מזון לפעולטות

RTשוק

New member
תודה על המתכון!../images/Emo24.gif

נדמה לי שאלו עוגיות שאפילו בן התשעה חודשים שלי יכול לאכול
 
דוגמא אישית

אני מאוד מאמינה בזה שאם אתם לא תאכלו בריא גם הוא לא ירצה. את רוב הבישולים שלי אני עושה בערב, אחרי שהילדים ישנים ויש לי שקט וזמן, פעם ב3 ימים מבשלת ושמה במקרר או מקפיאה אם זו כמות מאוד גדולה. תנסי למצוא מתכונים מהירים בסגנון של ארוחה שלמה בסיר אחד (עוף+תפוחי אדמה, מרקים וכו'...) פירות וירקות זה נהדר לנשנוש, אפשר לחתוך ולעשות פרצופים וצורות מעניינות ביחד איתו. יש עכשיו קלחי תירס שהבן שלי משוגע על זה. לא חייבים את המעדנים הממותקים, אפשר לקחת יוגורט רגיל ולרסק פרי לשים בפנים או כפית סוכר. קרטיבים אני מכינה לבד בתבניות בצורות לקוביות קרח עם מקל קטן של חמשושים (אפשר להקפיא מיץ ממותק או רסק פרי)
 

Rplus1

New member
זמן וחנוטבע...

מאז שסגרו את חנות הטבע הסמוכה לביתי אני קונה באינטרנט ב"ארץ אורגנית". המחירים סבירים (לפחות יחסית לחנויות טבע באזור מגורי) והשירות מעולה. חוסך לי המון זמן ואנרגיה ויש אספקה סדירה של פירות וירקות אורגניים טריים. ממליצה בחום
 

אמארונה

New member
מעבר לעיצות הנהדרות שנכתבו פה

אני רוצה להוסיף המלצה על הספר "לסלק את הקוץ" של ד"ר סדובסקי. זה בעצם מדריך מלא על כל תוספי המזון והשפעתם ויש בו מידע על כל צבעי המאכל, החומרים המשמרים, המייצבים, חומרי הטעם והריח וכו'. חשוב שנכיר את החומרים האלה שמופיעים כמו שפת סתרים על אריזות המזון התעשייתי, ועוד יותר חשוב להמנע מהם במידת האפשר.
 

masha4

New member
נהדר, הולכת לקרוא את המאמר

מה שנקרא דע את האוייב :)
 

monni

New member
עוד כמה רעיונות

קודם כל מצוין שאת מסתכלת על התוית של המוצרים שאת קונה. הבן שלך בגיל שאת עוד יכולה להרגיל אותו לצרוך דברים בריאים. אני לא נתתי אפעם מעדנים, רק יוגורט לבן, והבן שלי מת על זה. זה מה שהוא מבקש כל בוקר. עוד רעיון זה רסק תפוחי עץ (ללא סוכר). חטיפים קנויים - יש אופציות בריאות - פריכיות אורז אצלנו להיט, וכל מיני קרקרים טבעיים מדגנים. הילדים לא צריכים לאכול מאכלים מיוחדים שמיועדים ל"ילדים". לגבי ירקות - פשוט להחביא אותם בתוך האוכל. חביתה זה מקום מצוין לערבב בה כל מיני ירקות (חביתת ירק, לא?). רוטב עגבניות לפסטה - יש לי מתכון שמוסיפים לרוטב גזר, קישואים ותרד ומערבבים הכל במעבד מזון, ככה זה ממש לא מורגש. אני מקפיאה למנות קטנות ויש לי תמיד משהו לשעת חירום. לעשות גם פעם בשבועיים קציצות/כדורי בשר ולהקפיא במנות קטנות. גם בהם אני שמה ירקות. על הלחם אני לא מתה על כל כך הרבה גבינות, ומציעה תמיד אבוקדו וטחינה. אגב, אם יש לך שרפרף שהילד יכול לעמוד עליו ולהגיע לכיור בבטחה, תני לו לשחק קצת עם זרזיף מים בברז וכלי פלאסטיק, ככה הוא לידך כשאת מכינה לו אוכל, ואתם יכולים לדבר, לשיר ביחד וכו'. בקרוב תוכלי לתת לו גם להשתתף, למשל הבן שלי מת על הכנת דייסת שבולת שועל שהיינו מכינים בחורף, הוא היה מוסיף את כל החומרים לסיר.
 

masha4

New member
הי monni

אני עוברת על כל ההודעות ומבינה שבגדול אני בכיוון הנכון בקטע של מה עדיף לתת לו ומה לא כל כך. הוא גם מאוד אוהב גבינות רגילות ולא ממותקות. מוכן לאכול כמויות של קוטג' עם גבינה לבנה. נראה לי אני אפסיק לגמרי עם כל המעדנים המתוקים. דייסת שיבולת שועל היתה להיט כשהוא היה קטן יותר - עכשיו לא מוכן שאני אקרב את זה לפה שלו (שלא נדבר לאכול). ויש עוד הרבה דברים שהוא לא מוכן לאכול. ויוצא שהוא אוכל על יום אותו הדבר גבינה + פרי / עוגיה (אני מתכוונת בערב). ודבר נוסף - אוכל בגן: גיליתי שבגן נותנים לו גמדים - ביקשתי להוריד אותם מהתפריט שלו. הם לא אוכלים ביצים בגן. ובכלל אין לי מושג מה הם אוכלים כל יום (יש גנים שאת יכולה לראות את התפריט שלהם כל יום). אצלנו צריך לתחקר, ולא נעים לי להיות קרציה וכל יום כשאני בא לקחת אותו לשאול "אז מה הם אכלו היום?" ואז יוצא מצב שאין לי מושג מה הוא אוכל, האם הוא מקבל את כל הויטמינים? האם יש גיוון מספיק? מה עושים עם זה?
 

tookmy

New member
אפשר לבקש שיתלו בלוח מודעות

את התפריט לאותו יום, זו לא בקשה מוגזמת.
 

monni

New member
בדיוק!

אצלנו היתה גם בעיה כזו, אמנם הגננות התנדבו לומר תמיד מה אכלו צהרים, אבל לי זה לא הספיק, וגם הייתי שמחה לדעת מבעוד מועד מה יאכלו, כדי לתכנן את ארוחת הערב בהתאם. (למשל לא לתכנן לתת קציצה בערב אם כבר אכל עוף בצהריים). הלכתי וקניתי להם לוח מחיק שיש בו את כל ימות השבוע, ותלינו את זה בכניסה לגן. זה לוח רק של האוכל, והן כותבות מה יהיה גם לארוחת בוקר וגם לצהריים, וזה עובד מצויין!
 
masha4,

זכותך המלאה לדעת מה היא אכלה! מאד בסיסי שהם יתלו תפריט גלוי. תארי לעצמך (חס וחלילה
) שהילדה מפתחת אלרגיה למשהו שאכלה בגן. איך תדעי מה להגיד למוקד או לבי"ח? אני לא מוכנה לא לדעת מה אוכלים בגן! אפילו ביטלתי הרשמה לגן כשגיליתי שהתפריט כולל נקניקיות ובורקסים. אני לא משלמת כסף רב כל חודש בשביל שהבת שלי תאכל ג'אנק!
 

פלגיה

New member
מתחילים לאט לאט

הכי פשוט זה להתחיל בהוצאת מאכלים עם צבעי מאכל. כתוב על האריזה, וקל לבדוק. אגב - חלק מה -E הם לא בעייתיים (למשל כמון כצבע צהוב המחליף את הצהוב הנוראי והמסרטן) בכל פעם מחליטים על דבר אחד ואותו מחליפים, ורק כאשר מתרגלים - ממשיכים הלאה.
 
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifמנצלשת לשאלת מתוקים

גמדי (שנה וארבע) אוכל בריא ומגוון. הכל בישול ביתי (אם כי לא אורגני, מודה ומתוודה) נטול תוספים מלאכותיים כמעט כמעט כמעט מכל סוג שהוא. אני מתלבטת אם ועד כמה לחשוף אותו למתוקים: מחד אני חושבת שאין סיבה שהוא יאכל מתוק, בטח לא הרבה. ומאידך רוצה למנוע חסכים קיצוניים שיבואו לידי ביטוי בשלב מאוחר יותר. הוא אוכל הרבה פירות (פעם פעמיים ביום). לפעמים פרי מיובש. מדי פעם ביס מאיתנו מעוגות חצי-בריאות למיניהן (עוגת בננה, עוגת גזר ושות'). מה דעתכן על מתוק בגיל הזה? כמה מתוק אתן נותנות? מאיזה סוג? אני אופה הרבה (כל הדילמה היא כי עכשיו אפיתי בראוניז - לא שיא הבריאות עם השוקולד והקמח והסוכר הלבן..) - אשמח למתכונים לעוגיות בריאות שמתאימות לגילו (=בלי אגוזים ושות', בלי קמח מלא). (אגב, עוגיות החלבה שהופיעו כאן בשרשור, שאותן שאני מאד מאד מאד אוהבת להכין הן מאד מתוקות באופן שנדמה לי שלא כדאי להרגיל את החיך שלו לזה).
 

אמארונה

New member
היה כאן לא מזמן שירשור מאוד מעניין

בנושא המתוקים. ולגבי עוגיות החלבה, אז אני באופן כללי ובלי קשר לבני שעדיין לא אוכל מתוקים, תמיד מורידה באופן מאוד משמעותי את כמויות הסוכר שמצויינות במתכונים. הרבה יותר טעים לנו ככה.
 
שם בעיקר דובר על סוכריות ושוקולד

ואני פחות תוהה לגבי הממתקים "הארד-קור" (כי זה ממילא אין בבית) אלא לגבי הטעם המתוק עצמו (כולל בדברים בריאים, אפילו סילאן ודבש).
 
למעלה