מזועזעת !!!

מזועזעת !!!

בחנות "אמילי סטייל" בפ"ת כתוב: "החלפה תוך 14 יום עם הצגת חשבונית בלבד, אין החלפת תחתונים, אין החזר כספי". ביום שלישי האחרון 26.06.2012 הייתי בחנות אמילי סטייל בפתח תקוה ברחוב ההגנה, ורכשתי 3 חזיות. כאשר הגעתי הביתה בתמימותי הורדתי את הטיקט מהחזיות ובאתי להכניס לארון. רק מה? להפתעתי גיליתי קרע קטן בחזיה הלבנה והחזיה בצבע תכלת היתה לא במידה שלי. ניגשתי היום 29.06.2012 לחנות ברחוב ההגנה "אמילי סטייל" ובאתי להחליף את אשר רכשתי. זה שישב בקופה אמר לי שאין בעיה ושאני יכולה לבחור את המידה שלי + צבע ממה שיש על הקולבים. לא מצאתי לא מידה ולא צבע, והתבקשתי להגיע לחנות השניה שיושבת ברחוב חובבי ציון. בחנות השניה, מנהל החנות העונה לשם אורן, היה מאוד לא סימפטי ופשוט צעק עליי שבלי "טיקט" על החזיות הוא לא מחליף לי שום דבר כי מבחינתו לבשתי את זה !!!! הייתי בהלם, שאלתי איפה זה כתוב שלא מחליפים מוצר בלי טיקט, ונעניתי "זה הנוהל ואני לא חייב להראות לך איפה זה כתוב" . אמרתי לו שכמו שהם דאגו לשים את השלט הזה שאומר מפורשות שהחלפת מוצר תתבצע בהצגת חשבונית, הם צריכים להראות לי איפה כתוב מה שהוא אומר, ואז נעניתי בצעקה נוספת: "צאי לי מהחנות, לא מחליף לך שום דבר, או שאת יוצאת או שאני קורא למשטרה". תבינו, אני עד עכשיו בהלם !!!! האם הגיוני שלא מחליפים לי מוצר כי באמת בתום לב הוצאתי את הטיקט, כי סמכתי על המוכרת???? ועכשיו אני מגיעה הביתה, ומגלה שהוא גם הוציא לי מהשקית את חשבונית הקניה.

אהמ, זה די מקובל שדורשים שהבגד יהיה עם הטיקט

זו באמת הדרך היחידה של החנות לוודא שהבגד לא נלבש.
מעבר לזה, ההתנהגות של הבחור נשמעת לא מידתית לגמרי.

תיראי...

אני לא יודעת מה זו החנות הזאת, אבל להחליט שאין החזר כספי כשהחוק קובע בוודאות שיש, זה כבר מעצבן.

מכיוון שזו גם ככה חנות שכניראה מצפצפת על החוקים, לא הייתי מצפה מהם לשירות לקוחות סביר מלכתחילה... עצתי לך היא לחזור לחנות המקורית שרכשת בה, ולנסות לדבר עם המוכרת בכל זאת. במקביל, נסי לצלם את השלט ולשלוח אותו למועצה הישראלית לצרכנות. את יכולה גם להגיד לבעלי החנות עצמה שהם עוברים על החוק, ושאת תתלונני על זה.

אם שילמת באשראי, עדין תהיה לך הוכחה שקנית בחנות, כך שחשבונית הקניה פחות רלוונטית.

האתר של המועצה הישראלית לצרכנות:
http://www.consumers.org.il/

בהצלחה, ומניסיון, אני תמיד בודקת את השקית לפני שאני יוצאת.

קליספרה

New member
רגע - ונגיד שלבשת אותה פעם אחת

זה לגיטימי והגיוני שחזייה תקרע אחר שימוש אחד?
הרי רואים מתי היא נקנתה - אני הייתי תובעת בתביעות קטנות.

בתור מי שעבדה עם לקוחות רמאיים

והבהרה : אני לא טוענת שהכותבת כאן היא רמאית ולא נכנסת למקרה שלה ספציפית .

ראיתי במסגרת עבודה קודמת אלף ואחד מקרים של שקרים מפי נשים , גברים , נוער .. כדי לקבל זיכוי או החזר , מה לא היה שם ? ''מכרת לי מוצר פגום'' ''בטח שזה נקנה כאן , לא נתת לי קבלה'' ''לא הייתה עטיפה'' ועוד כהנה וכהנה שקרים מכוערים שניסו למרוח עלינו בשיטת ה''יצליח'' - כשרמת השירות והמוצר היו גבוהות ביותר , תמיד ארוז , תמיד עם קבלה ואוטומאטית לתוך השקית עם הסבר על תנאי החלפה וכו' .. העסק לא היה קשור לאופנה אמנם , אבל סיימ סיימ ברמת הבעייתיות .

לעניות דעתי לא חובת מוכר להחליף הלבשה תחתונה ללא טיקט , גם לא מבחינה חוקית , אם הורדת את הטיקט וגילית שהחזיה קרועה אחרי שהגעת הביתה - אולי חתול שלך קרע אותה , אולי הורדת את הטיקט בכוח ויצרת חור .. אין לדעת וגם בחוק כמדומני מפורט שהמוצר חייב להיות שלם ובאריזה מקורית כדי לקבל החזר כספי , נדמה לי שאין פה עילה חוקית כלשהי ...
זה מבאס אבל לכן תמיד כדאי לא למהר להוריד תגיות ולזרוק קבלות לפני מדידה רגועה ובחינה מדוקדקת של פריט בחנות ובבית , רק אז להוריד.

קליספרה

New member
השאלה הגדולה היא :

האם הזכות להחליף בגד היא רק כשהוא לא מוצא חן בעינינו אחרי השנייה(אטיקט), או גם כשהוא פגום.
ונגיד שעשיתי בה שימוש פעם אחת האם הגיוני ונכון הוא שיווצר קרע משימוש אחד - כי על פי ההגיון בגד שנקרע אחרי שימוש חד פעמי הוא לא פחות מזבל.

אין לי מושג מה לשון החוק בעניין הזה אבל עצוב מאוד אם אין מי שיגן על הלקוח במקרה של סחורה פגומה, כמובן כאשר הוא מגובה בקבלות כי אכן הבגד נקנה באותה החנות בזמן סביר.

את מדברת על

זיכוי או החזר כאילושזו איזו דרך פלאים מיוחדת להתעשר על חשבונך. כן... אני כל הזמן הולכת לחנויות קונה חזיות ב- 280 שקל ואז מחזירה אותן בכדי לקבל....אמ....זיכוי ב -280 שקל במקרה הטוב. וואו איך דפקתי את המערכת, משהו נכון? מיליונים עשיתי ככה.

זו לא דרך להתעשר

אבל הרבה פעמים זו דרך להשתמש במוצר ללא טיקט או אריזה , לפעמים לפגום אותו ואז לבקש זיכוי ולקבל אחד חדש , תאמיני לי שלצערי לא הזיתי את הדברים ממוחי הקודח , בישראל מכירים את כל הטריקים , הייתי מפרטת עוד על היצירתיות אבל חבל לתת רעיונות .

לא טענתי שהזית

אבל קשה לי להבין איפה הרווח העצום ללקוח ואיפה ההפסד העצום למוכר. כשאומרים לי שאני יכולה להחזיר מוצר גם אחרי 365 יום, כשאומרים לי שלא משנה הסיבה ולא איכפת למה אני מחזירה אותו, כשלא עושים לי חקירות שתי וערב ומתייחסים אליי מראש כאל שקרנית שצריכה להוכיח משהו- הרבה יותר קל לי לקבל את ההחלטה לקנות את המוצר הזה בכלל מלכתחילה. אם אני יודעת שאני קונה משהו אבל יעשו לי פרצופים במקרה ואני ארצה להחזיר מכל סיבה שהיא, אני אחשוב פעמיים אם לקנות או לא.

לא הבנתי, למה שמישהו יפגום בכוונה תחילה במוצר שהוא קנה במיטב כספו? כאילו מה האינטרס?

פשוט ישתמש בו

או בחלקו ויחזיר . אני לא עבדתי בתחום האופנה אבל ידיד טוב סיפר לי שעבד בזארה סיפר לי שגברת אחת החזירה שמלה שהזדכתה עליה איכשהו ללא טיקט ( פתקית הנייר ) ורק אחרי המשמרת גילו כתמי מייק אפ בפנים הצווארון , אז אי אפשר להוכיח , אבל אולי היא לבשה את השמלה לאירוע מסוים ולאחריו הזדכתה במלוא הסכום לרכישת בגד אחר שימושי יותר ?
זה בולט יותר בתחומים אחרים כמו קוסמטיקה , אמנות , ואפילו מזון ..
בתחום שאני עבדתי בו לקוחות מסוימים ( לא כולם כמובן ) בפירוש פתחו אריזות , השתמשו במוצרים וניסו להחזירם בכל מיני תואנות מוזרות , נשבעו בסבתא שלהם שלא עשו שימוש במוצר למרות שעין מקצועית יכלה לראות שכן נעשה שימוש..
לכל חנות מדיניות משלה לגבי מצבים כאלו - על הקבלה או בחנות רשום מה תנאי ההחזרה או ההחלפה וחלק מבעלי העסקים יסכימו להתגמש בעוד שחלק אכלו יותר מדי כאפות מלקוחות ולא יסכימו - לפעמים הספק לא ייקח אליו את הסחורה חזרה אם נפתחה או שומשה , ולרוב העובדים עצמם כפופים למדיניות העסק עצמו והבוס .
אם יש קבלה וטיקט לא יעשו לך בעיות , הבעיה מתחילה כשאין את אחד מהם או את שניהם ,
אני לא יודעת אם עבדת עם לקוחות , אבל כמות הסיפורים המגעילים שיש למי שמשרת את הלקוח הישראלי היא גדולה , אם מישהו מתייחס אלייך כאל שקרנית תשאלי אותו למה ותפני לך קצת זמן כדי לשמוע
.. אני יוצאת פה פרנואידית אבל זו לא הכוונה שלי - גם אני התחלתי ''ירוקה'' ותמימה ולא הבנתי למה ואיך , וסיימתי עם חשדנות שהרבה פעמים הייתה מוצדקת לצערי ..

אולי

בארה"ב המוכרים לא רוצים להרוויח? הלפטופ שלי כבר לא באחריות חצי שנה והתקלקל. אבל תיקנו אותו וללא תשלום גם. כי לא סביר שאחרי שנה וחצי של שימוש יהיו בו תקלות כאלה. אף אחד לא התווכח איתי ואף אחד לא העיז לטעון שהנזק נגרם באשמתי. פעם אחת הוא נשבר, באשמתי, תיקנו אותו בלי להניד עפעף ובלי וויכוחים וללא תשלום. מה אני אגיד לך, כנראה שבאמריקה שונאים כסף וגם לא יודעים לעשות ביזנס.

rachel1234

New member
מה הבעיה..קחי זכוי בחנות הראשונה הנחמדה וחזרי

עם הזכוי בהזדמנות אחרת לאחד הסניפים..

Mind Games

New member
רוב החנויות לא יחליפו מוצר עם הורדת את הטיקט.

היחס של המוכר ממש לא לעניין אבל הנוהל - שגרתי.

למעלה