מזל טוב לי

star9

New member
מזל טוב לי

ככל הניראה ה IND אישר לי לגור בהולנד , קרוב לוודאי שאני נוסעת ביולי... אבל לצערי האישור עדיין לא הגיע לשגרירות בארץ , ניראה לי שהם כבר מכירים אותי היטב כמה זמן זה צריך לקחת חודש עד שזה יקלט אצלהם? זה ממש מעצבן להתקשר כל יום ולברר שהם לא קיבלו את האישור עדיין, שבהולנד כבר יש אשרה והניירות בדרך אליי. 15 ימים ? בטח זה יגיע בסוף החודש כמה זמן זה לקח לכם עד שהשגרירות בארץ קיבלה את האישור? התהליך עצמו נעשה דרך הולנד ולא מהארץ.

star9

New member
כן יש לנו מה ללמוד מההולנדים...סבלנות :)

LOL תודה

TatyBar

New member
מזל טוב מזל טוב מזל טוב

בקרוב אצלי. טוב. האמת היא שלא כל כך בקרוב... שמחה בשבילך. איפה תגורו?

star9

New member
hallo tatybar

כן זה מזל שבהולנד הם אישרו אבל מאיזה סיבה היתה שלא באמת :) אני מניחה שעד שהשגרירות תואיל בטובה לקבל את האישור הסופי זה יהיה בסוף החודש... חבר שלי גר בהילוורסום :) איפה אתם תגורו? עשית כבר מיבחן?

TatyBar

New member
עוד לא עשיתי מבחן

יש לנו עוד הרבה מה לעבור לפני שנעבור...
(אגב כתבתי פה בעבר בניק פלינדר...
ושמרתי את הטלפון של הנרייט..
) אבל המצב אצלינו קצת מורכב... בכל אופן - בעלי מ- weesp.
וכרגע הבית שלו מושכר (כי הוא פה איתי כמובן..
). כשזה יהיה ממש וודאי וקרוב - נבדוק אם נחזור לגור בבית שלו שם, או נשכור בית אחר. אבל בוודאי שלא נגור באמסטרדם. מעדיפה ערים קטנות יותר ו"משפחתיות" יותר...
יש לי שתי
(נו - רק אחת צהבהבה, הבת של ההולנדי מן הסתם.... השניה בצבעים שלי יותר (ושל אבא שלה שהוא כמוני)... שלגיה עם שיער חום גולש.. אבל לא ראיתי אייקון מתאים. . ואני חושבת שהילוורסום לא רחוקה מווייספ... נכון?

star9

New member
היי

כן זה קרוב , רק שווייספ זה תחנה לפני אמסטרדם. אני אישית ממליצה לך כרגע להתחיל ללמוד הולנדית וללמוד למבחן , אין מה להיבהל עשיתי אותו ועברתי גם לא צריך לקבל 100 מבחן בסיס , אבל אח''כ הוא גם נותן לך כילים להמשיך ללמוד הולנדית, בלי המבחן הזה אני לא יודעת אם אני הייתי יושבת ודוגרת הולנדית :) לא הבנתי למה התכוונת שיש לך שתי מה? אני גם מעדיפה את הערים הקטנות לזוגות ולמשפחות זה יותר מתאים, אמסטרדם יפה אבל כבר חרשתי עליה הרבה שאני מעדיפה את אוטרכט. איפה אתם גרים בארץ?

TatyBar

New member
../images/Emo68.gif../images/Emo68.gif

יש לי שתי בנות..
האייקון הוא של בלונדינית... ולכן כתבתי שאחת צהובה ואחת ברונטית..
אנחנו גרים בתל אביב. בעלי לא עובד ומחפש עבודה כרגע. אחרי תקופה ארוכה שהוא לא מצא פה, החלטנו שנחפש שם. לי יש עבודה. וכרגע זה מפרנס אותנו, עם קצת עזרה מההורים שלי. אבל המשכורת שלו שם, עם התפקיד שלו, יכולים לפרנס אותנו הרבה יותר טוב, גם אם אני לא אעבוד בכלל. ואני לא אוכל לעבוד במקצוע שלי בהתחלה. אני עו"ד. וכדי לעבוד כעו"ד אני צריכה רשיון למדינה בה אני עובדת. וכדי להשיג רשיון אני צריכה להיבחן. בהולנדית. וזה לא מבחן לשגרירות... זו הולנדית ברמה הכי גבוהה שיכולה להיות. כך שאני לא בונה על זה בזמן הקרוב. ובשלב ראשון אני מעדיפה לא לעבוד (ולא איכפת לי לא לעבוד במקצוע אלא במשהו אחר) אבל אני לא רוצה לעבוד בכלל בהתחלה, כדי לעזור בהתאקלמות של הבנות ולהיות איתן ובשבילן. אני לא חוששת מהמבחן פה (למרות שזה בהחלט מרגיע לשמוע שהוא לא כל כך קשה), רק שלא התחלתי ללמוד עדיין... כי לפני הכל - הוא צריך לקבל תשובה מכמה מקומות להם הוא התראיין כבר. אנחנו מחכים לתשובה בימים הקרובים - ואם התשובה שלילית - הוא ייסע לשם שוב בקרוב וימשיך את החיפוש. אבל מעבר להכל, גם אם יש עבודה, - יש את הסיפור של הילדה הבכורה שלי. מנישואין קודמים. וגם שם צריך עוד לדבר עם האבא שלה שבגדול כבר מודע למצב שלנו ולכיוון - אבל עדיין צריך להסכים על כל התנאים והנסיבות.. אז בקיצור - הכיוון הוא לשם. זה בטוח. וברגע שתהיה תשובה חיובית מאחד המקומות - נהפוך את שעון החול ונתחיל בתהליך. אני יודעת שזה ייקח כמה חודשים טובים. והגדולה שלי בדיוק גומרת כתה א'. והקטנה בת 2. ואני מחכה למעבר בקוצר רוח - אם כי בחששות. אבל בהתלהבות גדולה. הוא עזב בשבילי הכל. היה מנהל בכיר מאוד בחברה בינלאומית. ועזב הכל, ואת כל הקריירה שלו, ואת הבית, כדי להגר לפה, כי אז, לפני שנה וחצי - אני לא יכולתי לעזוב. היום - אחרי שניסינו באמת הכל - וזה בלתי אפשרי להמשיך כך לאורך זמן - החלטנו להתחיל בתהליך של לעבור לשם. אז יש לי המון תכניות ותכנונים, ובייחוד אני מחכה להרים טלפון להנרייט, המורה להולנדית, כדי להתחיל את התהליך של לימוד השפה. לא רק בשבילי - אלא גם לבנות. שיתחילו לשמוע קצת את החחחחח הזה. נכון שבהולנדית יש יותר חחח מבעברית?

star9

New member
ואוו

סיפרת פה חתיכת סיפור יפה! אני מחזיקה בשבילך אצבעות בשביל שניכם! גם בהולנד שמעתי שלא קל לחפש עבודה אבל לגבי ישראלים שחיים שם אני שומעת שהם משווקים את עצמם בעיסוק עצמאי בדרך כלל שם, אבל מפני שיש לך מקצוע אז ניראה לי שהנסיבות פחות מקשות. לפי הסיפור שאת מספרת נישמע שעברת כבר הרבה ושיש לך פחות או יותר נסיון, יפה לשמוע שבן זוגך עבר בשבילך חתיכת דרך ומה הוא הקריב למענך זה דיי מצא חן בעיניי :) אז יש לך ערבוב אקזוטי האחת צהובה והשניה ברונטית :) מאד מעניין אגב לגבי המורה הנרייט היא מורה מקסימה אבל אני מוכרחה לציין שאם את רוצה להתקשר אליה תעשי אתזה בסוף יולי כי מסוף יוני היא נוסעת לחודש להולנד לבקר את משפחתה ואני מקווה מאד שאני יפגוש אותה שם כי היא תהיה מאד קרובה לחבר שלי, אבל מה לעשות האישור המיוחל שצריך להגיע לשגרירות לא הגיע וזה קצת תוקע את התוכניות שלי גם כי אני והחבר והבן שלו מתכננים לצאת לחופשת קיץ איפושהו באירופה חחח אין לי את מי להאשים חוץ מאשר את הביוקרטיה האיטית. חבר שלי גר בהילוורסום הוא נצר למשפחה יהודית יש לו בן בן 17 ממערכת יחסים קודמת (ללא נישואים)הוא ילד מקסים! הכרתי את האקסית שלו לאחרונה שהיתה דיי בסדר איתנו (וגם דיי תמכה בי כל הזמן שאני איתו) אך ניפטרה לא מזמן ממחלת הסרטן , ויש לה עוד ילדים נוספים מנישואים לפני שהיא היתה עם חבר שלי, יש לה בת מקסימה שאיתה אני בקשר. חבר שלי עובד בבית מחסה להומלסים שם, והוא מוזיקאי בלהקה שעכשיו הם עובדים על להוציא דיסק. תחלס ממה שאני שומעת ממך את הנסיבות אין טעם למהר אבל בגלל הביוקרטיה המעצבנת והחוקים משתנים כל הזמן אז עדיף כן להתחיל להזיז עיניינים לפחות ללמוד קצת הולנדית. כל התהליך הזה של ההמתנה הוא לא נעים, אני כבר רוצה להיות שם בשביל הבן שלו וגם בשביל להמשיך ללמוד הולנדית לפני שאניישכח את כל מה שלמדתי :) אגב אני גרה ברמת גן עם אמא שלי אנחנו דיי קרובות אפשר להיפגש מתישהו אם תרצי

TatyBar

New member
../images/Emo13.gif

ארחיב בהזדמנות על סיפור ההיכרות שלנו. לגמרי תיפלי.

TatyBar

New member
שלחתי בטעות...

הוא מגדל את הבן שלו עכשיו? הוא גר איתו? זה נשמע ממש קשה. ועוזר עם הילדים האחרים...? ואת - כולך בת 28! איך את מתמודדת עם זה? כמה זמן אתם יחד?

star9

New member
זה לא כזה...

הניסיון חיים שלי מאד עשיר לבחורה בת 28 הם לא מטפל בילדים האחרים ממש לא, יש להם אבא הבן שלו מקסים והוא גר איתו ואנחנו מסתדרים מצויין ואני רואה אותו כמו הבן שלי והאמת היא שאמא שלו מאד חיכתה שאני יבוא להולנד ויעבור את המבחן כי ראתה כניראה משהו מעבר למה שאני ראיתי. מנקודת מבט אחר אולי זה נישמע מוזר אבל כשיש אהבה אמיתית אז הכל אפשרי וזה ממש לא מפריע העובדה שהבן שלו גר איתו , בכלל חבר שלי רוצה עוד ילדים :) אנחנו ביחד שנה ומכירים שנה וחצי תוך התכתבות ארוכה באינטרנט. הוא כבר ביקר בארץ וגם שניהם ביקרו היו פה לאחרונה אצל המשפחה שלי. קיצר בגלל זה אני כל כך מחכה בקוצר רוח לאישור המיוחל אני מרגישה שאני צריכה להיות שם בשביל הבן שלו וגם בשביל החבר שלי קשה לנו להיות יותר מידי זמן רחוקים אחד מהשני.

ayala26

New member
אני זוכרת את הימים האלו

שחבר שלי כבר קיבל מכתב שאשרו לי להגיע אבל בשגרירות הולנד בישראל עוד לא. כל יום התקשרתי אליהם לשאול אם זה הגיע! בסוף הם לקחו את הטלפון שלי ואמרו לי don't call us we'll call you והם התקשרו אלי. זה לקח שבוע או שבועיים למיטב זכרוני, אבל לא לתפוס אותי במילה. זה היה לפני 8 שנים ואני בתקופה בה הזכרון חלש
אגב, בהילוורסום יש המון פעילויות של ישראלים בהולנד.

star9

New member
תודה איילה

ה IND עובד כרגע על פרוייקט של הגירה להראות לאנשים שהם מהירים יותר, מחר אני הולכת להתקשר אליהם לשאול באמת עם כל ההשתדלות שלהם למה זה עדיין מתעכב. גם לי השגרירות כבר הציעה שהם יחזרו אליי איזה פעילויות של ישראלים יש? ואיפה את גרה?

ayala26

New member
כמעט כל הפעילויות של קיץ וצוותא

Stichting Kaits ו- tsavta הן בהילוורסום. פעילויות לילדים ישראלים ומעורבים, הרצאות, הצגות, ערבי שיחה בנושאי פוליטיקה ונושאים חברתיים. כל מיני. את יכולה לרשום לציפי המרכזת לאימייל שתוסיף אותך לרשימת התפוצה ותקבלי newsletter של הפעילויות השונות. האימייל שלה הוא: [email protected] אני גרה בפריפריה של אמסטרדם (מעדיפה לא לכתוב בפורום בדיוק איפה בגלל שלא כל השכנים נאים בעיני
אבל במסר או בפייסבוק בכיף) אגב, גם חבר שלי מוסיקאי. הוא היה גם מנגן לפרנסתו בעבר. כעת הוא מנגן להנאתינו בעליית הגג עם הציוד המקצועי שלו אז אם יקרה שיחסר ללהקה של חבר שלך גיטריסט נראה לי שהוא ישמח (או יכעס עלי שכתבתי את זה
) מקווה שיחזרו אליך בקרוב!

star9

New member
מגניב

מגניב תודה רבה אני ירשום לה מייל :) את בד''כ מגיעה להרצאות או לפעילויות האלה? חבר שלי עובד על דיסק הוא מנגן סגנון של מוזיקה רוק פרוגרסיב ללא שירה, זה בעצם מנגינות על בסיס אורגן פסנתר, תופים וגיטרה, הם 3 אנשים סה''כ ולפעמים 4 שהרביעי הוא בן דוד שלו שלפעמים מלווה אותם בכמה שירים. הם לא מזמן הופיעו עם זמר בשם יאן אקרמן זמר הולנדי מאד מצליח, את יכולה לבקר באתר שלהם ולהתרשם , יש שם גם כמה שירים http://www.myspace.com/fusonic שהם ריכזו הכל בקובץ אחד. יש לך פייסבוק? נוכל לדבר שם יסמין :)

ayala26

New member
חבר שלי התרשם!

הוא אמר שיאן אקרמן לפני 20 שנה הוא נבחר לגיטריסט הטוב בעולם של איזה כתב עת, אולי רולינג סטונס... חבר שלי גם מנגן גיטרות חשמליות ואורגן ולא מזמן קנה מקרופון והבן שלי שר, לא משנה מה הוא מנגן, הבן שלי תמיד שר vader jacob
לא יצא לי להגיע לפעילויות בהילוורסום. פעם היו פעילויות גם באמסטרדם והייתי הולכת עם הבן שלי אבל אז הם עברו להילוורסום וזה רחוק לי ברכבת ביום ראשון... וכרגע אני לא במצב לזוז מכדור הפיזיו מרחקים גדולים מדי (חודש תשיעי) אני בפייסבוק http://www.facebook.com/ayala.levinger

למעלה