מזון לכלבים

shirili

New member
חרם צרכנים נגד איימס/יוקנובה

חרם צרכנים נגד איימס/יוקנובה החל מתאריך 23/07/2003 צילומי סתר שנעשו במעבדות הניסויים של איימס/יוקנובה חושפים התעללות קשה בכלבים ובחתולים אנחנו קוראים לציבור בעלי הכלבים והחתולים להחרים את מוצרי חברת המזון איימס/יוקנובה ארגון זכויות בעלי-החיים הגדול בעולם, PETA (אנשים למען יחס אתי לבעלי-חיים), פרסם לאחרונה עדויות וצילומים שנעשו בסתר במעבדות איימס/יוקנובה. חוקרת מוסווית מטעם ארגוןPETA בארה"ב, שהתה תשעה חודשים במעבדה של חברת איימס/יוקנובה, שהיא חברת בת של הקונצרן הגדול פרוקטר אנד גמבל. החוקרת תיעדה התעללות קשה במאות חתולים וכלבים במעבדה: הכלבים והחתולים כלואים שנים ארוכות בבידוד בכלובי ברזל צרים; מעולם לא ניתן להם צעצוע, לא התאפשר להם לשחק או להתאמן כקבוצה, והם מעולם לא התערו בחברת בני-אדם; רוב הכלבים צולמו כשהם מסתובבים סביב זנבם בטירוף הנובע מכליאה ממושכת בבידוד; החוקרת צילמה כלבים שננטשו על רצפת הבטון הקרה לאחר שגושי שריר עצומים נעקרו מהירכיים שלהם, ועובדי המעבדה היכו אותם בחזה כל אימת שהפסיקו לנשום; מחקרים אכזריים כללו החדרת צינורות לגרונותיהם של הכלבים כדי לאלץ אותם לעכל חומרים מסויימים. ניסויים רבים בוצעו ע"י עובדי מעבדה ללא הכשרה מספקת וניסיון בביצוע פעולות חודרניות; כשהחוקרת דיווחה על כלב שסבל מצליעה, נאמר לה שיש במעבדה מכשיר לצילום רנטגן משנות ה- 60 אך ללא סרט, ושמנהל המעבדה מעדיף להמית ולא לטפל בחיות עם עצמות שבורות. זמן קצר לפני שהחוקרת עזבה, מנהל המעבדה אמר לאחד העובדים לחתוך את מיתרי הקול של כל הכלבים. החוקרת פנתה למשרד איימס כדי שימנעו את חיתוך מיתרי הקול של הכלבים, אך ללא הועיל, והחוקרת ראתה את המראה המבחיל של טכנאי המעבדה המכוסה בדם, אחרי יום שלם של ביצוע הניתוחים להסרת מיתרי הקול. חשוב לציין כי לפני שנתיים, במאי 2001, בעקבות חשיפה קודמת של זוועות שצולמו במעבדה של איימס/יוקנובה, הצהירו חברת איימס וחברת האם שלה פרוקטר אנד גמבל בכתב שהם ישפרו את יחסם לבעלי-החיים במעבדותיהם, ידאגו לחסל אפילו כאב מזערי או אי נחת ויספקו סביבות מועשרות לחתולים ולכלבים המעורבים במחקר. האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי

amichai58

New member
אנא ראי בתגובתי למעלה על מקור הבשר

שבו משתמשת פרו-פלן - לפי בדיקה של גוף אובייקטיבי רציני בחיות חולות ופצועות שעשו להם המתת חסד, והכל ביחד, החיה, המחלה והרעל שהרג אותם נמצא בתוך האוכל בתיאבון לכולם

סנטינו

New member
תראו...

לאחר שקראתי את המאמר המדובר החשיבה שלי קצת השתנתה, פתאום זה נראה לי ברור שכלב יכול להתקיים רק על שאריות מזון, יכול להתקיים, השאלה באיזו איכות חיים ולאורך כמה זמן. המסקנה שאני הגעתי אליה היא שהכלב שלי ימשיך לאכול מזון תעשייתי, אבל יקבל בתדירות גבוהה גם מזון "טבעי", כמובן לא מבושל. לא מצאתי אף דעה שיכולה לסתור את המסקנה הזו. ובכלל אני ממליץ לכולנו לקרוא שוב את המאמר הנ"ל לדעתי זהו מסמך חשוב מאוד שמוביל תפיסה שונה ולדעתי חיובית.

amichai58

New member
בעיניין ה'לא מבושל'

כתבת שתתני רק אוכל לא מבושל אני מניח שזה מתוך תפיסה שדווקא המבושל הוא איום ונורא. אני מציע לך לשאול אנשים עם נסיון בשטח, וגם לראות את הכלבים שלהם, לשאול לגילם ותמצאי שבטח להשוואה לכלבים שאוכלים אוכל מסחרי הם בריאים מאוד,וחיים שנים ארוכות וטובות. ומה זה אומר בשטח - שאם למשל נשאר במשפחה שניצל שהאח הקטן לא גמר - במקום לזרוק לפח - לתת לכלב. זה בריא, וזה גם לא מקור האוכל היחיד שלו. ואם בראש השנה עשיתם או הייתם במקום שבו היה הרבה יותר מחצי שניצל שעומד להיזרק לפח - בהחלט הכלב יאהב, וזה בריא לו. זה שכיום אנשים פוחדים אפילו לתת שניצל לכלב - נראה לי דבר מדהים במיוחד - כיצד הצליחו עד כדי כך להפחיד את הפתיים עם אמונות תפלות. נדמה לי שבמאמר הנ"ל יש גם קישורים בנושא בישול אוכל, כמו זה שכתבה הווטרינרית הישראלית באתר שלה. כמובן את יכולה לקרוא על תזונת בני אדם, ולראות שלבשר המבושל ערך תזונתי רב, והוא מקור אוכל מצויין - שוב בכל מקרה לפי דבריך לא תשתמשי בו כמקור יחיד, לכן בטח שלא תהיה בעיה.

lilithmm

New member
עמיחי....

לדעתי ההחלטה ללכת על מזון מסחרי נובעת מהעובדה שאנשים לפעמים מתבלים את האוכל שלהם, או מסיפים שום/בצל. ואני לא הייתי נותת לכלב שלי אוכל ששפכתי עליו חריף או רוטב סויה, או אורז מעורבב עם שעועית או אדשים. אצלי אין שאריות שיכולות להתאים לכלב, או לחתול.

amichai58

New member
קצת תיבול לא מזיק

אוכל אמור להיות "מתאים לכולם" - כמו זה למשל שעושים בצבא - שאמור להתאים לכל אחד, או לפחות לא מוגזם - אינו מזיק. קצת שום - זה מאוד בריא לכלב. שום חי גם מגרש פרעושים. אם את לא מכירה - אני יכול לשלוח לך מאמר בנושא. כנ"ל הרבה מאכלים פופולאריים כמו שניצל של עוף טוב, פה ושם נקניקיה וכו' זה לא מוגזם. רוב האנשים מפחדים יותר מדי בעקבות שטיפות מוח של חברות המזון, ששיחדו גם ווטרינרים. כך יוצא שלנשים שחשופים לידע הלא נכון הזה (כפריים פשוטים לא יאמינו לזה) נראה שטיפה שום או שעועית ולכלב נזק לכל החיים. ואין נזק גם ליום אחד מדבר כזה, תבדקי גם בסיפרות וגם מניסיון.

miromiro

New member
שלום עמיחי- קראתי את השירשור

הזה ואהבתי את רוב הדברים שכתבת,לא עם הכל אני מסכים אבל ,ניחא. מה שלא מסתדר לי זה הקישור בכרטיס שלך לאת הבית "פינת-חי" חלק גדול מהדברים שאתה שולל ומטיף להם נעשה בפינות החי האלו שאת חלקן אני אפילו מכיר. יש כאלו שיש בהן חיות בר,בחלקן החיות ממש סובלות כדי לשעשע את בני הקיבוץ הנחמדים. שלא נדבר על "חיות-חברה" שאף להם פינה באתר , שהכנסים שלהם (לפחות חלקם) ממומנים ,איחך לא, ע"י פרוקטר אנד גמבל, מפיצי יוקנובה בארץ. אז מה? יד אחת נקיה ואחת בשרץ? ביי מאיר

amichai58

New member
אינני נציג של שום פינת חי

ומעולם לא הגנתי על עמדה שאינני מסכים איתה. להיפך אני רואה את חשיבות האתר בכך שהוא מסביר, מדגים ומלמד מדוע גישות רבות דווקא אצל אוהבי חיות הן שליליות, לא חינוכיות, פוגעות באדם, בחיה, בטבע, באקולוגיה. אם אתה חושב שידי טובלת בשרץ, תפרט במה. אם, למשל, אני מפנה לאתר שכותב ומראה גם בתמונות התעללות שיש בחיות בפינת ליטופים, אין קשר לכך שבפינת חי שאינה קשורה אלי יש דברים כאלה, הרי אני מציג את הדעה נגד. אגב, בעיניין "חיות וחברה", לא ידעתי את הדברים שכתבת, אשמח להתדכן ולקבל אסמכתאות. ואז זה יהיה גם חומר למחשבה אם גוף שעושה מעשים שליליים, עושה גם חיוביים, האם לא יהיה זה נכון לתת ביטוי למעשיו החיוביים. קח דוגמה על להקת החיפושיות שעישנו שמים - ובכך הם דוגמה שלילית, אך יש להם גם שירים יפים. ולדעתי שירים כאלה נעים/חשוב/יפה להכיר/להקשיב. צריך לראות את התמונה בכללותה. שנה טובה לך ולמשפחתך

miromiro

New member
רגע ,רגע, לא זאת כוונת המשורר-

אני רואה שהגבת לפני קריאת ההודעה השניה שלי-השאלה שלי לגבי "הטבילה בשרץ" התיחסה לפינות החי עצמן. השאלה דיי רטורית, וההשואה לחיפושיות לא נכונה אנלוגית. אם החיפושיות בשירהם היו מטיפים לעישון סמים כי אז אין מקום לתת לבני-נוער לשמוע אותם. מה הם עשו מחוץ לכתיבת המוזיקה אכן משפיע אבל בדרך עקיפה. לא כך הדבר הוא. גידול חיות בר בפינות חי, החתמות,גידול אישי, ליטופים ללא מנוחה (לזה התייחסת) ועוד....פוגעים באופן ישיר!!! בחיות עצמן ויותר מכך אין פה שום מסר חינוכי , שלא לדבר על טיפולי, פה כבר יכול להעשות נזק. שנה-טובה גם לך.

amichai58

New member
נכון, ולא כתבתי בזכות אותם דברים

אני מציע שתעיין באתר יותר לעומק, ואז נדבר. קצת סבלנות. ואתה גם מוזמן לתרום לו במאמרים.

miromiro

New member
ועוד משהוא- לאחר כתיבת ההודעה

הקודמת , קראתי את מאמר הפתיחה שלך האתר. ראיתי שגם אתה מביע הסתייגות ומודע לבעיתיות של המקומות האלו. אולם מיד אחר-כך אתה מונה את הייתרונות שלהם. אז מה בשורה התחתונה? "ירצו יאכלו , לא ירצו לא יאכלו?"

amichai58

New member
כל דבר אפשר לעשות בצורה לא נכונה

ובצורה כן נכונה אני משתדל להראות איך לעשות בצורה נכונה. ולמי הכי צריך להגיד את זה - לאלה מפינת החי כמו שעכשיו בנושא המזון לכלבים - למי הכי חשוב להגיד את זה ? - למגדלי הכלבים. עוד מעט תאשימי אותי גם בזוועות של המזון לכלבים. על כן אולי עדיף שנתרכז בתוכן, בלי לחפש אדם זה או אחר. יש לך סייגים על מה שכתוב - תגידי.

miromiro

New member
בחרת לפנות אליי בלשון נקבה-

זה מותר אבל לא נכון. אשמח אם תפנה אותי לקישורים באתר (שמלא באינפורמציה) בהם יש הסברים ו\או הארות לגבי אייך עושים זאת נכון. ובבקשה ממך אל תפנה אותי למאמר של רוני ראדו.(שגם אותו אני מכיר)נקודת הפתיחה שלו מעוותת. הוא מנסה להכהות את הפגיעה לא לבטל אותה. אני יודע שגישתו השתנתה קצת בשנים האחרונות, בעצמי שמעתי אותו מתנגד להחתמות דבר שהוא פעם לימד עשרות אנשים כיצד לעשות. אבל עוד ארוכה היא הדרך. לגבי חיות-חברה. תשאל את שני לגבי המימון ואת טרקל בעצמו שעורך כנסים על "אטיקה בגידול חיות) שנעשים בצילו(ממש הפיזי) של מגדל החיות (או מגדל המוות) באוניברסיטת ת"א מקום שלו יש חלק בהקמתו והוא אף עובד בו.

amichai58

New member
בחר את הנושא המעניין אותך באתר

ותתחיל לקרוא יש מנושא האכלה בשאריות, ומזון כלבים, וכלה במניעת גנבות, ובעיות הקומבינות. ועוד. עבור על הנושאים, כי באמת יש הרבה חומר. בעניין המאמר של רוני רדו - לדעתי מאמר טוב, ומשלים חומר שהרבה מגדלים לא יודעים. אם אתה יודע יותר טוב ממנו, או בעל גישה רצינית שונה ממנו, אתה מוזמן לכתוב.

miromiro

New member
קראת גם קראתי-על העצות לסחור

בבעלי-חים כאופציה להתפרנס מפינת החי. אתה יודע מה, אשתדל לכתוכ לך מכתב(בלי נדר) שנושאו "אפשר גם אחרת". אין לי עניין להתחרות עם כמות הידע של רוני ראדו ןגם לא להתחרות באף קצב בידע שלו בביתור בהמות (אם הבנת את הכוונה) רוני יודע הרבה יותר ממני מה החיות צריכות , העניין הוא שהוא לא עושה עם זה כלום או יותר נכון מתעלם מזה. לכן כתבתי שהגישה שלו מעוותת מהיסוד . אם כי הידע שלו רב. להתראות

amichai58

New member
אשמח אם תכתוב

ציין באיזה מאמר בדיוק מדובר (לא הבנתי ממה שכתבת) אין לי מושג מה בין רוני לבין ביתור בהמות. ואני כן יודע שרוני פעיל בענין היום. אולי בעברו היו בעיות - ואצל מי אין ??? היום הוא עושה גם דברים בהתנדבות. אני יודע למשל שבתיקון האחרון לחוק צער בעלי חיים, הוא היה בוועדה שפעלה בתחום - ובהתנדבות. בין היתר מדברים שם על גודל כלוב מינימלי, ובוועדה החליטו להוציא נחשים מכללי המינימום. הוא התנגד, ואף אמר שיפטר מהוועדה אם זה יקרה. סתם דוגמה קטנה שאני יודע. יש עוד. הוא גם מרצה בתחום רווחת בעלי חיים. לכן אני חושב שעדיף לא לפשפש יותר מדי בעבר של אנשים אחרים, ולראות את מה שהם עושים בשנה-שנתיים האחרונות וכמובן אם יש לך מה לתרום - אז תתרום. שנה טובה, ואני מחכה למאמר ממך.

miromiro

New member
עד אז-

במקרה ולא ראית, אני מאד ממליץ לראות את סרט התעודה "ארובות ירוקות" ששודר מספר פעמים בערוץ שמונה. שם מראים איך אפשר לעשות את זה נכון.

למעלה