מזגן נייד.

demoloc

New member
מזגן נייד.

הוצאתי ממחשב ישן את היחידת עיבוד ראשית CPU , היא במעטפת פלסטיק מלבנית , אליה מחוברת מתכת מובילת טמפרטורה ואל המתכת מאוור ,מהמאוורר יש חוט שאמור לחבר אותו לספק כוח. אם אני מחבר את החוט לסוללה , מחליף אץ הCPU בבקבוקון הזה שקונים , שמקפיאים אותו ושמים בציידניות אז הוא מפזר קור. אז יצא לי מזגן נייד לו? הרי הקור מועבר מהבקבוקון למתכת שמפזר את זה למאוור שיגרום מאוורר שמוציא קור . זה ייפעל?

שמע

תנסה לנתק את המחשב ולהפעיל את המאורר תגיד לי מה קורה :) הספק כוח עובד מעולה - כל עוד הוא מחובר לחשמל

demoloc

New member
לא , בלי הספק

מחבר את המנוע של המאוורר לסוללה (יש לי כמה מחשבים ישנים לפרק חלקים מהם)

לא נראה לי שהתוצאה תהיה

משהו "נייד" עם כל החומרים האלה וגם אתה בטוח שלבטריה יש קיבולת מספיקה? כי הדברה יחידי במחשב שעובד על בטרייה זה השעון

ailag

New member
אם מאוורר של CPU חזק מספיק

אז הוא יקרר את הבקבוקון.. באותה מידה הוא יכול היה לקרר כל דבר אחר. הוא פשוט יגרום לקרח (אם אנחנו מדברים על הדבר הזה שיש בו קרח) להנמס לאט יותר. זה מה שרצית ליצור? הבקבוקון עקרונית מקרר אזורים קטנים. אם תשים אחד בחדר לא תרגיש בהבדל. ולא הבנתי למה דוקא מאוורר ממחשב ולא כל מאוורר אחר..

ממש לא נכון.

המאורר יאיץ את חילוף החום בין האויר שבסביבה לבין הקרח. מפני שהאויר שבסביבה חם יות מהקרח, הקרח ימס מהר יותר. (כמובן שהאויר יתקרר בהתאמה). המאורר מצליח לקרר את הCPU של המחשב מפני שטמפרטורת האויר בסביבה נמוכה מזו של ליבת המעבד. אני מסכים שהחום הכמוס של בקבוק קרח יחיד זניחה לעומת כמות האנרגיה שיש לספוג כדי לצנן חדר ממוצע, ולכן הקרור יהיה לא משמעותי.

טל ר

New member
אבקש להוסיף שתי נקודות

- גם המאוורר "מייצר" חום (או ליתר דיוק הופך חלק מהאנרגיה החשמלית שהוא צורך לאנרגית חום). - ראוי להקפיד על המינוחים: נמס - מלשון תמיסה. המסה של חומר בתוך חומר אחר, כגון סוכר במים. מותך - משנה את מצב הצבירה ממוצק לנוזל. הקרח במקרה זה אינו נמס אלא מותך. טל.

אורן51234

New member
ובכן

סוללת 9V תספיק לך, השאלה היא לכמה זמן. אתה תצטרך גם להפוך את הסוללות בקוטביות הפוכה לסימון של החוטים, כי המאוורר במחשב דוחף אוויר דרך גוף הקירור ולא ממנו. אם אתה מתכנן משהו לימי הקיץ החמים, שים את הבקבוק הקפוא בכיס בחלוצה. זה יהיה יותר יעיל.

למעלה