מזה Wicca 101 ?

Justin Angel

New member
יופי...

נעל... Wicca = הדת וויקא 101 = במדינות מתורבתות דוברות אנגלית נהוג לשים מספרים אחרי שם הקורס לסמן את הרמה שלו. 101 מסמן שזה הקורס הבסיסי.

The Wraith

New member
תפסיקו לריב

*תופס את שניכם באוזניים* קודם כל, הדת וויקה היא דת מגית-פאגאנית של אנשים שעוסקים במאגיה לטובת הכלל מבלי לפגוע. בדת זו יש שני אלים, האל והאלה. דבר שני-ג´סטין צדק בקשר ל101. דבר שלישי- אפשר לדבר גם בלי לרדת אחד על השני. היא לא ידעה ג´סטין זו לא סיבה לקרוא לה "נעל", אתה לא ידעת מה זה שטניזם ומה זה שינטו ולא קראתי לך "נעל".

Justin Angel

New member
באמת?

באמת? מוזר... חשבתי שהעובדה שנתתי על שטניזם הרצאה קלה לפני שלוש שנים מוכיח יחסית טוב שאני יודע מה זה... בבקשה אל תגיד שלא ידעתי משהו שאני כבר יודע מספר טוב יחסית של שנים. לא קראתי לit נעל מדברת בגלל שהיא שאלה מה זה wicca ,אלא בגלל שהיא שאלה מה זה 101 ,אלא בגלל שאני מתפלא איך מישהו לא יודע דבר כזה. לא רציתי לציין את זה ,אבל רק בגלל שעשית טעות גסה קודם לכן ,אין כזה דבר דת מאגית. כל דת פאגאנית מכילה בתוכה את אספקט הטקס לכבוד הישויות של אותה דת.

The Wraith

New member
כמה שאלות ותשובות

קודם כל, אל תתפלא על דברים כאלה, מאיפה אנשים משיגים ידע? שואלים, היא שאלה=תן לה ידע. דבר שני, על איזה סוג של שטניזם הרצאת? דבר שלישי- למה "דת" ו"פאגאנית" באותו משפט? פאגאניזם זו דרך חיים זו לא דת, וויקה היא דת מגית, כלומר דת המתבססת על מאגיה, אנשים מחשיבים את הוויקה כפאגאניזם לפעמים כשנוח להם וכשלא אז כדת, וויקאני צריך לדעת שוויקה היא לא ממש דת (אם כי מוגדרת כדת לעיתים כמו שהסברתי) אלא דרך.

וויקה היא דת פאגאנית

אני חושבת שבכל ספר שמכבד את עצמו על וויקה, מתחילים בהסבר על כך שהוויקה אינה כת, אלא דת. דת היא גם דרך חיים, אז זה לא סותר. ובקשר לוויקה כדת מאגית, יש הרבה מאוד וויקאנים שלא עוסקים במאגיה. מאגיה זה פרק אחד מתוך הרבה פרקים בוויקה, ובהחלט לא החלק הכי מודגש.

למעלה