מותר לצעוק כאן ?

klavtulit

New member
מותר לצעוק כאן ?

ביום חמישי נודע לי שהתקבלתי (כולל מנחה מצויינת) להיות מועמדת ללימודי מחקר (בתחום של שפה, אונ' ת"א). נכון, עדיין לא ממש מתחילה את עבודת הדוקטורט, אך בדרך.. אחרי שנורא התלהבתי, נכנסתי ללחץ מפני שיצאה לי מערכת שעות נורא כבדה (עושה תעודת הוראה במקביל, אל תשאלו למה), וזה במקביל לטיפול בילד הקטן שלי. בקיצור, לילות לבנים. נעים מאד, כלבתולית, ע"ש הכלבה והחתול, נראה לי שאבקר כאן לעיתים קרובות. אגב, יש כאן מישהו במעמד הזה של מועמדות ללימודי מחקר ? המנחה כבר הפנתה אותי לספרים של האוניברסיטה הפתוחה - היכן רוכשים אותם ? בדיונון ? תודה והמשך שבת נעימה !

yairma1

New member
בשעה טובה ובהצלחה ../images/Emo13.gif

לגבי הרכישה של הספרים: ראשית, ראי אם הם כבר עלו לפא"ר. אולי תוכלי לעיין בהם על בסיס יומי בלי לרכוש. אם לא , שווה לעיין בספריה. הם בטוח נמצאים שם וניתן לעיין בהם. אם את כבר סטודנטית תוכלי להשאיל אותם. יהיה לך מספיק סיבות להוציא כסף. שווה לנהל את הרכישות לאט לאט. בדרך כלל - אם זה לא ספר מונומנטלי, הוא יהיה שולי בהמשך הדרך. לא בטוח שצריך אותו תחת היד כל יום ולכן גם לא צריך בהכרח לרכוש אותו. אם כלו כל הקיצין - אזי ניתן לרכוש את רוב הספרים בדיונון או בהוצאה של האוניברסיטה הפתוחה. ושוב - בהצלחה. יאיר

klavtulit

New member
יאיר וספסי תודה. בקשר לספר

יאיר, אתה צודק, באמת אין צורך לרכוש, אשאיל. זה העמוד שהמנחה שלחה אלי: http://www.openu.ac.il/courses/10668.htm אני אמורה למצא כל יחידה בנפרד בספריה או שיש מקום בו מאוגדות כל היחדיות הרלוונטיוצ לקורס מסויים. תודה על קבלת הפנים.

yairma1

New member
לגבי הספרים:

הספרים מסודרים לפי שם המחבר ושם הכותר. כך שהם נמצאים יחד (כל היחידות באותו מקום). באשר לספר הספציפי הזה - יש העתקים גם בספריה המרכזית וגם בספרית מדעי החברה. יאיר

מממאיה35

New member
בשעה טובה ../images/Emo142.gif

וברוכה הנמצאת
שיהיה בהצלחה! בקשר לספרים - ממליצה כמו המלצתו של יאיר, לקחת מהספריה ואולי שווה גם לבדוק האם למנחה שלך או למישהו במחלקה המיועדת שלך יש אותם? ייתכן והם "התנך" שלכם אז יש אותם בכל קבוצת מחקר שניה (לנו יש לפחות ספר אחד כזה, שאין צורך ללכת עד הספריה להשאיל אותו, אפשר ללכת לחדר ליד..) בקשר לניהול זמן - עם הזמן תלמדי איך לנהל את הזמן.. איפה להשקיע יותר או פחות משאבים, אנרגיות זמן וכו', וכל זה בלי לחפף.. ולפעמים עם הזמן גם לומדים שאין מה לעשות, צריך להתפשר ואפילו להיות פחות פרפקציוניסטים בתחומים מסוימים. אני קוראת לזה "עלות מול תועלת" ועושה את הרצאה הזו לכל סטו' חדש שמגיע אלינו.. לנהל את הזמן (=העלות שעלינו להשקיע) בהתאם לתועלת (רווח, תוצאה וכמה היא חשובה לנו) שיש לנו מההשקעה. וכמובן אנחנו פה לקיטורים צעקות ושאר בשורות

ברוכה הבאה וברכותיי../images/Emo140.gif

אני בטוחה שיהיה לך כיף גדל. אם תרצי עזרה או פרטים נוספים על ת"א ועל התחום שלך , בכל ענין,את מוזמנת.
וכמובן - בהצלחה!

polinomialy

New member
מזל טוב ובהצלחה

בתחום שלי אין את השלב הזה. ברגע שמסיימים מוסמך (בממוצע מסויים), ניתן להתחיל דוקטורט, ואין שום שלב של מועמדות. אז אני כרגע דוקטורנטית מתחילה... סיימתי מוסמך לפני שלושה חודשים והתחלתי דוקטורט לפני חודש וחצי. אני עשיתי תעודת הוראה במקביל לתואר שני ולשני ילדים (האחד בן שנתיים וחצי והשניה בת חמישה שבועות בתחילת שנת הלימודים...) למה יש לך מערכת כבדה? מה כבר לומדים בשלב הזה? על פני כל הדוקטורט עלי לקחת קורסים בהיקף של 12נ"ז (בעברית)

klavtulit

New member
קודם כל תודה רבה לכל המברכים

שתי סיבות למערכת הכבדה: 1. אני עושה תעודת הרואה במקביל - 22 שעות 2. התואר הראושן והתואר השני שלי הם בתחום מסויים, והתחום שאיתו אני ממשיכה כעת הוא שונה... קצת מורכב להסביר את זה מבלי לעשת אאוטינג לעצמי.. לכן צריכה לעשות קורסי השלמה - 20 שעות נוספות !! כשהשנה אני עושה רק חלק מהן... והילד שלי אוהב ורגיל להרבה צומי, מתעורר לא מעט פעמים, עדיין מניקה.. בקיצור עכשיו מתחילה לקרא מאמרים שהמנחה שלי אלי.. שבוע טוב !

polinomialy

New member
בהצלחה!

בן כמה הקטן? (כרגע אין לי יונק, אבל יש לי שלושה יונקים למרחקים ארוכים בעברי. הקטן שלי בן שנה ושמונה, ולצערי גמל את עצמו מוקדם - בגיל שנה) הילד יכול ללמוד שאמא עסוקה... את עושה תעודת הוראה בשנה או שנתיים? בזמנו אני עשיתי בשנתיים. 24 שעות כל שנה... (=12 שעות כל סמסטר). וזה היה במקביל לתואר השני, כך שזה אכן לווה קורסים רבים. לשמחתי כרגע אין לי קורסים (האמת, יש אחד שאני מתעניינת בו שמתחיל מחר. הבעיה שמדובר בקורס ערב - פעמיים בשבוע מ-18:00 צפונה
אז אני עוד לא החלטתי אם לקחת אותו או לא. בכל זאת יש לי משפחה...) ובכל מקרה, תקופת הקורסים המאסיבית שלי מאחורי, אלא אם אחליט להתחיל מחדש תואר ראשון...

למעלה