מזל טוב ריקה!!!

Digi Lista

New member
הוכחה רביעית.

אוף לא רציתי להיכנס להעתקות, אבל אני חייבת להוכיח שלא כתבתי סתם שטויות.הפעם המידע נלקח מפורום טארוט(זה קשור לקלף המוות ועקרב). מזל זה,הינו העוצמתי ביותר בגלגל המזלות.כוחו נובע מתהומות מיסתוריים ומסעו מתחיל בשאול ושואף לגן העדן.הוא חווה את עצמו ככור היתוך תמידי המנקז רעלים,מיתנקה,יוצא אל פני האדמה,ושואף להגיע אל השמיים. מאפיני העקרב הם,מסכה של נוקשות ואדישות המסתירה רגישות ופגיעות.נטייה לקיצוניות וטוטאליות,הליכה עם דברים עד הסוף,במיוחד בתחום הריגשי,אך לא רק. עולמו הפנימי סוער וגועש,והוא חווה דברים בעוצמה,ומתפתח דרך משברים. נוטה לעקשנות,נאמן יציב חשדן קנאי,כשהוא ניפגע,אינו שוכח ואינו סולח! יש לו דרכים משלו,בדרך כלל ניסתרות,להכאיב ולהיתנקם.במצבים מסויימים יכול להיות הרסני. לעולם לא ישכח מחווה חיובי שנעשה כלפיו ויידע לבטא זאת.יש לו כח הישרדות יוצא דופן,גם כש"כלו כל הקיצין",יקום מן האפר ויתחיל מחדש.מיניותו עוצמתית וקשורה להמשכיות החיים. יש לו את האומץ למות ולחיות מחדש בכל הקשר. הוא חי בעולם פנימי ויש בו סודיות ומופנמות. הוא נימשך לפסיכולוגיה,רפואה,ומיסטיקה. ויודע איך לצבור כספים כדרך נוספת לחזק את קיומו ועוצמתו. מחפש את הבנת האמת ואת מיסתוריותם של החיים . אין אוהב בעוצמה יותר ממנו! כמובן יש לזכור,שאנו מדברים על המזל כסמל.כדי לדבר על אדם מסויים אישית ניצטרך לדעת את כל מערך הכוכבים במפת הלידה שלו/שלה. שני עקרבים יכולים להיות מאד שונים אחד מהשני,בגלל מרכיבים שונים במפת הלידה האישית שלהם. קלף המוות המשוייך למזל זה,מסמל את אותם התכנים,טוטאליות,סיום מה שהיה כח החיים במלוא עוצמתו ומאפשר להתחיל מחדש,בכל הקשר או תהליך כל שהוא פיזי נפשי או רוחני,בין אדם לעצמו ובין אדם לאחרים. כשהוא מופיע בפתיחה,על אף מיסתוריותו והאסוציאציות הלא נוחות שהוא מעורר,יצביע על היתרחשות של שינוי מקצה לקצה.שלעיתים קרובות מביא דברים מאד חיוביים. הוא מסמל היזדמנות לנתינת חיים למשהו על ידי סיומו של משהו שאינו בעל ערך יותר.הרבה פעמים,זה תהליך ניסתר המתרחש מתחת לפני השטח,בסוד.

Digi Lista

New member
הוכחה חמישית.

שוב נלקח מפורום טארוט הפעם ע"י כותב אחר שהתמקד גם במזל הנגדי לעקרב-שור אבל את החלק על השור אני לא אעתיק כי הוא לא חיוני כרגע. אתגרו של העקרב נרמז לנו במידה רבה על ידי הכוכב שלו-פלוטו,או בקלפי הטארוט יום הדין.פן נוסף שדרכו אנו יכולים להבין את עוצמתו של העקרב,הוא האינטנסיביות שבה הוא עובר מטמורפוזה בהתייחסותו אל העולם.בעוד שלשאר המזלות האתגר הסופי הוא מין משהו שנמצא בסוף הדרך,מטרה ששואפים אליה במשך החיים,העקרב-כמתחייב ממהותו,מעמיד עצמו בסיטואציות חוזרות ונשנות שבהן הוא נדרש להחליט לאיזה עולם הוא משייך עצמו-עולם האופל או עולם האור. כמובן שאילו מושגים כללים ומופשטים,שניתן לפרשם ולהתייחס אליהם בכמה אופנים,אך הכוונה היא שבעקרב טמונות בד בבד עם יכולתו לצעוד בנחישות אל העולם שמעבר,נטיות לעשות שימוש "אפל" בידע שישיג.אתגרו של העקרב,הוא כפי שאפילה מוארת ציינה,לכבוש את יצרו ולכוון את האנרגיות שלו לריפוי,ולא להרס.כלומר,כמעט באופן יומיומי העקרב מועמד בפני האפשרות להשתמש בכוחו והידע שלו למטרות הרסניות או "מועילות",צומת שאין אף מזל אחר במועמד בפניה בכזו אינטנסיביות.זהו ייחודו של העקרב,כמו גם נקודת הנפילה שלו.יום הדין המופיע מולו בכמה צורות ואופנים לעיתים תכופות,מכריח אותו לצאת מעורו,להשיל את גלימת ה"איש הרע",ולשתף פעולה עם ההזדמנות הנקרית בפניו לעבור שינוי יסודי ומהותי ביחס לנטייתו המולדת זו.

Digi Lista

New member
הוכחה שישית.

שוב נלקח מפורום טארוט- הועתק מאיזה מקור ע"י מנהל הפורום. עקרב-סימן מזל באיזור הדימדומים הניטשאני. "לעולם לא תהא עוד מתפלל ,לעולם לא תסגוד,לעולם לא תדע עוד מנוחה.באימון-ללא סייג-אסרת על עצמך להיעצר בפני איזו תכלית של חוכמה,תכלית של טוב,תכלית של עוצמה...אין תבונה עוד בכל מה שקורה,ולא אהבה במה שיקרה לך...אתה מתגונן בפני איזה שהוא שלום של אחרית הימים,אתה רוצה במחזור עד של מלחמה ושלום..."(מ.ע 285). למה בעצם מתכוון ניטשה?די לנו להיזכר במשמעותו של קלף המוות,כדי להבין את חייו של העקרב,חיים שזורי העמדה אינטנסיבית במבחני קושי.מבחני קושי אלו עוסקים בחישול נפש העקרב,על ידי תנודות רגשיות מקיצוניות לקיצוניות.במה ,מעבר לטרמינולוגיה הזו,מדובר?הבא ננסה להבין זאת טוב יותר,בעזרתו של ניטשה.ניטשה,על קצה המזלג. עוצמתו של העקרב משוללת כל תכלית חוץ מעצמה.כלומר,היא עצמאית וחופשית לגמרי.בעצמה חיובית זו מובנית מעגליות.לעוצמה זו אין שום מטרה,שכן כל מטרה מחייבת אמצעים להשגתה,והרי ביטוי השיא של העקרב הגאה הוא בכך שעוצמתו איננה נזקקת לשדרוגים או לקטיגורליזציה.אין עוצמתו זקוקה לבניית מערכי התחלה-אמצע-סוף שזורי ציוני דרך.מדוע? העקרב הוא ספונטני,במובן החמור והנוקשה של המושג.ספונטני,במובן האמיתי של המילה.ברצוני לשאול את מושג האידיאה האפלטוני,למרות שניטשה סלד מהצורך בו,כפי שאפלטון העמידו ככזה.אידאת העוצמה,כלומר העוצמה ה"ישית" היחידה,מזוקקת ומזוככת,נעדרת תכליות,שכלפיהן היא מכוונת שאותה היא שוקלת להשיג.מדוע? אם עוצמת העקרב,העוצמה הניטשאנית,הייתה מורכבת מאוסף רב של יחידות סופיות-יחידות של תבונה,כושר ליצירתיות,להסתפקות עצמית,וכו´-דגם צבירה כזה היה מכניס בה את תחושת הסופיות,המגבלות והחיסרון,תכונות שסותרות בהכרח את מהותו של העקרב,המתבטאת באופן מובהק בקלף המוות,שאין סוף לו ואין התחלה לו,רק התהוות והתחדשות-אין סופיות. תכונת ההשתנות השכיחה של העקרב,מוצגת היטב בנסיך המוות הנצחי שחוזר שוב ושוב כדי לנצח על מחזורי המטמורפוזה של היצור העקרבי-ניטשאני.השתנות זו דורשת "חילוף חומרים" רגשי שכיח,מה שהופך את העקרב לבעל יכולת סיבולת גבוהה.סיבולת גבוהה זו,מקורה בעוצמתו של העקרב.עוצמתו דורשת את השינוי ומתייחסת ב"חשדנות לכל מה שמבקש ליהפך בקרבה לקבע".אותו קבע,אותה קביעות בולמת את היצירתיות הספונטנית,ולכן מוכרח היצור העקרבי לפתח איכות "התגברות עצמית".הדבר דומה ביותר למשנה הפרוידיאנית,שבה מטרת הטיפול היא,בין השאר,להתגבר על קיומן של ההקבעויות הלא מודעות,הבולמות את ההתפתחות והבשלות הנפשית,וגורמות לרגרסיות ועכבות חמורות.אם עקרב מנוון היה מגיע לטיפול פרוידיאני,אני מניח,היה מצבו קשה מכל מטופל אחר.זאת משום שלא כשאר המזלות,צורכו להתפתח תדירות הוא החלק הדומיננטי במהותו.משום שהוא מרוכז בהתגברות זו יותר מכולם,המקום שממנו הוא שואב את כוחו פגיע יותר מכל שאר המזלות. כלומר,בכדי לפתוח את הדרך בפני אינסופיות דינמית ויצירתית ניטשה יוצא נגד כל הרגלי הקבע והשקפות הקבע הללו,ומציע במקומם את ה"חזרה הניצחית".כך ניטשה שומר בו זמנית על ההשתנות המתמדת,ועל הקביעות המתמדת,שנובעת מכך שכל שינוי נעשה במעגל הפנימי של העקרב.כלומר,השינוי הוא תהליך מעגלי ואימננטי(פנימי) ביצור העקרבי,ולא פתוח וחיצוני.מאינסופיות מעגליות השינוי ניטשה גוזר אפשרויות התפתחות מגוונות.לסיכום הנקודה,נאמר שיש כאן גם שינוי וגם קביעות,כאשר השינוי הנצחי מבטיח את היצירתיות הדינמית האינסופית,ואילו קביעות החזרה הנצחית בולמת את אינסופיות השינוי לבל תזלוג החוצה וכך יאבד העקרב את הבלעדיות והייחודיות שלו,ואש הבערה הפנימית שלו תאבד מחומה,ולמעשה תאבד מערכה הסגולי הגבוה.אין בלם חיצוני לביטוייה של עוצמת העקרב,והבלם היחיד שהוא הכרח לה,מעוגן בתוכה,מלכד וממקד אותה,ומעניק לה את איכותה החשובה מכל-חזרתה הנצחית. "שמא נתניסת אי-פעם בשעה אדירה כל כך ,בה היית יכול להשיב...האמנם רוצה אתה בכך שוב ושוב ופעמים אין ספור?...שמא תהא חייב להיעשות דורש טוב לעצמך ולחיים,עד כדי כך ,שלא תשאל לנפשך שום דבר זולת אישור בר-קיימא זה וחותמת נצחית זו?"(מ.ע 341). כך אנו נחשפים לפן עקרבי נוסף.ניטשה בעצם מפתה אותנו לייצר עוצמה עקרבית כזו,כדי שנוכל להשיב על שאלת השד בספרו "המדע העליז" בהנהון נחרץ.אותו שד הטיח בנו את שאלת חיינו,באשר כל אחד מאיתנו יהא.הוא שאל אותנו האם נרצה לחזור על חיינו,על כל רגע ורגע,שניה ושניה,מאית שניה,וחלקיקי השניה,פעם אחר פעם,פעמים אינספור.בעצם,התמסרותנו לאנרגיה העקרבית היא לא רק תיאור מופשט של אחרי הצהריים באקדמיה,אלא נוסחה מוסרית רבת חשיבות.זאת משום שאדם הרוצה לחוש את ה"אני" האותנטי ביותר שבו;אדם המחייב עצמו ללא שום כחל וסרק,ללא שום סייג;אדם הרוצה באמת ובתמים להיות מה בהנו-הריהו אדם שיקבל על עצמו את רעיון החזרה הנצחית,כאמת מידה עליונה לעוצמתו,ולהפיכתה למשימה ראשונה במעלה,בחייו הפתטיים,השבירים,הדהויים.חיים,שבמידה והשבתם לא רבתי על שאלת השד,אינם ראויים לכם.חיים,שבמידה ושללתם את תזת השד,זקוקים להשתלת לב דחופה,השתלה שרק התמסרות לעוצמה העקרבית-ניטשאנית תהווה תחליף הגון לה. אישיות המקיימת את הגישה הניטשאנית הזו,קיום במובן החמור והעומד בפני בחינה דקדקנית,איננה קיימת לדעת ניטשה,איננה קיימת...כמה עצוב,כמה כואב,כמה מתאר את הטרגדיה של המין האנושי הכושל.אבל ניטשה,שמבכה את התנהגות האנוש,משאיר לנו פתח.הוא אמנם שולל קיומה של אישיות המחוננת בעוצמה עקרבית מלאה עד כה,אך מאפשר היתכנותה תיאורטית.לאישיות כזו,הוא קורא העל אדם. חבר´ס,נראה לי שהעמסתי די הרבה היום,לא? בכל אופן,על-אדם הוא מאותם נושאים שאינם יכולים לתאר,ולו על קצה המזלג,בעמוד או שניים.לאחר שיתפתח דיון על הודעתי זו,אעלה מאמר על תזת העל-אדם הניטשאני,על קצה המזלג.ובכל זאת,שתי טעימות: פרק חשוב במסות הניטשאניות תופסת "רפובליקת הגאונים".פרק זה הוא האהוב עלי מכל פרקי ניטשה,ובכלל.לכן,אתם תצטרכו לסבול כמה הודעות בנושא הזה... ולסיום,ציטטה מעוררת השראה,אחת מני רבות,שתגרה אתכם לשמוע עוד על האדם הגדול הזה,אחד משני ענקי ההיסטוריה הפילוסופית(השני אפלטון): "להיות איש בעל רגש מרומם אחד,הגשמה של מצב רוח גדול אחד ויחיד-זה לא יצא עד כה מגדר חלום,מגדר אפשרות קוסמת;עד כה לא סיפקה לנו ההיסטוריה בבטחון דוגמא אחת לכך.אף-על-פי-כן הלא ייתכן,שבאחד הימים היא תוליד לנו בני אדם שכאלה-כאשר יווצרו וייקבעו הרבה מאוד תנאים מוקדמים נוחים(רמז לאסטרולוגיה?????הוספה שלי,א.ד),אשר כעת המקרה המוצלח ביותר אינו מצליח להפיס בגורלו"(מדע עליז 288).

Digi Lista

New member
הוכחה שביעית.

שוב פורום טארוט(חצי מהפורום שם זה עקרבים אז מדברים המון על זה). עקרב הוא אחד המזלות הקשים להבנה,בעיקר הבנה באמצעות טקסט...כמעט ואין די מילים שיתארו באופן האותנטי ביותר מיהו העקרב.לעומת מכן,צריך להתחיל מאיפשהוא,לא?לכן,בחרתי להציג כמה דוגמאות מאופן חשיבתו של רינה דקארט,אבי הפילוסופיה החדשה,ומגדולי הרציונליסטים.על ידי הצגת דוגמאות אלו,יינתן לכם תיאור סביר של מתודת הרציונליסט,מתודה המזוהה עם פונקציית החשיבה,או באסטרולוגית "יסוד האוויר".למעשה,יסוד האוויר מהווה אנטיתזה ליסוד המים,ולכן נוכל להבין מעט טוב יותר את עולמו של העקרב,על רקע ניגודו-הטיפוס האוורירי. כיצד דקארט עונה על השאלה מה ישנו?איך נדע שאנחנו קיימים?איך נדע שאיננו חולמים? הוכחת מציאות ה"אני",ואבחנת נפש-חומר "...חשבתי שחייב אני להשליך כדבר כוזב...את כל מה שאוכל להטיל בו את הספק הקל שבקלים...למשל,מכיוון שחושינו מטעים אותנו...ביקשתי להניח,כי אין דבר קיים כפי שהוא מצטייר לפנינו על ידי החושים...כל אותן מחשבות שאנחנו חושבים כשאנחנו ערים,יכולות לבוא אלינו גם בשעה שאנו ישנים,מבלי שתהא בהן אז(בזמן החלום,הוספה שלי,א.ד) אפילו מחשבה אחת אמיתית...כל הדברים שעלו לפני רוחי אינם אמיתיים(באופן ודאי,הוספה שלי,א.ד)..אך בשעה שרצוני לחשוב שהכול שקר,מן ההכרח הוא,שאני,החושב כך,אהיה דבר מה....אמת זו :"אני מטיל ספק שאני חושב,לכן אני חושב(הרי אני מטיל ספק),לכן אני קיים" מוצקת וודאית..ומכאן למדתי ,שאני עצם,שכל מהותו או טבעו אינו אלא לחשוב,וכדי להימצא אין עצם זה זקוק לשום מקום ואינו תלוי בשום דבר חומרי....אני,כלומר הנפש,אף אם לא היה הגוף במציאות כלל,לא הייתה פףוסקת מלהיות כל מה שהינה.."("המאמר",פרק 4) במונולוג מדהים זה ניתן לחוש היטב מהו כיוון מחשבתו של הרציונליסט,ועל מה יסכים להסתמך.לטיפוס האוורירי דבר מלבד הוודאות איננו רלוונטית,ויתרה מכך-וודאות זו אינה יכולה להיות מושגת מלבד הוכחה דדוקטיבית.דדוקטיבית,בניגוד לאינדוקטיבית,איננה מסקנה ברמת הסתברות גבוהה,כמו "עד היום השמש זרחה,אז מחר היא תזרח",אלא מסקנה וודאית.למעשה,וודאותו של דקארט היא על הטלת הספק,ועליה הוא ממצב את נקודת ארכימדס של התורה שלו.דקארט הוכיח כאן דדוקטיבית את קיומו,ואת הבחנת נפש-גוף,באמצעים לוגיים בלבד!.לרוב אנו שומעים סיפורי מיסטיקניות ושאר שרלטנים על קיום נפש,חומר,וכו´,ללא הוכחה.הרציונליסט יגרש בבושת פנים את אנשי העידן החדש,שאינם מסתמכים על שכלם בבואם לחלוט(מלשון הפיכה למוחלט) היפותזה. ההוכחה האנתרופולוגית לקיומו של אלוהים "...מכיוון שלא ייתכן,כי מה שהוא שלם יותר יהא נובע ממה שהוא שלם פחות ותלוי בו,כשם שלא ייתכן שמאין יצא יש...לא נשאר אלא להניח שמושג זה הושם בי על ידי עצמות שהיא באמת שלמה יותר ממני,ואף נמצאות בה כל השלימויות,שאפשר שיהיה לי מושג מה מהן....-שהוא האלוהים"("המאמר",חלק 4) למה התכוון המשורר?עצם היותי מפקפק,משמעה שאין בידי ידיעה שלמה,שהרי אם הייתי יודע ידיעה שלמה,לא הייתי מטיל ספק בדבר.אך בכל זאת,לא הייתי מכיר בחוסר השלמות שלי,אם לא היה לי קנה מידה של שלמות.למעשה אומר דקארט,שאנו יצורים סופיים,אך בכל זאת חושבים על אינסופיות ומשתמשים בה במדעים ובפילוסופיה.כלומר,יש לנו מושג של ישות שלמה יותר ממני,שהיא כליל השלמות,או האינסופיות.מושג זה לא בא מתוכי,כי הנני יצור לא שלם סופי,והרי אין הנמוך יכול ליצור את הגבוה.לסיכום,לא הייתי יכול לשאוב את רעיון השלמות אם אלוהים לא היה נוטע מושג זה בתוכי. גם אתם מרגישים את צלילי המספריים החדות של דקארט?ברוכים הבאים להיכל הרציונליזם.אם תשאלו טיפוס מימי איך הוא יודע אם יש אלוהים,הוא ישיב:"אני מרגיש שהוא קיים"...לעומת מכן,אם תשאלו את הטיפוס האווירי,דקארט ייצא מגרונו,ושרשרות לוגיות ארוכות ישרכו רגליהן המבוססות לאיטן,עד לתשובה.

Digi Lista

New member
הוכחה שמינית.

הפעם יותר על פלוטו שליט עקרב ועל הקלפים שהוא מייצג בטארוט. נטיביזם ואמפריציזם מהווים את החלוקה הראשונה של גישות פסיכולוגיות.כיום נמצא גישות נטיביסטיות לחלוטין,אמפריציסטיות לחלוטין,ושירקעס דהוי ביניהן,מה שנקרא אקלקטיות-סלט אחד גדול,שזורקים לשם הכל מכל,והחגיגה בעיצומה.מי שסובל אגב,זה אנחנו,המשוגעים:). נטיביזם,מלשון מולדות,היא גישה הגורסת שאדם בא לעולם כאשר בתודעתו מצוי מחסן יכולות,נטיות,ודרך התייחסות לעולם.דקארט,למשל היה הניטיביסט הראשון,למרות שמעולם לא חשב על קריירה בתחום הפסיכולוגיה.שוב פעם דקארט,הא?:)...הוכחת האלוהות,של דקארט,שנמצאת כמה הודעות למעלה,בעצם מכילה את הוכחת קיום מושגים בתודעתנו,כמו מושג השלמות,או האינסופיות,שלא היו יכולים להגיע לתודעתנו מחיינו בעולם הזה,משום שהוא אינו שלם,ואינו סופי.לכן,דוגלי הגישה הנטיביסטית אומרים,אפשר להניח ברמת הסתברות גבוהה(בכל זאת,פסיכולוגיה זה לא פיזיקה,והחובה בהוכחות אמיתיות במובן החמור של המילה אינה קיימת כאן),שעוד כמה דברים מגיעים איתנו לעולם הזה,יחד עם מושג האלוהות.לסיכום,על פי גישה זו,האדם מתפתח בהתאם לתגובותיו לגירויי העולם הזה אמנם,אך תגובותיו אינן פרי אסוציאציות מכניות,אלא מתבצעות בהתאם לדרך התייחסותו לעולם,הטבועה בו. אמפריציזם גורסת ההפך-תודעתו של אדם היא בבחינת טבולה ראסו,לוח חלק,כשהיא מגיעה לכאן.המאורעות בחיי אדם,מרגע היוולדותו,נרשמים בתודעתו של האדם.עם הזמן,נוצרת תודעה מגובשת,על ידי עריכת אסוציאציות בין רשמי מציאות,תוך כדי דינמיקת דמיון-ניגוד. פלוטו,המיוצג על ידי קלף יום הדין בקלפי הטארוט,הוא הכוכב של מזל עקרב.קלף יום הדין הוא הקלף הסוגר את הארקנה הגדולה(חוץ מהשוטה,שהוא ההתחלה,האמצע,הסוף,ומכיל את כולם יחדיו),ובעצם הוא הדין וחשבון הסופי שאנו עורכים עם עצמנו,ועם האח הגדול.אין בכוונתי כאן לרדת לעומקו של קלף יום הדין,אלא להציג לכם את שכבתו החיצונית והנגישה ביותר של הקלף. יום הדין של כל אחד מאיתנו הוא סיכום התנסויותיה של הנשמה,על שלל גילגוליה.ידוע,שהנשמה עוברת מגלגול לגלגול,ונושאת עימה את רשמי כל גלגול לבא אחריו,קופצת שלב בהתבסס על איכויות שסיגלה לעצמה בגלגולים קודמים,עד שהיא מזככת את עצמה,וכך היא ראויה לעבור לדירה לממזר הזה שם למעלה.זה על קצה המזלג. למעשה,הנחה סמויה,שכמעט ולא נאמרת בפורומי מיסטיקה,מרוב שהיא ברורה,היא חיוב הגישה הניטיביסטית,ושלילה מוחלטת של הגישה האמפריציסטית. בחרתי להציג את הגישות הללו,ולקשר אותן ליום הדין,מכיוון שככל ונעמיק בפילוסופיה ופסיכולוגיה,יתווספו לנו מושגים חדשים ומבלבלים.כדאי לרכוש הבנה מוקדמת של המושגים הבסיסיים,על מנת להבין את קווי המחשבה שיועלו ופה,ושלא אפרט בהם את משמעות כל מושג.לכן,אם לא תהיה מפה ברורה של מושגים דיכוטומים כמו למשל-נטיביזם ואמפריציזם,עלול להיווצר הרושם שיכולה להיות הרמוניה בין המושגים אמפריציזם ויום הדין...אנו כעת נמצאים בשלב שאנו מחלקים למשפחות ותתי משפחות את הקלפים,על מנת שיהיה לנו בסיס מספיק חזק להתדיין בעתיד על הנושאים הללו.מלבד זאת,מתחייבות השוואות גישות למהות קלף מסויים,בייחוד בטעימה הראשונה של הקלף,ובייחוד יום הדין,פלוטו,שאין כוכב מסובך ממנו.

Digi Lista

New member
הוכחתי כבר או שצריך עוד?

אין בעיה אני אביא עוד כדי להוכיח שלא כתבתי סתם דברים ובטח ובטח שלא שילבתי בין גדי,בתולה וקשת. הבית ה 8 במפה אסטרולוגית קלאסית קשור למזל עקרב, ולשליטו פלוטו. על כן, אנשים עם אופק עקרב שמש בעקרב או צירוף עקרבי ו- או פלוטוני, נוהגים פעמים רבות להתייחס לעולם כמקום שבו אפשר לבחון את הנושא העקרבי הזה של למצות נושא מסויים בצורה טוטאלית, ואז לתת לו כביכול `למות` כדי להתחיל מחדש תהליך של בנייה. בנייה והתחדשות - אלה תהליכי הבית ה 8, והתהליכים האלה אופיינים כאמור לאנשים עם דגש עקרבי. זה לא אומר מות אמיתי, אלא רק מצוי - הרס - התחלה חדשה, אם של מערכת יחסים, או של כל תהליך אחר. זו מעין בחינה של האיש את עצמו, ואת תהליכי חייו, בצורה קיצונית יותר. מה שאני למדתי בוודאות זה שבני מזל עקרב (חוץ מאלה שהמזל העולה שלהם נגדי לזה) הם לא מוכנים לתת לאף אחד לפרוע את שלוותם ולהפריע להם והם במיוחד לא נותנים שיפגעו בהם והם מסוגרים רגשית בתוך עצמם אז בואי נמשיך כתור בן מזל תאומיים אני יכול לומר לך כל כך הרבה דברים שאין לי מקום ורצון לכתוב כאן אז אני יצמצם קצת בני מזל זה הם חיבים חופש כנות הם מדברים כל כך מהר שלפעמיים קשה לעקוב אחריהם (במילים) והם כל הזמן נותים להחליף נושאים בשיחה ובכל הם לא מסוגלים לדעת מה הם יעשו מחר והם כל הזמן רצים אחרי כל מה שלוקח את תשומת ליבם ויש להם הרבה מאוד דימיון צריך עוד הוכחות?אין בעיה תפתחי גם את מעריב לנוער של השבוע,ידיעות אחרונות וכו´...

longshut1

New member
digi,יישר כוח.רק דבר אחד אינני מבין

לשם מה טרחת כלל לצטט את המקורות?הניתוח שלך הוא מ-צ-ו-י-י-ן.כל הכבוד על החשיבה המקורית שלך,על יכולתך לקשר בין סוגי הידע שנפרסו בפנייך,ונכונותך לדלות מתוך עצמך,כיאה לכל עקרבית גאה,קצת על המזל-"מבפנוכו",מה שנקרא. בהערכה אמיתית,אלי. ומילה אחת למקטרגים-נכון,לא תמיד נעים לראות מישהו אחר מככב,בעיקר כשהוא עושה זאת באלגנטיות וחינניות מעוררות השתאות..אבל תמיד עדיף לבדוק שנית את דעתכם,לפני שאתם מתנגדים למאמר כלשהו.כך תרוויחו את האינטגריטי שלכם,והכי חשוב-לא תוצגו כטועים בפרהסיה,שזה אף פעם לא נעים. מזמין את כולם להשתתף בפורום,לילה טוב מנהל פורום טארוט 121

Digi Lista

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo98.gif

ומצטערת שלקחתי מידע שלם מהפורום שלך(למעשה זה מהוורד אחרי ששמרתי הכול וכתבתי לי מאיפה המקורות כמו את המידע האחר על העקרבים...)אני מואשמת על גניבת זכויות יוצרים?אני מקווה שלא כי בסך הכול רציתי להגיד חלק מהדברים שהתבססתי עליהם(וציינתי מאיפה זה נלקח...עם קצת טעויות אבל עדיין...)
אני שמחה שאתה חושב שזה מצויין- כי בניגוד לחברים של הפורום שמכירים את הדמות אתה אוביקטיבי מבחינת דיעה עליה ולכן זה היה חשוב לי שתקרא-תודה
אגב אתה מכניס את כול מה שכתבתם על העקרבים למאמר\מאמרים?כדי שכולם יוכלו לקרוא תמיד...

longshut1

New member
וודאי-וגם את שלך,אם תאשרי לי.

ונשאלת השלאה:למה לפורום שלנו את לא מעלה כאלו חומרים נפלאים??אני רק מחכה שמישהו גם יכתוב,משום שאין לי זמן גם לקשר חומרים פילוסופיים ופסיכולוגיים לטארוט,וגם להעלות חומרים כמו שאת כתבת.אני בטוח ששאר החברים בפורום ישמחו לקרוא את אשר כתבת,ואם רק תאשרי לי,אני ישר מכניס את זה לקובץ הדיון.

Digi Lista

New member
אני מאשרת אבל...

מי צריך לקרוא על דמות מצוירת בשם ריקה?כלומר מפורום טארוט שלרוב האנשים (חוץ ממני כנראה...
)היא לא אומרת כלום?... אם זה נראה לך מתאים אז אין לי בעיה, ולמה אני לא כותבת כאלה דברים שקשורים גם לטארוט?אני עדיין לא בקיאה בנושא טארוט אז פאדיחה לכתוב דברים שלא בטוח שיהיו נכונים...

longshut1

New member
מה קרה לך,השתגעת?

אוקיי,דיג´ימון אולי הוא לא כוס התה של רוב החברים בפורום,אבל בכל זאת ההקשר היה מזל עקרב.ומה זה שאת חוששת להתפדח??למה מה זה,מבחן סוף שנה?זה פורום,שנועד לכל אחד שיש לו מחשבות בכיוון-וברוך השם,לך יש לא מעט-ומעניינות. חליק על הגישה הזאת digi,את עקרב,שכחת?

Digi Lista

New member
השתגעתי?...נולדתי משוגעת!../images/Emo3.gif

לא הגענו למסקנה הזאת?...
שמת לב לעובדה שהפכנו שני פורומים ל"פורום אסטרולוגיה" נוסף?...זה במסגרת ההשתלטות נכון?...מסכן יאיר...בעצם לא...מסכנים החברים שבתומם חשבו שהם נמצאים בשני פורומים עם נושאים שונים מאסטרולוגיה וקיבלו כאלה פילסופים וניתוחים על מזל עקרב שהם שוקלים ללכת לרופאי עיניים או סתם לשיחה אצל הדוקטור בואו נדבר על זה כשהם קושרים למיטת האישפוז...

longshut1

New member
לא הועתק,digi....

נשמה,אני שמח שאת מצטטת מהפורום שלנו,אבל בנוגע לטקסט הניטשאני,שמספרת אותו כ"הוכחה שישית",הוא לא הועתק.ניטשה לא כתב מעולם על מזל עקרב.מה שכן,אני קישרתי בין רעיונות פילוסופים שהוא העלה,מבלי שידע בכלל על מזל עקרב,לבין ידע שלי...וכך נולדה ההודעה:)

Digi Lista

New member
בסדר,מצטערת.

לא ידעתי, הייתי חייבת לנסות להוכיח...קראת את הניתוח המעמיק?שתי הודעות ענקיות+הודעה פצפונת מה אתה אומר?...

longshut1

New member
קראתי,התרשמתי,הגבתי:)

באמת שלא היית צריכה להביא הוכחות.הניתוח שלך היה מספיק בהחלט-ואם מישהו חולק על דעתך,אנא בקשי ממנו להסביר מדוע.מאוד קל לומר "היא טועה",מאשר לנמק את זה.

Digi Lista

New member
בטח שהייתי צריכה להביא הוכחות../images/Emo13.gif

לפחות כדי להראות על מה הסתמכתי כמו שלי כתבה היא קראה במקומות שונים דברים שוניםולכן לדעתה מה שכתבתי לא נכון, אני רציתי להראות מאיפה הסקתי חלק מהמסקנות, ומאוד רציתי לשמוע מה לי יודעת כדי לקבל עוד מידע ואז לשקול ולחפש אם יש לי טעויות(כמו לכול בנאדם...).

longshut1

New member
digi,חמודה,בתור עקרבית מקצועית

את צריכה לדעת להשתמש בדיוק באותן איכויות שציינת בהודעות שלך-את בנויה להגיע לפסגה,והדרך לשם רצופת מכשולים.יש בך,בתור עקרבית,את היכולות המתאימות להתגבר על כל הר ועכבר שלא ייקרו בדרכך.האמיני בעצמך,יש לך את זה.

יאקומו

New member
אמממ...

מי אתה? ושמתי לב שליסטה ואתה מכירים מאיזה פורום... אליה התכוונת כשאמרת "digi"?

למעלה