מזיקים בעץ הלימון

אלי חדש

New member
למה את צריכה שהעץ יעלה לגובה ?

מה את רוצה לקטוף לימונים עם סולם כבאים ?. בפרדסים פעם בשנה עובר טרקטור עם מסור ענקי ומוריד כל מה שצומח מעל גובה הקטיף. אני דוקא מקפיד שעץ הלימון שלי ישאר נמוך - כל מה שמעל 2.5 מטר נגזם ללא ויכוח. ולגבי קונפידור - זהו תחשיר הניתן לעץ בהגמאה . קיים ברוב המשתלות ובחנויות כמו הום סנטר ואייס. הקונפידור יחסל את המזיקים אבל העלים החולים לא יבריאו ממנו. אז בכדי לודא שהוא אכן פועל צריך לבחון את העלוה הצעירה שיוצאת לאחר הגמאת הקונפידור ולא לצפות שהעלים הבוגרים פתאום יראו טוב.

avigaila

New member
אני אישית לא רוצה לגעת בו רק רוצה

שיראה טוב - שהעלים לא ינשרו והפרי יחזיק מעמד העץ פורח מאד ולא נשאר הרבה פרי - לדעתי זה קשור לבעיית העלים לבעלי יש בעיה עם הענפים.

oferessel

New member
לדעתי אתם לא משקים מספיק../images/Emo70.gif

לכן העץ מדלל את עצמו ע"י נשירת פירות.

חתולון*

New member
נכון עופר...

בבדיקה מקיפה שעשינו לעץ הלימון שלי ע"י מומחה של "הגרעין" התברר שהעץ לא מקבל מספיק מים, השקייה מחודשת בכמות גדולה פתרה את הבעייה, יש משהו בדבריך.

avigaila

New member
יכול להיות...

כל הקיץ העץ מחובר לניקוז המזגן שעובד ללא הפסקה אצלנו כל הקיץ ומוציא המון מים ובחורף אולי פחות, אבל יש גשמים, ובימים ללא גשם אנחנו מציפים לו את הצלחת פעמים בשבוע, אבל אתחיל להקפיד על משמעת מים לעץ ובמקביל אשים לו קונפידור ואשמח לדווח על שינויים בהמשך.

avigaila

New member
שאלה נוספת לגבי הלימון שלי...

האם יש קשר בין מצב העץ (עלים ומיעוט פירות) לעובדה שכל הזמן (קיץ, חורף וגם ברגע זה) בין שורשי העץ יש המוני נמלים שחורות (אני כל הזמן מדבירה אותן עם דזיקטול אבל כל הזמן הן מופיעות מחדש)

למעלה