מותר להם הכל..

חיימון86

New member
מותר להם הכל..

אופנוע משטרתי עם לוחית רישוי מקופלת נצפה היום אחה"צ בעוד קפיצה על טי ערס תמים..

Elia4

New member
בדיוק חשבתי על זה היום

שהרבה זמן לא היה כאן שרשור משטרה. בכל יום אני רואה שוטרים חופשי עושים עברות תנועה, צועקים על אזרחים ומשתמשים בכוח שלהם לתועלתם האישית (הם יודעים שאפחד לא ייגש אליהם להעיר להם) אם לא הייתי על דו"ג לא הייתי שמה לב, ובגלל שאני על דו"ג, אין לי יד פנויה לצלם אותם - למזלם. בכל מקרה - שימו לב ברח' דיזינגוף בקטע שבו הנסיעה מותרת רק לת"צ. הם עומדים על המדרכה (בכל פעם במקום אחר) וכל פעם שעובר קטנוע / אופנוע, השוטר פשוט קופץ לו מול הפנים ועוצר אותו. (תארו לכם כמה שזה מבהיל..) מלבד השוטר המבהיל , יש עוד שוטר שמתחבא (ליד אופנוע משטרתי שכמובן, כל סממני המשטרה שלו מכוסים) ויוצא רק אם האופנוען המבוהל מרים את הקול. לתשומת ליבכם.

דדינגו

New member
זה נשמע כמו אויאויאוי

כל פעם שמישהו רוכב בנת"צ איפה שאסור שוטר קופץ עליו ומבהיל אותו? ממש לא בסדר. הרוכב עוד עלול לזכור את הבהלה ולא לחזור לשם יותר

Elia4

New member
ולי זה נשמע

כמו אוי אוי אוי.. השוטר מסכן את עצמו ע"י ההתפרצות לכביש ולקוח סיכון שידרסו אותו. אפשר לחשוב...

RaisedFist

New member
כן. לדעתי 2008

צולם בסופש האחרון. אגב, לא בדקתי את החוק שם, אבל כמו שזה נראה, קסדה בהמלצה בלבד.

vmisha

New member
בתור בעלים לשעבר של KLE

אני יכול להעיד שבכלי הזה יש תופעה שהמספר פוגע בגלגל, כשהמתלה נסגר (כמעט) עד הסוף (כשעולים על פס האטה מהר מדי, למשל). אני כמובן לא מצדיק את הטיפוסים האלה, אבל לפעמים יש סיבות שלא קשורות לטמטום/עבריינות.

לXקי

New member
מה נהיה עם הסמויים האלה

זה כבר תופעה,בעבר הלא רחוק היינו רואים גרנד דינקים וBMWים משוטטים להם בעיר ומחוצה לה, ולא היה קשה להבחין בהם-לפני שבוע ברמזור אדום פתאום הסקודה שמאחוריי מפעילה סירנות ונ\מצפצפת כאילו אין מחר שאפנה לה את הדרך "(לכאורה רכב אזרחי תמים)

הם סמויים כדי להעשיר את קופת המדינה

הרי המטרה של משטרת התנועה היא לא להלחם בתאונות הדרכים אלא לדפוק כמה שיותר את האזרח. אם הם היו רוצים למנוע תאונות דרכים ועבירות תנועה, הם היו מסתובבים (עם כל המסה של הרכבים הסמויים שלהם) בצורה גלויה ועם אורות מהבהבים ואז אף אחד בסביבתם לא היה עובר על החוק. (אבל זה יותר קשה "לדפוק" דוחות ככה)

מיצו

New member
זה הרבה יותר עמוק מזה.

וזה קשור בצורה ישירה לתיאוריות ביהיביוריסטיות כאלה ואחרות, תיאוריות שכר ועונש, תיאוריות משחקים, עכברי מעבדה, מבוכים, שימפנזות, גבינה, בננות ועוד. בסופו של דבר, המדע הוכיח שיש דרכים אפקטיביות יותר, ואפקטיביות פחות, כדי ללמד יצור תבוני מבוסס פחמן לבצע משימה מסויימת ו/או לא לבצע משימה אחרת. לדוגמה, מבלי להיכנס לפרטים מלאים, הוכח שמה שמניע אדם לא לעשות מעשה כלשהו הפחד מעונש יותר מאשר הרצון להיות מוסרי. הפחד מהעונש מתחזק הרבה יותר כשהעונש אינו קבוע, ומגיע בצורה רנדומלית לכאורה. מכיוון שכולם יודעים להיזהר מניידת עם צ'קלקות, העבריין הפוטנציאלי ידע להימנע מביצוע העבירה כשיש לידו צ'קלקה. אבל ברגע שהיא נעלמת, הוא מרשה לעצמו לבצע את העבירה. מצד שני, ברגע שהעבריין יודע שגם אם הוא לא רואה צ'קלקה יש סיכוי מסויים שהרכב שנמצא מאחוריו הוא ניידת סמוייה, הוא יזהר שבעתיים מלבצע את העבירה. יחד עם זאת, מרגע שהוא כן ביצע אותה ולא קיבל עונש (כי במקרה הרכב מאחוריו לא היה ניידת סמוייה) הדבר יחזק אצלו את תחושת הביטחון והוא ירשה לעצמו, עם הזמן, לבצע יותר ויותר עבירות גם כשאין צ'קלקה מאחוריו. לעומת זאת, העובדה שמדי פעם הוא כן חוטף אותה, וזה חייב להיות רנדומלי (אם כי פער גדול מאוד בין האירועים מחליש את התוצאה) , זה מחזק אצלו את אלמנט הפחד מפני עונש. כמובן שכל זה עובד גם כשהוא עצמו לא חטף את העונש אלא הוא עד למישהו אחר שחטף את העונש, מבחינת התיאוריה לעדות שכזו יש אמנם השפעה קטנה יותר על העמקת הפחד מאשר לו היה חוטף אותה בעצמו, אבל זה בטח יותר טוב מאשר כלום. לכן, למשל, נראה במקרים רבים ניידת סמוייה שעומדת בצד הדרך עם דלת פתוחה, נדע שזו ניידת, אבל למרות שלא אכלנו אותה בעצמנו, זה מעצים אצלנו את הפחד מפני עונש. במקרים רבים עצם העמדת הניידת הסמוייה גם ללא אכיפה בפועל ואולי רק עם אכיפה של עבירה אחת בשעה, משיגה אפקט חזק יותר מהעמדת ניידת גלוייה עם צ'קלקות עובדות. על כל אלה יש להוסיף אלמנטים מבצעיים וצרכים מבצעיים שמחייבים הפעלה של ניידות או אופנועים סמויים כחלק מהפעולה השוטפת מול עבריינות אחרת, ולאו דווקא כזו בכביש. עכשיו, השאלה האם מישהו שם בקדקדים של המשטרה אכן פועל לפי התיאוריות המוכחות האלה (ואחרות). את זה אני לא יודע, אבל אני מעריך שכן יש להם את האנשים שמייעצים להם לגבי ההשפעה של האכיפה שלהם. האם הם מקשיבים להם או לא? אין לי מושג. מה שבטוח הוא שגם אם יש להם כוונות לעשות זאת, הרי שהצרכים המבצעיים של המשטרה גורמים לכל התוכניות היפות, לכאורה, להיות משניות מבחינת חשיבות. אמרתי כבר מזמן, אם זה היה תלוי בי, נהגים בישראל היו נוהגים כמו טאטאלע מרוב פחד. למזלי, לא מקשיבים לי יותר מדי בנושא הזה כי אין ספק שאילו היו מיישמים המלצות כמו שלי אז גם אנחנו היינו נדפקים מזה בצורה חמורה.

בוא נגיד שאני לא מסכים איתך

וגם שמעתי שיש מחקרים אחרים ביחס לאפקטיביות של משטרה בכביש (לא של עונש רנדומלי) בכל מקרה, אני לא חושב שאנחנו צריכים לחכות לעונש כל הזמן. צריך להיות חינוך לתחבורה. גזר. לא מקל.

מיצו

New member
אתה אופטימי. בכביש כולם חיות. גם האמריקאים

שכל כך אוהבים לספר איך הם נוהגים (בחלק מהזמן) באופן תרבותי, נוהגים ככה ונותנים כבוד לשוטרים רק מהפחד. הפחד מפני העימות עם השוטר שלרוב יסתיים בתא המעצר, והפחד מפני עליית תעריף הביטוח שלהם במידה ויעשו תאונה. אתה לא חייב להסכים איתי, אבל מחקרים מוכיחים שאני צודק. לא רק לגבי עכברי מעבדה או קופים, אלא גם לגבי אנשים. הגורם שמעצב התנהגות בצורה הכי יעילה הוא הפחד מפני עונש.

אתה בטוח ש"כולם" ?

עזוב אותך מ"יש מחקרים". כל פרסומת מצהירה "הוכח מדעית", ועל כל מחקר יש מחקר נגדי. הרי "יש מחקרים" שמראים שחינוך משנה התנהגות, ושהתנהגות כזאת או אחרת היא תלויית-תרבות. ומהעניין התרבותי הזה אתה מתעלם. אצלנו נהיגה אלימה נתפסת כסימן של גבריות. הוכחה של שליטה, ויכולת טכנית, ואומץ. ומכאן גם הסטיגמה שגברים נוהגים יותר טוב מנשים. זה קיים בהרבה מדינות, בעיקר ים-תיכוניות. בצפון אירופה רואים תרבות נהיגה שונה לגמרי. אין לי מחקר שתומך בזה, אבל באופן אישי, מהרבה מאוד נסיעות, ההתרשמות שלי היא ברורה בעניין הזה. קח לדוגמא תשלום מס. גניבת-מס היא אצלנו סוג של חברהמניות, וכושר-אילתור, ודאגה לאינטרסים ("אני לא פרייר"). זה לא מעשה ממש מגונה, ובעיני חלק מהאוכלוסייה זה אפילו סוג של גבורה. בארצות אחרות (ארה"ב, למשל), גניבת מס היא בושה. כשאתה גונב מס אתה כאילו גונב ממני כסף. זה בתחתית הסולם של העבירות. לא מבחינת הענישה, אלא מבחינת ההתייחסות החברתית. אפשר לומר (וזה מה שאתה אומר) שהטיפול במגמות תרבותיות שליליות הוא הרתעה. אני לא שולל את האפשרות שזה יעבוד. אלא שזה יחייב להעלות את רף הענישה לרמות לא מידתיות. אתה יכול להגיד "טוב מאוד", אבל אל תשכח שזה עלול לפגוע גם בך. אתה הרי לא חסין מפני תאונה שעלולה להגרם באשמתך. לכן צודק קודמך שדיבר על חינוך. מה שנחוץ כאן זה להנדס אותנו מחדש. זו משימה לא קלה, ורואים את תוצאותיה אחרי הרבה זמן. אבל ההשפעות שלה תהיינה הרבה יותר רחבות, והיא תשפיע על הרבה תחומים בחיינו.

בארה״ב גניבת מס היא בושה?

ברור לך ששוב אתה מטעה. יש 300 מליון אמריקנים. כולם מהונדסים כך שלהעלים או להתעלם מהמס זה בושה? היית פעם באמריקה הכפרית במיד ווסט? או שכל החברים שלך בנקאים מניו יורק ומצפון אירופה שממש קשה להם לראות צישהו לא משלם מס. ואיך אתה קורא, אגב, ליצירתיות שמפגינים החברים המוסריים האלו שלך בנושא של ״תכנון מס״? זה לא לגנוב ממני וממך? כנראה איך לך מושג, כרגיל, על מה אתה מדבר. כי הכללה, כל הכללה דינה ליפול בכל בדיקת עובדות. ועובדות זה לא הצד החזק שלך.

מכיוון...

שאתה שוב תוקף באופן אישי ("אין לך מושג, כרגיל, על מה אתה מדבר", "עובדות זה לא הצד החזק שלך", וב"ב) - אז גם היום לא אענה לך. תצטרך, כנראה, לעבוד הרבה יותר קשה כדי להשיג ממני תגובה עניינית. ובאקסטראפולציה, קשה לי להאמין שזה יקרה ביום מהימים. מצטער, לא מוכן לקבל ממך הערות שקשורות לאופי שלי, לסוג האדם שאני או שאינני, או לתכונות שיש או אין לי. תתמודד עם מה שכתוב בפוסט, אחרת אין לי חפץ-עניין (זה קאנט) בך.

למעלה