מושג דוג'ו

שיוש21

New member
זאב שלום,

קוראים לי שי ועד כשנה לפני גיוסי התאמנתי בסיידוקן אייקידו (במשך כשנתיים) שמעתי עליך מחבר שלי שמשתחרר איתי ובדיוק הגיע אליך לשיעור ניסיון והופתעתי לראות כאן את הודעותיך. מה שגרם לי לצערי להפסיק להתאמן זה: 1. הרגשתי אוירה של "עייפות" במקום האימונים היות והייתי הצעיר ביותר ואנשים חזרו מעבודתם לא תמיד הם הצליכו להיות ממוקדים באימון. 2. דבר זה גם גרם לי לחשוב הרבה פעמים שיש גם מעין "כיסתוח" אמנם בתחילת האימונים התוקף "מפיל עצמו" כדי שהנתקף ילמד ויתקדם אך מה קורה אם "זיוף" זה נמשך גם בשלבים מאוחרים? 3.הרגשתי שאין מספיק התפתחות: התרגילים התחילו לחזור על עצמם בוריאציות שונות 4. דבר זה מתבטא גם בהשוואה לאמנויות לחימה אחירות, לא שבאייקידו אין דגש בכלל על ההתקפה (דבר שברור לי בשל הפילוסופיה שמאחוריה) אין גם התקדמות של ממש בה- אם בטאי קוואן דו אפשר לשפר את הבעיטה בגמישות וכו' באייקידו מה שמשתנה הוא כיצד לעשות "הגנה" מסויימת שכבר נלמדה, על אף חשיבות השינון שלה, מהתקפה (בד"כ סתמית) חדשה. 5. לא תמיד זה דיבר אליי, למרות שדרך חיים זו היא מרתקת לא תמיד התחברתי לקי דיבורי האנרגיה וכו'. היות שקטעתי משהו באמצע, שאני חושב גם שהייתי די טוב בו, האם תוכל לענות לי לפי ניסיונך על הדברים הנ"ל? בנוסף, תוכל להסביר לי את ההבדל ביםן איקיקאיי לסיידוקן?

איקידו

New member
תשובה לשי (שיוש 21)

שלום שי, קודם כל מזל טוב לרגל השחרור מצה"ל ובהצלחה בהמשך החיים. אם מדובר בידידך יואב, אז הוא אכן הגיע לשני שיעורים עד כה והוא עושה הרושם של בחור לעניין. מתאמן בשקידה ונראה שגם בהנאה. לצערי עדיין לא יצא לי לעבוד איתו באופן אישי, אני מקווה שבשיעור הקרוב זה יתאפשר. כתבת אודות מספר דברים שגרמו לך לערעור הבטחון בהמשך או חזרה לאימונים באיקידו. לגבי עיפות... למרות שקבוצת המבוגרים אצלי מתאמנת בכל ערב בין 20:15 ל 21:45 האימון מתנהל בערנות במידה הנחוצה. מה הבעיה בדוג'ו בו התאמנת אני לא יכול לנחש וגם לא ראוי שאעשה זאת. אולי בין השאר הרגשת את ההבדל העצום מראות עיניו של נער- תלמיד תיכון עתיר אנרגיה והורמונים. כתבת אודות מספר דברים נוספים: המתאמן שנופל בכוונה בשביל זה שמבצע טכניקה... תרגילים שחוזרים על עצמם בוריאציות שונות... התקפות סתמיות ושינון אינספוי של טכניקות... דיבורים על אנרגיה וקי... כל אלו הם דברים שאני לא מכיר מהדוג'ו שלי בישראל וגם לא אצל הדוג'ו של המורה שלי ביפן. מכיוון שלא התאמנתי במקומות אחרים אני לא יודע כיצד לענות לך. מה שנראה לי הוא שאו שנפלת על אמנות לחימה שלא מתאימה לך או שנפלת על מורה שלא מתאים לך. אני וגם האנשים שמתאמנים אצלי עושים זאת קודם כל מפני שאנחנו אוהבים את האימון עצמו ונהנים ממנו הנאה אדירה. למה אנחנו מתאמנים? לכל אחד הסיבות שלו. למה אנחנו אוהבים... זה בין השאר גם עניין של טעם אישי והתאמה. האם אתה יכול להסביר למה אתה אוהב שסק? אתה יכול להסביר לאדם שמעודו לא טעם שסק את טעמו. לגבי השאלה שלך על איקיקאי וסיידוקאן: לא ידוע לי דבר על סידוקאן איקידו. איקיקאי זה לא סגנון אלא ארגון שמאגד בתוכו אלפי מורים לאיקידו. סגנונות המורים שמלמדים באיקיקאי הם כה מגוונים ונעים בין מורים שלא נוגעים אפילו בתוקף ועד למורים שכל הטלה שלהם או טכניקה משאירה את המתאמנים חבולים וכואבים... מגוון מאוד. אולי אם תטעם איקידו של מאסטר גדול או של מורה זוטר שמתאים לך דברים ישתנו. אולי האיקידו היא בכלל לא האמנות שאתה באמת בנוי לה. תחשוב על זה. אשמח לראותך בין תלמידי. זאב.

שיוש21

New member
אכן

דיברתי על יואב, אני מבין את השקידה שדיברת עליה רק מההתלהבות שבה הוא סיפר לי על המקום. אני מקבל את התשובות שכתבת לי, במיוחד לגביי העניין שלכל אחד מורה שמתאים לו, כי באמת היו מורים שנהנתי לעבוד איתם. (אפילו יותר מאשר המסטר עצמו שעסק בתחום פרק זמן ארוך משלהם). לגביי ההתפתחות לא ממש ענית לי במה היא באה לידי ביטוי באיקידו, וכמו שאמרתי אם נסתכל (בצורה קצת שטחית אמנם) על קאפורה קונג פו טאיקוואן דו וכו' זה די פשוט לראות במה אפשר להתקדם, באיקידו כאמור, פחות... ? בנוסף, אמרת שאצלך אין דיבורים על אנרגיה וקי, אבל זה באמת נשמע לי מוזר הרי כל הרעיון, כך נראה לי, באיקידו הוא לא להפעיל כוח ומכאן מתחייב השימוש בדיבור זה, לא? לבסוף אין ספק שהמסקנה שלך היא כמובן הכי חשובה- לעשות את זה כי באמת אוהבים את זה. ובאמת כדאי שאני אבדוק- אני גר בת"א אתה חושב שזה יהיה לי נוח? או שאולי יש לך מקום יותר קרוב להמלץ לי עליו? תוכל גם לתת לו"ז יותר מפורט? תודה, (וגם לך דלית!) שי.

amir_aikido

New member
עוד מקום שכדאי לך לבדוק

שי אם מותר להמליץ לך על עוד מועדון שכדאי לך לבדוק, אני חושב שכדאי שתבוא ותסתכל גם על המועדון בו אני מתאמן: קורינדו אייקידו היא אמנות לחימה מאוד פרקטית, דיבורים על קי כמעט ולא נשמעים בכלל על המזרון. המצב של ליפול ללא סיבה מאוד טובה מופיע אם בכלל רק כשעובדים המתחילים, וגם שם הוא עובר מהר מן העולם. ואת ההתקדמות של המתאמנים בהחלט קל לראות בעיניים. קורינדו אייקידו היא שיטה שונה מהאייקידו של אאושיבה, הן בתכנים (בולט יותר בכלי-הנשק) והן ברוח. ולפי הדברים שלך - כדאי לך לבוא ולהסתכל, אולי דווקא הרוח הזו תמשוך אותך יותר. מצ"ב קישור להודעה שכוללת גם לו"ז, מיקום וכו'
בכל מקום אמיר נ.ב. עצה - לך לכל המקומות שממליצים לך עליהם, תסתכל על האימונים ואז תבחר את המקום שיותר מתאים עבורך. המורה שלי מעולה, מאוד מנוסה ובעל ידע עצום, אך עדיין יתכן שסגנון הלימוד שלו לא מתאים לך, וזה נכון גם לגבי מורים מומלצים האחרים

שיוש21

New member
וכמעט שכחתי:

האם אני ממשיך מאותה נק' בה הפסקתי, למרות שמדובר בזרם שונה?

איקידו

New member
בחירה שלך

זו באמת צריכה להיות הבחירה של הלב שלך. בהצחלה. לוח זמנים וכו' יש באתר האינטרנט שלנו - קישור מהכרטיס האישי שלי.

חיי היום יום הם הניתוק וגו'

קראתי את המשפט הזה מספר פעמים, ואני עדיין מנסה לרדת למשמעות העמוקה שלו. בנוגע לבריחה לדוג'ו והתנתקות מחיי היום יום - המלה בריחה אולי חוטאת מעט לכוונה האמיתית. הכוונה היא שהדוג'ו הוא מעיין מקדש מעט, שבזמן שנמצאים בו, שוכחים מתלאות היום (או תלאות החיים), "מתנקים" ומתרכזים בעשייה בדוג'ו, ולא בדברים שהיו לפני שבאנו לאימון (או בדברים שיבואו אחרי שנצא מהאימון).

איקידו

New member
MISOGI מיסוגי - תגובה לסלבו לוי

מסכים בהחלט עם האמירה שהאימון בדוג'ו או בכלל באמנות לחימה מנקה אותנו מטרדות היומיום. נאמר על האיקידו ולדעתי זה נכון לכל עיסוק באמנות שהאימון הוא מיסוגי - סוג של טיהור הנפש. אודות מיסוגי אפשר לקרוא כאן זאב ארליך.

שיזנדו

New member
דוג'ו

מבחינתי דוגו זה למעשה מקום אשר בו אני יכול לתרגל אם מבחינה מנטלית גופנית או רוחנית את כל מה שאני ארצה ויקרה מחוץ לדוג'ו אך במין ואקום סטרילי אשר בו אכן אוכל לעשות כך ללא חשש מטעויות פגיעות וכו' מכיוון שבחיים בחוץ מטעות אין דרך חזרה, כך שבדוג'ו בשבילי זו האקדמיה לחיים שבחוץ לכן זו לא בריחה אלה דרך נוספת לתמודדות היום יומית ועוד משמעות ל"דו" באמנות שלנו.

איקידו

New member
המושג דוג'ו לפי דאיסצו סוזוקי

תרגום קטע מהספר "zen and japanese culture" מאת דַאִיסֶצוּ סוּזוּקִי. דוֹג'וֹ: שמו של אולם האימונים של אמנות הלחימה קֶנדוֹ* (וגם אמנויות יפניות אחרות ז.א), נקרא דוג'ו. משמעות המילה דוג'ו היא מקום המוקדש לתרגול דתי ומקור השם בסַנסקרִיט* הוא - בּוֹדהִימַנדַלָה, או בעברית - מקום ההארה הרוחנית. השם דוג'ו שאול ללא ספק מזן* בודהיזם. * ראה קישורים נלווים. בברכה, זאב ארליך.

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif

זה הפירוש שגם אני קיבלתי מהמורה שלי (דני וקסמן). הדוג'ו הוא קודם כל מקום לימוד רוחני.

למעלה