מזלג הפוך

סקניה

New member
כן,כן....אבל הנקודה החשובה...

הוזנחה במקצת. יתרון של מזלג הפוך הוא בקשיחות. באיזור ראש ההיגוי, היכן שנכנסים מסבי ההיגוי, פועל לחץ עצום ברכיבה. לכן, אם מחברים לשם את בקבוקי המזלג העבים יותר,תתקבל יותר קשיחות. יותר קשיחות=פחות עיוותים. פחות עיוותים= תחושה (פידבק) טוב יותר של הפרונט. תחושה טובה יותר של הפרונט=אפשרות לנסוע מהר יותר. אפשרות לנסוע מהר יותר=טוב מאד.מה שחיפשנו כל היום.

TShavit

New member
הפוך על הפוך

רק נקודה קטנה כתוספת: דווקא במזלג הפוך המסה הבלתי-מוקפצת (Unsprung Weight) גבוהה יותר. תחזיקו ביד צינור פנימי של מזלג (שעשוי פלדה, כי הוא חייב להיות מחומר קשה וגם כי הוא חייב להיות קשיח בקוטר קטן יותר) ואחר כך בקבוק חיצוני (שעשוי אלומיניום) ותראו בעצמכם. חוצמזה - באופנועי שטח הויכוח לא הוכרע. יש כאלה, ויש כאלה, ופיתוחים בשני הסוגים. באופנועי מירוץ-אספלט, השימוש הוא אוניברסלי במזלג הפוך - בין היתר, אני מניח, כי בסופו של דבר חסכון במשקל במזלג לא משחק תפקיד משמעותי. גם כך, קשה לרוב היצרנים לעמוד במשקלי-המינימום והם חיייבים להוסיף משקל. ענין נוסף: אופנועי מסלול מסתדרים עם מהלך קצר יותר ולכן החלק העליון (הבקבוק) יכול להיות ארוך יותר והחלק התחתון (צינור) קצר יותר. אני חושב. אולי.

ofnik

New member
תודה טל- בלעדיך הויכוח על זה

היה יכול להמשך שבועיים-כמו שקרה עם הגורמים להיגוי הפוך! ומה עם המאמר שהבטחת לנו???- יש פה עדיין כמה שטוענים שאפקט ההטייה נגרם עקב כח גירוסקופי או כל מיני כוחות משיכה מסתוריים-ושלחתך הצמיג העגול אין שום קשר(!!) לעניין-אנא הצל אותי מהם ואותם מחוסר ידיעה ואם מישהו רוצה להתערב איתי-ושטל יכריע בסוגייה-אני פתוח להצעות אני טוען שחתך הצמיג הוא הגורם הראשי להטייה-וכל היתר תוצאות לוואי שלו!

1100F

New member
אתה מבלבל בין שני דברים

גם אם החתך העגול של הצמיג הוא זה שגורם לפניה בזמן הטיה, הוא לא הגורם להטיה. מי שגורם להטיה הוא ההיגוי ההפוך. ולהיגוי ההפוך יש שני מרכיבים: האחד הוא הגיאומטריה והשני הוא האפקט הג´ירוסקופי. ככל שהמהירות גבוהה יותר האפקט הג´ירוסקופי הופך להיות חזק יותר ויותר. שים לב שכשאתה פונה, אתה לא צריך בכלל לסובב את הקידון אלא רק להפעיל עליו כוח (בכיוון של ההיגוי ההפוך). האפקט הג´ירוסקופי לא אומר שסיבוב בכיוון של ההיגוי ההפוך יגרום להטיה, אלא הפעלת כוח. הרכיב הגיאומטרי של ההיגוי ההפוך כן דורש את הסיבוב של הקידון.

ofnik

New member
טל הצייייייללללללוווווווווווו!!! ../images/Emo2.gif

קוליVFR

New member
אופניק - בא נעשה קצת סדר בדברים

ישנם שני דברים שדנו בהם. 1. היגוי הפוך - שתפקידו להטות את האופנוע (לכל כיוון, כולל יישורו) 2. סיבוב האופנוע - האם כתוצאה מחרוטים וצמיגים או כוחות פיזיקאליים. שני הדברים האלו הם תהליכים שונים (אמנם משולבים בזמן רכיבה אבל..) והבנתם צריכה להיות נפרדת לחלוטין. אופניק, במפגש הבא תזכיר לי ואפרט לך יותר את הנושא. גם אנחנו היגענו פה למבוי סתום של הסכמות חלקיות בנושא סיבוב האופנוע. לגבי ההיגוי ההפוך...אם אני זוכר נכון היתה פה הסכמה עקרונית.

קוליVFR

New member
1100F אותך פגשתי במוטורד פעם?

זה היה יום שמח ועצוב כאחד... רציתי לשרוף להם את המוסך...
ולך...משום מה, היה בלאגן עם השמן והדלק... התערבב לך שם... זה היית אתה? קולי עם הדג´וויים שלו...

1100F

New member
שלילי

אבל אני תמיד מגיע למפגש של יום חמישי, אפשר יהיה ללבן את כל עניני היגוי ההפוך.

ofnik

New member
מעניין-גם אני טיפלתי במוטורד עד

לאחרונה-השארתי שם 12000 גובות בחצי שנה האחרונה-(כולל תיקון תאונה) והתחלתי להתאכזב מהיחס-ומהמחירים- ואני שומע את זה מעוד הרבה חברה- אני חושב לעבור למוטו-טסט יש למישהו המלצות נוספות ל"טיפת-חלב" עבור GS 96 מפונק ומטופח?

1100F

New member
כשהיה לי את ה GS הייתי מטפל

במוטוטסט. הם טובים, מקצועים. המוסך באמת מבריק (לא סתם הפרסומת שלהם מדברת על בית מרקחת לאופנועים). כשמשאירים אופנוע להרבה שעות, ניתן אפילו לקבל קטנוע חלופי בחינם. אבל מה? הם מאוד יקרים.

amir_z

New member
מסכים

גם אני שמתי לב שבחצי השנה האחרונה אני רק משלם למוטורד המון כסף וכל פעם מוצא עוד בעיות. מאז הטיפול 10,000 שלי כבר עברו 2,000 ק"מ ועוד לא פתרו את כל הבעיות שהיו לי שם. יש למישהו המלצה על מקום טוב?

מניסיוני הדל, טל, אתה טועה....

ע"פ מזלגם של FZR1000 ו-R1100.... החלק העליון (העבה) שוקל יותר (בהפרש גדול) מהתחתון. החלק התחתון קטן פלאים...
וקל יותר מהעליון... בכל אופן, ע"פ ניסיוני...
השדון

TShavit

New member
לשדון: שוב השפיץ של הזנב...? ../images/Emo8.gif ../images/Emo13.gif

אתה אולי נורא צודק, אבל ההשוואה שעשית לא נכונה: אתה צריך להשוות בין החלק התחתון של מזלג הפוך לבין החלק התחתון של מזלג רגיל! ודרך אגב, אחרי שהשפיץ נתקע שם, זה כואב כשמוציאים? סתם, הכל מתוך אהבה, אפילו שאנחנו לא מכירים למיטב ידיעתי.

כשאתה צודק....אתה צודק....

השדון לא ירד לעומקו של עניין לפני שרשם את שרשם. אתה אכן צודק....פאדיחה שלי. ואגב, אמרתי לך כבר שזה לא הזנב הבעייתי...אלא האוזניים המחודדות... מכירים ??....מממממ...לא ממש.... לשימחתי ? לשימחתך ? ממממ....רק הזמן יגיד...
נתראה בערב כנראה.
השדון

למעלה