מזגן מיני מרכזי

• פותח הנושא is99
  • פורסם בתאריך

is99

New member
מזגן מיני מרכזי

אני הולך להתקין מזגן, אני צריך 3.5 עד 4 כ"ס תלת פאזי. יש לי דירה של ארבעה חדרים כשבפועל אני לא צריך לחמם/לקרר את כולם אלא רק חלק מהם. אני יודע שעדיף לא מיני מרכזי אבל במקרה ואין לי בררה האם יש מזגנים שיאפשרו לא באמת לשלוט במזגן בכל אחד מהחדרים או שזה לא שווה את הכסף ועדיף לרכוש מזגן רגיל וזה ? כמו כן מה המזגן המומלץ היום ?

is99

New member
כמו שהסברתי בשאלה לצערי אין לי ...

כמו שהסברתי בשאלה לצערי אין לי אפשרות להתקין מזגנים נקודתיים. ולכן שאלתי מה אפשר לעשות אם מתקינים מיני מרכזי ומה הדגם/חברה הממולץ

שי ז.

New member
אם אין ברירה אז תתקין דמפרים

חשמליים. זה מאפשר לך לא למזג חדרים שאינך רוצה למזג וזה גם מונע מצב שבחדר אחד קר מידי ובשני אנשים מתבשלים.

R o n D

New member
לא כל כך הבנתי את השאלה

בכל אופן יש מזגן של אלקטרה שמאפשר בקרה על כל חדר בנפרד. הוא יקר בצורה שערורייתית וגם עלויות התפעול של מזגן מרכזי יקרות בנוסף לכל השרוולים, הנמכות תקרה, תריסים, רעש ושאר הצרות שבאות עם מזגן מרכזי. מהניסיון, עוד לא נתקלתי במקרה שיועץ מיזוג מקצועי לא יכול להתאים לדירת 4 חד' מזגנים נקודתיים. לגבי המלצות, אלקו, אלקטרה ותדיראן סבירים ויחסית אמינים. מיצובישי נחשבים טובים מאד וחסכוניים בחשמל אבל אין בטחון לשרות ואספקת חלפים ארוכי טווח אם כי זה לא ממש קריטי כי החלקים דומים מאד ותמיד אפשר למצוא פתרון לתיקון. גם השרות של תדיראן ואלקטרה הם איך לומר בעדינות, "הלוואי שלא תצטרך". בהצלחה.

שי ז.

New member
לפעמים הבעיה היא לא הדירה אלא חוקי

העזר העירוניים שלא מאפשרים להקיף את הבנין במדחסים. זו היתה גם הבעיה אצלי.

למעלה