מזל טוב!

Le Fay

New member
בחיאת, אוריאל. זה שהולדתָּ עשיריה

מבטיח שעוד ארבעים שנים מישהו מהם ישים עליך קצוץ? אם תטען אותם ברגשי חובה ואשם ויראת גהנום מיום לידתם, אולי. אם הם למדו שכל אחד אחראי לחייו-הוא, קרוב לוודאי שהם כבר לא יהיו בסביבה; ומוטב כך: כי אנשים שלא מצפים שיתמכו בהם לעיתים קרובות דואגים לעצמם מראש הרבה יותר טוב. מזכיר לי אנשים שסובלים חיי נישואין ארוכים ומיוסרים כדי לא להישאר לבד בזיקנתם (ואמא שלי אומרת על זה: כן? ומי אומר לך שאני אצטרך עזרה קודם?).

סנבוטין

New member
חברה אחת טובה שווה את כולם ?

תלוי מי החברה ותלוי מי הילדים. בעצם, זרקת שטות.

uri80

New member
לא, ממש לא.

אבל לא מביאים ילדים לעולם מתוך הנימוק שלעת זקנה תישאר בודד. בלי קשר לכך, אם תחנכי אותם להיות בני אדם - הם ידאגו בעצמם להיות בסביבה. לא מתוך רגשות אשמה אלא כי כך ראוי. ובקשר למשפט שלך -לא, חברה אחת טובה ממש ממש לא מהווה תחליף לילדים. ברוב המקרים החברות לא מסוגלות לדאוג לעצמן, שלא לדבר על לדאוג לאחרים. אלה שחושבים שירויחו הרבה כסף ואז יוכלו לשכור לעצמם מקום שבו מטפלים בהם כראוי -איזו בדיחה עצובה. אדם זר לעולם לא ינהג כמו משפחה. אין תחליף לילדים. פשוט אין. כאן מנסיוני אני מדבר.

בתש1

New member
מסכימה איתך לגמרי..

ובקשר לזקנה זה היה בהומר..לדעתי מי שלא חווה מה זאת משפחה תומכת ואהבת ..לעולם לא יבין את המשמעות של זה.. חברות אף פעם לא יהווה תחליף ..לה פי תנסי למנות מראשך כמה חברות למשל היו תורמות בשבילך כליה..לדעתי בקושי תגיעי לאחת.. לעומת זאת..אין לי ספק שאם הייתי זקוקה לתרומה שכזאת לא היה אף אחד מבני משפחתי מהסס מלתרום.. אני לא חושבת שעוצמת המשפחה זה דם וכו'... זה .השפעה הרצינית שהאדם מקבל מרגע לידתו..אהבה החום והאכפתיות..מההורים, מהאחים..השיתוף היומיומי בחיים,ההקרבה העצמית..וולדעתי,וזה ישמע מוזר (בכל אופן לאלו שמכירים אותי) יש משהו מיסטי במשמעות משפחה..שממש קשה לי להסביר.. בכל אופן אני יעשה הרבה ילדים..גם כי לא יזיק עוד הרבה כמוני (לדעתי זה ישדרג את העולם) וגם כי ..סתם..

Le Fay

New member
לדעתי בכלל לא מולידים לפני

שיש לך מה לתת לילדים; אבל אתה הגבת לבתש1, שהביעה את הסברה שילדים הם ביטוח לעת זיקנה. חברה ממש טובה אינה תחליף לילדים, אבל זה עובד לשני הכיוונים: גם ילדים אינם תחליף לחברה טובה (מכל מין שהוא ובכל גיל). ילדים מבחינתי הם אנשים שאתה משקיע בהם מבלי לצפות לתמורה ובאופן שאינו תלוי בתמורה, חברוּת לעומת זאת היא מערכת הדדית (אם אין הדדיות, זו לא חברוּת). חברות טובות, דרך אגב, הן בדיוק אנשים שמסוגלים לדאוג קודם כל לעצמם. גם אם יש להן בעיות משלהן וגם אם הן לפעמים זקוקות לעזרה. וחברים טובים הם לא פחות ממשפחה, רק (לפעמים) אחרת. נ.ב. בהצלחה בבחינה.

בתש1

New member
אנשים..לקחתם אותי מדי ברצינות..

התכונתי להגיד בזה..שבשעות הכי קשות ..למשל עת זקנה וכאלה..אז למי שבאמת יהיה אכפת, הם אלו הילדים..הקרובי משפחה הקרובים..

אנילה1

New member
נדמה לך. שמעתי על ילדים שמסדרים

את ההורים שלהם בעניני כספים.

אנילה1

New member
מילדים רוצים קצת נאחס עבור כל

ההשקעה בגידולם. נכון שהם לא ביקשו להוולד אבל מכיוון שנולדו אי אפשר לזרוק אותם לכלבים, וזה גם פלילי, אז לפחות שיכבדו את ההורים, רק קצת כבוד ונחת.

uri80

New member
לא, הגבתי דווקא לדברייך

שימי לב שכתבתי למעלה בתגובתי שלהביא ילדים כדי שידאגו לך בעתיד זו לא סיבה טובה. אבל תכל'ס -מי שמטפל בסוף אלו תמיד הילדים, לא אף אחד אחר. החברות בדרך כלל כבר לא יכולות להזיז את עצמן שלא לדבר על לדאוג לאחרות. להשקיע בילדים משקיעים בלי קשר כדי שיצאו בני אדם. אם בסופו של דבר הם נוטשים את הוריהם לעת זקנה, כנראה שלא ממש הצלחנו במשימה. ואת הרי יודעת ממקור ראשון עד כמה אני צודק במקרה הזה.

אנילה1

New member
אין קשר להשקעה בילדים לאופי

שהם נולדים ומתפתחים במשך החיים. לחינוך ההורים השפעה קטנה על אופי האדם. יש אנשים שנולדים רעים ונשארים כאלה כל חייהם.

בתש1

New member
שטויות במיץ..

אין אדם שנולד רע..מכירה את המשפט הנדוש "אין ילד רע, יש ילד שרע לו"? אני מאמינה בזה..ומה גם ההשפעה הסביבתית היא זו שמשפיעה על חשיבתו והתנהגותו של האדם..מה שכן לאו דוקא ההורים הם אלו שמשפעים,החברה והאנשים שפוגש האדם במהלך חייו..אדם לא נולד עם גנים "רעים".

אנילה1

New member
אתם מחזיקים בתיאוריה ההומניסטית

שכל ילד נולד טאבולה ראסה. התינוק מגיע לעולם כדף חלק, והחינוך והסוציאליזציה מגבשים את האופי שלו. לפי תורת האבולוציה השפעת הגנים גדולה מהשפעת הסביבה על אישיות האדם. האישיות הבסיסית נקבעת עם הולדתו (לא טאבולה ראסה), האופי הסופי הוא הקומבינה של הסביבה עם הגנטיקה. לכן אין שני בני אדם זהים בעולם. אפילו אם נעשה את הניסוי של הכבשה דולי. כלומר נעקוף את הגנטיקה הייחודית שנוצרת משני הורים, וניקח תא בוגר מאב ונייצר ממנו תינוק (אין בעיה לעשות את זה אצל חיות) שיוולד עם גנטיקה זהה, הוא לא יהיה זהה לאביו למרות הגנטיקה הזהה. כי הסביבה שבה יגדל תהיה שונה מזו של האב, ולכן יווצר אופי שונה עם קויי דימיון רבים בין האב לבן.

rachel437

New member
הרבה נחת

מזכיר את הבדיחה על זוג זקנים שכל הנכדים באו לבקרם, אחרי שעשו בלאגן וכאב ראש, גונח הסבא ואומר לסבתא אם אני אמות זה רק מנחת. באידיש נשמע יותר טוב.

אנילה1

New member
רחל הרבה סבתות של היום

בטוחות שהן יכולות לנוח רק בקבר. כי "חייבות" לטפל גם בנכדים.

למעלה