מזל טוב!

מזל טוב!

לא,זה לא עוד שרשור מזלטובים ליומולדת. זה מזל טוב בנאלי כזה שנאמר אחת לשנה. אחותי שתחיה ,ילדונת בת 30 ילדה את בנה התשיעי בשעטומ"צ. אלוהים אדירים ,אני חושבת לעצמי ,כשאני סוגרת את הטלפון שבישר את הבשורה המרגשת, איך מביאים אשה צעירה למצב שכל שאיפתה עלי אדמות היא להביא עוד ועוד צאצאים? האם "חינוך" מצליח לדכא יצרים טבעיים רצונות ושאיפות להגשמה עצמית ,למקום ולזמן משלך? מצליח למקד את פסגת האושר והסיפוק על הסקאלה המצומצמת של הריון לידה טיטולים הנקה וחוזר חלילה? האשה-ילדה הזו לא עשתה כלום בעשר השנים האחרונות מלבד ללדת ילדים ולטפל בהם. ילדים זה שמחה אבל כשהם באים אחת לשנה ללא הפסקה הם כאב ראש אדיר והתעסקות סביב השעון. שלא לדבר על כך שטיפול יומיומי ב"גדוד" זאטוטים כזה יכול למוטט נפשית כל אדם שפוי. הדבקות שלה במטרה ,האמונה האמיתית שזו משימתה ותכליתה היחידה בעולם,הסיפוק והאושר(האמיתיים?) שכל צאצא שנוסף לרשימה מסיבים לה,מותירים אותי משתוממת.

מתלבט13

New member
ליהודית רותם יש ספר

יפה מאד בשם "אחות רחוקה". היא מראיינת שם נשים חרדיות ומנסה להבין את עולמם וחוויותיהם. היא דנה שם באריכות גם בשאלה הזאת. גמרתי לקרוא השבוע. חמוד לעלא. מצוי בספריות הציבוריות, למי שאינו בקטע של לקנות.

מתלבט13

New member
אל תתמהמה

השבוע אתה מקבלותו. מהר מהר מהר מהר מהר מהר מהר מהר מהר מהר מהר להחזיר. (אני מוכן לוותר לך על 5-10 דקות
)

בתש1

New member
אני מבינה אותה לגמרי..

תדעי לך, ילדים זה אינטרס.. מי יטפל בך כשתהיי זקנה בת 80..הילד היחיד שיהיה לך..נראה לך הוא התענין בך.ויהיה לו זמן? כך לפחות אני רואה אצל סבתא שלי..יש לה שלוש ילדים..ואמא שלי החרדית היחידה הכי אכפת לה..וגם אם לשני האחרים קצת אכפת..עדיין העזרה לא מספיקה.. אני חושבת על ההורים שלי (אנחנו 12 במספר) כשהיו זקנים..ממש יהיה קל לעזור להם..מספיק שכל ילד מגיע פעם בשבוע לביקור ,והשבוע מלא בקורבי משפחה.. אני יעשה הרבה ילדים..ורק בשביל הזקנה.. וגם כדי שלא יהיה לי משעמם.

מתלבט13

New member
לא אינטרס משתלם

להשקיע עשרים שנה בלד כדי שיבוא לבקר לפעמים בגיל 80? אמת, ביקורים בגיל שמונים חשובים מאד. אבל אם מדברים ביזנס, עדיף להשקיע בחברים ותחביבים כדי שתהיה כל כך עסוק בגיל 80 שלא יהיה לך זמן לחשוב למה אין מי שמבקר אותך. אני אישית חושב שהטבע שלנו הוא להביא ילדים. כמו עוד הרבה דברים אחרים. וזו לא שאלה של טוב ורע. אלא אותם אנשים שהיה להם שכל לא להביא ילדים, לא הביאו ילדים ולכן השכל הלך איתם לקבר. אנחנו ילדים של אותם אוילים שלא ידעו לגמור בחוץ.

את רואה למה את לא מבינה

גלולות זה אסור, יש רבנים שמתירים, אבל באופן פרטני, כל מקרה לגופו מתוך הרבה שיקול דעת וחשיבה רבת מימדים. אולי גם מתוך מה שמכונה "דעת תורה" היינו שהם יודעים מה התורה היתה פוסקת כאן.. יש כאן נשים בפורום שיאמרו לך שלקחו בסתר אבל את רואה שאמונתם לא הגיעה רחוק. לעומת זאת אחותה היא מאמינה בת מאמינה , האמא של המאמינות והמאמינים, אז לקחת גלולות? את לא יודעת על מה את מדברת בכלל.

אנילה1

New member
תודה שעדכנת אותי על עניין

הגלולות. בטוח שאני לא יודעת עוד כל מיני רזים ורזי חוקים. אבל בגדול אני מכירה אתכם לא רע, אפילו למדתי דיני אישות. וגם עבדתי שנים רבות עם דתיים וחלק היו גם חרדים. אז נכון שאני לא בקיאה בשפת הישיבות, וגם לא נדרש ממני דבר כזה בתור אשה. אבל אני בהחלט יכולה לומר כמה דברים על העולם החילוני שלי. הוא לא כליל השלמות. בכלל לא. אבל יש בו את האפשרות ליצור חיים טובים ומלאים למי שרוצה בדרך שהוא רוצה. רק צריך ללמוד איך עושים את זה. כל אחד אדון לעצמו. כל אחד צריך לאמן את השרירים של החיים העצמאיים שלו בגיל מבוגר, וזה מאוד קשה. כי כל ילד חילוני עושה את זה מגיל אפס. אם זה טוב או רע על זה אפשר להתווכח. בעיני אין טוב או רע, יש לך "חופש הבחירה" להקים לעצמך חיים כפי שאתה (אתה כמטפורה כללית) אוהב, ולא כאלה שמוכתבים ע"י משפחה רבנים וישיבות. אלה החיים החילוניים. אתה אדון לעצמך והמחליט על חייך. לילד הוריו ומערכת החינוך מחליטים עבורו. אבל כשהוא מתבגר הוא מחליט עבור עצמו והוא גם נושא באחריות הכישלונות שלו, זה בוגר חילוני.

טיעון "זה הטבע" הוא אחד

הטיעונים הכי עקרים לכל נושא שהוא. ואני חושבת שהדיון הזה חשוב, כיוון שאנשים מצדיקים מעשים לא מוסריים בטיעון "זה טבעי". מה זה בכלל "טבעי"? יכול להיות משהו שקיים בטבע ובעולם והוא לא טבעי? אז מה הוא? האם טבעי זה רלונטי לשאלה של טוב\רע? (הקודה למחשבה: מה יותר טבעי מזה שבעלי חיים בטבע כופים יחסי מין? זה אומר שזה בסדר שבני אדם יכפו יחסי מין? מובן שלא וזה מפני שבני אדם אימצו "חוקים" ולא פועלים לפי "חוקי הטבע"). האם לשים קונדום זה טבעי? אם כן- איך יתכן שללדת ילדים זה טבעי וגם למנוע הריון זה טבעי? אם לא- מה לא טבעי בזה? האם להיעזר בכלים שיש בקיום ובטבע זה לא טבעי? מה שאני רוצה לומר זה שאם תחשוב על הטיעון "זה טבעי" תבין שהוא עקר לחלוטין. ולדעתי ללכת ילדים זו בחירה שאומרים לבחור מתוך רצון אמיתי וכנה לגדל ילדים עם כל המשתמע מכך. לא ללדת ילדים זו אופציה "טבעית" בדיוק כמו ללדת ילדים וזה נתון לבחירה האישית של כל אחד\ת. הבעיה מתחילה כשא\נשים חושבים שצריך ללדת והטבע שלנו הוא ללדת ולא עושים זאת מתוך רצון אמיתי ומתוך מודעות לכובד תפקיד ההורות.

מתלבט13

New member
מה?

לא אמרתי שמה שטבעי הוא נכון וצודק. אמרתי שהטבע הוא עובדה. והעובדה היא שאנשים לא פועלים בהיגיון. לא תמיד מוסריים וכו' וכו'. צריך להתרגל לעובדות החיים המרגיזות. מה נכון זו שאלה אחרת. ואני בכלל לא דיברתי עליה. מה שמפריע לי זה ששוכחים שהמציאות היא מטומטמת ושואלים עליה שאלות קשות. זה בערך כמו לשאול למה הילד זרק את המפתחות מהחלון. למה? כי הוא בן שלוש. למה מביאים ילדים? כי זה הטבע.

אנילה1

New member
ללדת הרבה ילדים זאת לא ממש בחירה

אישית בחברה שכבודה של אישה מונח במספר הלילדים שלה. יש לחץ חברתי עצום על האשה להיות ולדנית. וזה הולך ומתגבר מדור לדור. אם פעם 3 ילדים היה בסדר אז בדור אחריו כבר קפצו ל5 ילדים ואחר כך ל-6 והיום 7 ילדים זה הסטנדרט. ולכן 9 ילדים נחשב לכבוד גדול לאשה. אף אחד לא חושב איך הילדים האלה יגדלו, הכל בעזרת השם ובעזרת המדינה. אני מקווה שהמדינה לא תהיה כל כך נדיבה ותפסיק לחלק מתנות עבור ילדים. ואז הילודה תרד. משפחה חילונית משקיעה בילדיה הון עתק בלי עזרת המדינה. כי אף חילוני לא חושב שאם הוא הביא ילדים לעולם אז המדינה חייבת לו משהו. הוא הביא ילדים כי הוא רצה בהם, והוא האחראי הבלעדי לגדל אותם. אם אין לו משאבים הוא מביא פחות ילדים. עשו חשבון שכל ילד חילוני עולה להוריו שלושת רבעי מיליון שקל (750,000 שקל) עד שהוא מתחיל בעצמו להרוויח כסף ועומד ברשות עצמו. היום הגיל שהילד עומד ברשות עצמו כבר מגיע לגיל 30 ויותר. יש ילדים נשואים עם משפחות שההורים עדיין תומכים בהם עד גיל 40. לדעתי זה חולני.

אנילה1

New member
בתש תעשי 3 ילדים

ןואת שאר הכסף תאספי ובסוף ימיך תחיי בבית אבות הכי מפואר. תאמיני לי שתרגישי כך יותר טוב מאשר להביא מליון ילדים שתצטרכי לפרנס לטפל ולסדר בחיים. רק בשביל כמה שנים של זיקנה. בעעע

למעלה