מזכירה...

חלקיקה

New member
מזכירה...

אני עובדת כרגע כמזכירה זמנית במשרד דתי אצל אמא שלי..כן כן אני באה יום יום עם חצאית...מה לא עושים בשביל כסף?? שאלה לי אליכם...האם בכל המשרדים זה עדיין נהוג שמזכירה מכינה קפה לבוס שלה, למנכ"ל, ולכל האורחים המגיעים מידי יום ל"פגישות עסקים חשובות"?.? אני מרגישה כה מושפלת מהעניין הזה...מילא העבודות הדביליות האלו של שליחת פקסים, העברת שיחות, ועוד כל מיני עבודות אומנותיות שמחזירות אותי לגן כמו גזירה וכ"ו... אבל להגיע למצב כזה שרב היום אני מוצאת את עצמי מכינה תה, קפה,תה, קפה... אני עוד זמנית אבל מה עם המזכירות האחרות?????

סימוריל

New member
המפקדת שלי כקצינה היתה בתפקיד בכיר

וכשנשארנו כל הלילה לעבוד כמה פעמים היא הכינה את הקפה. כשהמפקדת שלי דיברה כמה רעדו ממנה. היא יכלה להזיק בצורה כזאת שקשה לצאת ממנה והיא היתה בוסית נוקשה לכולם אבל לא פחדה להכין קפה לכולם כשעשתה לעצמה. חיילות בדרגות טרש ורבט הרגישו מושפלות מהכנת קפה בעוד שרוב הקצינות לא הרגישו מושפלות.

תראי קצת ריצ'ל - חברים

צחקי קצת על הג'יפה עבודה שיש לך, כי זה מה שנשאר לנו.. - לקום, להסתובב, להתכופף, להסתכל לתוך האסלה ולצחוק על החרא שלנו. לפחות לא דופקים לך בוסות בכוח.

"נהוג ש"..

(זה רק כי היה כתוב על זה גאווה) ראשית תקבלי הרבה כוח ממני. ושנית- אני חושבת שאת לא עושה את זה "בגלל כסף"- כי אחרת זה אומר שאת מוכרת את עצמך וערכיך בשביל כסף. את עושה את זה מבחירה, בגלל סדר עדיפויות מסוים. בגלל שיקול דעת מסוים, ואולי אשריך על כך. את מודעת מתי משהו מזיק לך ומתי משהו נכון לך- אבל במידה מסוימת, עד גבול מסוים. מודעות היא דבר נפלא.. את מרגישה מושפלת? למה? הרי זו א-ת שרואה את הדברים כך. את בטוחה שגם מי שמורה לך להכין לו קפה או לענות לטלפון מתיחס אליך כנמוכה ממנו? (אני שואלת, ברצינות) האם זו תחושתך רק בעבודה? אולי תקחי את העבודה הזו "רק" שמדרגה למשהו גבוה יותר, אבל כאשר את באה- תני בה את המקסימום. תלמדי ממנה,תפיקי ממנה. על עצמך, בעיקר. את יודעת מי את ומה את, ועבודה- לא תשנה את זה. ולהכין קפה/ לענות לטלפון גם לא. אבל אם זו סיטואציה שלא בריאה לך, אז תשקלי לצאת ממנה. תבדקי אופציות אחרות, או אולי לשנות את הסיטואציה כאן. אולי לשוחח עם המנהל. אולי לשאול את המזכירות האחרות? אולי לשים חוטיני וביריות מתחת לחצאית? WHATEVER WORKS 4U- התשובות אצלך. גם השאלות, הרי:) זה לא כ"כ משנה או עקרוני מה עם המזכירות האחרות, עקרוני מה א-ת מרגישה. את לא מותנה באחרים או אחרות.. את לא ביחס אליהן, את המרכז של העולם שלך.. בכל חברה נהוג משהו אחר, ואצלך, בעולם של "חלקיקה", בלי קשר לחברה- נהוג מה שנכון לחלקיקה. אם משהו מרגיש לך "לא נכון", או לא שלם לך איתו- בדקי האם זה מקום שאת רוצה להיות בו.. או שאולי כדאי לך לשנות את המקום או להתאים אותו יותר אליך. לבדוק את הגבולות או לברר את המקום שלך בו. סליח על האורך, חיבוק, ילדת החיים.

א. בושה זה רק לגנוב

ב. עבודה מכבדת את בעליה ג. אם את ממש לא סובלת את זה תכיני חפיף כמה שאת יכולה ד. מאידך, אולי תנסי לעשות את זה ממש טוב. לנסות לזכור כמה סוכר כל אחד אוהב וכדומה ולתת ללוגמים יחס אישי ומיוחד. כך הם יהנו ואולי גם את.

ואוו את/ה

ממש קצר ולעניין.. אני דוקא מאוד מסכים שכול עבודה מכבדת את בעליה. האמריקאים כבר מזמן למדו את השיטה - ממציאים שם מפוצץ. נותנים בגדים מהודרים וכול עובד מרגיש כמו עורך דין. אגב מדהים כמה מהר מפתחים אגו..בתור חרדי עבדתי קצת בשחור. אחרי שיצאתי בשאלה קיבלתי עבודה שגם בפנטזיות הורודת שלי לא חשבתי שככה אני יעשה בית זונות בעבודה. ועם כול זה בהשפעת הסביבה מהר מאוד התחלתי להרגיש עבד מנוצל.. הכול עניין של גישה.

סימוריל

New member
לא לחשוב על הכנת הקפה כהשפלה

הציבו אותי בצבא כלשכה של אחד מתתי האלופים והיתה לנו מגישת קפה ותה מיוחדת אבל כשהיא הלכה אנחנו הכנו קפה ותה. החיילות שנאו את הכנת הקפה והתה והטילו הכל עלי כי הייתי החדשה. לא התנגדתי. הייתי מספיק בטוחה בעצמי ולמדתי מה כל אחד רוצה. הייתי הטובה ביותר בהכנת הקפה וידעתי כמה לשים לכל אחד. כשהגיעו אורחים בקשו שאני אכין את הקפה והתה כי אמרו שהוא היה הטעים ביותר. ידעתי שהקבא שלי הוא גבוה מכל החיילות האחרות שהיו שם ויגיע זימון לקצונה ולא התביישתי לתייק, להכין קפה ולשטוף את החדר שלי כשהייתי בתורנות לשכה. כשעברתי את כל המבדקים לקצונה הגיע האלוף ותת האלוף, המפקד שלי התבדח שמהלשכה שלו התקבלה לקצונה הפקידה שמכינה את הקפה הטוב ביותר והם כולם יסבלו למען צהל. חזרתי לחייל שלי כקצינה אבל ידעתי שהפקידות שלי שונאות להכין קפה ובפעמים הראשונות אני הכנתי להן קפה. אחרי הפעמים הראשונות הן הכינו לי קפה עד לשחרור שלי אבל אני הבאתי להן עוגות מחדר אוכל קצינים. הצליחו להכניס לנשים לראש שהכנת קפה משפילה. אני לא רואה בהכנת קפה השפלה. הייתי בעוד כמה מקומות "חשובים" בתפקיד מקצועי והכנו קפה, הזמנו take away, שטפנו כלים וניקינו אחרי שאכלנו.

כול הכבוד!

באמת מספיק שהמזכירה תראה כמה פעמים שהבוס מכין לה קפה כדי לשנות את האווירה מהקצה לקצה.

סימוריל

New member
הפטנט של רוב הקצינות../images/Emo3.gif

אבל כשהפקידות הכינו קפה הבאתי לכולן עוגות ואוכל נהדר מחדר אוכל קצינים. היה להן שווה. כשעזבתי הן הפסיקו להכין קפה אבל אמרו שתנאי השרות הפכו גרועים. לא היה אוכל טוב.

למעלה