מזכירה...

hemi32

New member
מילה של בוס ..

כמי שבמשך שנים נהנתי מהפריביליגייה של קפה מהמזכירה , אני חייב לומר לך שמעולם לא הרגשתי אזו שהיא תחושה של ניצול או השפלה כלפי המזכירה שעושה זאת כחלק מעבודתה בחן ובטעם טוב .. נפגשתי עם מנכל"ים רבים במשק ואצל כולם זו העבודה של המזכירה להיכנס דקה לאחר תחילת הפגישה ולשאול על הקפה עם/בלי חם/קר הפוך/רגיל וכו/וכו .. לא רק שזו העבודה של המזכירה אלא שפגשתי בהרבה מקומות שזו עבודתה של המזכירה הבכירה ! כן כן זו שמרוויחה 12 אלף בחודש ! אבל גם עושה קפה ... ולמי שלא יודע/ת מזכירה בכירה היא לעיתים לבוס הרבה יותר מאשתו .. היא שותפה לכל מה שקורה עם הבוס ואשת סודו והיא נמצאת לצידו בכל מצב רוח וזמן .. כדאי שתשני את תפיסת העולם לגבי העניין , שיש לו חשיבות עסקית ממדרגה ראשונה ובנוסף חשוב גם שהגב' תשים עיין על המוזמנים .. על פי רוב נשים יכולות להבחין מצורת הבקשה המופנית כלפיהם מי האיש מאחורי הכוס .. בהמשך זה משתקף בהחלטות המשותפות של הבוס ..

אנילה1

New member
המזכירה הבכירה גם מומחית לשפת גוף.

שיטה לא רעה להבין מתוך הזמנת הקפה ושתייתו מי הוא איש עסקים רציני. מחר אני נרשמת לקורס הכנת קפה כהבנת כוונותיו של השותה, גם המשכורת מוצאת חן בעיני. מחפשת בוס חתיך. לא מה שאתם חושבים, רק נעים להביט בטום קרוז במקום בראש עירית ירושלים, (לא יודעת לכתוב את שמו).

מתלבט13

New member
הרעיון של מזכירה הוא

לעשות דברים במקום המנהל. הרעיון הוא שבמקום שחצי מהיום המנהל יצלם מסמכים, ישלם חשבונות, יענה לטלפונים, ויכין תה/קפה המזכירה תעשה זאת. לפני חודש ישבתי בפגישה וה"מנהלת משרד" שמשכורתה היא מעל 7 אלף בחודש, והיא בעלת רזומה מכובד מאד, נכנסה פעמיים באמצע לשאול אם הכל בסדר ולשאול אם אני או הוא רוצים לשתות משהו. זה הרבה עניין של פרספקטיבה. אינ לא יכול לומר לך "את צריכה להרגיש טוב עם זה", אבל אולי את תראי את זה אחרת תרגישי אחרת? אם לא, ייתכן שאת לא מתאימה לעבודה של מזכירות. תלמדי מקצוע שתוכלי להיות עצמאית ולא כפופה לאף אחד (יש מקצועות כאלה). תם שלב העצות. מעכשיו אני עונה רק אם תשלמי.

uty76

New member
כל הסיפור הוא מי שולט בחיים שלך

וכסף הוא דבר חשוב ואני לא מזלזל בו אבל יש עוד גורם חשוב מאד והוא להיות מאד מודע לערך של עצמך אני מכיר כמה אנשים שעשו קריירה מאד יפה מלהיות פסיכים. ואני מתכוון שהם עמדו כמו פסיכים נגד כל העולם בלי שום היגיון רק בשביל עיקרון שהם קבעו. אם ההיגיון היה אכן ראוי אז כל הסביבה השתנתה והתחילה להתנהל לפי הדרך שלהם. נראה לי שהגיע הזמן להיות פסיכית. תשאלי את עצמך: איפה את רוצה לראות את עצמך בעוד שנה? ואיך את משיגה את זה? ואח"כ כמו אחת שלא רואה בעיניים לכי על זה. אם תהיי עיקבית וחכמה, הגיונית ונועזת - יש סיכוי שהסיוט שלך יגמר בקרוב.

ככה גדלו אותנו

אני עדיין שומע חברים חרדים שאומרים ``אם אני יוצא לעבוד זה רק להייטק או לאיזה משרד`` חחה חיים בסרטים. הכניסו לנו לראש שאנחנו העם הנבחר (והעצלן) וכולם צריכים לשרת אותנו. טוב. מה את מצפה מחברה בה ילדון בן 13 מקבל חליפה ועניבה כמו של עורך דין שסיים אוניברסיטה. וחוצמזה. מלבד טיפוח שיגעון הגדלות. האדם זה יצור מפונק עם כבוד מובנה. כמעט בכול עבודה למתחילים יש נקודה ``משפילה`` גם לי זה הייה קשה. אבל מצד שני זה המריץ אותי לחיות את החיים יותר ראלי ולהבין שבשביל כבוד וכסף צריך להתאמץ. והרבה.

נ.ב

נזכרתי במקרה משעשע.. לפני כמה חודשים הלכתי עם אבא שלי למשרד עורכי דין יוקרתי לסדר עניין משפחתי. אבי אדם חרד עם זקן עבות כשהוא המתין הגיע מזכירה.. ועוד איזה מזכירה.. פצצה בלונדינית דקיקה. ושאלה אם אנחנו רוצים לשתות. חחה איזה מביך זה הייה. האמת היא עם את חזקה ונחושה תעשי פוזה שהאנשים ירגישו כמו ילד קטן שמנקים אותו..אדיבות יתר זה סוד הקסם..

אנילה1

New member
אצלינו כל אחד הכין קפה לעצמו.

האורחים שתו מים ולא נשארו הרבה זמן. אולי בגלל שלא היה קפה

justchip

New member
לא!

לפחות אצלנו זה לא בהגדרת התפקיד של המזכירה ולא משנה כמה הבוס בכיר את הקפה הוא יכין (או יותר סביר שיקנה לעצמו)

אבזץ

New member
מילא כשמוגדר בתפקיד...

ויש בזה היגיון מסוים שהעובד הזוטר, שלרוב אינו משתתף בישיבות יכין את הקפה. ומזכירה, עם כל הצער, מנהלת משרד, ותו לא. למרות, שבחיים לא אתן שיקרה אצלי במשרד (כשאהיה גדול... לעתיד לבוא...) מילא זו שמצווים עליה להכין קפה, ולא כולם יודעים או מסוגלים להישיר מבט עצבני אל הבוס ולומר: "אני מזכירה, ולא מלצריה מגישת תה-קפה". אבל להציע מיוזמתך ?????????? בכל פעם כשהמזכירה אצלינו בעבודה מציעה להכין קפה לחבורת הנפוחים הנפחנים, בא לי להכניס לה כאפה עצבנית. שיכינו להם לבד. מה קרה? הם מוגבלים? ואני בעצמי בעבודתי השחורה רחוק מעמדת כח ומיקוח, ובמצבי יפה היא השתיקה.

סימוריל

New member
היא יכולה לדבר על תנאי ההעסקה מראש

אם מפריע לה להכין קפה היא צריכה לדבר על תנאי ההעסקה מראש ולא לקבל את התפקיד אם מצפים ממנה להכין קפה או תה. אם מצפים ממנה להכין קפה עדיף לה להציע ולא לחכות שיבקשו ממנה. נעים הרבה יותר. אני לא מבינה מה העלבון בהכנת קפה. מה השוני בין חיוג עבור הבוס או הבוסית לבין הכנת קפה? אם תהיה בוס תכין פעם או פעמיים קפה למזכירה שלך ותראה שהיא תכין עבורך קפה בלי להרגיש רע. כשתראה שהיא מתחילה להרגיש רע תכין שוב קפה עבורה. נותן הרגשה של שיוויוניות. כל השרות שלי כקצינה לא היו לי בעיות קפה. החיילות הכינו ברצון והצטערו כשעזבתי.

אנילה1

New member
אני מציעה שכל מכינת קפה תקבל טיפ

כמו מלצרית. תוספת נאה למשכורת, וללא מס הכנסה. נראה מזכירה שלא תסכים להכין קפה בתנאים אלה.

אנילה1

New member
את מעדיפה להיות לנקות בית

במקום למזכר ולהכין קפה? יש לך עבודה קלה ואת לא נקרעת, והיא זמנית. אז......בקשר למזכירות האחרות....מה איכפת לך? אני יודעת שזה בא מ"ישראל ערבים זה לזה"

Le Fay

New member
זה מאד אישי.

כשהמורה לספרות שיחררה אותי מהשיעורים שלה בתיכון כדי שאביא לה קפה מחדר המורים, לא הרגשתי מושפלת בכלל. מצד שני זה היה בתנאי שאוכל להביא קפה גם לעצמי.

אבזץ

New member
איזה פלשבקים

אוי כמה שהייתי מבלה בחדר מורים ליד מיחם התה... כל המורים רצו רק את התה שלי.. העיקר שאתן להם ללמד בשקט... ולאחר שהמורה קיבל הרעלת תה-קפה הייתי נשלח לטיפול המנהל. היו ימים. ואח"כ לא מבינים איפה התחלתי לחשוב... שבו שעות מחוץ לכיתה ונראה אם לא תצא לכם מזה איזו תוכנית בריחה מהמנזר....

חחה גדול

זכור לי היטב מקרה מגניב מכיתה ז`. לתלמוד תורה הגיע טכנאי לתקן את המזגנים (כרגיל) הוא הייה מזרחי שחום עם כיפה סרוגה דהויה. וכרס נפוחה. בזמן שהוא המתין עד שיגמר השיעור ביקש מחבר שלי שבדיוק עבר שם (כפרה צדיק בוא דקה תעשה מצווה) שיכין לו קפה ``חזק`` הממזר הלך לחדר מורים הכין לו קפה ``מיוחד`` מה לא הייה בו.. סוכרזית, מלח, קצת מיץ תפוזים וכמובן הרבה סוכר וקפה עם חלב טרי. הוא יצא מחדר מורים וניגש להביא לטכנאי את הקפה.. בנתיים נגמר השיעור וכולם יצאו להפסקה. הטכנאי מוקף בילדים קיבל את הקפה ב``תודה אחי`` ``באמת תודה רבה`` כניראה הוא רצה להראות דוגמא אז הוא תפס את הכוס קפה. הרים אותה גבוה וברך בעינים עצומות במין מנטרה כזאת. ברוך אתה וכו` נתן לגימה גדולה ו.. איכסס.. מה זה.. מה שמת לי.. חחה כולם שכבו על הריצפה מרוב צחוק.. אחרי שהוא יתעשת הוא התחיל לרדוף אחריו במעגלים בחצר.. חחה כמה חודשים עוד אחר זה ההייתי נזכר בזה וצוחק.

אבזץ

New member
לא יודע איך זה קשור לסיפור שלי.

אבל דברים כאלה אפי' כילד פוחז לא חשתי צורך לעשות. ולמותר לציין שזה לחלוטין לא מצחיק, אף לא את הילד המפגר.

למעלה