מותר המחשב מהבהמה?

• פותח הנושא 2_be
  • פורסם בתאריך

2_be

New member
מותר המחשב מהבהמה?

דנו בשאלה מה זו מודעות, דנו בשאלה האם מחשבים יכולים "לחשוב", דיברנו על מודעות של חיות ועל חוכמה של חיות (אפשר בכלל לדרג חיות חכמות יותר או פחות?) מה דעתכם, האם אפשר ליצור "בינה חייתית מלאכותית"? האם מחשב, מכונה הגיעו כבר לרמה כזו שהם יכולים לחקות בצורה מספיק טובה חיה? הרובוטים שיש היום עדיין לא עושים את זה מושלם...רובוטים דמויי חיות- רק צעצוע או אולי יותר מזה? האם זה אפשרי? האם זה כדאי? מה דעתכם?

moti43

New member
איך מגדירים "בינה"?

האם על ידי הגדרת כמות ידע או איכות ידע או יכולת המצאה? בכל מקרה אני יכול לתת דוגמאות למכונות שמסוגלות לעשות את זה יותר טוב מהאדם...

2_be

New member
גם שאלה טובה,

לדעתי כמות ידע אינה מצביעה ממש על בינה, כל מחשב יכול לאחסן כמויות ידע עצומות.

ASHY

New member
לפי דעתי, מדובר בהחלטת החלטות

בנאדם, להבדיל ממחשב יכול להחליט החלטות בלי כל נתון מראש. החלטות שלא ניתן להתחקות עליהן. כלומר למחשב יכול להיות אקראיות, אבל היא גם לפי פרמטר כלשהו (בד"כ זמן). אם תגיד למחשב לבחור מספר בין 0-100 ולמחשב אחר לבחור אותו הדבר באותו הזמן הם יבחרו מספרים זהים. לא כך האדם. שלא נתחיל לדבר על רגשות והקשרות לאובייקטים/אנשים/מחשבים אחרים.

moti43

New member
תגדיר לי מבחן שמזהה אינטיליגנציה

תן לי שאלה או מספר שאלות שבעזרתם אני יכול לדעת האם יש לפני אדם או מחשב

IT's a solved problem

I'm talking about randomality ofcourse... I don't know exactly the "randome" algorithm, and I don't know weather or not it uses only time as a variable, but what I do know, its that it's possible to use any out side stimulation (a good example is a lava-lamp, or a radio wave), and use it as a variable to get the randomality. Jesus - some would say that our own "randomality" comes from the stars' orientation... Anyway, I can't wait 'till true AI exists I'm really anxious... But I would be even happier to know that cars can drive themselves... does anyone know how far we are to this day? -lots of sad stories would have ended happily if they were around sooner...​

ASHY

New member
רנדום במחשבים

משתמשים היום בעיקר בזמן כפרמטר (מניסיון). יש עוד צורות לעשות רנדום, שאי אפשר לפרט כאן. אבל זה לא הכוונה, הכוונה שאם יש פרמטר A אז כל מחשב המקבל פרמטר כזה יתן אותה תוצאה (והוא כמובן ידרוש פרמטר מסוגו של A). לעומת זאת, האדם לא צריך פרמטרים כדי לבצע החלטה רנדומלית (רק את ה"אנד דן דינו סוף על הקטינו..."). שאלה שאפשר להבדיל בין מחשב לאדם (הראשונה שעלתה לי לראש), כמובן בתחום שאנשים כ"כ מעל מחשבים - אומנות: סתכל על הציור הזה, מה הוא מביע לגביך? מחשבים כיום לא יכולים לתאר מה ציור או כל יצירת אונמות אחרת מביע לגביהם. הם יכולים לתת תשובה מה הוא הביע לגבי אחרים, לא לגבם.

טוב נו...

יש תאוריה שלמה של עיצוב ויזואלי, לפיה כל צבע משפיע בצורה אחרת על המוח ומשדר אליו תחושות כלשהם. כנ"ל לגבי קומפוזיציה של תמונה, ניגודיות, צורות, זרימת קוים. אם תזין את כל התאוריה הזאת, ותוסיף למחשב יכולת "לראות", "לשמוע", "לחוש", "להריח", ו"לטעום", וכך ליצור זיכרונות ויזואלים, קוליים, ריחניים, תחושתיים, וטעימתיים (ברמות הכרה שונות, תת-הכרתיים, מיידיים, מוחבאים וכו'). *הזכרונות האלה הם אינדיבידואליים לכל מחשב בנפרד, כי כל מחשב חווה חוויות אחרות ויוצר זכרונות אחרים. ואז תתכנת את המחשב כך שיעשה אנאלוגיות אקראיות בין היצירה שמולו לבנק הגירויים האנושיים, ולבנק הזכרונות האישיים שלו, כל מחשב יגיד לך מה היצירה מביעה לגביו! ברור שמה שאמרתי עכשיו מסובך, אבל זה לדעתי המפתח לאינטיליגנציה מלאכותית אמיתית - אינדיבידואליות של המכונה. מה שאני אומר, לצורך העניין, הוא שאם תשכפל בנאדם בשלב נתון, ומיין תבקש מהמקור ומהשכפול להביע את דעתם על יצירת אומנות, שניהם יגידו לך את אותה תשובה, ואם בכל זאת יהיו הבדלים בתשובות הם יגרמו כתוצאה מאקראיות תאי המוח. דבר שאפשר בקלות לחקות במחשב באמצעות מחולל אקראיות מהסוג שציינתי קודם (מנורת לבה או כל גירוי חיצוני אקראי אחר).

ASHY

New member
מסכים בהחלט - אינדיבידואליות

אני מסכים, אינדיבידואליות היא אחת מהמפתחות לאיטילגנציה מלאכותית. אבל האם זה מספיק? אם נבנה מחשב כמו שציינת, וניתן לו זיכרונות, האם זה מספיק בשביל לקרוא לו בעל אינטלגנציה? אתם חושבים שהיום יש את האמצעיים (כוח מחשב + שפה) לבנות אלגוריתם שיחכה אנטיליגניה בכל הרמות שלה? כמו גם ללמוד דברים חדשים שמעבר למה שהוגדר באלגוריתם. או אף יותר חשוב - לשפר דברים שכבר למדת (שוב, בכל הרבדים. לא רק בעיות שתוכננו באלגוריתם אלה כל סוגי הבעיות). (יכול להיות שיצליח לשפר יכול להיות שלא, הרעיון זה לחשוב איך אפשר לשפר)

לדעתי כן...

לדעתי יש היום את כוח המחשוב המספיק, וקיימת יכולת לכתוב שפת תכנות שתאפשר יצירת אינטליגנציה מלאכותית. כוח המחשוב הוא האינטרנט. הבעיה היא שעל מנת שתוכנה תנצל את הכוח הזה היא צריכה לשכון בהרבה מאד מחשבים. דוגמא טובה לניצול הכוח של האינטרנט היא תוכנת ניתוח הנתונים של פרוייקט SETI שמחפש סימני חיים בחלל החיצון. יכול להיות שפרוייקט דומה שינסה ליצור איזה רשת "עצבים" יצליח ליצור אינטליגנציה מלאכותית כבר היום. השאלה היא אם זה רעיון בטיחותי, שכן התוצאות תהינה לא צפויות כלל...

demoloc

New member
זה ממש לא מסובך ליצור אישיות

אם היא "תודעתית" או לא אי אפשר לדעת. אבל צריך מתכנת טוב , צבא של מומחים לשפה והמון זמן פנוי. צריך לעשות אלגוריתם שינתח משפט למילות מפתח ויענה בהתאם לדוגמא "מה השם שלך?" המחשב יזהה "מה" יבין שאתה רוצה לדעת משהו , יזהה "שם" בתור פירוט ל"מה" יזהה "שלך" כפנייה , ויזהה "?" שזה סימן שאלה. אם יש צורך ישמיטו מילים לא הכרחיות למהות המשפט , יערכו מערך נתונים רחב שרוב התשובות לשאלות המתוכנות בו ופשוט המחכונה תשלוף את הנתון המתאים. ניתן גם לעשות שהיא תזהה נימת קול , כמו כעס , עצב , שימחה . וראיתי גם בדיסקברי שיש רובוט שמזהה הבעות פנים

Drazick

New member
סתם הארה

ישנה בעיה אחת בוויכוח הנ"ל. אנו, בני האדם, מודדים הכל ע"פ ה"סרגל" שלנו. משווים מודעות ואינטילגנציה לזו שלנו. אני אסביר לדוגמא. כולם מכירים את התיאוריה הדרוויניסטית והפיתוחים המודרנים שלה (סוציוביולוגיה). ואם אכן אינטליגנציה היא מעשה התפתחות כחלק מהתיאוריה הרי שהיא בסך הכל כלי לשרוד, ליצור דור המשך. וכאן מונחת ה"פואנטה". אנחנו לא הכי טובים בזה, בלשרוד, להמיד צאצאים. ג'וקים עושים זאת טוב יותר. האם הם מפותחים יותר? חכמים יותר? תודעתיים? תמיהה ששוה לחשוב עליה מעט...

למעלה