מזגן - מה להתקין?

gita3

New member
מזגן - מה להתקין?

אנחנו מחפשים להתקין בביתנו מזגן עילי של 2.5 כ"ס? ביררנו וביררנו ונשארנו מבולבלים. הציעו לנו הרבה מזגנים: טורנדו, בלקור, סאגה, L.G. ועוד. יש מתקינים שאמרו לנו לא להתקרב למזגנים הללו, אלא רק לאלקטרה ולאלקו, רק שהם יקרים משמעותית ואין לנו את התקציב. מה אתם מציעים. האם המזגנים שהציעו לנו באמת לא שווים הרבה ויש להשקיע עוד על מנת לרכוש מזגן אחר?

מאגר

New member
ראשית מי קבע את גודל המזגן?

2.5 כ"ס זו למידה למזגן מזגן מודדים ב-BTU/H ולא בכ"ס בכדי לדעת מה גודל המזגן הרצוי יש לחשב את גודל הריצפה של החלל מבוקש ולהכפיל אותו ב650BTU/H וזה גודל המזגן שיש לרכוש. כיום בטכנולוגיה החדשה ניצולת המנועים עלתה למצב שמזגן שסיפק בעבר 12000BTU/H מסוגל היום לספק בין 18000BTU/H לבין 20000BTU/H ואף יותר תלוי ביצרן. לגבי מה לקנות נשאלת השאלה הראשונה איזה גודל למעשה כל המזגנים כיום כמעט זהים וכל מתקין מציע את המזגן שממנו הוא מרוויח הכי הרבה. סוד העינין הוא השרות אחרי ההתקנה מי נותן ולמי באים עם הבעיות.

gita3

New member
את הגודל קבעו מספר מתקינים

איזה חברה מאילו שהצגתי עדיפה? מי נותני השירותים הטובים בחיפה?

ER1000

New member
650BTU לא מטר אינו מספיק!! תלוי מה

גובה התיקרה, כיווני האויר, האם זו קומה אחרונה, הנפח לקירור וכו'. רצוי לחשב לפי 800BTU לפחות אם לא מקצועיים בנושא.

0 אור 0

New member
באתר של תדיראן

יש יישום קטן לחישוב המזגן הדרוש - מעניין לראות איזה הבדל עצום יש בהמלצה כשממלאים את השאלון המפורט לעומת השאלון הכללי (אצלי יצא מזגן בחצי גודל) ואני בהחלט מצטרפת למה שנאמר מעלי - ולכל המרכיבים שהזכיר כאן גם את הנטיה האישית. יש אנשים שצריכים לגור בתוך מקרר, ויש אנשים שאוהבים שחם להם - גם באותו חדר, שניהם צריכים מזגן שונה.

gita3

New member
האם יש למישהו המלצה איזה מזגן עדיף?

תודה על כל התשובות, אבל איזו חברה מייצרת מזגנים טובים יותר ואמינים יותר? על איזו חברה ניתן לסמוך?

artemma

New member
אמלצה שלי - אלקו (היום אלקטרה)

יש לנו בבית כבר 7 שנים מזגן אלקו היי-טק. מזגן מצויין, רק פעם אחת הייתה תקלה בטרמוסטט (ייתכן ואנחנו גרמנו לזה). השירות שלהם (של אלקרטרה) היה מצויין,מקצועי ומהיר.אנחנו גם רוכשים כל שנה ביטוח שלהם (בסביבות 400 ש"ח לשנה) וזה מאפשר לנו לקרוא לאיש שרות כמה פעמים שרוצים במהלך השנה ובמקרה הצורך החלקים ועבודה חינם. אנו מקפידים לקרוא להם פעמיים בשנה (בתחילת חורף ובתחילת קיץ) לעשות בדיקה וניקיון פנימי וכל פעם שרות טוב. בבית החדש (שאולי נקבל בעוד כחודשיים) אנו שוב נתקים מזגנים של אלקו. כל זה מנסיון האישי. ערב טוב, ארטור

רשר

Well-known member
מנהל
אלקו/אלקטרה שרות על הפנים

בשיא העונה יבואו אחרי שבוע במקרה הזריז, בדרך כלל ללא החלק החסר (גם אחרי שמודיעים להם מה החלק מראש), התקלה תחזור על עצמה (טכנאי סוג ג') עוד 3-4 פעמים ללא תשובה אמיתית, עד היום עובד רק בזכות תיקון עצמי. הרכיבים בפנים ממילא תוצרת סין או ברזיל לכן חפשו באזור מגוריכם טכנאי קירור אמין (המלצה של לפחות 2 שכנים,,,) שירכיב לכם את המזגן (ולא חשוב מאיזה יצרן)וגם יתן לו שירות בעתיד במחיר מצחיק לעומת השרות של החברות הגדולות. לדוגמא: מקרר - שרות של אמפא: 1200 ש"ח החלפת מדחס תוצרת ברזיל (אורגינלי) יבאו בעוד שבוע, טלפון לטכנאי מקומי (רמלה) תוך שעה התחיל לעבוד סיים לאחר הקפה כעבור שעתיים החליף מדחס "דנפוס" (רולס-רויס) במחיר 800 ש"ח.

artemma

New member
טכנאי שכונתי אמין - זה תמיד טוב?

מה תעשה אם הוא יעשה לך עבודה חאפרית (אפילו אם הוא עם המלצות משכנים...) עם חלקים "יד-שניה" ואחרי יומיים-שלושה תתקשר אליו שוב ואז הוא יספר לך סיפור שזה תקלה אחרת וצריך שוב לשלם? או דוגמה אחרת: הלך לך מזגן/מקרר ותכנאי פרטי שלך בחופש באילת? מה תעשה? ייתכן ונתקלת במקרה בנותן שרות גרוע ואתה איש מוכשר שיכול לתקן הכל לבד. אבל לא כולם יכולים לעשות הכל לבד, ואז יש פתגם: "קמצן משלם פעמיים". אני גם בעד שיהיה בסביבה תכנאי חשמל/קרור ואינסטלתור אמינים (ורצוי להיות איתם ביחסי ידידות טובים) למקרה חרום. אבל,לדעתי, שרות וטיפול קבועים צריך לקבל מחברה גדולה ולא משנה כרגע אם זה אלקטרה או אמפה או תדיראן. מה שנכון זה שלא משנה מי מרכיב מזגן. אצלנו הרכבה גם עשה מישהו שאנו מכירים , אבל השרות הוא מאלקטרה ואנו מרוצים כבר 7 שנים... בברכה, ארטור

יקי30

New member
מה שנכון זה שלא משנה מי מרכיב מזגן

ועל זה נאמר סייג לחוכמה שתיקה ואתה לא יודע איזו שטות אמרת...

artemma

New member
הכוונה הייתה שלא משנה אם זה מתקין

מחברה גדולה או מתקין מתאם חנות/ספק או מישהו שמתעסק בהתקנת מזגנים. אתה צודק, בלי הבהרה זה נשמע שטות

רשר

Well-known member
מנהל
כשהטכנאי השכונתי באילת

אני יכול להמתין שבוע לטכנאי של אמפא או להמתין שיחזור השכונתי או להזמין טכנאי מהשכונה הסמוכה. בחברות הגדולות עובדים הרבה טכנאים טובים רק שכל פעם מגיע אליך טכנאי אחר שמתחיל ללמוד את הסיפור מחדש על חשבונך, לדוגמא: נשלח אלי טכנאי להרכיב תנור גומחה שעלי אסרו לפתוח את הקרטון אחרת לא תהיה אחריות - המתנתי 4 ימים הגיע בחור מסתכל על הארון ואומר "הארון קטן מדי זה לא יכנס", לאחר שכנוע הוא הסכים לנסות והתחיל להרכיב את התנור (שתי פלטות פירוליטיות) אותן הוא חיבר מבחוץ ואכן התנור לא נכנס לארון, דרשתי ממנו להתקשר לחברה וקבל הסבר, הטכנאי הבכיר איתו הוא דיבר אמר לו להכניס את התנור לקרטון ולהחזיר אותו לחברה - כאן פקעה סבלנותי הושבתי את הבחור בסלון על כוס קפה וערכתי לו קורס מזורז לפי הוראות היצרן, לסיכום הוא יצא ממני מומחה יותר טוב מהבוס שלו. כן נכון לפי התמונה תראה את שם החברה "אלקטרה"

lina65

New member
שלום רב חברת סתיו מיזוג וקירור

שלום לכם אני ממליצה על חברת סתיו מיזוג אוויר

P u r p l e

New member
מזגן

מזגן מפוצל אני ממליצה לך על אלקו ואלקטרה השרות של אלקטרה הוא מצויין. וגם המזגנים שלהם מצויינים מזגן מיני-מרכזי אפשר גם של יצרנים יותר זולים, כמו פמילי ליין למשל. אני מכירה מתקין ונותן שרות מעולה מחיפה.

למעלה