מזה יומיים

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מקבלת הודעות , קוראת ברשתות,
יש סיכוי לשרפות בשל מזג האוויר, לא לעשות על האש,
לא היה אפשרות למנוע את האש ע"י הרטבת האדמה והעצים? או כל דרך נכונה יותר?

Harrington

Well-known member
מנהל
מקבלת הודעות , קוראת ברשתות,
יש סיכוי לשרפות בשל מזג האוויר, לא לעשות על האש,
לא היה אפשרות למנוע את האש ע"י הרטבת האדמה והעצים? או כל דרך נכונה יותר?
הייתה אפשרות על-ידי כליאת כל ערביי ישראל והשטחים בתוך ביתם או כפרם. אבל משום מה ישראל לא מימשה את האפשרות הזאת.

ai27

Well-known member
הייתה אפשרות על-ידי כליאת כל ערביי ישראל והשטחים בתוך ביתם או כפרם. אבל משום מה ישראל לא מימשה את האפשרות הזאת.
בימנו משטרת ישראל חמושה פחות מערביי ישראל
מי יאכוף את העוצר?

משתפרת1

Well-known member
אחד נתפס, לדעתי היו עשרות שהציתו. הבאתי את הקישור לכתבה על הקריאה ברשתות הערביות להצית.
פרט לשריפה המפורסמת בפרוזדור ירושלים היו עשרות שריפות שלא שמעתם עליהן. השדות ליד הכפר "שלי" (זה שבו נולדתי) בערו. מדובר בשדות לחציר, חלק עדיין לא נקצר וחלק נקצר. חציר בוער זה כמו דלק מוצק. מאחר ומדובר בכפר קריאה בווטסאפ של הישוב הוציאה תוך דקות 10 שופלים שפילסו וניקו את הואדי בין השדות לבתים. כך תחמו את השריפה שלא תתפשט למגורים. עדיין העשן גרם לפינוי הבתים לכמה שעות. סביר שהשדה לא נדלק מעצמו.
שריפה אחרת נגרמה כנראה מטמטום. בחלקה הצבאית בבית הקברות נערך טכס. מגיעים מאות אנשים ומכוניות. מבנה סמוך נשרף, מן הסתם בגלל איזה בדל סיגריה שמישהו השליך לצד הדרך. זה היה קל יותר לכיבוי.
אני שומעת שגם בבקעת הירדן פרצה שריפה. שוב חשד להצתה.
ובתקציב המדינה הבא קוצץ תקציב שירותי הכבאות ב- 217 מיליון ש"ח.

Harrington

Well-known member
מנהל
אחד נתפס, לדעתי היו עשרות שהציתו. הבאתי את הקישור לכתבה על הקריאה ברשתות הערביות להצית.
פרט לשריפה המפורסמת בפרוזדור ירושלים היו עשרות שריפות שלא שמעתם עליהן. השדות ליד הכפר "שלי" (זה שבו נולדתי) בערו. מדובר בשדות לחציר, חלק עדיין לא נקצר וחלק נקצר. חציר בוער זה כמו דלק מוצק. מאחר ומדובר בכפר קריאה בווטסאפ של הישוב הוציאה תוך דקות 10 שופלים שפילסו וניקו את הואדי בין השדות לבתים. כך תחמו את השריפה שלא תתפשט למגורים. עדיין העשן גרם לפינוי הבתים לכמה שעות. סביר שהשדה לא נדלק מעצמו.
שריפה אחרת נגרמה כנראה מטמטום. בחלקה הצבאית בבית הקברות נערך טכס. מגיעים מאות אנשים ומכוניות. מבנה סמוך נשרף, מן הסתם בגלל איזה בדל סיגריה שמישהו השליך לצד הדרך. זה היה קל יותר לכיבוי.
אני שומעת שגם בבקעת הירדן פרצה שריפה. שוב חשד להצתה.
ובתקציב המדינה הבא קוצץ תקציב שירותי הכבאות ב- 217 מיליון ש"ח.

הכיבוי זה המערך הכי לא מתוקצב בחסר מקרב שירותי החירום במדינה. תמיד היה כך משום מה. אמנם חלו שיפורים אחרי אירועי הכרמל, אבל עדיין זה המצב לענ"ד. אגב לא בטוח שזה לא במכוון. כלומר מתוך קביעת סדר עדיפויות. בסופו של דבר לא פשוט להחליט להוציא הרבה מאוד כסף על משהו שכלל לא בטוח שיהיה בשימוש ואם יהיה, זה יהיה במקרים בודדים.

boriska1

Well-known member
קראתי, תפסו אחד ליד ירושלים "על חם". יקבל 3 שנים על תנאי, במקרה הטוב. רוב הסיכויים לא יהיו הוכחות מספיקות.

למעלה