מושפעת מזולת

crema2

New member
מושפעת מזולת

שלום לכולם ..מזמן לא כתבתי בפורום.
אז ככה :
יש לי קושי חברתי . קשה לי ליצור קשרים חברתיים.
בבית הספר הייתי בחורה שקטה מחוננת מאין עציץ כזה שאף אחד לא שם לב אליו.
בהפסקות התקשתי לפתח שיחה עם בנות והנה עכשיו בגיל שאני אמורה כבר לחשוב על נישואין אני מתה שתהיה לי חברה או שתיים טובות שאוכל ללכת איתן ולבלות איתן.

אז כמו שאמרתי בבית הספר הייתי סגורה ואחרי כמה שנים שיניתי גישה קצת.
הפכתי למאין ליצן כזה . כבר לא אותה הילדה השקטה שלא פותחת את הפה בכלל אלא אם כבר פתחתי אני מדברת שטויות .
הרבה פעמים אני מנסה לפתח את השיחה ומתקשה רק שהפעם אני מצחקקת עם הבנות , הרבה פעמים אני מעבירה את הנושא עליי רק כי קשה לי להתעניין באחרים או לפחות בתחומי העניין שלהם.
הנה היו בנות מאוד נחמדות שעבדו איתי , האחת הצעתי לה שהיצא בסוף שבוע והיא הסתייגה בעדינות.
בעבודה היינו חברות ממש אך ורק לעבודה כי איך שהיא עזבה היא לא שמרה על הקשר וגם בפייסבוק לא עונה.
הייתה עוד אחת שהסתדרתי איתה וגיליתי לא מזמן מאבא שלה שהיא מתכנת טיסה לתאילנד עם החברות באביב.
ככשמעתי את זה מה זה התלהבתי ואמרתי לו שגם אני רוצה להצטרף , למעשה זה משהו שיהיה מאוד חיוני בשבילי.
פעם אמרתי לה והיא אמרה לי שמכייון שרק אני והיא נטוס והיא בחורה ששותה ומבלה ואני השקטה יותר לא מתאים לה ושהיא תרגיש שכאילו היא טסה לבד , ושהיא מקווה שאני לא יקח את זה קשה .
חשבתי שאם היא טיסה עם עוד בנות היא כן תרצה שאצטרף אךם כנראה שטעיתי.
כשראיתי את אבא שלה לאחר כמה ימים שדיברנו על הטיסה המתוכננת שלה ועל הצורך שלי להצטרף הוא התחיל לגמגם, ניסה לברוח מהשיחה והבנתי תוך שניות שאני לא רצוייה .

הרבה שנים חשבתי שכולם לא בסדר לפחות הרוב עכשיו אני מודעת לכך שמשהו לקוי אצלי. אין לי מיומנות חברתית וכנראה אני משעממת.
אתמול עבדתי עם העובד שהכאיב לי נורא אבל האמת כואבת כמו שאומרים.
דיברנו על עובד חתיך שעבד פעם איתנו. אמרתי לעובד שאני בחיים לא הייתי יוצאת איתו כי הוא בטח מחליף בחורות כמו גרביים. אז הוא הגיב בחזרה. נכון הוא חתיך אבל סתום, רק פותח את הפה .
ניסיתי שיסביר את עצמו ואז הוא הראה לי דוגמא וזה נכון. שלפעמים מדברים איתו ופתאום הוא מתחיל לשיר שירים מזרחיים בלי קשר . ואז בהפתעה הוא אמר שאני גם קצת מטומטמת בשיא הרצינות .
אמר שכשמדברים איתי אני מרחפת, אני בעולם משלך ושמעתי את זה גם מאחי וגם מאמא לי.
זה נכון אני כשמדברים איתי על משהו שלא מעניין אותי קשה לי להתעניין ואני חושבת על הבעיות שלי באותן הרגעים.
הוא נורא פגע בי אבל ידעתי באותו הרגע שזאת האמת . הרי עברו שאני ועד היום לא הייתה לי חברה אחת אמיתית שלא נדבר על הזוגיות שלה אני כל כך משתוקקת וגם נמנעת מחשש לפגיעה .
אני ילדה מאוד רגישה ונפגעת בקלות.
הוא גם אמר שאני תקועה שנים בעבודה הזאת ושאני לא מתפתחת אבל מבחינה הזאת טוב לי לגמרי. יש לי משכורת טובה , אני לא עובדת קשה וסבבה לי עם זה.

אני אתן דוגמא נוספת.
יש לנו עובד חדש יחסית רק כמה חודשים עובד.
הוא מאיך שהוא הגיע הרושם עליו נתפס שהוא מאין אוטוסט כזה.
לא רק אני חושבת ככה אלא כולם.
הוא יכול להיות עצוב חצי משמרת ולפתע לדפוק חיוך בלי קשר ללקוחות.
הוא בניגוד אלי אם מעירים לו טוען שלא מזיז לא מה חושבים עליו, שחשוב רק מה שהוא חושב.
בקיצור יש מלא דברים שנראים חריגים אצלו וקשה לי לפרט כי רק מי שרואה אותו יסכים איתי.
פעם הציעו בעבודה שאני יצא איתו ואמרו שאנחנו מתאימים ומאוד נפגעתי מעמק נשמתי.
מה אני יצא עם אוטיסט?!?!
חשבתי אולי אני ישנה את ההתנהגות שלי , הרי שהתחלתי להתנהג ככה בכדי להיפתח חברתית אךם ללא הועיל שקטה או רועשת אני עדיין בודדה

האם יש דרך שאוכל לשפר את הקשרים החברתיים ?
יש גם בחור אחד שאני מעוניינת בו אך הוא לא מעוניין , וחוששני שהסיבה שכשאני מעוניינת במישהו כולם מסביב יודעים וכנראה זה הלחיץ אותו . הייתכן?

schlomitsmile

Member
מנהל
למה שלא תצאי עם אוטיסט? אין לי מושג האמנם אותו בחור אוטיסט, אבל אני מכירה כמה וכמה אוטיסטים שהם אנשים נפלאים, לעולם לא ירמו אותך, חכמים ומעניינים, יש להם קסם מיוחד.
אוטיסט זו לא קללה.
אוטיסט זה לא מה שמראים לך בקמפיינים של אלו"ט.
אוטיזם הוא ספקטרום רחב, קשת רחבה.

"אוטיזם, על כל שלל גווניו, איננו הפרעה או מחלה,
כי אם דרך חיים שונה ולגיטימית.
אוטיזם הנו חלק בלתי נפרד מן ההתפתחות האנושית ובלעדיו לא יתקיים חלק נכבד מן הקידמה האנושית"
מתוך
http://www.acisrael.org/

עכשיו, אני מקוה שאת רואה את זה קצת אחרת

ושתקבלי נכון את הצעתי לענות לעצמך על השאלון הזה
http://www.acisrael.org/?page_id=54

schlomitsmile

Member
מנהל
בכייף
מי שמתעניין, רוצה לדעת מה זה בעצם ספקטרום אוטיסטי,
או יש לו כל שאלה בעניין- מוזמן לשאול כאן או במסר

seeyou

New member
קשה לך להתעניין באחרים ?
?

ואת ושבת על נשואים?

את צריכה להבין שהסובבים אותך לא מענינים אותם מה את רוצה/צריכה אלא מה שהם רוצים.

לכן,מי שרוצה בחברים צריכים ללמוד לספק את הסחורה

היה לי ליפני הרבה מאוד שנים ספר "איך לעשות חברים" בגלל אותה סיבה כמו שלך..

החוקים עם "חברים" משתנים בהתאם לגיל/נסיבות/סטטוס חברתי.......

לרוב הקשר בין בני אדם(או אפילו תיקשורת) נעשהב כאשר כול אחד מקבל מהקשר (פחות או יותר) מה שמעניין אותו

גם ב"אהבה" יש אותו עיקרון

עוד טיפים לחברות טובה:

חיוך(לא צחוק)

הקשבה(במיוחד לבעיות רציניות)

לזכור שמות -ימי הולדת

לשלוח מאיל עם בדיחה/תמונה מצחיקה בהתאם ליחסים הקיימים ביניכם

פחות ביקורתי

טיפים עם אנשים אחרים:

חיוך

לימוד שיטחי על מה שקורה במדינה/עולם/קולנוע/מוזיקה

יוסי

למעלה