אין דבר כזה אדם שלא נולד, מעגל החיים מחייב מולד ומוות במעגליות חוזרת על עצמה ללא לאות (מעיקה), את לא יכולה להציל את ילדיך (הפוטנציאלים) מגורל החיים, הם כבר ימצאו דרך אחרת (שאינה את) להגיע לחיים. יש עוד כמה אמונות וטענות בעניין הזה (העניין הוא להפריך את העמדה שלך) אבל אני לא רואה צורך לפרט. אני את הילדים שלי כבר ילדתי (זה סיפור ארוך ועצוב)... אבל אני מחזקת את ידיך ומתפללת (נניח) שלא תשני את דעתך בעתיד לבוא למרות כל מה שיזרקו לכיוונך (אלא אם תחליטי בהתנדבות לשנות דעתך [זה יהיה חבל אך מקובל]). >ספל חמאה יודעת בוודאות מוחלטת שהחיים הם כאב (ומי שאומר אחרת מוכר משו. רוברטס השודד האיום)<

למעלה