מזיקים בעץ הלימון

avigaila

New member
מזיקים בעץ הלימון

יש לי עץ לימוןשמזה שנתיים נותן פרי (שנה אחת 5 לימונים והשנה - 8) הבעיה שלי זה העלים שלו. העלים שלו נאכלים ומתייבשים ואלה שנשארים על העץ די נראים צהובים אני מצרפת תמונות אשמח לרעיונות ודרך טיפול

avigaila

New member
ועוד תמונה

לפעמים על העלים מאחור 2 נקודות שחורות....

טסונמי1

New member
בשלב ראשון הייתי מתחילה עים

מנת קונפידור ומנה טובה של קומפוסט לאחר מתן קונפידור לא לאכול את הפרי כ3 שבועות

avigaila

New member
קומפוסט פיזרתי השבוע

היום אפזר קונפידור ונקווה לטוב תוך כמה זמן רואים שינוי

avigaila

New member
האם הקונפידור זה נוזל שבו מרססים...

את העלים או מפזרים על האדמה - הייתי אתמול במשתלה והם הציעו לי בקבוק עם נוזל (לא היה עליו שם, והמוכר לא ידע אם קוראים לזה קונפידור הוא רק אמר שמדללים במים ומרססים על עלים של עצי הדר) בבקבוק היה נוזל בכמות של 50CC ועלותו 40 ש"ח, לא ידעתי אם זה קונפידור ולכן לא קניתי...

רוּפֵן

New member
ה'קונפידור' הוא חומר מרוכז מאוד..

לבקבוקון מצורף דף הוראות מדוייק, כמה CC למהול בכמה ליטרים מים.. מתקבל תחליב לבן שאיתו מגמיעים את העץ - משקים ! החומר נספג ע"י השורשים ועולה יחד עם המוהל, לענפים ולעלים. חודר למערכות הגוף של החרקים ה"יונקים" מהעץ, וכך פוגע בהם. לא מרססים ! (אולי החקלאים כן, אך לא בגינות פרטיות..)

avigaila

New member
אז טוב שלא קניתי -

היום אמשיך לחפש. עוד שאלה אם אפשר לגבי עץ הלימון - העץ לא ממש צומח לגובה הוא מתפשט לרוחב, האם צריך לגזום את הענפים התחתונים על מנת שהוא יעלה לגובה? ואם כן - אז מה צריך למרוח על הענף הגזום?

רוּפֵן

New member
גיזום.. זה לא קל !

אולי כדאי שתכניסי כמה תמונות של העץ לפורום, והמומחים כאן, ינסו לסייע. לאחר גיזום, יש למרוח את החתך ב'משחת עצים', לאיטום ה'פצע' ומניעה של חדירת מזיקים שונים דרך החתך.

avigaila

New member
משחת עצים?

מה זה ואיפה משיגים? אני בעד להשאיר את העץ לצמוח לפי החשק שלו, זה בעלי שמרגיש מופרע ע"י הענפים הרחבים. יש לי שאלה בנושא אחר - אתמול הכנתי ערוגה לתפו"א - הגבהתי אותה כ-15 ס"מ. לאיזה עומק בערוגה המוגבהת מטמינים את הקליפות עם העיניים ובאיזה מרחק אחת מהשניה?

רוּפֵן

New member
עץ ניתן לעיצוב לפי נוחותנו..

השלב הראשון בגיזום הוא לגזום את כל הענפים הפונים פנימה לתוך העץ. שלב שני, הוא, לגזום ענפים המפריעים אחד לשני וישרטו את הפירות. שלב שלישי, הוא, לעצב אותו לנוחותנו, שיהיה כמה שיותר רחב אך עם אפשרות של כניסת שמש דרכו, כדי שגם הצד הפונה צפונה, יקבל שמש. וכמובן שניתן יהיה לשבת תחתיו, ומבחינת גובה, שיתאים לצרכי גובה הסולם שיש לנו. משחת עצים - יש את המסורתית - השחורה,(נדמה לי ששמה 'תפזהיל') שנמכרת בכמויות גדולות. ויש חומר אחר, של חברת "בייאֵר" הנמכר בבקבוק של כ חצי ליטר, ומתאים לגננים ביתיים - החומר הוא נוזלי ובצבע אפור. תפוחי אדמה - ב 2 שלבים. קודם להניח את הקליפות על האדמה כדי שיקבלו אור ואז העיניים יתפתחו מהר, ובשלב השני, כשיצאו הנבטים, לכסות את הקליפות באדמה. בד"כ מכינים "זרעים" (כך זה נקרא) ע"י השארת תפוח אדמה גדול ומכוער.. בחוץ, בשמש.. וכשהוא מוציא עיניים, חותכים כל עין עם חתיכה מתפוח האדמה, משאירים בחוץ בשמש, לייבוש הקרום, ואז "זורעים" בעומק 5-8 ס"מ.

avigaila

New member
גיזום הענפים...

האם את הענפים שרוצים לגזום צריך לגזום עד לקצה הענף (החיבור לעץ) או שניתן לגזום רק חלק מהענף?

רוּפֵן

New member
לאיזה צורך ?!

הרעיון הכללי, הוא לאפשר לענפים להיות מרווחים, כמה שיותר ולא להיות צפופים, כדי לאפשר כניסת שמש לכל חלקי העץ... מדוע לגזום רק חלק מהענף ?

avigaila

New member
על מנת שלא להוריד יותר מדי..

מהענף, רק מה שמפריע. העץ פורח ומוציא בכל כמה זמן מאות פרחים, אבל בתכל'ס הרבה לימונים לא נשארים עליו, האם זו הבעיה של העלים, או שיש עוד בעיה? אלי העץ הגיע לפני כ-4 שנים, במצב סופני - והצלחנו להחיות אותו והוא אפילו גדל ומלבלב ופורח , רק העלים שלו נאכלים, מצהיבים ונושרים עוד שאלה - כל הקיץ הוא מושקה ממי מזגן - האם זה טוב או מפריע? ושוב תודה על התשובות המפורטות - אין לי הרבה ניסיון והן עוזרות לי מאד. אם אפשר עוד שאלה קטנה - שאלתי היום ולא קיבלתי תשובה - איך אני מחברת להודעה לינק לשרשור? לא הצלחתי להבין

רוּפֵן

New member
אז...ככה...

אם מורידים כי מפריע, אז מורידים הכל. (עוד לא הבנתי אם מדובר בעץ שנמצא בעציץ או שתול באדמה, בגינה..?!) מי מזגן זה מעולה והכי הכי קלאסי..! כי מי המזגן לא מכילים מלחים כמו מי הברז. כעת, לקראת החורף פנקי אותו בהרבה קומפוסט מסביב לגזע. לגבי לינקים כשאת רוצה לאתר את ה"כתובת הלוגית" של הודעה מסוימת(לצורך מתן "לינק" !) קיימות 2 אפשרויות - או שאת פותחת את ההודעה ולמטה מופיע "קישור להודעה"... את לוחצת עליו ואז מופיעה ההודעה בעמוד נפרד. או.. שאת לוחצת על הנקודה הכחולה שליד ההודעה, בלי לפתוח אותה, ושוב את מקבלת את ההודעה בעמוד נפרד עם הכתובת שלה. בשורת ה'כתובת' של האכספלורר, מופיעה הודעה כזו : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=465&msgid=66116458 בסופה יש forum=465&msgid=66116458 - שזה פורום 465 (גינון) ומספר רץ של ההודעה - MSGID כלומר MSG ID מס' 66116458 שזו ההודעה הספציפית. את מעתיקה את הכתובת משורת הכתובת של האכספלורר ע"י "העתק" או CTRL+C (זה נשמר בזיכרון הזמני של המחשב). כעת את "מדביקה" אותה ע"י "הדבק" או CTRL+V לגוף ההודעה.. אבל קודם לוחצת על "תחילת לינק". מדביקה אותה ואז לוחצת על "סיום לינק". או שאת מדביקה אותה לשורת ה"קישור" למטה ונותנת לה שם ב"תיאור".. או שאת מדביקה אותה לשורת הקישוק של ה"מחרוזת" ונותנת לה "שם" שהוא מילה או מילים המופיעות בתוכן ההודעה.. כדי לנסות ולבדוק אם זה מצליח לך, לפני השליחה, תלחצי על "תצוגה מקדימה" ותראי אם זה הצליח... לא הצליח ?! בדקי שוב.. וכו'.. הנה ההודעה מלמעלה כלינק (לוחץ קודם"תחילת לינק", מדביק את ההודעה, ולוחץ על "סיום לינק". http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=465&msgid=66116458 פשוט...

avigaila

New member
../images/Emo24.gifהמון תודה

תודה על הסבלנות ועל ההסברים המפורטים. מאז שגיליתי את הפורום לפני שבוע עזרת לי מאד עם התשובות שלך (אתה וטסונמי) כדי לבדוק את נושא הלינק אני מנסה לצרף פה קישור לתמונה שהעלתי לפורום של מפל ביתי שהכנתי לפני יומיים בעזרתה של טסונמי. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/files.asp?Id=465&goto=next

רוּפֵן

New member
זה יותר טוב ויופי..! כל הכבוד !

כמה ש'משחקים' עם זה יותר.. מצליח יותר ויש אין סוף ואריאציות לפי המצב רוח.. עכשיו נלך לראות את המפל...

טסונמי1

New member
הדרים גוזמים לאחר קטיף הפרי

עים הזמן העץ יעלה לגובה- ענפים שנוגעים באדמה כדאי לקצר

למעלה